• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik sorunu

benim annem de böyle, cok doluyum ve cok üzgünüm bu konuda, okadar cok konuştumki bu durumu ona göre sorun yok. ev tam anlamiyla pislik icersinde, yatak carsaflarinı kac ayda bir yıkıyor bilemiyorum, havlular les gibi.. esimle her gittigimizde genelde temizlik yapiyoruz, ama artık bundan da bıktım, ben ilk defa bu durumu 5. sınıfta bir arkadasimin evine gidince farketmistim, evleri cok temiz ve düzenliydi, cok sasirmistim cocuk aklimla.. benim annem hep böyleydi yani
Annem de cogu seyi atmaz ve malesef kisisel temizligine de özen göstermez, kiyafet alırım giymez, hala eskileri giyer.. en son anne bi suya girmek cok zor degil, ne olur yikan dedim cünkü gervekten kokuyordu .. neymis sacları uzunmus, kurumuyormus saclarnini keselim biraz rahat et dedim bu arada 65 yasinda yasi da var yani, onun saclarini kiskandigimi ima etti, neymis ondaki sac bende yok diye öyle demisim.. bir kadin öldügünde bilmem kac yıllık saci olmaliymis sacma sapan seyler.. babam tuvalete girer sifonu cekmez..daha ne tuhafliklar, bu tür konuları yazanlara cok farkli tepkiler geliyor, iste o senin annen baban falan, öyle olmuyor iste..
ailemle birlikte yasamak fikri beni okadar korkutuyorki anlatamam.. ben yıllarca cözüm bulamadım malesef..😔😔

Belki yorgunluk hastalık vs bir şey vardı gücü yetmedi yapamadı ya da nasılsa bu dönemde misafir gelmez diye düşündü
Bunu kendisi ile konuşun mutlaka

Yaptığınız israf bir yana bu kadar çok kimyasal kullanarak ve enerji harcayarak çevreyi kirlettiğimizin, doğal kaynakları tükettiğimizin bilincinde olsak keşke. Temizlik sadece kimyasal kullanarak olmuyor. Kimyasal atıklar hem bedenimizi hemde çevremizi mahvediyor. Çocuklarımıza daha temiz, daha yaşanır bir dünya bırakmak için dikkatli olalım lütfen. Belkide çok değil 20 yıl sonra içecek su için birbirimizle savaşacağız.
Korona olmamak için buna sanıyorum ki hepimiz mecburuz yıkamadan eve her girdiğimiz de bana göre risk bilmiyorum su konusunda kimyasallar konusunda da haklısınız tbiki buna bişey demiyorum

Korona olmamak için buna sanıyorum ki hepimiz mecburuz yıkamadan eve her girdiğimiz de bana göre risk bilmiyorum su konusunda kimyasallar konusunda da haklısınız tbiki buna bişey demiyorum

Korona konusunda bende çok hassasım ve dikkat ediyorum. Dışarıdan aldığım hiç bir şeyi dezenfekte etmeden eve sokmuyorum. Bunun için illaki su ve kimyasal kullanmaya gerek yok. Her gün makine çalıştırmaya da gerek yok. Dışarıda giydiğim kıyafetleri çıkartıp balkonda belli bir süre havalandırıyorum mesela. Bir makine çamaşır için ne kadar çok enerji tüketildiği malum.
Temizlik için de içeriği daha temiz, ekolojik çevreye zarar vermeyen ürünler kullanmaya çalışıyorum mümkün olduğunca. Size de tavsiye etmek boynumun borcu diye düşünüyorum.

benim annem de böyle, cok doluyum ve cok üzgünüm bu konuda, okadar cok konuştumki bu durumu ona göre sorun yok. ev tam anlamiyla pislik icersinde, yatak carsaflarinı kac ayda bir yıkıyor bilemiyorum, havlular les gibi.. esimle her gittigimizde genelde temizlik yapiyoruz, ama artık bundan da bıktım, ben ilk defa bu durumu 5. sınıfta bir arkadasimin evine gidince farketmistim, evleri cok temiz ve düzenliydi, cok sasirmistim cocuk aklimla.. benim annem hep böyleydi yani
Annem de cogu seyi atmaz ve malesef kisisel temizligine de özen göstermez, kiyafet alırım giymez, hala eskileri giyer.. en son anne bi suya girmek cok zor degil, ne olur yikan dedim cünkü gervekten kokuyordu .. neymis sacları uzunmus, kurumuyormus saclarnini keselim biraz rahat et dedim bu arada 65 yasinda yasi da var yani, onun saclarini kiskandigimi ima etti, neymis ondaki sac bende yok diye öyle demisim.. bir kadin öldügünde bilmem kac yıllık saci olmaliymis sacma sapan seyler.. babam tuvalete girer sifonu cekmez..daha ne tuhafliklar, bu tür konuları yazanlara cok farkli tepkiler geliyor, iste o senin annen baban falan, öyle olmuyor iste..
ailemle birlikte yasamak fikri beni okadar korkutuyorki anlatamam.. ben yıllarca cözüm bulamadım malesef..😔😔

Yıkanmak dışında hepsi aynı. Ben de çözüm bulamıyorum. Artık aramıyorum da idare ediyorum. Ama insan annesinin evine gitmek istemez mi ya ben ağlaya agağlaya gidiyorum. Zerre rahat edemiyorum. Yaptığı yemeği yiyemiyorum . Her gittiğimde saçma sapan bir davranış geliştirdiğini görüyorum. En son evi sildiği suyu balkondan aşağı dökerken gördüm.. Tuvalete dökemezmiş. Uyardım benim yanımda bari dökme diye inadına gözümün içine baka baka döküyor .Yeminlen komşularımızın yüzüne bakamıyorum. Gidiyor iç çamaşırlarını milletin gözüne sokar gibi en öne asıyor. Bir de deterjanı cok az kullandığından ( deterjan cevreye zararlı imiş de o yuzden az koyuyormuş) zaten temiz bile cikmiyor çamaşırlar güneş gelince mikrobu kırıtlrmış vs vs. Anlatırken bile sinirlerim bozuluyor.

Korona konusunda bende çok hassasım ve dikkat ediyorum. Dışarıdan aldığım hiç bir şeyi dezenfekte etmeden eve sokmuyorum. Bunun için illaki su ve kimyasal kullanmaya gerek yok. Her gün makine çalıştırmaya da gerek yok. Dışarıda giydiğim kıyafetleri çıkartıp balkonda belli bir süre havalandırıyorum mesela. Bir makine çamaşır için ne kadar çok enerji tüketildiği malum.
Temizlik için de içeriği daha temiz, ekolojik çevreye zarar vermeyen ürünler kullanmaya çalışıyorum mümkün olduğunca. Size de tavsiye etmek boynumun borcu diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için dısarda ki kıyafet lerimizi evde tutup bidaha giymek yapabileceğim birşey değil maalesef terliyoruz ister istemez çocukları kucağımıza alıyoruz ayakkabıları üzerimize geliyor mecbur yıkanıyor herşey diğerleri için tavsiyelerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim ne kadar kimyasal değil densede kimyasal olmadan temizlenmiyor hiç birşey içeriğinde yok deselerde farklı isimler le yine de içine koyuyorlar kimyasalsız diyerek uçuk fiyatlara satıyorlar elimizle yapabileceğimiz şeylerde karbonat sirke başkada aklıma bişi gelmiyor

Bazen bende annemden sikayetciyim temizlik yapmayi oda sevmez bazilari duzenli 2 gunde bir supurur yapar vs ya yok oyle bisry ben ailemle yasiyorum cogunlukla ben yaparim yaparkende anneme pis oldugu icin soylenirim kizar oda bana e sen yap ben seni niye dogurdum der. Dolapta 4 gunluk yemek durur atmaz bazen deli ediyo beni ama psikolijisj vs bozuk degil bikmiş sadece pek ilgilenmiyo o kadar annende oyledir bikmistir ne bileyim

Camasir suyu full kimyasal ya. Iyi arindigindan eminmisiniz. Ben temizlik malzemelerimin hep dogal olmasindan yanayim. Korona olmuycam diye illeride hasta olmak istemem. Benim tanidigim biri koronadan oncede hep camasir auyuyla bulasik yikardi. Orda asla bisi yemem ben
Tbikide arındırıyorum iyice komple çamaşır suyuna daldırmıyorum ki herşeyi suyla seyrelterek kullanıyorum

Yıkanmak dışında hepsi aynı. Ben de çözüm bulamıyorum. Artık aramıyorum da idare ediyorum. Ama insan annesinin evine gitmek istemez mi ya ben ağlaya agağlaya gidiyorum. Zerre rahat edemiyorum. Yaptığı yemeği yiyemiyorum . Her gittiğimde saçma sapan bir davranış geliştirdiğini görüyorum. En son evi sildiği suyu balkondan aşağı dökerken gördüm.. Tuvalete dökemezmiş. Uyardım benim yanımda bari dökme diye inadına gözümün içine baka baka döküyor .Yeminlen komşularımızın yüzüne bakamıyorum. Gidiyor iç çamaşırlarını milletin gözüne sokar gibi en öne asıyor. Bir de deterjanı cok az kullandığından ( deterjan cevreye zararlı imiş de o yuzden az koyuyormuş) zaten temiz bile cikmiyor çamaşırlar güneş gelince mikrobu kırıtlrmış vs vs. Anlatırken bile sinirlerim bozuluyor.
ben de gitmek istemiyorum gariptir ki ben cok da özlemiyorum 17 yasimda ünı icin ayrildim, okul bitti puanım yetmesine ragmen biraz uzak bir yere tayin istedim tek basima yasamak icin.. hep onlar haklı zaten, kendi bildikleri, yaptıkları dogru..
ilk defa da burda bu kadar icimi döküyorum, kime nasıl anlatılır ki bu konu..

Herkese merhaba

Konu annem. Ben evli ve bir çocuk annesiyim. Annemlerden uzak bir şehirde yaşıyorum. 8 ayın üzerine geçen hafta eşim yıllık izin aldı ve annemleri ziyarete geldik. Ama hiç umduğumuz bir karşılama görmedik. Eve geldik ki ev pislik içinde. Annem ev hanımı, babam ve kardeşim var evde. İkisi de sabah erken işe gider akşam geç gelir. Çok ev işi yapmadıkları gibi ortalığı dağıtmazlar, temiz insanlardır. Hal böyle olunca temizlik annemin işidir evde. Velhasıl evi bir görmeniz lazım. Mutfakta salonda yerlerde kırıntılar, kuş pislikleri (evde iki muhabbet kuşu var) yemek masasının üstü konsolun üstü bir karış toz, yerlere ayran dökülmüş parkeler silinmemiş. Buzdolabında çürümüş meyveler, her yer her yerde, bizim için bir yatak ayarlanmamış. Üstelik akşam geç saatte geldik. Klozet lavabo pis. Annem genç sağlıklı canlı aktif bir kadındır, gezmeyi tozmayı çok sever. Yani temizlik yaparken beli bacağı ağrıyor diye bir durum yok. Depresyon belirtisi mi diye düşündüm ama değil bence. Çünkü annemin huyudur bu. Kızkardeşimle konuştum o da annemin gayet mutlu göründüğünü söylüyor.

Yani insan kapı komşusu gelecekse bile eve süpürge tutar biz 8-9 ay üzerine 1500 km lik yoldan geldik insan bi özenmez mi? Yabancı olsak neyse ama ben öz çocuğuyum, torunu öz torunu.

Geldiğimizden beri karı koca tüm evi sildik süpürdük. Neyseki yarın evimize dönüyoruz.

Böyle de dertleşmek istedim
Annenizin daha önceki durumuyla ilgili birşey bahsetmemişsiniz ancak siz bu gidişinizde evi pis görünce bu denli şaşırmış olmanız anladığım kadarıyla yeni bir durum.. Annenizin tavırlarına farklı durumlar sezdiniz mi?? Çok acayip farklı birşey olmasına gerek yok yani insan annesinin normal halini 1 yıl da görmese bilir?? Yani dikkat etmeme, dinlememe, ani ses yükseltme ne bilim yüz mimiklerinde değişiklik gibi..?? Çünkü bahsettiğiniz durum hiç normal değil gerçekten psikolojik bir rahatsızlık olabileceği gibi Allah korusun nörolojik bir sorun da baş gösteriyor olabilir.. Bu tarz problemler başta belki hiç anlaşılmaz ama evine bakmama çocuklarını önemsememe zamanla kendine bakmama gibi durumlarla devam eder.. Ayrıca anlam veremediğim bir diğer nokta babanız ve kardeşiniz dediniz sanırım onlar çalışan ama temiz insanlar demişsiniz bu pislikten hiç mi rahatsız olup birşey yapmamışlar?? İnsan karısına demez mi bak kızımız damadımız gelecek evimiz çok pis temizlemek gerek demez mi?? Bu da çok enteresan geldi bana.. Mesela sana hiç mi birşey demediler bunlar?? Herşey normalmiş gibi davranmaları enteresan.. Kardeşiniz erkek mi kız mı bilemedim ama ne kadar çalışırsa çalışsın evi bi toparlayalım demez mi en azından bir gün sizin geleceğiniz zaman?? Bu anlattıklarınız bana toptan enteresan geldi..Ben olsam babama anneme ve kardeşime derdim ben olayım olmayayım hiç mi biriniz rahatsız olmuyorsunuz bu pislikten diye sorardım özellikle kardeşime kızardım.. Ama annenizi iyi gözlemleyin derim bir sorun varsa zaman almasın farketmek

ben de gitmek istemiyorum gariptir ki ben cok da özlemiyorum 17 yasimda ünı icin ayrildim, okul bitti puanım yetmesine ragmen biraz uzak bir yere tayin istedim tek basima yasamak icin.. hep onlar haklı zaten, kendi bildikleri, yaptıkları dogru..
ilk defa da burda bu kadar icimi döküyorum, kime nasıl anlatılır ki bu konu..

Ailem konusunda ben de ilk kez bu kadar net konuşabildim. Yani annem de müthiş bir inat var anlamlandıramıyorum ben. Örnek ben kendimi bildim bileli x maddesini yemiyorum sevmiyorum. 40 küsur yaşındayım, annem o maddeyi yemeklerine koyar, tamam, kendi zevki birşey demiyorum, ben o yemeği yiyemeyince de hala israrla aa sen sevmiyormuydun der sanki.ilo kez duyuyormuş gibi... Neden sevmiyorsun ki şöyle sağlıklı böyle sağlıklı vs diyor zorla hala o yemeği yedirmeye çalışıyor . Asla ikna edemiyorum o madde yemeğe girince benim kusasım geliyor açık ve net söylüyorum sevmiyorum ve yemeyeceğim diyorum kabul etmiyor etmiyor delirtene kadar uğraşıyor . Annemle yaşarken Allahım akıl sağlığımı korumama yardım et diye dua ederim hep.

Bizim çok yakinimiz böyle maleeeseeeff. O kadar piski ne yemek yeriz ne oturunca rahat ederiz. Birde ikram verince yemeyince sen bizi beğenmiyosun der,başka yakın buyukler kızar bu ne pislik diye güler boş boş. Dişini falanda fırçalamiyor, boyunca kızları var evlilik çağında onlarda rahatsız olmuyor .. en sevmediğim yakın akraba .
Eminim eşiniz ne kadar iyi olsada mahçup olmusunuzdur. Birdaha gitmeden önce özellikle ara evi temizle de gerekirse uyar ev pislik içinde insanın gelesi gelmiyor de.

benim annem de çok titiz değil diye hep titiz, sürekli temizlik yapan ve kızına da yaptırmaya çalışan annelere özenirdim.
yazılanları okuyunca şoka girdim, neler varmış :(

Aman Allahim ,ne rahat insanlar var! Okudukca inanamadim.Nasil huzurlu oluyorlar böyle? Corona var birde Gecenlerde caya balkona misafirim geldi ki cok yakinim ve temiz ,titiz insanlar.onlar gittikten sonra evi bastan asagi tekrar temizledim.Sandalye minderlerini,masa ortusunu bile yikadim.kullandigimiz tabak,bardak,catal vs iki kere elde kaynar suda yikadim.lavabolari daha onlar kapidan cikinca camasir suyu ile temizledim.Ben mi anormalim insanlar mi tuhaf bilmiyorum gercekten.
Siz de anormalsiniz , konuda bahsedilen anne de anormal

Buna benzer bir hikaye duymuştum. Yaşlı bir çiftin evi hep çok pis tozlu oluyormuş evlerine bakıyor gibi görünmelerine rağmen. Daha sonra gözlerinde problem olduğu için tozları göremedikleri ortaya çıkmıştı katarakttı sanırım. Okuyunca aklıma o geldi ama çürük sebze diyorsunuz bilmemekten değil de seçtikleri için temizlemiyorlar gibi.

Benim annem genelde böyleydi maalesef. Artık bize batmaya başladı. Diyorum ki hadi annem rahatsız olmuyor kardeşim babam da mı rahatsız olmuyor. Kardeşimle babamın elinden sadece daha fazla dağıtmamak ve kirletmemek geliyor. Çünkü eve geç saatte yorgun geliyorlar.

temizlikçi ablamız vardı bi ara çağırayım dedim. Kadın çok dolu, çağıramadım

Back