• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik sorunu

Annenizin huyunu biliyorsunuz.

Aylar sonra gideceğiniz netleştiğinde , annenize konuşup bir yardımcı ayarlayabilirdiniz.

Siz gitmeden temizlenmiş olurdu. Esinizde izninde temizlik yapmış olmazdı.

Aman Allahim ,ne rahat insanlar var! Okudukca inanamadim.Nasil huzurlu oluyorlar böyle? Corona var birde Gecenlerde caya balkona misafirim geldi ki cok yakinim ve temiz ,titiz insanlar.onlar gittikten sonra evi bastan asagi tekrar temizledim.Sandalye minderlerini,masa ortusunu bile yikadim.kullandigimiz tabak,bardak,catal vs iki kere elde kaynar suda yikadim.lavabolari daha onlar kapidan cikinca camasir suyu ile temizledim.Ben mi anormalim insanlar mi tuhaf bilmiyorum gercekten.
böyle rahat olanlar bağışıklık kazandığı için bir şey olmuyor virüs falan işlemiyor 😅

Seni cok iyi anlıyorum benim annem de öyle. Aslinda eskiden de öyleydi ama onu herkes titiz zannediyordu çünkü eve yardımcı kadin alıyordu. Kadınlar evi cok guzel temizliyordu. Ama dolap içleri falan söylemek bile istemiyorum. Mutfağını böcek bastı. Ev taşıdı böcekleri yeni eve de getirdi ve ben cok rezillikler yaşadım esimin ailesine karşı esim ve kayinvalidem de cok titiz aksine :(
Şuanda evine asla yardımcı almıyor kendisi yapamıyor anlıyorum,yaşi da var ve rahatsızlıkları var ama yaptığını zannediyor. Evi sildim cami sildim diyor ama ortada bir temizlik yok. Yerler kırıntı icinde . Tuvalet pis. Mutfak dandini dastana. Hic bir eşyasını atmıyor paslı kırık eşyalar var evinde mutfağında:( salona koltuklara ortu sermiş bir de sanki bana cok titizmis gibi.artik hic gitmek istemiyorum. Sinir oluyorum.
Sana ayarlayım diyorum yardımcı . Olay maddiyatta degil. Aman havalar sıcak aman bilmemne hep bir bahanesi var. Evinin gercekten temizliğe ihtiyacı var. Ben misafirliğe hic gitmek istemiyorum bir de o haliyle bana akil vermeye kalkıyor. Daha da deli oluyorum.
Ve gerçekten ayıp yani tamam herseyi yapamazsın ama evine gelen insana saygı duyman lazim. O şekilde misafir ağırlanmaz. Sen yabancı değilsin ama bu düşünce cok yanlis uzak yoldan geliyorsun 4 4 lük olmasa da biseyler yapmalıydı belliki annen cok rahat birisi. Benim annem de öyle mesela doğumda bana yardıma geldi güya sadece 1 gun. 2.gun gönderdim onu. Bir işe yaramadığı gibi evi batırdı bir makarna yapayım derken. Ben titiz falanda degilim yanlis anlaşılma olmasin ama evime biri gelse asla pis diyemez.bence cok ayıp ya
Acaba okb mi olabilir ay

Herkese merhaba

Konu annem. Ben evli ve bir çocuk annesiyim. Annemlerden uzak bir şehirde yaşıyorum. 8 ayın üzerine geçen hafta eşim yıllık izin aldı ve annemleri ziyarete geldik. Ama hiç umduğumuz bir karşılama görmedik. Eve geldik ki ev pislik içinde. Annem ev hanımı, babam ve kardeşim var evde. İkisi de sabah erken işe gider akşam geç gelir. Çok ev işi yapmadıkları gibi ortalığı dağıtmazlar, temiz insanlardır. Hal böyle olunca temizlik annemin işidir evde. Velhasıl evi bir görmeniz lazım. Mutfakta salonda yerlerde kırıntılar, kuş pislikleri (evde iki muhabbet kuşu var) yemek masasının üstü konsolun üstü bir karış toz, yerlere ayran dökülmüş parkeler silinmemiş. Buzdolabında çürümüş meyveler, her yer her yerde, bizim için bir yatak ayarlanmamış. Üstelik akşam geç saatte geldik. Klozet lavabo pis. Annem genç sağlıklı canlı aktif bir kadındır, gezmeyi tozmayı çok sever. Yani temizlik yaparken beli bacağı ağrıyor diye bir durum yok. Depresyon belirtisi mi diye düşündüm ama değil bence. Çünkü annemin huyudur bu. Kızkardeşimle konuştum o da annemin gayet mutlu göründüğünü söylüyor.

Yani insan kapı komşusu gelecekse bile eve süpürge tutar biz 8-9 ay üzerine 1500 km lik yoldan geldik insan bi özenmez mi? Yabancı olsak neyse ama ben öz çocuğuyum, torunu öz torunu.

Geldiğimizden beri karı koca tüm evi sildik süpürdük. Neyseki yarın evimize dönüyoruz.

Böyle de dertleşmek istedim
Hep mi böyleydi eğer değilse insan kafasindakiler yuzundende gözü gözleyebiliyor bence 1500 km bu kadar takılmayın sonuçta anneniz bunun lafı olmamalı

Bu temizlik düzen hep evin kadınına yıkılan saçma yorucu bir konu bana göre.İsterse enerjik sağlıklı olsun hiç farketmez insan tek başına bir evin tüm sorumluluğunu alırsa bıkar.Bence destek olunmalı yoksa herkes sıkılır yeter artık der bir yerden sonra.
Sırf bu yüzden abimden kendi odasını süpürmesini rica ediyorum bir diretti iki diretti artık yapıyor.Öğrensin bilsin her şeye kadının yetişmesi gerekmediğini yarın evlenirse eşine yardım etsin kimseye hizmetçi gözüyle bakmasın.
Bir diğer abimin hiç eşi olan çorabı yoktu öyle dağınıktı bekarken🤣onu da eşi yola getirdi evi sil süpür çocuğun altını al bir de örgü örse tam şendul Şaban 😜
Yani tek sorumluluğu annenize yüklemeyin o evde çalışıyo da olsa kız kardeşiniz ve babanz bir izinli günlerinde dip köşe temizlik yapsalar bile yeter.Calisanlar temizlik yapmaz diye bir kaide yok.

Bu temizlik düzen hep evin kadınına yıkılan saçma yorucu bir konu bana göre.İsterse enerjik sağlıklı olsun hiç farketmez insan tek başına bir evin tüm sorumluluğunu alırsa bıkar.Bence destek olunmalı yoksa herkes sıkılır yeter artık der bir yerden sonra.
Sırf bu yüzden abimden kendi odasını süpürmesini rica ediyorum bir diretti iki diretti artık yapıyor.Öğrensin bilsin her şeye kadının yetişmesi gerekmediğini yarın evlenirse eşine yardım etsin kimseye hizmetçi gözüyle bakmasın.
Bir diğer abimin hiç eşi olan çorabı yoktu öyle dağınıktı bekarken🤣onu da eşi yola getirdi evi sil süpür çocuğun altını al bir de örgü örse tam şendul Şaban 😜
Yani tek sorumluluğu annenize yüklemeyin o evde çalışıyo da olsa kız kardeşiniz ve babanz bir izinli günlerinde dip köşe temizlik yapsalar bile yeter.Calisanlar temizlik yapmaz diye bir kaide yok.
Gerçekten oyle bazen ruh halin istemiyor birşey yapmak ve anneler de bıktı artık temizlik yemek çamaşır hep aynı kısır döngü herşey Onlar da ee eşleri de yardımcı değil

Ben çok
Gerçekten oyle bazen ruh halin istemiyor birşey yapmak ve anneler de bıktı artık temizlik yemek çamaşır hep aynı kısır döngü herşey Onlar da ee eşleri de yardımcı değil
Şimdiki nesil gibi değil ki.Hayatinda eşinden hiç yardım almadan bu yaşa geldiğine eminim bu tepkiyi aldığına göre.Empati kurunca kabus gibi ama eskiler için böylesi makul olanmış.Şimdikiler gibi "canım çok yoruldum bugün dışarda mı yesek" demek bile lükstü belki kadına.

ben de temizliğin birtek annenin görevi olduğuna katılmıyorum maaşını sigortasını yatırmıyorlarsa(maalesef ben de eşimi yola getiremedim, ev işi yapmaz bir iki şey hariç). evdeki diğer 2 insan da yapmalı, ayranı silebilirlerdi. maddi durumları iyiyse yuvarlak temizlik robotlarından birtane alsınlar, o kendi kendine süpürüp siliyor. 2 haftada bir de kadın gelir, hatta haftada bir

ben de temizliğin birtek annenin görevi olduğuna katılmıyorum maaşını sigortasını yatırmıyorlarsa(maalesef ben de eşimi yola getiremedim, ev işi yapmaz bir iki şey hariç). evdeki diğer 2 insan da yapmalı, ayranı silebilirlerdi. maddi durumları iyiyse yuvarlak temizlik robotlarından birtane alsınlar, o kendi kendine süpürüp siliyor. 2 haftada bir de kadın gelir, hatta haftada bir

Normalde ben de öyle düşünürüm. Ama babamla kızkardeşimi bi görseniz pestilleri çıkmış oluyor akşam eve geldiklerinde. Onlar da dikkat eder ama tabi dip köşe yapamazlar genelde. Kendi yediklerini kaldırırlar, yataklarını toplarlar, kirlilerini ortada bırakmaz gibi basit şeyler yapıyorlar. Ayda bir kadın geliyor temizliğe. Ama üç beş güne aynı oluyor.

Benim tek derdim temizliğin yapılmamış olması değil. Sanki bize özenmemiş gibi hissetmemiz. İnsan o kadar yoldan kızı torunu gelirken ki bizimle hiç bir problemi yok bi tas çorba pişirmez mi

annenin huyunu biliyosundur temizlik konusunda. evlendiğin gibi buldumcuk olup anneni gömmeye başlamasaydın. modunda olmnayıp temizlik yapmamış olabilir ne var bunda.

Balkonda oturuyor genelde. Yalnızlığı çok seviyor. Biz varken bile balkonda tek başına keyif yapar.

Ben mi hassasım bilmiyorum ama hiç bizi özlemiş gibi gelmedi bana
Bana sanki bunama belirtisi gibi geldi
Bu sadece temizliğin umursamamak gibi değil sizinlede pek ilgilenmiyor , herşey beyinde başlar , yalnız kalma isteği
Vücud temizliği kıyafet giyinme huyları nasıl bunlar da da gerileme boş veriş varsa tehlike sinyalleri çalıyor demektir

Bana sanki bunama belirtisi gibi geldi
Bu sadece temizliğin umursamamak gibi değil sizinlede pek ilgilenmiyor , herşey beyinde başlar , yalnız kalma isteği
Vücud temizliği kıyafet giyinme huyları nasıl bunlar da da gerileme boş veriş varsa tehlike sinyalleri çalıyor demektir

Kendine bakar, bakımı öz temizliği iyidir.

Aslında ben kendimi çok iyi ifade edemedim galiba. Yerimde olsanız bence özensizliği hissederdiniz. Mesele tam olarak evi süpürmemiş olması değil, bize özenmemiş olması. Yıllardır böyleydi. Ben bekarken de böyleydi. Akşam geç geldik eve mesela, bir yatak açılmamıştı.
Aslında iyi huyları var yok değil. Çok özenerek kahvaltı hazırlar

Kendine bakar, bakımı öz temizliği iyidir.

Aslında ben kendimi çok iyi ifade edemedim galiba. Yerimde olsanız bence özensizliği hissederdiniz. Mesele tam olarak evi süpürmemiş olması değil, bize özenmemiş olması. Yıllardır böyleydi. Ben bekarken de böyleydi. Akşam geç geldik eve mesela, bir yatak açılmamıştı.
Aslında iyi huyları var yok değil. Çok özenerek kahvaltı hazırlar
Çocukken kimin yanında büyümüş

Benim annem de aşırı rahattır. Ona göre hiç sorun yok. Ama biz çocukları olarak utanıyoruz. Uğraşıyoruz gayret ediyoruz ama artık hepimizde öğrenilmiş çaresizlik oluştu. Pes ettik. Ben temizlikçi çağırsam bizim evi kabul etmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü annem hiçbir şeyi atmıyor. Evde milyonlarca ıvır zıvır var. Ama birşey lazım olduğunda hiçbiri bulunamıyor malesef. Biz kardesler gidince hep dışarıda yiyoruz ya da hazır gıdalar alıyoruz. Sanki onlar daha mi temiz diyeceksiniz ama göz görmeyince gönül katlanıyor işte. Esimle de (eski esim) bastan konuşmuştuk allah razı olsun hiç imada falan bulunmadı bu konuda. Hayatım boyunca hep utandım bu durumdan. Evim var diyemiyorum. Gidince rahat edemiyorum. Ben çare bulamadım. Böyle kabul ediyorum onu. Gitmiyorum. Annemler cocuklarinin yanina gidiyor genellikle.
Çok üzüldüm. Kendini üzme. Kardeşlerinden birine geçtiğinde diğer kardeşinle badana yaptırtıp, şirket tutsan temizliğe. Kalabalıkları da at. Bir koltuk takımı, tv, az halı, beyaz eşyalar kafi.

Back