• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik sorunu

Değer görmeyi temiz ev bulmakla ölçmeyin , özenle kahvaltı hazırlar diyorsunuz, o da bir şeydir.
Ne insanlar var labaratuvar gibi hijyenik düzenli evlerde misafir ederler sizi ama ardınızdan oturduğunuz koltuğu bastığınız halıyı kırklarlar (bu gözler gördü bunu) şimdi değer mi görmüş oldunuz?
Ben daha 35 olmadım, üzgün ve umutsuz olduğum zamanlarda dünya gözümden düşüyor inanın,çocuklarımdan bile uzakta tek başıma olmak istiyorum , kendi kendime.. Benim için dünyanın en değerlileri onlar halbuki.
Bence annenizi böyle kabullenmek lazım, gidince asgari bi temizlik yapıp en azından rahat oturursunuz , inanın önemsiz bir konu...
Ayrıca o yaşlara geldiğimizde ne olacağız kimse bilemez.

Anneniz kalabalık ailede yetişmiş
Yanı çok çocuklu ailede büyümenin dezavantajları şöyle

Onun sevdiği yemeği annesi bilmeye bilir
Kardeşleriyle herşeyi paylaşınca kendini özel hissetme duygusunu yaşamamış olabilir,
Bazende insan kendini özel hissetmek ister şunun gibi mesela
Bak kızım senin en sevdiğin çikolatayı veya yemeği veya o beğendiğin kıyafeti aldım demesi bir annenin bu çok güzel hisettirir,bu duyguyu yaşayan kızına daha farklı davranışlar sergiler gibi sanki

Temizlik herkese göre değişir, ben tertip düzeni severim, her gün rutinlerim vardır. En azından lavabo, wc temizliği, ortalığa günlük süpürge tutmak gibi. Çat kapı biri gelse, çekinecek durumumda olmaz. Ama komşum ayağına birşey takılmaya başlamadan süpürmez, gereksiz bulur. Ama ikimizinde evlatlarına verdiği kıymet aynıdır eminim.
Evet insan eşine mahçup olabilir haklısınız. Hadi anneniz artık bıkmıştır, yaşı gereği kaldıramıyordur. Kardeşiniz en azından hafta sonları bile üstten yapsa bu kadar kirli gözükmezdi sanırım. Zaten çalışıyormuş ayda, iki ayda bir kadın alıp büyük temizlik yaptırsalar bile yeterli olur. Bence kardeşinizin uyarın.

Artık bıkmış olabilir, bazen ben bile yeter deyip salıyorum kaldiki anneniz yillaaardir yemek temizlik yapiyordur. Anneleri rahatlatmak yuklerini uzerinden almak lazim. Kardeşiniz veya babanız neden yardim etmiyor temizliğe? Ya da temizliğe yardımcı birini alabilirler. Bana cok garip gelmedi yani.

Ayrıca belki corona döneminde yanlarına gitmenizden hoşlanmamış olabilir bilemeyiz

Benim annem de aşırı rahattır. Ona göre hiç sorun yok. Ama biz çocukları olarak utanıyoruz. Uğraşıyoruz gayret ediyoruz ama artık hepimizde öğrenilmiş çaresizlik oluştu. Pes ettik. Ben temizlikçi çağırsam bizim evi kabul etmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü annem hiçbir şeyi atmıyor. Evde milyonlarca ıvır zıvır var. Ama birşey lazım olduğunda hiçbiri bulunamıyor malesef. Biz kardesler gidince hep dışarıda yiyoruz ya da hazır gıdalar alıyoruz. Sanki onlar daha mi temiz diyeceksiniz ama göz görmeyince gönül katlanıyor işte. Esimle de (eski esim) bastan konuşmuştuk allah razı olsun hiç imada falan bulunmadı bu konuda. Hayatım boyunca hep utandım bu durumdan. Evim var diyemiyorum. Gidince rahat edemiyorum. Ben çare bulamadım. Böyle kabul ediyorum onu. Gitmiyorum. Annemler cocuklarinin yanina gidiyor genellikle.
Annenizin yaşadığı ağır bir travma ya da kayıp var mı? Babanız hayatta mı mesela?
Annenizin psikolog yardımına ihtiyacı var. Pes etmek yerine tedavisi için uğraşmalısınız.

Yani ben bildim bileli annem böyle... Belki yapılabilecek birşey vardır ama be de artık heves güç kuvvet kalmadı. Sırf ben değil babam ve kardeşlerim de pes etti. Müthiş bir inat da var. Kendi haline bıraktık. Mesela buzdolabını temizliyorum sinir oluyor. Kurban bayramında yardıma gidiyoruz. Etleri koyacak bir gram yer yok dolapta. Öyle bakıyor napacaz bu etleri şimdi diyor. O zaman bunları da dağıtalım yok diyor. O zaman buzluktaki çöpleri atalım bunları koyalım ona da yok. E o zaman niye kurban kestik ve negibi bir çozumu var? Cevap yok. Balkona koyduk. Yaz sıcağında 2 günde koktu etler. Ben kaçtım gittim etlerin akıbetini bilmiyorum daha da gitmiyorum bayramları benim de akıl sağlığımı korumaya ihtiyacım var.

Yani ben bildim bileli annem böyle... Belki yapılabilecek birşey vardır ama be de artık heves güç kuvvet kalmadı. Sırf ben değil babam ve kardeşlerim de pes etti. Müthiş bir inat da var. Kendi haline bıraktık. Mesela buzdolabını temizliyorum sinir oluyor. Kurban bayramında yardıma gidiyoruz. Etleri koyacak bir gram yer yok dolapta. Öyle bakıyor napacaz bu etleri şimdi diyor. O zaman bunları da dağıtalım yok diyor. O zaman buzluktaki çöpleri atalım bunları koyalım ona da yok. E o zaman niye kurban kestik ve negibi bir çozumu var? Cevap yok. Balkona koyduk. Yaz sıcağında 2 günde koktu etler. Ben kaçtım gittim etlerin akıbetini bilmiyorum daha da gitmiyorum bayramları benim de akıl sağlığımı korumaya ihtiyacım var.

Eee sonra noldu etler?

Eee sonra noldu etler?

Sormadim ki ne yaptılar bilmiyorum..... bu arada annemle hergün konuşuruz. Sosyal bir kadındır. Ama belli konular var aramızda -temizlik gibi - ne o konu açar ne ben. Kendi evi kendi kuralları ... evet arkadaşım çok sacma dertler. Dert etmiyorum. Ama burayı gorunce yazmadan duramadim aslinda baya dert edinmişim farkında değilmişim. Gerek yok şimdi anladım

Herkese merhaba

Konu annem. Ben evli ve bir çocuk annesiyim. Annemlerden uzak bir şehirde yaşıyorum. 8 ayın üzerine geçen hafta eşim yıllık izin aldı ve annemleri ziyarete geldik. Ama hiç umduğumuz bir karşılama görmedik. Eve geldik ki ev pislik içinde. Annem ev hanımı, babam ve kardeşim var evde. İkisi de sabah erken işe gider akşam geç gelir. Çok ev işi yapmadıkları gibi ortalığı dağıtmazlar, temiz insanlardır. Hal böyle olunca temizlik annemin işidir evde. Velhasıl evi bir görmeniz lazım. Mutfakta salonda yerlerde kırıntılar, kuş pislikleri (evde iki muhabbet kuşu var) yemek masasının üstü konsolun üstü bir karış toz, yerlere ayran dökülmüş parkeler silinmemiş. Buzdolabında çürümüş meyveler, her yer her yerde, bizim için bir yatak ayarlanmamış. Üstelik akşam geç saatte geldik. Klozet lavabo pis. Annem genç sağlıklı canlı aktif bir kadındır, gezmeyi tozmayı çok sever. Yani temizlik yaparken beli bacağı ağrıyor diye bir durum yok. Depresyon belirtisi mi diye düşündüm ama değil bence. Çünkü annemin huyudur bu. Kızkardeşimle konuştum o da annemin gayet mutlu göründüğünü söylüyor.

Yani insan kapı komşusu gelecekse bile eve süpürge tutar biz 8-9 ay üzerine 1500 km lik yoldan geldik insan bi özenmez mi? Yabancı olsak neyse ama ben öz çocuğuyum, torunu öz torunu.

Geldiğimizden beri karı koca tüm evi sildik süpürdük. Neyseki yarın evimize dönüyoruz.

Böyle de dertleşmek istedim
okurken ilk başta psikolojisi bozulmuş diye düşündüm ama bir problem olmadığını belirtmişsiniz. bana kalırsa anneniz alışkanlık yapmış bu durumu. belli ki hayatında artık temizliğin ciddi bir yeri kalmamış. temizliğin şart olduğunu tekrar hatırlatmanın sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

Aman Allahim ,ne rahat insanlar var! Okudukca inanamadim.Nasil huzurlu oluyorlar böyle? Corona var birde Gecenlerde caya balkona misafirim geldi ki cok yakinim ve temiz ,titiz insanlar.onlar gittikten sonra evi bastan asagi tekrar temizledim.Sandalye minderlerini,masa ortusunu bile yikadim.kullandigimiz tabak,bardak,catal vs iki kere elde kaynar suda yikadim.lavabolari daha onlar kapidan cikinca camasir suyu ile temizledim.Ben mi anormalim insanlar mi tuhaf bilmiyorum gercekten.
Bu yoruma neden 6 tane beğenmedim gelmiş:KK53::KK53:

Bu yoruma neden 6 tane beğenmedim gelmiş:KK53::KK53:
Ben de bilemiyorum.Demek cogunlukla insanlar temizligi,hijyeni kafaya takmiyor .Ben bunlari corona ortami oldugu icin bu kadar abartarak yaptim ki uzmanlar bas bas bagiriyo hijyen de hijyen diye.Adi üstünde hijyen yani.Misafir gidince lavaboyu,wc yi kullandiklari icin temizlemeyenler var heralde.Giysilerden geciyor diyor yine uzmanlar.Dusunsenize ,misafir pantalonu ile nerelere oturup da gelmis olabilir ve benim sandalye minderimde 4 saat boyunca oturunca o minderi yikamam begenilmiyorsa bu covit mikrobu daha cok kalir ortalikta maalesef... Bu yorumum da begenilmeyebilir.Vaka artislarindan belli zaten insanlarin yaklasimlari .

benım ellerım kendımden yaslı oldu 37 yasında her yerde ıs gıc pıs duramam.ornegın karsı komsum salcalı yemek doker kapının onune bekler kı merdıven sılınsın boylelerıde var.annenız bıktı belkı bılemem yada hep mı boyleydı

Yaptığınız israf bir yana bu kadar çok kimyasal kullanarak ve enerji harcayarak çevreyi kirlettiğimizin, doğal kaynakları tükettiğimizin bilincinde olsak keşke. Temizlik sadece kimyasal kullanarak olmuyor. Kimyasal atıklar hem bedenimizi hemde çevremizi mahvediyor. Çocuklarımıza daha temiz, daha yaşanır bir dünya bırakmak için dikkatli olalım lütfen. Belkide çok değil 20 yıl sonra içecek su için birbirimizle savaşacağız.
Katiliyorum boyle düşünen insanlarin olmasi mutlu ediyor beni ozellikle su israfina asiri asiri karşıyım dünya olarak en büyük kaynagimiz su hava toprak. Biz ilk başta suyu gereksiz harcar ve kirletirsek cocuklarimiz mahvolmuş demektir. Hava da cok önemli tabii ama su herseyin başıdır benim icin temizlik cok önemli tabii ama sirf tezgahin uzerini silmek icin suyu haril haril akitan insanlarin yaninsa duramiyorum tahammül edemiyorum. Israfin her türlüsü kötü tabii. Kizima aşıladım bu duyguyu ama esime ve ogluma olmuyor adam bir banyo yapiyor bir saat boyunca o su açık hepkavga ederiz bu konudan

Herkese merhaba

Konu annem. Ben evli ve bir çocuk annesiyim. Annemlerden uzak bir şehirde yaşıyorum. 8 ayın üzerine geçen hafta eşim yıllık izin aldı ve annemleri ziyarete geldik. Ama hiç umduğumuz bir karşılama görmedik. Eve geldik ki ev pislik içinde. Annem ev hanımı, babam ve kardeşim var evde. İkisi de sabah erken işe gider akşam geç gelir. Çok ev işi yapmadıkları gibi ortalığı dağıtmazlar, temiz insanlardır. Hal böyle olunca temizlik annemin işidir evde. Velhasıl evi bir görmeniz lazım. Mutfakta salonda yerlerde kırıntılar, kuş pislikleri (evde iki muhabbet kuşu var) yemek masasının üstü konsolun üstü bir karış toz, yerlere ayran dökülmüş parkeler silinmemiş. Buzdolabında çürümüş meyveler, her yer her yerde, bizim için bir yatak ayarlanmamış. Üstelik akşam geç saatte geldik. Klozet lavabo pis. Annem genç sağlıklı canlı aktif bir kadındır, gezmeyi tozmayı çok sever. Yani temizlik yaparken beli bacağı ağrıyor diye bir durum yok. Depresyon belirtisi mi diye düşündüm ama değil bence. Çünkü annemin huyudur bu. Kızkardeşimle konuştum o da annemin gayet mutlu göründüğünü söylüyor.

Yani insan kapı komşusu gelecekse bile eve süpürge tutar biz 8-9 ay üzerine 1500 km lik yoldan geldik insan bi özenmez mi? Yabancı olsak neyse ama ben öz çocuğuyum, torunu öz torunu.

Geldiğimizden beri karı koca tüm evi sildik süpürdük. Neyseki yarın evimize dönüyoruz.

Böyle de dertleşmek istedim
Insanin ici kötü oluyor okurken bile. Malesef bazi insanlar böyle. Allahtan benim annem temizlik hastasi benim gibi ama kayinvalidemin mobilyaları ulkenin tozunu yutmus evin icini pislik goturuyor sizi anliyorum bu yüzden. Annenize soraydiniz bu evin hali nolmus böyle diye. Ben kirli ev gördüm mü soylemeden edemiyorum gerci biseyler de degismiyor da neyse... insan nefes aldığı yeri temiz tutmali. Evi çevresi temizlik kokmalı.

Ben de bilemiyorum.Demek cogunlukla insanlar temizligi,hijyeni kafaya takmiyor .Ben bunlari corona ortami oldugu icin bu kadar abartarak yaptim ki uzmanlar bas bas bagiriyo hijyen de hijyen diye.Adi üstünde hijyen yani.Misafir gidince lavaboyu,wc yi kullandiklari icin temizlemeyenler var heralde.Giysilerden geciyor diyor yine uzmanlar.Dusunsenize ,misafir pantalonu ile nerelere oturup da gelmis olabilir ve benim sandalye minderimde 4 saat boyunca oturunca o minderi yikamam begenilmiyorsa bu covit mikrobu daha cok kalir ortalikta maalesef... Bu yorumum da begenilmeyebilir.Vaka artislarindan belli zaten insanlarin yaklasimlari .
Ya o kadar çelişkili ki yazdiklariniz:) koronodan korkan zaten eve misafir almaz. O gelen kişinin virüs taşıdığını düşünüp gittikten sonra evi kirklayana kadar eve kabul etmez zaten. Balkonda otursan da risk var zaten. Bence de vaka artışlarından belli insanların yaklasimlari:)

valla tembel hatta pis bir insan olarak ben sizi anladim.

Sonucta cocugunuzu alip yatili gitmissiniz,
insan en azindan yatilacak yer ayarlanmis olsun, esylarini koymaya bir bos cekmece hazirlansin ister,
neden istemesin ki.

Elbette orasi otel degil,
ama siz de onlari gormek icin gidiyorsunuz, siz o kadar yolu cekip bir sekilde fedakarlik yapmis oluyorsunuz bence,
annenizin de en azindan size biraz ozenmesi gerekirdi bence.

e bir gun önce sizi bu açıdan anormal bulan birine hak vermiştiniz şimdi yine mi normal buluyorsunuz bu durumu?

Back