a ve csoru: ataturk doneminde kurulan turk dil kurumunun amaclari arasinda durumlarindan hangileeri yer almaktadir
a.turkceyi bilim dali haline getirmek
b.okuma yazma oranini artirmak
c.turkceyi yabanci dillerin tesirinden kurtarmak
cevab bekliyorum yanlis yaptim ben cevabtan suphe duydum
dogru cevap....bilim hedefi oldugunu bilmiyordum mantik ne burda ?a ve c
Türk dil.kurumunun kuruluş amaçları arası da turkceyi ekonomik ve bilimsel alanda zengin bir dil haline getirmekte var cnm yanı konu anlatimlilarda kuruluş amaçları içerisinde geçiyordogru cevap....bilim hedefi oldugunu bilmiyordum mantik ne burda ?
İyyyy o konu benimmde en sevmedigimData soru bankasını çözüyorum ayırmış padişahları ayrı ayrı çalışmalıyız sanırım
Bende zorlanıyorum o konuda o dönemde ıslahat çok birde padişahlar karışıyor aziz hamit
O durum bendede öyle ama tekrarlara basladim oturmaya basladi konularkizlar tarihin başına gelip sonunu unuturum sonuna gelip başını bu ne lanet bişe ya /;
allahın cezası
Bugün daha bitmedi hadi kalk başla
İyyyy o konu benimmde en sevmedigim
O durum bendede öyle ama tekrarlara basladim oturmaya basladi konular
Bugün daha bitmedi hadi kalk başla
sanırım merkezı yok canım mulakatlılarda var diye bılıyorumtolin bu p4 puanı sadece mülakata çağırılırken mi kullanılıyor merkezide hiç yokmu
ben şu 19. yy ıslahatlarını bıdaha dınlıycem ya uffffff ufffff valla bıktım tarıhten
anlamadım len acık soyle nerden calısırsam daha ıyı anlarımbence o tarz şeyler yani siyasi tarih olmadı mı video zaman kaybı /:
tabi herkesin tarzı farklı
anlamadım len acık soyle nerden calısırsam daha ıyı anlarım
maddeli kıtabımda vardı bulayımda orayada bakayımya böyle maddeli şeyler okuyarak daha çok akılda kalıyor yani hem daha ksıa sürüyor demek istedim : D
ben de tarih tekrarı yapıyorum bu arada
bi de dilbilgisi çalışıyorum
ufff aynen vrecel ya bıde gecen senenın sorularına bakıyorum tarıh cok cok zor be vrecel napcaz bılmıyorum valla bugun modum cok dusuktekrar ediyoruz çok güzel test de çözüyoruz ,sonra denemede bir soru çıkıyor aslında biliyoruz ama anlık bir karıştırma da gidiyor ya nasıl sinir oluyorum
Tarih artik sinavlarda cok puan belirleyici oldu canimufff aynen vrecel ya bıde gecen senenın sorularına bakıyorum tarıh cok cok zor be vrecel napcaz bılmıyorum valla bugun modum cok dusuk
Tarih artik sinavlarda cok puan belirleyici oldu canim
Ama guzel calismayla 20 net yapilir gibi geliyor.
Bir 6 soru da cok detay geliyor ve stansart sapmasi cok yuksek oluyor.