Ne zaman temizlik icin gelen yardimci kadinlarla ilgili konu acilsa konu sahibi linç ediliyor ama yine de icimi dokmek istiyorum.
Yazin bir temizlik sirketinden bir abla geldi,cok da memnun kaldim yaptığı işten. Bir daha cagirirsan sirketi degil de beni ara, sirket bizden cok para kesiyor benim de cok ihtiyacim var dedi. 20 yasindayken 5 cocukla dul kalmis, kizlari bosanmis vs.. Magdur iste. Ben de benim icin onemli olan isimin gorulmesi dedim ama oyle değilmiş.
Takvimden de anlasilacagi uzere dogumum cok yakin. Genel bir temizlik gerekiyor. Bu ablayi aradim. Tam gun sirket 150 istiyor ama ben 120ye gelirim nasilsa tum para bana kalacak demisti. Sonra da tekrar aradi,biz 2 kisi gelelim 120yi ikimize ver, 1-2 gibi islerini bitiririz dedi. Yine tamam dedim canima minnet daha erken bitmesi.
Neyse sabah geldiler, ise basladilar , kahvaltilarini hazirladim. Halilari yıkamaya verdim,koltuk silinmeyecek, perdeleri zaten boyumuz yetmiyor diye takmiyorlar, yani genel olarak yapilacak isler cam silme,yerleri silme, toz alma , tuvalet banyo balkonlar. Cok mu fazla siz soyleyin lutfen? Senelerdir yardimci alirim tam gunde hep bu isleri yaparlar.yarim gune 2 kisi tamamen kendi teklifleriydi.
Neyse dedikleri gibi saat 2 ye gelmeden bitirdik dediler. Yine yemek hazirladim, cay demledim. Saat 2 de ciktilar.
Onlar temizlik yaparken hic kontrol etmedim,banyo dolaplarimin icini temizledim, kozmetik esyalarimi ayikladim vs..
Gittiler ve ben evi soyle bir dolasinca koca bir husranla karsilastim. Balkonlar yikanmamis, kapilar silinmemis( pimapen balkon kapilari lekeleriyle duruyor) daha da kotusu banyo bile yikanmamis. Dolaplari temizlerken yere dokulen kirintilarin cogu oldugu yerde duruyor. Viledayla soyle bir uzerinden gecilmis hepsi bu. Dusakabinin icine bir su bile acilmamis temizlik kovasini dokmusler onun kirleri duruyor oldugu gibi. Zaten 5 dakikada cikinca banyodan bir saskinlik gecirmistim ama hesap sormak hic yapamayacagim bir sey.
Yatak odamda duran 2 cekmeceli kucucuk komidini bile cekip arkasini supurmemisler.
Simdi burda benim iyi niyetim kullanilmamis mi?insanlarin islerini iyi yapması icin illaki baslarinda sunu soyle yap bunu boyle yap mi demek gerekiyor? Sirket gonderince piril piril yaptiklari evi denetim olmayacak diye böyle bastan savmak mi gerekiyordu?
Cok uzgunum su an.
İsim eksik kaldi diye degil inanin,kendimi aptal yerine konulmus hissettigim icin. Ben onlardan cok fazla bir sey istememistim zaten, ya da istemis miyim siz soyleyin?