Ben ailemden yana o sıkıntıyı yasamadigim halde girdim mağazada çalıştım
Orada çalışanlar köle değil
Sen evde otur milletin hakaretini dinlemeye, ablani kiskanmaya devam et o zaman
Bana gelince ben çok sıkıntı çektim ama pes etmedim
Şimdi kurumsal bir firmada yöneticilik yapıyorum
Bugün işsiz kalsam yine girer mağazada çalışırım boş durmaktansa gocunmam
Üniversite mezunu binlerce insan var farkın ne ki seni alsınlar yok ki almamışlar
Biraz etrafa suç bulacaginiza kendinize bakın ne yapabilirim diye
Hayatta en itici bulduğum davranış modelinden biri de bu. Kendilerini övmek için başkalarının acılarını değersizleştiren, küçümseyen şu konuşma biçimi.
İnsanların dertlerine, kendinizin muhteşemliğimden örnekler vererek çözüm bulamazsınız ama amacınız çözüm önermek değil, egonuzu tatmin etmek.
Tamam anladık en çilekeş zamanların hakkını veren bi sizsiniz. En demir leydi, ennn büyük zorlukları çeken.
Evde küçüklükten beri zorbalığa maruz kalan birinin ablasını kıskandığını söylemek tam anlamıyla acımasızlık. İş yerinde mobinge maruz kalınca intihar edenler var, kaldı ki anne, aile gibi köklerinizden bu muameleyi görmenin psikolojik etkisini varın siz düşünün.
Ve evet çoğu insan, “insanca” şartlarda çalışmıyor. Tam anlamıyla köle gibi çalışıyor, bu da ülkemizin acımasız bir gerçeği. Eminim konudaki kişi mağazaya girip tezgahtarlık yapsa annesi tarafından daha da hor görülür. Niye? Çünkü ablası memur, o tezgahtar.
Ne kolay değil mi, mağazada işe başla ayrı eve çık demek. Sanki alacağı düdük kadar maaşla değil geçinmek ayrı eve çıkabilirmiş gibi.
Ha ama siz zamanında eminim onu da yapmışsınızdır. Pardon.
“Üniversite mezunu binlerce insan var
farkın ne ki seni alsınlar yok ki almamışlar”
Bir de şunu yazmışsınız. İyi niyetli değil, tamamen can acıtma maksatlı.
Sanki işe giren herkesin bir farkı var.
Burası Türkiye hanımefendi.
En donanımlısı iş bulamazken, pazarda çakma çanta satan adam ertesi gün plazada işe başlayabiliyor. Sonra da gelip zamanında çanta sattım ben ne acılardan geçtim diye muhteşem başarı hikayelerini anlatıyor. Çok tanıdık di mi.