• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik sorunu

Olabilir valla ,eşim de sikayetci bu konudaki titizligimden.ikisinin ortasi olmak lazim sanirim.Cok fazla gündem takip ediyorum ve etkileniyorum fazlasiyla.Dişa vurum da böyle yasaniyor demek bende..Elimde olsa keske..

Dedigim gibi cok izliyor,okuyorum ve duygusal zekam her zaman fazla yüksektir karakter olarak.Farkinda olmak güzel ama uygulamak zor.Cok tesekkur ederim tavsiyeniz icin.Kendimi sorguluyordum zaten anormal miyim diye.

bu mesajlardan bahsediyorum.

Yorumları hayretle okudum diyorlar ki kızısin nevarki evi temizlenmezse ne olacak diyorlar yani WC pislik içinde yerler kıl cer çöp dolu mutfak leş bu şekilde dursa ne olacak yani inanamiyorum siz böyle yasayabilirmisiniz rahat uyuyabilir misiniz tamam cam kapı dilinmesin ama insan utanır kizini utandırmak istemez bir süpürge tutulur bir ev fırçalanır mide bulandırıcı

Tlcde aşırı pis insanların evlerini gösteriyordu artık gezecek yer kalmamış evde kadinin biri yatağının yanına mikridalga koymuş surda yemek yiyorum burdada yatıyorum diyordu ev ,3 katlı idi adım atacak yer kalmamıştı
Sonrabizim işyerine ilaçlaması geldi oda diyordu sanki bir bakarsın dünya gizeli ev leş gibi
Türkiye'de temizlenen ev programında kızın yargının altindan ped çıktı🤮

Huyu böyle demişsiniz. Yapacak bişey yok öyle olduğunu biliyorsunuz yani.

Tabiki hoş bir şey değil en azından siz geliyorsunuz diye özen gösterebilirdi ama huy işte

Benim annem de öyle canım. İçinde yok gerçekten. Uzaktan gelsek bi hazırlık, temizlik, yemek vs yapmaz. Evde normalde de yapmıyor. Ve kirli olan yerleri beyi varmış diyor. Maalesef bazı insanlar böyle yıllardır söylene söylene bi kaç şeye dikkat etmesini sağladık ama elimizden de fazlası gelmiyor. Siz hep böyleydi demişsiniz, o zaman yapacak bişey yok. Huylu huyundan vazgeçmez.

Ya o kadar çelişkili ki yazdiklariniz:) koronodan korkan zaten eve misafir almaz. O gelen kişinin virüs taşıdığını düşünüp gittikten sonra evi kirklayana kadar eve kabul etmez zaten. Balkonda otursan da risk var zaten. Bence de vaka artışlarından belli insanların yaklasimlari:)
Haklisiniz ama yine de ön yargili konusmuşsunuz.Ben uzun yillardir gurbette yasiyorum ve 4 yildir gormedigim kardesim ve ailesi yasadigimiz yere iş dolayisiyla geldi.Siz olsaydiniz almaz miydiniz? Görmez miydiniz? Cook özlemistim.Coronadan da inanılmaz korkuyorum ,o yuzden böyle davrandim.ilk bakışta bilmeyince celiskili gorunuyor evet ama her seyi dibine kadar bilmeden sağlıklı yorum yapamiyoruz maalesef burda yazilanlara.Sizinki de öyle olmus.

bu mesajlardan bahsediyorum.
Masallah ne kadar dikkatlisiniz:) .Şöyle aciklayayim o zaman ; Coronadan asiri korkuyorum evet ve önlemlerim had safhada.Korkmayan ve önlem almayanlara sasiriyorum evet bu beni de ilgilendiriyor çünkü toplum sagligi acisindan.Erkekleri tahmin edersiniz kadinlar kadar önlem almiyor ve panik yapmıyorlar bu konuda.Esim fazlaca titiz olmamdan rahatsiz oluyor arada ve yapici yorum yapanlara hak veriyorum.Benkm titizligim karsi tarafi yoruyor, karsi tarafin rahatligi beni :) ikisinin ortasi olmali evet yazdim yukarda da ama elimden gelmiyor dedigim gibi.Teoride anliyorum,uygulamada yok :)) Sonra yine rahat insanlardan rahatsizlik duyuyorum.Kısır döngü gibi gidiyor.Umarim ifade edebilmisimdir.

Benim annem de rahat kadindir temizlik ev işi önceligi degildir ama bu anlattığıniz kadar pis de değildir yani toz olabilir ya da o an yemek yapmıştır bulasiklari sonra halleder acele etmez, önceleri ben toplardim arkasini şimdi kendi idare ediyor. Gittiğimde tüm kardesler girisiyoruz mesela geçen yaz kileri elden geçirmiştik. Yani anne yetisemeyebilir, biz annemi öyle kabul ettik siz de edin. Tabii gitmeden önce diğer aile üyeleri ile anlaşıp temizletilebilir sonuçta damat yapmak zorunda değil ya da en azindan esinize laf vermemis olurdunuz.

depresyon olabilir ya da bir derdi vardır, benim de bu aralar ev temizlemek gelmiyor içimden kendime türlü türlü işler çıkartıyorum yapmamak için.

Temizlik önceliği olmayabilir. Mesela kızlarım olmadan önce aşırı titiz olan ben kızlarım olunca önceliğini hep onlara verdim ama bu tablo yani dediğiniz pislik hiç olmadı evimde insanın yaşadığı ortamı sağlıklı olacağı kadr en azından temiz tutması gerekir. Mesela şuan evimi ciddi anlamda temizliyorum bir rutin yaptım hala önceliğim temizlik değil ama sağlıklı olacak kadar temizlemek dışında güzel kokacak kadar düzenli gözükecek kadar gibi gibi yapıyorum herkes mutlu bende öyle. Bence yıllardır anneniz böyle bir kadınmış bu size özgü bir durum değil yani siz gelince de temizlik yapması gerekirken önceliği bu olmadığı için yapmamışta evin diğer üyeleri geleceğinizi biliyorsa neden yapmamışlar yani belli ki kardeşiniz de rahatsız keşke o yapsaydı elinden geleni. Misafirliğe km atlayıp gelen damadın yapması hiç hoş olmamış. Ayrıca eşinizde sabırlı adammış benim eşim bu durumu yaşasa aşırı titiz bir adamdır ve bu saygısızlığa hadi gidiyoruz otele diyerek cevap verirdi sizinki temizlemiş bile

benim annem de böyle, cok doluyum ve cok üzgünüm bu konuda, okadar cok konuştumki bu durumu ona göre sorun yok. ev tam anlamiyla pislik icersinde, yatak carsaflarinı kac ayda bir yıkıyor bilemiyorum, havlular les gibi.. esimle her gittigimizde genelde temizlik yapiyoruz, ama artık bundan da bıktım, ben ilk defa bu durumu 5. sınıfta bir arkadasimin evine gidince farketmistim, evleri cok temiz ve düzenliydi, cok sasirmistim cocuk aklimla.. benim annem hep böyleydi yani
Annem de cogu seyi atmaz ve malesef kisisel temizligine de özen göstermez, kiyafet alırım giymez, hala eskileri giyer.. en son anne bi suya girmek cok zor degil, ne olur yikan dedim cünkü gervekten kokuyordu .. neymis sacları uzunmus, kurumuyormus saclarnini keselim biraz rahat et dedim bu arada 65 yasinda yasi da var yani, onun saclarini kiskandigimi ima etti, neymis ondaki sac bende yok diye öyle demisim.. bir kadin öldügünde bilmem kac yıllık saci olmaliymis sacma sapan seyler.. babam tuvalete girer sifonu cekmez..daha ne tuhafliklar, bu tür konuları yazanlara cok farkli tepkiler geliyor, iste o senin annen baban falan, öyle olmuyor iste..
ailemle birlikte yasamak fikri beni okadar korkutuyorki anlatamam.. ben yıllarca cözüm bulamadım malesef..😔😔
Mesajınızı okuyunca üzüldüm. Bizim alt komşumuzun evi sürekli kokardı , hiç temizlik yapmaz hiç havalandirmazdi o kapıyı açınca apartman kokardı çok da iyi insanlardı o yüzden yüzlerine hiç soyleyemezdik. Çözüm önerisi olarak bence kendi bütçenizden 15 günde bir temizlikçi tutun annenizi ikna edin memnun olur hemde bence.

Kim anormal olan temizlik yapanlar mı yapmayanlar mı anlamadım
Anormal olan, hemen her şeyi camasir suyuna yaturanlar, her gun camasir makinasi acanlar, ne denki israf ettiklerinin farkinda olmayanlar.Ya da farkinda olsa da bu aliskanligindan vazgecmeyenler.1 cay kasigi kadar camasir suyunun giderilmesi icin kac ton su harcanmasi gerekiyor, farkinda degiller bir de kucuk cocuklar evde, guzeelce onlara da deterjana maruz birak, sonra gelsin yetiskin hastaliklari... Yani her gun degil de haftada 3 kez acsalar makineyi ne olurdu, pislik mi olurdu.Ki bizim annelerimizin elinde soguk sularla zorlukla durulanan camasirlar her gun mu yıkaniyordu?
Bu tur obsesif davranışlar mikroptan virusten kacma ike acikkanamaz, acilen hayatlarindaki bozuk yonkeri duzeltmeye calismalari lazim, zira bu davranis kaliplari hep ayni, ama degisen bir sey yok, sadece bir sonraki neslin hayatindan caliyorlar.

Anormal olan, hemen her şeyi camasir suyuna yaturanlar, her gun camasir makinasi acanlar, ne denki israf ettiklerinin farkinda olmayanlar.Ya da farkinda olsa da bu aliskanligindan vazgecmeyenler.1 cay kasigi kadar camasir suyunun giderilmesi icin kac ton su harcanmasi gerekiyor, farkinda degiller bir de kucuk cocuklar evde, guzeelce onlara da deterjana maruz birak, sonra gelsin yetiskin hastaliklari... Yani her gun degil de haftada 3 kez acsalar makineyi ne olurdu, pislik mi olurdu.Ki bizim annelerimizin elinde soguk sularla zorlukla durulanan camasirlar her gun mu yıkaniyordu?
Bu tur obsesif davranışlar mikroptan virusten kacma ike acikkanamaz, acilen hayatlarindaki bozuk yonkeri duzeltmeye calismalari lazim, zira bu davranis kaliplari hep ayni, ama degisen bir sey yok, sadece bir sonraki neslin hayatindan caliyorlar.
Önümüzdeki yıllarda bekleniyor olan su kıtlığından bahsediyorsunuz haklısınız ama eve gelen misafirin ardından detaylı temizlik yapmak şu salgın döneminde yapılması gereken hatta zorunlu olması gereken bir şey şuanda. Ha misafir kabul edilmemeli ama edilmişse de mecbur misafirin yediği içtiği tabak bardak, kullandığı tuvalet lavabo tabiki derhal temizlenmeli, dışarı çıkılıyorsa/aile üyeleri çalışıyorsa çamaşırlar kısa programda da olsa yıkanmalı, normal zamanlarda değiliz son 45 günün en yüksek vakaları açıklandı bu hafta. Normal zamanlarda olsak dedikleriniz doğru amenna ama Bir süpür bir sil'le olacak iş değil şuan

Önümüzdeki yıllarda bekleniyor olan su kıtlığından bahsediyorsunuz haklısınız ama eve gelen misafirin ardından detaylı temizlik yapmak şu salgın döneminde yapılması gereken hatta zorunlu olması gereken bir şey şuanda. Ha misafir kabul edilmemeli ama edilmişse de mecbur misafirin yediği içtiği tabak bardak, kullandığı tuvalet lavabo tabiki derhal temizlenmeli, dışarı çıkılıyorsa/aile üyeleri çalışıyorsa çamaşırlar kısa programda da olsa yıkanmalı, normal zamanlarda değiliz son 45 günün en yüksek vakaları açıklandı bu hafta. Normal zamanlarda olsak dedikleriniz doğru amenna ama Bir süpür bir sil'le olacak iş değil şuan
Evet hsklısıjız, oldu da misafir gelmişse eve arkasından temizlik yapılmalı. Ancak bu vşrüs normal sabun ile etkisiz hale geliyordu sanırım.Bilemedim simdi ne desem, benim için en iyisi sükunet bu konu başlığı için.

Tabak ve bardaklari camasir suyuyla yikamak mi? Bunlar cok abarti seyler bana gore. Hergun camasir makinasimi calisiyor.
Çamasır suyu zararlı bir kimyasal zaten tabak ve bardaklarda kullanmamak gerekiyor "temizlik avcıları" programında temizlik hastası bir kadın vardı. Diyodu "gıdalar ile temas eden şeylere çamasır suyu kullanmayın"
Ben wc ye de kullanma taraftarı değilim ama insan mecbur kalıyor ama gerçekten karbonat, sirke, limon mis gibi temizliyor, biz kimyasala fazlası ile alıştık sadece.
Bide zaten covid 19 da nefes darlığı olduğu için çamasır suyu daha kötü ediyor. Halama yasaklamıştı doktor covid olup iyileştikten sonra çünkü fazla kullandığı için covid olduğunda nefes darlığı üst seviyelerde idi.

Valla annen bıkmıştır bilmemne bunlar fasa fiso kadın bir işte calismiyosa bi zahmet yapsin temizliğini hafta da 1 temiz yapmakta ne var. Yok bikmiş bilmem ne sabahtan aksama kadar çalışan insanlar napsın o zaman ben olsam rezil ederdim annemi bu ne hal anca yatmayi biliyosun derdim

Back