halıları yeni yıkattım 1.5 ay oldu yani yeni dediğim güzelce süpürür üstünden silerim ben de.
koltuğu nasıl silebilirim? ney ile? lekeler var içeçekler falan damlamış bazı yerlerine
banyomun duvarları duvar kağıdı kaplı silmeli miyim bilemiyorum
klozet çok kötü görünmüyor da bembeyaz değil
kiracı olduğum için değiştirmeyi de düşünmemiştim. bir de ona uygun kapak bulamayabilirim yuvarlak değil köşeli şekilde kapağı.
perdeleri yıkayayım ben de
tül değil perdelerim fon ve daha ince bir fon şeklinde. tül deterjanı kullanmasam olur mu ki normal deterjanla mı yıkayayım?
fırını ve buzdolabının içini neyle temizleyeceksiniz? benim en çok temizliğe ihtiyacı olan eşyalarım onlar
kapılarda bant izleri var inşaattan sonra ilk biz girdik bu eve
bi türlü çıkaramadım o izleri
siz anlatırken hemen kalkıp yapasım geliyor yav
Perdeleri yıkarken çok ara vermişseniz önce kısa bir programda deterjan gözüne çok değil biraz çamaşır sodası koyup çalıştırın kaba kirini atsın. Sonra tekrar normal deterjan koyup biraz da soda ilave ederek yıkayın.
Klozetin içine bauhose Yada internetten alabileceğiniz diversey adlı markanın R6 isimli ürünüyle temizleyebilirsiniz. Çamaşır suyundan daha iyi hijyen sağlar aynı zamanda sarartıları temizlemede çok başarılıdır. Sadece metal aksamlara değdirmeyin. Sadece klozet içine uygulayın. Alaturka tuvaletlerde tamamına kullanabilirsiniz.
Banyo duşakabin lavabo gibi musluklar gibi kireç artıkları biriken yerlerin temizliği için yine diverseyin clonet extra isimli ürününü kullanın. Işıl ışıl olacaktır.
Buzdolabını sıcak suya karbonat koyun ve onunla temizleyin. Deterjan kullanmayın. Durulama da gerekmez. Çok yağlı Yada çizikli bir yer varsa azıcık bezin ucuyla cif sürün. Çaydanlıklarınızın Dışını da cifleyebilirsiniz. Çaydanlığınızın dışını her zaman kuru tutun ki su lekeleri oluşmasın. Mesela üstünü boşaltıp Sudan geçirdiniz diyelim hemen dışını kurutun.
Kapılarınızı da karbonatlı su ile temileyin. Hem bakterileri öldürür. Hem de deterjan kalıntısı kalmaz.
Kalorifer peteklerinin içini de bahar temizliklerinde Petek fırçaları satılıyor. onlarla içini fırçalayın biriken tozlardan kurtulun.
Yerler için de yine sıcak su karbonat sirke kullanabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum. Kimyasal kullanma taraftarı değilim. İsterseniz Arap sabunu da kullanabilirsiniz. Derz aralarındaki kirler için de internetten sipariş verebileceğiniz iduna marka tenozid8 i öneririm. Derz aralarını aşındırandan temizler. Bir dış fırçası yardımıyla yayın biraz bekleyin. Hemen köpürdüğünü göreceksiniz zaten. Sonra hafif fırçalayıp temiz suyla silip durulayın.
Evde çok fazla aksesuar da bulundurmayın ki toz alırken zorlanmayasınız. Ayrıca dolaplarınız da genel olarak kapaklı olsun.
Çamaşır kurutmayla da çok uğraşmayayım diyorsanız. Bir kurutma makinesi alın. Ben yaz kış kullanıyorum. Hem çamaşır aşmakla uğraşmıyorum. Hem de güneşten çamaşırlarım ağarmamış oluyor. Söylenenin aksine çamaşırlarda öyle ciddi bir yıpranma olmuyor. Kışın da evde kurutmaktan kaynaklı hem kötü bir görüntü hem de nem olmamış oluyor.
Aklıma gelen bunlar. Sormak istediğiniz başka birşey varsa seve seve cevaplarım. Benim önerdiğim temizlik malzemeleri profesyonel temizlik ürünleridir. Dış piyasa ürünlerinden çok daha zararsız ve de çooook daha etkilidir. Genelde ben internetten satın alırım. Bunlara alternatif başka ürünler de var fakat kafanız karışmasın diye yazmadım.