Temizlik sorunu

Siz de anormalsiniz , konuda bahsedilen anne de anormal
Olabilir valla ,eşim de sikayetci bu konudaki titizligimden.ikisinin ortasi olmak lazim sanirim.Cok fazla gündem takip ediyorum ve etkileniyorum fazlasiyla.Dişa vurum da böyle yasaniyor demek bende..Elimde olsa keske..

Olabilir valla ,eşim de sikayetci bu konudaki titizligimden.ikisinin ortasi olmak lazim sanirim.Cok fazla gündem takip ediyorum ve etkileniyorum fazlasiyla.Dişa vurum da böyle yasaniyor demek bende..Elimde olsa keske..

Aslinda hersey insanin elinde , sorunun farkindaysaniz çözüm de sizin elinizde , anlattiklariniz hic normal degildi , daha cok zarar veriyorsunuz kendinize , benimki nacizane bir tavsiye sadece

Aslinda hersey insanin elinde , sorunun farkindaysaniz çözüm de sizin elinizde , anlattiklariniz hic normal degildi , daha cok zarar veriyorsunuz kendinize , benimki nacizane bir tavsiye sadece
Dedigim gibi cok izliyor,okuyorum ve duygusal zekam her zaman fazla yüksektir karakter olarak.Farkinda olmak güzel ama uygulamak zor.Cok tesekkur ederim tavsiyeniz icin.Kendimi sorguluyordum zaten anormal miyim diye.

Kendi annemi gördüm sizde.
Yaşlılık en büyük etken. Eskisi gibi olamıyorlar.
Kardeş, baba ne kadar geç kalsa da yardımcı da olmuyorlar demek.
Annem oğluma bakıyor, evin dağınıklığından ve maalesef zaman zaman pisliğinden çok rahatsız oluyorum. Hele ki mutfak kirli ise deliriyorum. Önce çocukla mı ilgileneyim o çocuğun yediği içtiği mutfağı mı toplayım.
Annem eve yardımcı da almıyor.
Çocuk olmadan da böyleydi. Fakat benim babam tam bir felaket. Dikkat etmez, üstüne sanki bilerek evi kirletir.
Çözüm yok maalesef. İçinize sinen şekilde siz müdahil olacaksınız.

Marketten aldigim ürünleri halen tek tek yıkıyorum.posetleri de.Camasir konusunda makine iflas edicek noktaya geldi.camasirsiz bir günüm gecmez.Burdaki rahat insanlari okudukca ,nasil bir beyin yapilari oldugunu cozemiyorum.Doktorlar surekli hijyen de hijyen diye haykiriyor adeta.Sanirim insanlar haberleri izlemiyor,takip etmiyorlar.Gecen gün Bursa da 25 yasinda genc bir hemsire covitten görme kaybi yasadi bir hafta boyunca.Bu haberleri okuyup ,izleyip de halen pis pis geziyor,umursamiyorlarsa beyin yapilarina buluyorum ben kabahati.Insanlar kendilerini düşünmeyebilir ama diger insanlari düşünmek zorundalar !
ben eve misafir almıyorum kim olursa olsun bu dönemde .böylece de haldır haldır dezenfektasyona hiççç gerek kalmıyor normal temizlik yeterli

Yaşanacak kadar temiz olsaydı yeterdi ama anneniz hep boylemiymis. Üzerinize alınacak birsey yok demek. Ya kabul edin ya gitmeyin bir daha. Bende çılgınlar gibi temizlik düşkünü değilim. Yaşanacak kadar temizliyorum evi. Yapabileceğim bir sürü güzel şey varken saatlerimi temizlikte geçirmek israf gibi geliyor 🙄

Herkese merhaba

Konu annem. Ben evli ve bir çocuk annesiyim. Annemlerden uzak bir şehirde yaşıyorum. 8 ayın üzerine geçen hafta eşim yıllık izin aldı ve annemleri ziyarete geldik. Ama hiç umduğumuz bir karşılama görmedik. Eve geldik ki ev pislik içinde. Annem ev hanımı, babam ve kardeşim var evde. İkisi de sabah erken işe gider akşam geç gelir. Çok ev işi yapmadıkları gibi ortalığı dağıtmazlar, temiz insanlardır. Hal böyle olunca temizlik annemin işidir evde. Velhasıl evi bir görmeniz lazım. Mutfakta salonda yerlerde kırıntılar, kuş pislikleri (evde iki muhabbet kuşu var) yemek masasının üstü konsolun üstü bir karış toz, yerlere ayran dökülmüş parkeler silinmemiş. Buzdolabında çürümüş meyveler, her yer her yerde, bizim için bir yatak ayarlanmamış. Üstelik akşam geç saatte geldik. Klozet lavabo pis. Annem genç sağlıklı canlı aktif bir kadındır, gezmeyi tozmayı çok sever. Yani temizlik yaparken beli bacağı ağrıyor diye bir durum yok. Depresyon belirtisi mi diye düşündüm ama değil bence. Çünkü annemin huyudur bu. Kızkardeşimle konuştum o da annemin gayet mutlu göründüğünü söylüyor.

Yani insan kapı komşusu gelecekse bile eve süpürge tutar biz 8-9 ay üzerine 1500 km lik yoldan geldik insan bi özenmez mi? Yabancı olsak neyse ama ben öz çocuğuyum, torunu öz torunu.

Geldiğimizden beri karı koca tüm evi sildik süpürdük. Neyseki yarın evimize dönüyoruz.

Böyle de dertleşmek istedim
Malesef aynı dert bende de var çok üzülüyorum annem adına. İşim kötüsü annem evin pis olduğunun farkında değil.. Bu durumu normalmiş gibi görüyor ☹️bekarken evin bütün düzeni temizliği bendeydi belki o zamandan annemde bi tembellik kaldı..

Sizin anneniz sanırım bir istifçi. Uzman arkadaşlar yorum yapar ama sanırım bu ruhsal bozukluğun tedavisi çok zor. Allah yardımcınız olsun.

Bence de istifçi... Ne yaptık ne ettik değiştiremedik. Kendi evi kendi kuralları beni ilgilendirmez diyorum ama yine de takıyorum üzülüyorum.

Bir de annemi uyarıyoruz bazı konularda mümkün değil değiştirmiyor kendini. Biz uğraştıkça inadina daha da sinir edecek seyler yapiyor. Zaman içinde rahatlığı daha da arttı . Biz bütün çocukları okumuş etmiş insanlarız. Annem bu sene de son olarak yamalı kıyafetler giymeye başlamış. Bir kere yanımızda dilenci zannedip para vermeye kalktılar. Yamalarını görünce direk kactım. Memleketten evime geldim dayanamiyorum. Su anda da bu konu sinirimi bozdu ağlıyorum. O kadar doluyum.
Psikolojik rahatsızlığı var mı

Benim de tam tersi bir annem var. Evde kimseye rahat vermez temizlik yapıcam diye. Her hafta çamasir suyu ya da bilumum temizlik malzemesi alır.Yeni eve tasindik önce temizlikci gelip dip temel sildi süpürdü temizledi. Sonra annem 3 günde 6 kez silip 3 kez tekrar süpürdü. Yani ben hic bunu annemin bana değer vermesi olarak görmedim. Çok yanlış düşünüyorsunuz. O kadinin da huyu o demek ki. Yapmak istemiyor onun evi o rahatsız olmuyor. Size noluyor ? Kisisel bakiminda sorun yoksa sorun yok bence. Ben gerçekten aşırı temiz ve toplu evlerden tiksiniyorum çünkü cocukken bile ev tozlu olsa annem kizardi. Sürekli kiz cocuklari ne kadar iş yaparsa o kadar iyi olur kafasindaydi. Belki anneniz de böyle yetişmiştir. Ya da o evi kendi evi gibi görmüyordur mutlu değildir ? Öğrenci evindeyken hic gocunmadan düzenli temizlik uapardim. Ailemin evinde tabak kaldirsam midem bulanıyor.

Son düzenleme:
Bende böyle yaparım genelde biri gelip gidince evi temizlerim hepten tabak bardakları çamasır suyuna basarım sonra yıkarım çamasır makinesi durmuyor hiç zaten bazen diyorum israf mı yapıyorum acaba diye bazen de diyorum ki hastalık kaparsak daha mı iyi eşimin çalıştığı elektrik suya gidiyor genel olarak
Kendimi gördüm resmen.

Bir de bana sunu aciklayın lüfen neden misafir gelinecek diye temizlik yapilir ? Yeterince samimiyseniz misafir temizlige mi bakacak ? Değilseniz neden çağırıyorsunuz ? Cocuk yoksa haftada bir genel temizlik yeterli. Onun haricinde temiz kullaninca temiz kalıyor zaten. En fazla bir seyler dökülür kirlenirse temizlersiniz.

Bir de bana sunu aciklayın lüfen neden misafir gelinecek diye temizlik yapilir ? Yeterince samimiyseniz misafir temizlige mi bakacak ? Değilseniz neden çağırıyorsunuz ? Cocuk yoksa haftada bir genel temizlik yeterli. Onun haricinde temiz kullaninca temiz kalıyor zaten. En fazla bir seyler dökülür kirlenirse temizlersiniz.

misafir gelince temizlik yapılmak zorunda bence ya o kadar da değil, samimi olsam da annem babam gelse de yaparım mutlaka, herkes de yapsın bence temiz temiz oturulsun. çocuk mocuk yok ama ne kadar temiz kullansam da mutlaka saçımız başımız dökuluyor, evde yemek yapılıyor, toz tutuyor.

misafir gelince temizlik yapılmak zorunda bence ya o kadar da değil, samimi olsam da annem babam gelse de yaparım mutlaka, herkes de yapsın bence temiz temiz oturulsun. çocuk mocuk yok ama ne kadar temiz kullansam da mutlaka saçımız başımız dökuluyor, evde yemek yapılıyor, toz tutuyor.
Benim icin misafir kendimi yanında rahat hissetmektir. Normalde de evde bile olsam özenli giyinirim fakat misafir gelecek diye olmadigim biri gibi giyinmem. Zaten düzenli temizlenen ev misafir gelip aaa ne kadar kirli ev mi diyecek öyle diyecek misafiri ben çağırmam

Yaptığınız israf bir yana bu kadar çok kimyasal kullanarak ve enerji harcayarak çevreyi kirlettiğimizin, doğal kaynakları tükettiğimizin bilincinde olsak keşke. Temizlik sadece kimyasal kullanarak olmuyor. Kimyasal atıklar hem bedenimizi hemde çevremizi mahvediyor. Çocuklarımıza daha temiz, daha yaşanır bir dünya bırakmak için dikkatli olalım lütfen. Belkide çok değil 20 yıl sonra içecek su için birbirimizle savaşacağız.

Aynen sizin gibi düşünüyorum, bir ayda 2-3 litre çamaşır suyunu doğaya bırakmakla bir de övünüyor insanlar hayret ediyorum.Kullanılmasın demiyorum ama bari çok kullanmakla övünmeyin.

Seni cok iyi anlıyorum benim annem de öyle. Aslinda eskiden de öyleydi ama onu herkes titiz zannediyordu çünkü eve yardımcı kadin alıyordu. Kadınlar evi cok guzel temizliyordu. Ama dolap içleri falan söylemek bile istemiyorum. Mutfağını böcek bastı. Ev taşıdı böcekleri yeni eve de getirdi ve ben cok rezillikler yaşadım esimin ailesine karşı esim ve kayinvalidem de cok titiz aksine :(
Şuanda evine asla yardımcı almıyor kendisi yapamıyor anlıyorum,yaşi da var ve rahatsızlıkları var ama yaptığını zannediyor. Evi sildim cami sildim diyor ama ortada bir temizlik yok. Yerler kırıntı icinde . Tuvalet pis. Mutfak dandini dastana. Hic bir eşyasını atmıyor paslı kırık eşyalar var evinde mutfağında:( salona koltuklara ortu sermiş bir de sanki bana cok titizmis gibi.artik hic gitmek istemiyorum. Sinir oluyorum.
Sana ayarlayım diyorum yardımcı . Olay maddiyatta degil. Aman havalar sıcak aman bilmemne hep bir bahanesi var. Evinin gercekten temizliğe ihtiyacı var. Ben misafirliğe hic gitmek istemiyorum bir de o haliyle bana akil vermeye kalkıyor. Daha da deli oluyorum.
Ve gerçekten ayıp yani tamam herseyi yapamazsın ama evine gelen insana saygı duyman lazim. O şekilde misafir ağırlanmaz. Sen yabancı değilsin ama bu düşünce cok yanlis uzak yoldan geliyorsun 4 4 lük olmasa da biseyler yapmalıydı belliki annen cok rahat birisi. Benim annem de öyle mesela doğumda bana yardıma geldi güya sadece 1 gun. 2.gun gönderdim onu. Bir işe yaramadığı gibi evi batırdı bir makarna yapayım derken. Ben titiz falanda degilim yanlis anlaşılma olmasin ama evime biri gelse asla pis diyemez.bence cok ayıp ya

Keşke kardeşiniz yerine annenize sorsaydınız durumu ve hayal kırıklığınızı. Anne sonuçta bu insan daha açık kimle konuşabilir ki hesapsız kırgınlıksız?

e insan zaten aşırı sevdiği samimi olduğu insanlara karşı evini en doğal haliyle gösterir, annenizin siz geleceksiniz diye kazma kürek temizlik yapması bence daha anormal olurdu. öz kızıyla torunu geliyorlar, kadın onlar benim canım kusur aramazlar diye kendini yormuyor demek ki, normal yani. ayrıca anneniz depresyonda değilse belki de şu yaşıma geldim sil süpür yeter lan deyip salmaya karar vermiştir. benim annem de yemek yapmayı bıraktı, ev yemekçisi bi yer bulmuş oradan alıyor artık. eğer babanız ve kardeşiniz durumdan şikayetçiyse annenize yardım etsinler ya da kendileri yapsınlar. bence artık sizi ilgilendiren bir durum değil evin işleyişi. tabii ki annenizin bir ruhsal ya da fiziksel sıkıntısı yoksa

Back