Temizlik,titizlik

Bir hayvanın evi kirletme olasılığı bir insanın kirletme olasılığından çok çok daha düşük. Kediler özellikle üzeri biblo dolu bir sehpanın üstünde yürürken bile her patilerini boş kısımlara koyarlar öyle dikkatliler. Bir şey düşmez onlar yürürken. Doğru mamayı yer, banyo yapar taranır ve aşısı düzenli ise insanların döktüğü kıldan da az kıl dökerler.
Hem peygamber efendimiz kedileri cok severmis..
BiIm ulkemizde kedi beslemek pek yaygin degil ama burda nerdeyse her evde kedi var ustelik kedi mamalarida ucuz degilken cuvalla aliyorlar valla..
Ne bileyim pwygamberimiz seviyor diye bunlarda cok seviyor kedileri..

Sizin gün 24 saat değil mi nasıl yetişiyorsunuz. :deli:

Ayrıca madem hayvanları çok seviyoruz neden Balıkların sularını çamaşır suyuyla kirletiyoruz. Bizde sadece tuvalette kullanılıyor. Diğer yerlerde arap sabunu sirke karbonat çok güzel temizliyor.
Ben arap sabununu cok severim cok fogal ama her yerde orjinali satilmiyor..

Ayni
Azıcık ucundan titizlik istiyorum ya nolur:KK70:
Ben de tam tersi nasıl gamsızım temizlik konusunda.
Mesela dün mutfak dolaplarımı siliyordum. Birazının içini temizledim yoruldum oturdum. Sonra tekrar kalkmadım. Bugun kalan yarısının içlerini silerim, yarın da dışlarını silerim oldu da bitti:KK70:
Ayni beni anlatmissin valla helal yani..beni bukadr rahat kimse ozetleyemzdi:KK70:

Iyi geceler guzel hatunlar.gecenin bu saatinde konu aciyorum cunku gecenin bu saatinde hala temizlik yapiyorum.simdi salonumun ve girisin halilarini bir guzel ova ova sildim duruladim.daha tuvaletin fayanslarini silecegim.banyoyu silecegim mutfak dolaplarimi soyle bir silip tezgahin ustunu camasir suyuyla silecegim.offff offff surekli temizlik yapip duruyorum.esim bu gece evde yok cocuklar misil misil uyuyor.ben de doya doya temizlik yapiyorum.ama bir yandan da diyorum ki ne gerek car otur dinlen kafa dinle iste.yok olmuyor.simdi kendimi zorladim ara verdim buraya konu aciyorum.var mi benim gibi olan?her gun banyoyu tuvaleti cifleyip camasir suyuyla ovalayip yikiyorum.mutlaka hergun supurge yapip yer siliyorum,toz aliyorum.mutfagim zaten piril piril olmali.her gece yatmadan tezgahimin ustu mutlaka camasir suyu katkili deterjanla silinip durulanir.mutfak dolaplari elden gecirilir.ocak parlatilir.15 gunde bir kapilari siliyorum halilari siliyorum.ayda bir koltuklari diliyorum.yazin ayda bir bazen 20 gunde bir camlari siliyorum.kisin 3 aya kadar uzayabiliyor bu sure.halilari 3 ayda bir yikattiriyorum.ayda bir ya da en gec 2 ayda bir perdelerini yikiyorum.her gun 2_3 kere camasir makinesi ve bulasik nakinesi calisir.biriktirmem birkac parca bile olsa yikarim.her gun yaz kis yikarim cocuklarimi gunde belki 10 defa ust baslari degisir.ufacik birsey degisse cikaririm.olecegimi bilsem dus alnadan uyumam.haftada 2 kere nevresimleri degistiririm.fakat cocuklarin dokmelerine orayi burayi kirletmelerine ses cikarmam asla.yeri gelir onlarla berabet eglenir kirletirim.meseka birgun un dokmuslerdi yere hazir dokulmusken birlikte parmaklarimizla una sekiller cizdik.birlikte yorgani duvarlari boyamisligim bile vardir.onlara asla kizmam bu konularda ama sonra temizle babam temizle.bir de calisiyorum ogretmenim.su an tatildeyizde bolca temizlik yapiyorum.okullar acilinca bakalim nasil olacak.kac yildir sabahciyim sorun olmadi umarim bu senede sabahci olabilirim.yoksa kafayi yerim herhalde.her gun yemek temizlik cocuklari yedir giydir yika et onlarla oyun oyna etkinlik yap cildiririm sanirim.benim gibi asiri temizlik duskunu olanlar ne yapiyirsunuz nasil ediyorsunuz nasil yetisiyorsunuz her seye?puf noktalariniz var mi?hangi malzeleleri nerelerde nasil kullaniyorsunuz?
Çamaşır suyunun ne kadar zararlı olduğunu biliyormusunuz? Sadece wc ve lavaboda kullanın. Diğer alanlarda kesinlikle kullanmayın, çünkü çamaşır suyu maalesef durulasanızda 10 kere 20 kere maalesef kalıyor. Birde mutfak tezgahında kullanıyorsunuz. Bu bilgiyi onkoloji doktorundan öğrendim.
Benimde evim temizdir pisliği karşıyım ama sizin ki gece gece takıntı olmuş.
Skolyoz olduğumu öğrendim ileri derece degil cok hafif.
Doktorum kısa ve net kemiklerin icin yerlerde yuvarlanmıcan, temizlik için yıpratmayın kendinizi dedi.
Bu bilgiler tvlerde yapilan saglik programlarındaki doktorlar tarafindan da sürekli tekrarlanıyor.

Bu kadar tempoya canmi dayanir Allah aşkına farkında değilsin ama ömrunden zamanından gidiyor eşinle çocuklarınla geçirmen gereken zamanida heba ediyorsun biraz rahat bırak kendini

Iyi geceler guzel hatunlar.gecenin bu saatinde konu aciyorum cunku gecenin bu saatinde hala temizlik yapiyorum.simdi salonumun ve girisin halilarini bir guzel ova ova sildim duruladim.daha tuvaletin fayanslarini silecegim.banyoyu silecegim mutfak dolaplarimi soyle bir silip tezgahin ustunu camasir suyuyla silecegim.offff offff surekli temizlik yapip duruyorum.esim bu gece evde yok cocuklar misil misil uyuyor.ben de doya doya temizlik yapiyorum.ama bir yandan da diyorum ki ne gerek car otur dinlen kafa dinle iste.yok olmuyor.simdi kendimi zorladim ara verdim buraya konu aciyorum.var mi benim gibi olan?her gun banyoyu tuvaleti cifleyip camasir suyuyla ovalayip yikiyorum.mutlaka hergun supurge yapip yer siliyorum,toz aliyorum.mutfagim zaten piril piril olmali.her gece yatmadan tezgahimin ustu mutlaka camasir suyu katkili deterjanla silinip durulanir.mutfak dolaplari elden gecirilir.ocak parlatilir.15 gunde bir kapilari siliyorum halilari siliyorum.ayda bir koltuklari diliyorum.yazin ayda bir bazen 20 gunde bir camlari siliyorum.kisin 3 aya kadar uzayabiliyor bu sure.halilari 3 ayda bir yikattiriyorum.ayda bir ya da en gec 2 ayda bir perdelerini yikiyorum.her gun 2_3 kere camasir makinesi ve bulasik nakinesi calisir.biriktirmem birkac parca bile olsa yikarim.her gun yaz kis yikarim cocuklarimi gunde belki 10 defa ust baslari degisir.ufacik birsey degisse cikaririm.olecegimi bilsem dus alnadan uyumam.haftada 2 kere nevresimleri degistiririm.fakat cocuklarin dokmelerine orayi burayi kirletmelerine ses cikarmam asla.yeri gelir onlarla berabet eglenir kirletirim.meseka birgun un dokmuslerdi yere hazir dokulmusken birlikte parmaklarimizla una sekiller cizdik.birlikte yorgani duvarlari boyamisligim bile vardir.onlara asla kizmam bu konularda ama sonra temizle babam temizle.bir de calisiyorum ogretmenim.su an tatildeyizde bolca temizlik yapiyorum.okullar acilinca bakalim nasil olacak.kac yildir sabahciyim sorun olmadi umarim bu senede sabahci olabilirim.yoksa kafayi yerim herhalde.her gun yemek temizlik cocuklari yedir giydir yika et onlarla oyun oyna etkinlik yap cildiririm sanirim.benim gibi asiri temizlik duskunu olanlar ne yapiyirsunuz nasil ediyorsunuz nasil yetisiyorsunuz her seye?puf noktalariniz var mi?hangi malzeleleri nerelerde nasil kullaniyorsunuz?
Peki bunlarin sana ne faydasi var, gecen zamanina emegine yazik. Bunlari yapacagina al vip kola ac tv izle, uyu, cilt bakimi yap, puzzle yap vb vb. Yarin obur gun cok pisman olacaksin ama is isten gececek

Konu sahibi azıcık şu temizlik aşkından bana da geçse nolurkine evim rezil:) avatarinda ki kediyi yerim bu arada benim de kedim var tosuncuğum o benim:)
Kediye köpeğe pisletir kirletie diye kulp takanlar patilerini yiyin hepiniz minnoşların:KK70::KK70:

Peki bunlarin sana ne faydasi var, gecen zamanina emegine yazik. Bunlari yapacagina al vip kola ac tv izle, uyu, cilt bakimi yap, puzzle yap vb vb. Yarin obur gun cok pisman olacaksin ama is isten gececek

Ay ne doğru. Valla yayılıp tv izlerek gecen vakte bile temizliğe gecen vakit kadar acımıyorum. Hiç değilse dinleniyorsun sana bir yararı var.

Çoğu makul ama bazıları fazla bence
Örneğin haftada 2 çarşaf fazla haftada 1 yeterli bazen 2 haftada bir de olabilir
Mutfak dolapları ayda bir yeterli
Çamaşırları biriktirmemek çok mantıksız zaman para ve su israfı yazık
Biriktir bi makine beyaz bi makine renkli birikince toptan yıka
Acil lazım olan bişeyler olursa az da çalıştırırsın
Biraz duruma göre hareket etmek lazım sen otomatiğe bağlamışsın:duduk::temizlik:
Bütün bunlara rağmen çocuklara eşine ve kendine zaman ayırabilmene de hayran kaldım doğrusu üstelik çalışıyormuşsun
Seninki hastalık derecesinde değil belki ama abartmışsın biraz
Deterjan konusunda da arkadaşlara katılıyorum
Sabun ve doğal temizleyicilere yönelmeni öneririm

Ay ne doğru. Valla yayılıp tv izlerek gecen vakte bile temizliğe gecen vakit kadar acımıyorum. Hiç değilse dinleniyorsun sana bir yararı var.
Aynen tv de izleyecek birsey olmuyor gercekten ama o zaman netten bi dizi bi muzik kanali ya da sadece sessizlik. Ben cocujlari uyutunca alirim battaniyemi yastigimi abur cuburumu gel keyfim gel

Böyle insanlarda mutlaka sağlık sorunları çıkıyor ilerde astimnboyun bel fıtığı vs yazık kendine kafana bu kadar takma normal sil şüpur yeter

Mesajı nasıl yazdığınız gayet açık evde nasıl 'katlanıyorsunuz' diyerek :KK66: ki zaten evde asla! Ünlemli Falan size ne kadın kedisinden mi bahsetmiş. He tabi size göre evde hayvan varsa titiz olma ihtimali yoktur zaten :KK14:
Hayvan sevmek iyi.. ama tuyleri dokuluyo yaa.. kedikopek tavsan farketmez..

Ev temizleyince bana ödül veren olursa o zaman yaparım ancak. Şimdi pislikten ölmeyecek kadar yapıyorum :KK70:

Ben en çok çamaşır ve bulaşık makinesini günde 2 3 kez çalıştırmaniza takıldım.
Çevreye ne kadar zarar verdiginizin farkinda değilsiniz ya da çocuklarınızın geleceğini caldiginizin?
Yazık günah biriktirip yikasaniz ne olur ölür müsünüz?
Kısaca bi google 'dan acin bakın o makineler ne kadar enerji harcıyor diye.
Bizim işyerinde bile onca insan var gün de bir kez çalışır bulaşık makinesi.
Ben de çamaşır makinesini iyice dolmadan asla calistirmam.
Gerçekten insanoğlu kendi eliyle bile bile zarar veriyor dünyaya yazık.

Canim yanlis anlama sana tepki olarak falan yazmiyorum fikrine saygi duyarim ama asilarini yaptirdiginiz surece hayvanlarin tuyunun hicbir zarari yok bizim sacimizdan farksizdir.olsa zaten bizim coluk cocuk ailecek obur tarafi boylamis olmamiz lazimdi simdiye.zira kedim cocuklarmin ve esimle benim koynumuzda uyur.oper koklariz surekli onu.goruntu olarak diyorsanizda hani ortalikta kil tuy acisindan onuda supurunce birsey kalmiyo zaten.issiz bir adaya dussem yanima alacagim 3 seyden 1 i de kedimdir zaten.kizlar bu arada bugun temizlik yapmiyorum.simdi cocuklarimla kahvalti yapiyiruz.gec kalktilar.sonrada kendime nescafe keyfi yapip cocuklarla oynayacagim

Canim yanlis anlama sana tepki olarak falan yazmiyorum fikrine saygi duyarim ama asilarini yaptirdiginiz surece hayvanlarin tuyunun hicbir zarari yok bizim sacimizdan farksizdir.olsa zaten bizim coluk cocuk ailecek obur tarafi boylamis olmamiz lazimdi simdiye.zira kedim cocuklarmin ve esimle benim koynumuzda uyur.oper koklariz surekli onu.goruntu olarak diyorsanizda hani ortalikta kil tuy acisindan onuda supurunce birsey kalmiyo zaten.issiz bir adaya dussem yanima alacagim 3 seyden 1 i de kedimdir zaten.kizlar bu arada bugun temizlik yapmiyorum.simdi cocuklarimla kahvalti yapiyiruz.gec kalktilar.sonrada kendime nescafe keyfi yapip cocuklarla oynayacagim

X