Temizlik,titizlik

Her yemekten sonra bulaşık makinesi calistiriyorsunuz sanırım günde 2-3 kere dediğinize göre. Özellikle bu durum hiç normal değil gerçekten. Benim makinem 3 günde bir tam dolar o zaman calistiririm çamaşırlar makinesi de haftada iki kez çalışır yine onu da tam dolmadan calistirmam. Sizinki gerçekten takıntı olmuş ilerlememesi için artık durdurmaniz lazım kendinizi.
Evde kendinize vakit ayırın, dinlenmeyi bilmiyorsunuz uzatın ayaklarınızı alın cayinizi kahvenizi dinlenin çıkın gezin. Bende öğretmenim okuldan gelince yemeği koyarım o pişerken süpürge tutarım her yere bazen arkasından viledayla silerim tuvalete her kullanımdan sonra su tutar küçük süpürgeyle süpürür çektirir cikarim günlük rutinim budur. Çamaşırı cuma günleri yıkar kaldırırım haftasonum bana kalır çıkar gezerim camları senede üç kez belki silerim mutfak dolaplarini da canım ne zaman isterse o zaman silerim beni rahatsız ettiği zaman yani balkonları eşime yikatirim bazen tuvalet ve banyoyu da süpürgeyi de hatta evim genel olarak hep derli topludur yavaş yavaş az az yaparım düşeni hemen kaldırırım oğlum dağıttığı oyuncaklarını toplar. Kendimi yormuyorum yoruldigim zaman bırakırım size de tavsiye ederim çok abartmaya gerek yok:)

Konu sahibi annemde sizin gibiydi
Yaş ilerledikçe sıkıntıları çıkmaya başladı.En ufak deterjan kokusunda geçmek bilmeyen öksürük krizine yakalanıyor mesela ütü yapınca sesi kısılıyor.Canınıza yazık...

Ayrıca;

Çamaşır suyu gibi kimyasallar
inanın kedi köpek tüyünden daha zararlı
Bu da burda dursun

Çok az bulasigim olduğu için genelde çıkanı elimde yıkar kaldırırım. Çamaşır makinesi genelde haftada bir gün çalışır, koyu renk beyaz şeklinde. Camlar ıkı üç ayda bir silinir, mutfak dolapları haftada bir.
Tuvalet banyo girip çıktıkça sık sık yıkarım. E yetiyor, daha fazlasına ne vaktim ne enerjim kalmaz. Hele şimdi hamilelikte çoğu şeyi saldım, eşim yapıyor. Çok şükür hayattayız, ölmedik.

Ne guzel... Orasi hangi ulke?

Simdiye kadar evde hayvan besleyenlere hijyen konusunda laf edip de kendisi temiz titiz olanina rastlamadim.

Hazir konusu acilmisken birseyler yazmak istiyorum , gerci cogu yorumdan okudugum bilincli kadinlarla dolu burasi bunu gormek cok sevindirici..

Malum kuresel isinma diye bisi var , dogal kaynaklarin tukenmesi de cabasi
Kuresel isinmanin en buyuk sebeplerinden biri bizim bilincsizce kullandigimiz elektrik
Su ise gercekten gelecek yuzyilda petrol kadar degerli olacak , simdi.pek cok savasa sebep olan petrol yerine 100 yil sonra su savaslari yapilacak

Cocuklarimizin ve dunyamizin gelecegi icin bilincli tuketim sart , elektrik ve suyu ne kadar verimli kullanirsak dunyamizin omrunu o kadar uzun tutabiliriz
Lutfen benim kullandigim elektrikle sudan ne olacak demeyin , bir kisi bile etki eder , hergun bulasik camasir makinasi calistirmayalim , suyumuzu dikkatli kullanalim , acik ışıklari kapatalim

Konu sahibi lafim size degil lutfen yanlis anlamayin brni ama soylemeden gecemedim

Kamu spotu gibi oldu kusura bakmayin arkadaslar ama bunlarin farkinda olmayan bir kisi bile okusa ve uygulasa dunyamiza katkisi olur

Kimyasallara deginmiyorum bile pek cok arkadas soylemis zaten , kanserin bu kadar etkili olmasinin sebeplerinden biri ev temizliginde kullanilan kimyasallar , camasir suyu ise pek cok gelismis ulkede satilmiyor , satisi yasak olan bir urunu sagolsunlar bizim ulkemizde cok guzel pazarliyorlar

+1

Ayrıca evsel atıkların da denizlere karıştığını unutmamak lazım

eğer emekleyen yerlerde sürünen bebeğiniz yoksa bana biraz fazla geldi bu durum.

her gün yer süpürmek biraz fazla haftada 2 ye düşürün bari.

Ellerine, bedenine yazık.
15 günde bir halı silmek nedir...
Bak benim teyzem senin gibi çılgınlar gibi temizlik yapardı. Evi temizledikçe mutlu olurdu.
Ellerinden ameliyat oldu, sonra kanser oldu. Şimdi bedenini kaldıracak gücü kalmadı 55 yaşında... Şimdi de gözüne batıyor biri gelse de şurayı temizleme keşke diye..
Evini derler topla ama temizliği asgari seviyeye indir.
O kadar deterjan bedenine de çevreye de yazık.
Lekelenen yerleri küçük bir şeyle siler geçersin.
Halı dediğin en fazla iki üç hadi dört kere yıkanır.
Her gün duş alıp uyuyorsan da nevresimi haftada yada iki haftada bir değiştir.
Gözüne getirme.
Bak öğretmenmişsin zaten bir sürü zihin yorgunluğun var. Bedenine de yük alma.

Siz bunları yaparken çocuklarınızla kim ilgileniyor .. ya da bunları yapmaktan çocuklarınızla vaktiniz ve enerjiniz kalıyor mu?
Tabiki bebekli çocuklu ev temiz olmalı ama bence çok abartıyorsunuz. Canınıza da yazık ..

Günde 2-3 sefer iki ayrı makine çalışıyor elektrik su israfı, evde radyasyon artışı, o kimyasalların suya çevreye yayılışı falan.. Hem sağlık hem bütçe zararı..

Ayrıca eşyalara bu kadar köle olunmamalı. Onlar bize hizmet için var biz onlara hizmet için değil..

Son düzenleme:
Dogrudur ama ben hayvanlari kedileri cok severim ozellikle.. hasta olmaktan korktugumdan degil.. sadece kil tuy isi beni zorlar. Bazilarina bakiyorummesela ust bas tum tuy tiksiniyo insan.. ama aynisi insanlarin sac taradigi zaman kazaklarinin uzerine kendi saclarinin yapismasi icinde gecerli..

+1

Ayrıca evsel atıkların da denizlere karıştığını unutmamak lazım

Kesinlikle..fazla kagit da harcamamak lazim
Ya ben nasil yasadigimi anlatsam deli dersiniz bana , bizim evde kagit pecete kullanmak icin bile cok gecerli sebebi olmali insanin , oglum resim yaparken bile bir kagidi tamamen bitirmeden oburube gecemez fazla hassasim bu konuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…