Merhaba arkadaşlar,
Biz 10 haziranda lucrinle tedaviye başlayacaktık.ancak mayıs ayındaki reglimin 2. günü yaptırdığım hormon testinde TSH 6.8 çıktı..(bu değerle tedavi olsak bile tutmazmış veya düşük olurmuş) Doktor t3 ve t4 istedi bu sefer de t3 düşük çıktı.Endokrinoloji doktoruna gitmemi söyledi.End. doktoru 2.5 altında tedaviye başlamayın dedi.Trioid ulstrasonu çekildi (neyseki temiz çıktı) ve antikorlara vs. bakılcak yeniden kan aldılar.salı günü sonuçlar çıkacak.Ona göre ilaç dozu verecek.1 ay ötelemek zorunda kaldık.Gebelik olursa da her ay doktora end. doktoruna gideceğim, 1 ile 2.5 arasında kontrol altında tutmamız gerekir dedi. Sonuç olarak ben de temmuz ayında ilk tedavimi olacağım. Şimdi düşünmeye başladım acaba genetik test, pıhtılaşma vs. de önceden yaptırsam mı? Sorun eşimde, ona dns fragmantasyonu ve karyotip testleri yaptrıdık öbür hafta sonuçlar çıkacak, ben de bir sorun yoktu (tiroide kadar) Durum böyle...
Amanda... canim inan bana duzene kendiliginden giriyor.. Benim okumadigim kitap sormadigim kimse kalmadi!! Ben bu cocugun uyku duzenini nasil alistiracagim diye,cunki oglum gunduzleri hic uyumuyordu(gece uykusu cok iyi) ama bence oda gunduz uyumadigi icindi.. Kendi yataginda uyumasi ne mumkun,ya kucakta uyuyacak yada fon makinesi acik olacak arabasinada sallanarak uyuyacakti.!! EYVAH dedim bu cocuk boyle alisti galiba.Ben cok cabaliyordum kendi yataginda uyusun diye ama uyumuyordu,yapmadigim kalmadi kundak yapip muzigini aciyordum koyuyordum yatagin banamisin demiyordu .. 45 dk aglattigim oluyordu sirf alissin diye! Ama benden inat cikip her defasinda beni yeniyordu,sonunda pes etmistimkiiii... Bi hafta once tekrar bi deneyeyim dedim gene yazmayla kundak yaptim,odasini karanlik yaptim yatirdim muziginide actim emziginide verdim. Bir baktim gozlerini kapatiyor sakin sakin,SASIRDIM !!
Herhalde birazdan bagirmaya baslar diye basinda bekledim. Hayret ses yok uykuya daldi,bi sevindim ogun 2 saat uyudu :)) Sonra surekli bu sekilde yaptim,bi bucuk saat uyanikti sonra aldim kundak yapip yatagina attim ve ogun bugundur artik kendi kendine uyuyor.Ama ben og;lumda sunu fark ettim,isikta uyumayi sevmiyor,oda karanlik olunca cabuk daliyor.
Ve tuhaf olan bir nokta daha var,gazi bicak gibi kesildi bi hafta once belki onunda etkisi vardir !! Gene hafif oluyor,ama rahatsiz edecek derecede degil .. Benim oglumda cok asiri agliyordu,anlatamam dusunsene uyanikken surekli agliyordu,bi uyudugunda sakindi ses yoktu..
Ha bu arada kucagimda dalipta yatagina atmiyorum uyanikken atmak onemliymis,ama tabi cocgun uykusu olmasi gerekiyor. Bence su anda ozel birsey yapamazsin tabi sunu deneyebilirsin karni tok,altini temizle biraz oyala yorulsun hani 1 bucuk saat filan sonra yatagina koy perdeyi kapat oda karanlik olsun emzik emiyorsa agzina emzigini ver,biraz oksa aglasa bile bi sure boyle yapki yatagina alissin ilk zamanlar kabul etmez belki ama belirli b zaman sonra alisacaktir.. Ama inan hepsinin zamani varmis kendini cok hirpalama simdi olmuyorsada..
Mihribancığım güzel cümlelerin ve anlatımın için çok teşekkür ederim... Senin adına çok sevindim ama benim kıza hiçbirşey fayda etmiyor. İllaki benim kucağımda olacak... Olsun biz çok bekledik bu yavruları zorluklarına da seve seve katlanacağız...
kızlar biz yarın hayırlısıyla yola çıkcaz.........ama sürekli durmadan başka hastane fikri aklımı karıştırıyo........kayra acıbademi istanbuldaki arkadaşım alman hastanesini eşim memorıal.......ama cocultur yaptırdık memorıalde ne olur bilemiyorum......yinede gitmişken digerleriyle görüşsekmi ortada kaldık...duanızı eksik etmeyin....
nasılsınız kızlar..........ben Allahın izniyle ignelere başladım................eşim başka hastane iştemiyor.......o yüzden yine memorıaldeyiz.........artık nasibimizde ne varsa o........eşimi tese yapabilirlermiş.......o günki sperm örnegine göre karar vereceklermiş..........zormu acaba kayra sen biliyosun.......800 euroymuş bu arada.......
sagol gelincik............Rabbim bizede nasip etsin inş........evet kendimi pozitif hale getirmeye çalışıyorum...........sen niye karışıksın ki ............merak ettim yahuuuu.........
kızlar bende varım.bizde Allahın izniyle temmuzda 2. aşılamanın startını verecez.Allah hepimize birer evlat nasip etsin.
canım benim kafam hem işimden dolayı hemde tedaviye tam olarak ne zaman başlayım düşüncesinden karışık. temmuzda tedavi için hem gitmek istemiyorum hemde kpss girecem temmuz 10'da ondan dolayı. eylülde başlarsam o zaman da iş yerim sıkıntı oluyor. izin konusunda ve iş yerinde canımı sıkan bazı şeyler de olduğu içinde istifa ettim. ama istersem de devam edebilirim henüz ayrılmadım. ne yapayım bilmiyorum hem tedavi ile uğraşmak hemde çalışmak 3 yıldır çok yordu beni halime binlerce kez şükrediyorum ama biraz da dinlenmek istiyorum bilmiyorum hatamı yapıyorum. biraz karışık anlattım aynen anlatış tarzım gibi kafam da karışık düşünmekten bir şeyleri ayarlamaya çalışmaktan çokkkk yoruldummm.dua et benim için canım hangi yol hayırlıysa Rabbim ona yöneltsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?