Temizlik,titizlik

Valla ben yaptiklarinizi okurken yoruldum yarıda kestim. Yazik kendinize yapmayın. Bence profesyonel desteğe ihtiyaçiniz var.

tlc deki temizlik hastaları programı geldi aklıma, temizlikten zevk alıyor musun yani, yaparken bi doyum var mı, yoksa yapmak zorunda mı hissediyorsun, bana bir sorunun bir tık öncesindesin gibi geldi, bence gerçek köklü bir soruna dönüşmeden bi uzmana gitmelisin

Of okurken yoruldum temizlik titizlik çok güzel birşey ama sizinki hastalık derecesinde sanırım. Ayrıca fazla çamaşır suyu kullanmak sağlığa zarar verir.

Benim çevremde de böyle takıntılı temizlik yapanlar var ama bazı yerleri temizlemeyi abartiren bazı yerlerde de pasaklılığına hayret ediyordum.
Yağmur yağarken bile cam silen arkadaşımın mutfak tezgah altları kır, toz ,kırıntı , yemek artıkları doluydu mesela.

Ben başka seye takildim:) banyo neden ciflenip sonra camasir suyuyla ovalanirki? Kimse hasta degilse camasir suyu kullanilmamali vucudun direnci yavas yavas kiriliyor...bunun icin ozel banyo silme ilaclari kulllanilmasi kafi. Turkiyeye gidincede cok dikkatimi cekiyor herkes heryere camasir suyu kullaniyor sürekli heryer dezenfekte oluyor:/ bir defasinda kp banyo etti kv arkasindanin banyoyu camasir suyuna bogdu vallah bayilacam sandim :/

Konumuza gelirsek
Bana biraz gizli depresyon belirtisi gibi geldi. Nerden biliyorsun dersen kendimden.
Bir müddet bana yapilanlari kafamfa cok kurunca kendimi temizlige ve hamur isine vermistim....baska semptomlarda eklendi. Esimim bile dikkatini cekti canima yazik degilmi abartma dedi.
Kendinize haftalik liste hazirlayim bence.
Hergun cocuklu evim tozu alinip supurulse banyo silinse mutfakta da genel bir duzen olsa bence yeterli. Bamyo fayanslarini senede 3 defa silseniz cokmu az olur?

Canimm,
Temiz olmak mukemmel bir sey..
Dedigin gibi banyo yapmadan uyuyamamak..
Ama şöyle bir gercek var ki . 3 gunluk dunya...
Elinin altinda sus,pus ivir zivir vitrin varsa at..
Oyle kocaman halilar da evde olmasin. Kucuk pratik halilar edin kendine..
Mesela suan elinde.kitap ve kahve olsun istemez miydin.?
Cocuklarin uyudugunda senin de güç toplaman lazim.. kendini yormaa

Bende 1 çocuk var, eşim el atmasa evi b.. götürür. Siz bu kadar yoğun temizlik yaparken çocuklara nasıl vakit ayırıyorsunuz? Annem de küçükken her sabah süpürür silerdi, yaparken de çok sinirli olurdu. Çok acıkırdım ama korkudan söyleyemezdim. Zaten bana da yaptırırdı temizlik. Yüzü asık olurdu, gergin olursu, süpürgeyle, halılarla, eşyalarla kavga ederdi. Bana da bağırırdı. O günleri unutmuyorum hiç içten içe hınçlanıyorum. Şimdi anladı hatalarını yaş geçince.
Evdir kirlenir, tmizlenir ama çocukların bu anları geri gelmiyor. Bir de o her gün kullandığınız temizlik malzemeleri kanser riski taşıyor. Bunları düşünün derim.

Sen en iyisi ocağı aç bi kokla, şu yaptıklarından daha az zehirlenirsin.
O cifler çamaşır suları ne kadar tehlikeli ne kadar kanserojen farkında mısın?
Çocuklarına eşine o zehirli gazları her saniye koklatmak zorunda mısın?
Can senin valla istersen 24 saat uyuma ev temizle fayans ovala, az yaşlanınca yaşıtların çivi gibi gezerken sen yürüyemediğin dizlerinden ötürü oturduğun yerden leke gözlersin artık.
Bizim tanıdık bi teyze var 60 yaşında. İş iş diye ölüyo hala ama 80 yaşındaki bi kadının sağlığı yok kendisinde. Her daim hasta ama yok yine yatmaz. İş diye diye ölecek. Şimdi dünyayı versen sağlığo geri alamazsın işte yapma kardeşim böyle

O zaman enerjinize gerçekten hayran kaldım. Tebrik ediyorum sizi

Temizligi bende cok severim fakat sizin durum pek normal degil gibi. Bir kere okdr camadir suyuna heleki tezgaha dokuyormussunuz hiiicc gerek yok vc ye flanda gerek yok neden onlar asiri kimyasal Allah korusun siz kanser olsaniz neden diye sormayin olaya bubtarafindan bakin vc de kullanilan camasir suyu rahim kanseri prostat kanseri yapar. Mutfakta kullanilan keza oyle ve siz evin heryerinde hergun kimyasal lullaniyorsunuz ben hr zaman temizlikte ipin ucunu kacirinca soyle dusunurum yasitlarim ileride gayet saglikli gezer tozarken eglenirken seyahtler ederken ben yaslanmis orasi buasi agriyan biri olcam ne gerek var herkes nasl temizse bende oyle olmaliyim biz hergun camasir suyu kullanmiyoruz ama bizim evlerimizde tertemiz coksukur anladin mesela 4 ay oldu hala yikamadim tillerimi ne gerek var eylul sonu yikarim sonbahara girerim kapo pencere kapanir temzce otururum. Kendinize yazik ediyorsnuz bi yardim alin kendiniz asamiyorsaniz bu durumu. Bu vaktinizi cocuklariniz ayirin kendinize ayirin kitp okuyun yuruyus yapin gezin cocuklariniza gusel yemekler yapin bunlara harcayin temizle temizle nereye kadar.

Bir arkadaşım derdi ki çocuğum deterjan, çamaşır suyu ile temizlenmiş yerlerde emekleyeceğine,
tozlar üzerinde emeklesin daha sağlıklı..

Bu kadar titizliğin zarar olduğuna inanıyorum.
Sizin yaptığınızın çeyreği olamaz benim temizlik anlayışım.
Çok şükür pislikten ölmüyoruz :)

Sağlığınız için vazgeçin hatta olmuyorsa yardım alın bile derim.

Yoksa 40 yaşında ellerinizde sinir sıkışması, omuzlarınızda iltihaplanma gibi dertlerle yaşamanız çok olası..
Annem ve ablamdan biliyorum.

Uy anam senden her eve lazım roman yazmışsın sonunu okuyamadım
Her gün temizlik mi olur rahat olacaksın açacaksın klasik müzik dizi kitap
Hem fazla titizin evine misafirlikte zor bizim bir neboş abla vardı çocuklu kadını eve davet etmiş aman yer kırıntı oldu diye çocukların dibinden ayrılmamış ayrıca tuvalet pislendi diye sabah öğle akşam yıkıyormuş
Psikolojik bir yardım gerekiyor aşırı titizlere

Valla arkadasim gercekten hayretle okudum cidden caniniza yazik degil mi??
Tamm temizlik super ama bu kadr abartiya ne gerek var tuvalati banyoyu mutfak tezgahini hergun camasir suyla temizlemek gereksiz..
Caniniza yazik o camasir suyunun size verdigi zarari simdi siz farketmiyorsunuz ama inanin yasiniz gectikce yavas yavas belli eder o zararini..
Hem cocuklariniz icinde tehlikeli..
3 ayda ne demek hali yikatmak..
6 ayda degil..
Yani ben sahsen canimi yolda bulmadim..
Uykum varsa bazen bulasigi da yikamam sabh yikarim..
Aslinda bulasik sabaha kalmamali ama napayim..
Yani is dursa bile once kahvemi icer keyif yaparim ..
Her yer temiz olacak diye kendimi kasmiyorum ben..
Valla sana helal hic mi caninin kiymeti yok..
Ya biraz kendien bak birak evi yat otur keyfine bak..
Dursun temizilik ya..

Çalışan insanısınız zaten bu kadarı kendini yıpratmak
Küçük bir notla araya girmek istiyorum, lütfen mutfağınızdan çamaşır suyunu çıkarın, evde de olabildiğince az kullanın, temizlik isterken yavaş yavaş zehirlenmek bu. Çamaşır suyu ağır kimyasaldır ve sadece akan suyla tamamen durulanır, yani sildiğiniz yerlerde kalıyor bu da sağlık için hiç iyi değil.
İnsan temiz evi seviyor hemfikirim bu konuda =) ben artık yapmamaya çalışıyorum mesela halı silmiyorum artık, üç ay da bir yıkamaya veriyorum, koltukları yılda bir yıkatıyorum. Akşam işten gelince ağır bir iş yapmıyorum sadece mutfağı dağınık bırakmam, toparlar bulaşık makinamı çalıştırırım. Duşa girerken banyoyu elden geçiririm o kadar. Rahmetli annem çok titizdi kendisi de yapardı bizi de oturtmazdı ama 35 yaşıma gelince anladım ki bu sadece kendine eiyet, eşyaya kölelik. Şimdi yapmıyorum o kadar, evim giriş kat ve büyük, hafta sonları cam önlerini yıkayıp tozunu alıyorum ve üç ayda bir kadın alıp cifletiyorum, eskiden olsa iki haftada bir silerdim. Temizliği bırakması biraz zor ama mesela gece vakti eşiniz yok ve çocuklar uyuyurken alın kedinizi ve bir fincan kahvenizi, bir de kitap keyif yapın, dinlenin, kendinize kıymet verin, bırakın kirlensin biraz ve çalışan bir insan olarak arada bir yardımcı almaya alışın, ağır işten kaçının

Bence hergun dipten temizlik yapma haftada yap..
Caninina yazik..
Yarin yaslandiginda enerjin bu seyler yuzunden bitmis olacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…