• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Titiz, pratik ve işbilen hanımlar, bilmeyenler de yazabilir :)

Arkadaşlar ben hiç becerikli elinden iş gelen bi kadın değilim. bu gerçekten benim için sorun olmaya başladı
Yaş oldu 27
Evlilik oldu 5 yıldan fazla
ama hala öğrenemedim

ama ben ne evimi tam bi derleyip toplayabiliyorum
ne ütü vs yapabiliyorum
ne de pür-i pak temizlik ve çeşit çeşit yemekler...
eşim yazık işten gelip yemek yapıyo çoğu zaman
sabah adamı işe yoğurt ekmek yedirerek gönderdim
onları da dolaptan kendi bulmuş yemiş
ayıp bana ya :/

hep "çalışıyom ben yaaa" bahanesi ardına saklanıyorum ama aslında alakası yok. sadece beceriksizim.
bu hafta evdeyim ve bu defa ilk kez aynı anda evimin her yeri temiz olsun
çayımı alıp "ohhh be" diyerek oturayım balkonda keyif yapayım istiyorum

akşama da eşim işten geldiğinde önüne bi kaç çeşit bişey yapmış olmak istiyorum

genel süpürme toz alma silme vs yaparım da
benim asıl sorunlarım

1- Nereden başlamalıyım bana bir temizlik planı çıkartır mısınız? (bahar ya da bayram temizliği gibi detaylı temizlik yapıcam) ben bi orayı bi burayı yaparken her yer yarım yamalak oluyor sonra da pes edip bırakıyorum temizlik hiç görünmüyor

2- Klozetin plastik yerleri sararmış domestos döküyorum her defasında ama çıkmıyor onu nasıl yapcaz? pis duruyo böyle

3- Fırın ve fırın tepsilerim berbat olmuşlar, nasıl pırıl pırıl yaparım?

4-hangi temizlik malzemelerini kullanayım, tavsiyelerinize göre gidip alışveriş yapıcam

5- perşembe misafir gelicek o zamana kadar 1+1 balkon da var bu evi adam etmem lazım, yardımlarınızı bekliyorum.
en önemli kural evi güzelce birt topla işe yaramayan ne varsa at lavaboları domestosla ve üzerine cif döküp fırçala .Halalrı çek koltuk kenarlarını her yeri süpür.sonra mutfaga geç Tezgahları domestosla yaglı bilegelere yag çözücü dök.rafların tozunu al sonra kapı pencere ne varsa sil aman pvc kenarlarını unutma.daha sonra yerleri temizle halıları güzelce bir havalandır elektrik süpürgesiyle temizleyip yerine ç bu kadar bittiiiii

Esiniz hic dile getirmedi mi ? Merak ettim calisiyor olsanizda dile getiren eşler var eger getirmiyorsa onun icin zorlamalisiniz kendinizi belli bir rutin olusturun kendinize ona mutlaka uymaya calisin eviniz fazla kirlenmemis olur ve bir hayla başlayıp cok fazla diye pes etmez yorulmazsiniz nacizane goruslerimi yazmak istedim bende yeni uyeyim bende yorum yapmak istedim☺

eşim aradı napıyosun dedi temizlik dedim
geçen gün de yapmışsın (sadece yerleri süpürmüştüm aslında) niye kendini yoruyorsun dedi
temizliği sever ama çok da takmaz
yemek vs de aramaz yani bakar yemek yok kendi yapar öyle laf söylemez
sizin dediğiniz doğru
bendeki sorun biriktirmem.... her gün az az yapsam böyle yığılmaz
teşekkür ederim

200 m2 evimi bir günde pürü-pak yapıyorum sen 70m2 evi temizlemenin derdindesin bacım bu ne tembellik böyle :) fırın çok yağlı ise bazı firmaların gırın temzileme malzemeleri var hatta spreyli olan akşamdan sıkıyorsun sabah sil mis buzdolabını ben sirkeli suyla siliyorum içini rafları kapak raflarını balkonda yıkıyorum bir güzel orda da kurutuyorum dolap dışını cifle koltuklar için yine cifin kırmızı sprey bir kutusu var çok güzel leke çıkarıyor onunla siliyorum yada arap sabunu al marketlerde oda güzel temizler işten korkma iş senden korksun der anneannem kolay gelsin :))

napiyim supermummy :D haftaiçi 8.00- 18.30 arası işteyim
haftasonları da atıyorum kendimi sokaklara
bu yüzden birikti de birikti

camlara nalet olsun :D

balkonu da ancak hallettim
balkon camlarını dışarıdan silemedim

camlar için ayrıca birini çağırıcam sonrasında
bunu bi daha kendim yapamam
hem biraz dalgalı oldu hem de çok yoruldum

ama yine de akşam yemeğini burada yiyecek pozisyona geldi galiba :D

Eklentiler

• IMG_1079.webp
    IMG_1079.webp
    14,9 KB · Görüntüleme: 137
hala cam kenarlarındaki pvc bantlarının bi kısmını çıkaramadım üstüne sıva çekmişler ne saçma ya
tırmaklarım heder oldu :KK53:

camlara nalet olsun :KK70:

balkonu da ancak hallettim
balkon camlarını dışarıdan silemedim

camlar için ayrıca birini çağırıcam sonrasında
bunu bi daha kendim yapamam
hem biraz dalgalı oldu hem de çok yoruldum

ama yine de akşam yemeğini burada yiyecek pozisyona geldi galiba :KK70:
Olmus daha ne olsun :) ellerinize sağlık

Koltukları halı yıkama şirketi gelip çok güzel yıkıyor yoruldugunuza değmez kızlar

Benim günlük kullandığım koltuklar beyaz 6 ayda bı yikatiyorum 1 saat de 1 üçlü 1 ikili 2 berjer ve 1 çocuk koltuğunu yıkayıp kurutuyorlar 60 TL

ya ben de antepteyim bana özelden isim ve numara verir misiniz yıkatsam süper olur. 2 çekyatım var oğlan içine mıçtı :D

halıları yeni yıkattım 1.5 ay oldu yani yeni dediğim güzelce süpürür üstünden silerim ben de.
koltuğu nasıl silebilirim? ney ile? lekeler var içeçekler falan damlamış bazı yerlerine

banyomun duvarları duvar kağıdı kaplı silmeli miyim bilemiyorum
klozet çok kötü görünmüyor da bembeyaz değil
kiracı olduğum için değiştirmeyi de düşünmemiştim. bir de ona uygun kapak bulamayabilirim yuvarlak değil köşeli şekilde kapağı.

perdeleri yıkayayım ben de
tül değil perdelerim fon ve daha ince bir fon şeklinde. tül deterjanı kullanmasam olur mu ki normal deterjanla mı yıkayayım?

fırını ve buzdolabının içini neyle temizleyeceksiniz? benim en çok temizliğe ihtiyacı olan eşyalarım onlar

kapılarda bant izleri var inşaattan sonra ilk biz girdik bu eve
bi türlü çıkaramadım o izleri

siz anlatırken hemen kalkıp yapasım geliyor yav
Perdeleri yıkarken çok ara vermişseniz önce kısa bir programda deterjan gözüne çok değil biraz çamaşır sodası koyup çalıştırın kaba kirini atsın. Sonra tekrar normal deterjan koyup biraz da soda ilave ederek yıkayın.
Klozetin içine bauhose Yada internetten alabileceğiniz diversey adlı markanın R6 isimli ürünüyle temizleyebilirsiniz. Çamaşır suyundan daha iyi hijyen sağlar aynı zamanda sarartıları temizlemede çok başarılıdır. Sadece metal aksamlara değdirmeyin. Sadece klozet içine uygulayın. Alaturka tuvaletlerde tamamına kullanabilirsiniz.

Banyo duşakabin lavabo gibi musluklar gibi kireç artıkları biriken yerlerin temizliği için yine diverseyin clonet extra isimli ürününü kullanın. Işıl ışıl olacaktır.

Buzdolabını sıcak suya karbonat koyun ve onunla temizleyin. Deterjan kullanmayın. Durulama da gerekmez. Çok yağlı Yada çizikli bir yer varsa azıcık bezin ucuyla cif sürün. Çaydanlıklarınızın Dışını da cifleyebilirsiniz. Çaydanlığınızın dışını her zaman kuru tutun ki su lekeleri oluşmasın. Mesela üstünü boşaltıp Sudan geçirdiniz diyelim hemen dışını kurutun.

Kapılarınızı da karbonatlı su ile temileyin. Hem bakterileri öldürür. Hem de deterjan kalıntısı kalmaz.
Kalorifer peteklerinin içini de bahar temizliklerinde Petek fırçaları satılıyor. onlarla içini fırçalayın biriken tozlardan kurtulun.
Yerler için de yine sıcak su karbonat sirke kullanabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum. Kimyasal kullanma taraftarı değilim. İsterseniz Arap sabunu da kullanabilirsiniz. Derz aralarındaki kirler için de internetten sipariş verebileceğiniz iduna marka tenozid8 i öneririm. Derz aralarını aşındırandan temizler. Bir dış fırçası yardımıyla yayın biraz bekleyin. Hemen köpürdüğünü göreceksiniz zaten. Sonra hafif fırçalayıp temiz suyla silip durulayın.

Evde çok fazla aksesuar da bulundurmayın ki toz alırken zorlanmayasınız. Ayrıca dolaplarınız da genel olarak kapaklı olsun.
Çamaşır kurutmayla da çok uğraşmayayım diyorsanız. Bir kurutma makinesi alın. Ben yaz kış kullanıyorum. Hem çamaşır aşmakla uğraşmıyorum. Hem de güneşten çamaşırlarım ağarmamış oluyor. Söylenenin aksine çamaşırlarda öyle ciddi bir yıpranma olmuyor. Kışın da evde kurutmaktan kaynaklı hem kötü bir görüntü hem de nem olmamış oluyor.
Aklıma gelen bunlar. Sormak istediğiniz başka birşey varsa seve seve cevaplarım. Benim önerdiğim temizlik malzemeleri profesyonel temizlik ürünleridir. Dış piyasa ürünlerinden çok daha zararsız ve de çooook daha etkilidir. Genelde ben internetten satın alırım. Bunlara alternatif başka ürünler de var fakat kafanız karışmasın diye yazmadım.

Back
X