• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik sorunu

Benim tansiyonum çıktı okurken. Şekerim de fırlamış olabilir 🤢
Ona göre çok normal ya bende buna deli oluyorum işte kendi odasında kıyafet dolabının kapısı kapanmıyor bide odasının kapısını açık tutuyor tam karsımda görnüyo kıyafetler darma duman dürmüş atmış hepsini içine içine

Aman Allahim ,ne rahat insanlar var! Okudukca inanamadim.Nasil huzurlu oluyorlar böyle? Corona var birde Gecenlerde caya balkona misafirim geldi ki cok yakinim ve temiz ,titiz insanlar.onlar gittikten sonra evi bastan asagi tekrar temizledim.Sandalye minderlerini,masa ortusunu bile yikadim.kullandigimiz tabak,bardak,catal vs iki kere elde kaynar suda yikadim.lavabolari daha onlar kapidan cikinca camasir suyu ile temizledim.Ben mi anormalim insanlar mi tuhaf bilmiyorum gercekten.
Bende böyle yaparım genelde biri gelip gidince evi temizlerim hepten tabak bardakları çamasır suyuna basarım sonra yıkarım çamasır makinesi durmuyor hiç zaten bazen diyorum israf mı yapıyorum acaba diye bazen de diyorum ki hastalık kaparsak daha mı iyi eşimin çalıştığı elektrik suya gidiyor genel olarak

Herkese merhaba

Konu annem. Ben evli ve bir çocuk annesiyim. Annemlerden uzak bir şehirde yaşıyorum. 8 ayın üzerine geçen hafta eşim yıllık izin aldı ve annemleri ziyarete geldik. Ama hiç umduğumuz bir karşılama görmedik. Eve geldik ki ev pislik içinde. Annem ev hanımı, babam ve kardeşim var evde. İkisi de sabah erken işe gider akşam geç gelir. Çok ev işi yapmadıkları gibi ortalığı dağıtmazlar, temiz insanlardır. Hal böyle olunca temizlik annemin işidir evde. Velhasıl evi bir görmeniz lazım. Mutfakta salonda yerlerde kırıntılar, kuş pislikleri (evde iki muhabbet kuşu var) yemek masasının üstü konsolun üstü bir karış toz, yerlere ayran dökülmüş parkeler silinmemiş. Buzdolabında çürümüş meyveler, her yer her yerde, bizim için bir yatak ayarlanmamış. Üstelik akşam geç saatte geldik. Klozet lavabo pis. Annem genç sağlıklı canlı aktif bir kadındır, gezmeyi tozmayı çok sever. Yani temizlik yaparken beli bacağı ağrıyor diye bir durum yok. Depresyon belirtisi mi diye düşündüm ama değil bence. Çünkü annemin huyudur bu. Kızkardeşimle konuştum o da annemin gayet mutlu göründüğünü söylüyor.

Yani insan kapı komşusu gelecekse bile eve süpürge tutar biz 8-9 ay üzerine 1500 km lik yoldan geldik insan bi özenmez mi? Yabancı olsak neyse ama ben öz çocuğuyum, torunu öz torunu.

Geldiğimizden beri karı koca tüm evi sildik süpürdük. Neyseki yarın evimize dönüyoruz.

Böyle de dertleşmek istedim
Peki hep mi byleydi sonradani boyle pis dağınık oldu canm eger sonradan byle olmussa bence psikolojik yani bilmediginiz biseyler vardr. Karsina alıp konussaydn keşke

Bence böyle bir durum varsa eve de iki maaş girdiğini hesap ederek söylüyorum, 15 güne bir yardımcı alıp evi temizletebilirler, siz gitmeden önce en azından bu durumu bildiğiniz için kardeşinize eve yardımcı çağırın temizletin diyebilirsiniz. Yıllık izin boyunca ev temizlemek yerine bir günü ayırıp, eve yardımcı çağırıp yapabilirdiniz. Bence kötü olmuş eşinizle ikinizin temizlik yapması, belki eşiniz bir daha gitmek istemeyebilir çünkü onun gördüğü ben o eve gidince pis bir evi temizlemek zorunda kalıyorum düşüncesi beyninde yer edecek.

Bende böyle yaparım genelde biri gelip gidince evi temizlerim hepten tabak bardakları çamasır suyuna basarım sonra yıkarım çamasır makinesi durmuyor hiç zaten bazen diyorum israf mı yapıyorum acaba diye bazen de diyorum ki hastalık kaparsak daha mı iyi eşimin çalıştığı elektrik suya gidiyor genel olarak

Tabak ve bardaklari camasir suyuyla yikamak mi? Bunlar cok abarti seyler bana gore. Hergun camasir makinasimi calisiyor.

Marketten aldigim ürünleri halen tek tek yıkıyorum.posetleri de.Camasir konusunda makine iflas edicek noktaya geldi.camasirsiz bir günüm gecmez.Burdaki rahat insanlari okudukca ,nasil bir beyin yapilari oldugunu cozemiyorum.Doktorlar surekli hijyen de hijyen diye haykiriyor adeta.Sanirim insanlar haberleri izlemiyor,takip etmiyorlar.Gecen gün Bursa da 25 yasinda genc bir hemsire covitten görme kaybi yasadi bir hafta boyunca.Bu haberleri okuyup ,izleyip de halen pis pis geziyor,umursamiyorlarsa beyin yapilarina buluyorum ben kabahati.Insanlar kendilerini düşünmeyebilir ama diger insanlari düşünmek zorundalar !

Herkese merhaba

Konu annem. Ben evli ve bir çocuk annesiyim. Annemlerden uzak bir şehirde yaşıyorum. 8 ayın üzerine geçen hafta eşim yıllık izin aldı ve annemleri ziyarete geldik. Ama hiç umduğumuz bir karşılama görmedik. Eve geldik ki ev pislik içinde. Annem ev hanımı, babam ve kardeşim var evde. İkisi de sabah erken işe gider akşam geç gelir. Çok ev işi yapmadıkları gibi ortalığı dağıtmazlar, temiz insanlardır. Hal böyle olunca temizlik annemin işidir evde. Velhasıl evi bir görmeniz lazım. Mutfakta salonda yerlerde kırıntılar, kuş pislikleri (evde iki muhabbet kuşu var) yemek masasının üstü konsolun üstü bir karış toz, yerlere ayran dökülmüş parkeler silinmemiş. Buzdolabında çürümüş meyveler, her yer her yerde, bizim için bir yatak ayarlanmamış. Üstelik akşam geç saatte geldik. Klozet lavabo pis. Annem genç sağlıklı canlı aktif bir kadındır, gezmeyi tozmayı çok sever. Yani temizlik yaparken beli bacağı ağrıyor diye bir durum yok. Depresyon belirtisi mi diye düşündüm ama değil bence. Çünkü annemin huyudur bu. Kızkardeşimle konuştum o da annemin gayet mutlu göründüğünü söylüyor.

Yani insan kapı komşusu gelecekse bile eve süpürge tutar biz 8-9 ay üzerine 1500 km lik yoldan geldik insan bi özenmez mi? Yabancı olsak neyse ama ben öz çocuğuyum, torunu öz torunu.

Geldiğimizden beri karı koca tüm evi sildik süpürdük. Neyseki yarın evimize dönüyoruz.

Böyle de dertleşmek istedim
Depresyonda degildir o bildiğin salmistir.ben de cok uyuz olurum oyle.misafirlige gidip temizlik yapmak vs .sıkıcı bence de.pis yerlere tahammulum yok ya.hem pis hem daginik unca zaten vay vay da vay vay.

Sizi anlıyorum insan mahçup oluyor ister istemez:KK43: bizim evimiz de kendimi bildim bileli hep daginiktir her gittigimizde toplarim siler supururum elimden geldigince ama 2 gun sonra yine ayni insan da yoruluyor kendi evimi zor yapiyorum cocukla oraya ziyaret icin gidip birde temizlik zor oluyor gunubirlik gidiyoruz anne olunca bisey de denmiyor ama utaniyorum el gorecek diye

Benim annem de aşırı rahattır. Ona göre hiç sorun yok. Ama biz çocukları olarak utanıyoruz. Uğraşıyoruz gayret ediyoruz ama artık hepimizde öğrenilmiş çaresizlik oluştu. Pes ettik. Ben temizlikçi çağırsam bizim evi kabul etmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü annem hiçbir şeyi atmıyor. Evde milyonlarca ıvır zıvır var. Ama birşey lazım olduğunda hiçbiri bulunamıyor malesef. Biz kardesler gidince hep dışarıda yiyoruz ya da hazır gıdalar alıyoruz. Sanki onlar daha mi temiz diyeceksiniz ama göz görmeyince gönül katlanıyor işte. Esimle de (eski esim) bastan konuşmuştuk allah razı olsun hiç imada falan bulunmadı bu konuda. Hayatım boyunca hep utandım bu durumdan. Evim var diyemiyorum. Gidince rahat edemiyorum. Ben çare bulamadım. Böyle kabul ediyorum onu. Gitmiyorum. Annemler cocuklarinin yanina gidiyor genellikle.

Bir de annemi uyarıyoruz bazı konularda mümkün değil değiştirmiyor kendini. Biz uğraştıkça inadina daha da sinir edecek seyler yapiyor. Zaman içinde rahatlığı daha da arttı . Biz bütün çocukları okumuş etmiş insanlarız. Annem bu sene de son olarak yamalı kıyafetler giymeye başlamış. Bir kere yanımızda dilenci zannedip para vermeye kalktılar. Yamalarını görünce direk kactım. Memleketten evime geldim dayanamiyorum. Su anda da bu konu sinirimi bozdu ağlıyorum. O kadar doluyum.

Marketten aldigim ürünleri halen tek tek yıkıyorum.posetleri de.Camasir konusunda makine iflas edicek noktaya geldi.camasirsiz bir günüm gecmez.Burdaki rahat insanlari okudukca ,nasil bir beyin yapilari oldugunu cozemiyorum.Doktorlar surekli hijyen de hijyen diye haykiriyor adeta.Sanirim insanlar haberleri izlemiyor,takip etmiyorlar.Gecen gün Bursa da 25 yasinda genc bir hemsire covitten görme kaybi yasadi bir hafta boyunca.Bu haberleri okuyup ,izleyip de halen pis pis geziyor,umursamiyorlarsa beyin yapilarina buluyorum ben kabahati.Insanlar kendilerini düşünmeyebilir ama diger insanlari düşünmek zorundalar !
Makinem bozuldu bile yenisini aldım temizlik imandan gelir :)

Maalesef bende sevmiyorum bu durumu ama her gün çamasır makinesi çalışıyor çamaşır suyu artık normal elimin altında devamlı neden abartı buldunuz ki

Camasir suyu full kimyasal ya. Iyi arindigindan eminmisiniz. Ben temizlik malzemelerimin hep dogal olmasindan yanayim. Korona olmuycam diye illeride hasta olmak istemem. Benim tanidigim biri koronadan oncede hep camasir auyuyla bulasik yikardi. Orda asla bisi yemem ben

Annenizle konuşmayı denediniz mi hiç? Kadın zaten hep böyleymiş ama neden böyle diye merak edip sordunuz mu?
Ev kadını olduğu için tüm işler onun üzerine bırakılmış, belki de bıktı bilemezsiniz.
Ben kız çocuğu biraz palazlandı mı eli ev işine kırılır, koca evine iş bilmeden gidilmez zihniyetiyle büyüdüm, evinde en büyük çocuğu olduğumdan 9 yaşından itibaren ev işi yapmaya başladım, çamaşır, bulaşık, kardeşlere göz kulak olma, yer silme, cam silme, yemek yapma, o zamanlar halı yıkama yerleri yoktu, bahçede saatlerce dünya kadar halı yıkama ve evlendiğimde artık ev işi yapmaktan bıkmıştım, annenizin evi gibi yerler kırıntı vb içinde olmaz ama ev işi yapmayı hiç sevmiyorum artık, lakin benim avantajım evde hepimizin bir işin ucundan tutması, ev işini paylaşıyoruz, herşey benim üstüme yıkılmıyor, ben o kadar bıktım ki kızım olursa elini suya bile sokturmayacağım dedim, öyle de yaptım, şunu da kaldır demem, kendi içinden gelirse yapar, gelmezse niye yapmıyorsun camları sil, yerleri temizle, yemek yap demem.

Belki annenizde benim gibidir, bence annenizle konuşun, bunalmışsa, kardeşiniz babanızın da yardımı olmuyorsa en azından eve haftada bir birini alsınlar.

Son düzenleme:
Benim annem de pek hijyene dikkat etmez, gelen giden olur çarşafları yıkamadan kaldırır falan.
Farklı şehirlerdeyiz eşimle gideceğimizde mutlaka uyarıyorum ‘anne çarşafları yıka diye’ o da haliyle özeniyor banyoyu falan da temizliyor. Pürü pak olamasa da idare eder bi ev bizi karşılıyor

İlişkinizin dinamiğini bilmiyorum fakat söyleyebilenlerdenseniz mutlaka bundan sonra gitmeden önce uyarın

Bir de annemi uyarıyoruz bazı konularda mümkün değil değiştirmiyor kendini. Biz uğraştıkça inadina daha da sinir edecek seyler yapiyor. Zaman içinde rahatlığı daha da arttı . Biz bütün çocukları okumuş etmiş insanlarız. Annem bu sene de son olarak yamalı kıyafetler giymeye başlamış. Bir kere yanımızda dilenci zannedip para vermeye kalktılar. Yamalarını görünce direk kactım. Memleketten evime geldim dayanamiyorum. Su anda da bu konu sinirimi bozdu ağlıyorum. O kadar doluyum.
Bende bazen annemin üstünde kolu biraz sökük veya yırtık gördüğümde çıkarırım anında yok ederim parçalayıp atıyorum tekrar bulup giymesin diye.
olmadigindan değil halbuki .
Ablamla sürekli kıyafet alırız anneme ama yaş ilerledikçe kendilerinden de vaz geçiyorlar
Şimdi gittiğimde çok şık giyinir
Annemin evi çok temizdir ama evi temizlemekten kendine bakmiyo

Benim annem de aşırı rahattır. Ona göre hiç sorun yok. Ama biz çocukları olarak utanıyoruz. Uğraşıyoruz gayret ediyoruz ama artık hepimizde öğrenilmiş çaresizlik oluştu. Pes ettik. Ben temizlikçi çağırsam bizim evi kabul etmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü annem hiçbir şeyi atmıyor. Evde milyonlarca ıvır zıvır var. Ama birşey lazım olduğunda hiçbiri bulunamıyor malesef. Biz kardesler gidince hep dışarıda yiyoruz ya da hazır gıdalar alıyoruz. Sanki onlar daha mi temiz diyeceksiniz ama göz görmeyince gönül katlanıyor işte. Esimle de (eski esim) bastan konuşmuştuk allah razı olsun hiç imada falan bulunmadı bu konuda. Hayatım boyunca hep utandım bu durumdan. Evim var diyemiyorum. Gidince rahat edemiyorum. Ben çare bulamadım. Böyle kabul ediyorum onu. Gitmiyorum. Annemler cocuklarinin yanina gidiyor genellikle.

Sizin anneniz sanırım bir istifçi. Uzman arkadaşlar yorum yapar ama sanırım bu ruhsal bozukluğun tedavisi çok zor. Allah yardımcınız olsun.

Yaptığınız israf bir yana bu kadar çok kimyasal kullanarak ve enerji harcayarak çevreyi kirlettiğimizin, doğal kaynakları tükettiğimizin bilincinde olsak keşke. Temizlik sadece kimyasal kullanarak olmuyor. Kimyasal atıklar hem bedenimizi hemde çevremizi mahvediyor. Çocuklarımıza daha temiz, daha yaşanır bir dünya bırakmak için dikkatli olalım lütfen. Belkide çok değil 20 yıl sonra içecek su için birbirimizle savaşacağız.

Back