Temizlik konusunu abartıyor muyum?

masoleil

Çalıkuşu
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
1.133
582
53
Sık görüştüğüm bi arkadaşımın 1 yaşında çocuğu var. Kız çok bakımlı ve hamarat biri. Bu akşam yemeğe çıktık eşli. Çocuğunu yerde gezdiği ayakkabılarıyla masada gezdirdi. Bizde o masaya kolumuzu telefonları falan koyuyoruz. Normalde yan masadan biri yapınca uyarasım geliyor sandalyeye ayak basan çocuklara kızıyorum oturulan yere pis ayakkabıyla basıyolar bizde o sandalyeye oturup sonrasında namaz kılıyoruz sonuçta.

Neyse bi akşam bu arkadaşın evindeyiz koltukta çocuğunun bezini değiştiriyor büyük tuvaletini sildiği ıslak mendili koltuğa koydu. Bende otururken farkedemedim o sildiği bezin tam yanına oturdum eteğim değdi. O akşam o kadar midem bulandı ki anlatamam. Bizde çocuğu kustuğunda da ağzını sildiği bezi direkman koltuğun üstüne koymuştu.

Temizlik hastası değilim elimden geldiği kadar yapıyorum ama bu kadar bakımlı bi insanın yaptıkları normal mi bana mı abartı geliyor? Siz olsanız uyarır mıydınız?

Ben çok öyle titiz birisi sayılmam yalan yok şimdi. Ama kalkıp da oğlumun ayakkabıları masaya çıkarmam ya da altını aldığım bezi koltuğa koymam. Bu hareketler hiç hoş değil. Ama insanlık hali anlık şeyler olabilir belki bilmiyorum. Sürekli bu hareketleri gormediyseniz ses etmeyin. Gerçi nasıl denir bilmiyorum ki şimdi. Dalginligima o mendili koymuştur diyelim hadi da masaya ayakkabiyla çıkarmak uyarilasi bir hareket bence. " Kız Allah seni orada yemek yiyoruz ya" der gülerdim ben sanırım o da herhalde indirirdi sanırım.

Ayyy Cidden igrenc, Hic abartmiyorsun. Benimde bir kaç kez başıma geldi direk uyardım. 4 çocuğum var hiç birinin bezini gittiğim yerde değişmek zorunda kaldığımda bırakmadım herzaman yanımda poşetim vardır direk dışarı bırakırım görüp alacağım yere. Lütfen uyar ve arkadaşına direk Miğdenin bulandığını söyle, söyleki dikkat etsin. Yoksa böyle uzayıp gider

Ben olsam uyaramam ama mesafe koyarim
Bebegimin kakasini silerken bile kalin kalin cikaririm ki degme ihtimali kalmasin hemen cope o tarz seyler cok dikkat ederim bunun titizlikle alakasi yok olmasi gereken ama insanlar dikkat etmiyor bezi degistirip elini yikamayan bile gordum

Ben bu tarz durumlarda mudahale ediyorum. Ama direktif vermeseklinde degil,mesela arkadasim cocugunu ayakkabilariyla sandalyeye mi cikardi,diyorum ki “hadi bakalim ayakkabilarimizi cikaralim”
Veya benim evimde bebeginin altini temizlemeye davrandigi zaman hemen alt degistirme bezi getiriyorum, cocuksuz bir insan olsam temiz bir carsaf getiririm sererim cocugun altina, kirlenmis islak mendili ve kullanilmis bezi gostererek “kirli torbasi getirdim,icine koyabilirsin” diye eline tutustururum arkadasimin. Daha hic itiraz edenini gormedim bence siz de oyle yaparsaniz hem iciniz rahat eder hem de laf soylemediginiz icin kotu olmazsiniz arkadasinizla

Çok hamarat ve bakımlı bi kadın kendisi. Öyle biri olmasa zaten kendine de bakmıyor ona mı dikkat etsin dicem de bunları gördükçe evinde yemek yiyesim gelmiyor ya da evinden gelince hemen üstümdekileri çıkarıyorum. Nazikçe uyarmamı kaldıracağını sanmıyorum beraber gittiğimiz mekanlarda çok absürd şeylere takılıp mekanı terk ettiği olmuştu. Çok sevdiğim bi insan ama böyle şeyleri kendisi düşünemez mi ya

Kuzum evde 3 kedim var. Beraber uyuyoruz, beraber yemek yiyoruz, beraber tuvalete gidiyoruz, beraber oturuyoruz.
E haliyle etraf kıldan, kedi kumundan da geçilmiyor. Ölmedim, ölmeyiz, kimse ölmez.
Hayatını bu şekilde kısıtlama. Hayat kendini böyle şeylere üzmek ve zaman harcamak için çok kısa.
Yeteri kadar yap bırak.

Benim de kedim var ama kedi olayı daha farklı.. Kendini zaten sürekli temizliyor. Gram iğrenmiyorum da yemek masamdaki kılından tüyünden.. Ama insan dışkısı başka..

Arkadaşınız pek temiz biri olmayabilir ama siz de temizlik takıntılı gibi geldiniz bana nedense.İkisi de zarar orta yolu bulmak lazım

Arkadaşınız pek temiz biri olmayabilir ama siz de temizlik takıntılı gibi geldiniz bana nedense.İkisi de zarar orta yolu bulmak lazım
Namaz kıldığım elbiseye necaset sayılacak bişey bulaşsın istemiyorum açıkcası. Dışarda bi iki kere duvara işeyen adamlar gördüm ve tiksindim eve gelince kıyafetlerimi çıkarıp temizlerini giyiyorum.

Evet , haklısın bence de.O ayakkabılarla dışarda gezilip masaya çıkılıyorsa sıkıntı.İnsanlar yerlere tükürüyor , tuvalete giriyorlar o ayakkabılarla sonra sokaklarda geziyorlar , bazen sokaklarda lağım suyu bile olabiliyor alt yapısı kötü yerlerde.Bir de insanların hamarat görünmesine pek aldırmam açıkçası.Çok bakımlı olup da tuvaletten çıkıp elini yıkamayan kadınlar gördükten sonra hamarat bakımlı vs olmakla temiz olmak aynı değil.Bebeğin altını değiştirirken de bez sermiyor mu değiştireceği yere? Her anne bilir bunu.Ben anne değilim , ben bile biliyorum.

Onu hatırlamıyorum bazen seriyor bazen sermiyor sanırım

temiz ama sartsiz bir kadin galiab... sartsiz insana ben temiz demem ama neyse.
benim böyle tanidiklarim var...mesela tezgah bezinle yer silerler. sonra o bezle birde masanin üstünde gecerler.
ayni sekilde, klozeti yer bezinle temizlerler... sonra tabi yer silinir pesine...

igrenc.

siz abartmiyorsunuz. arkadasiniz hijyenik degil.

Valla kimse sizi suclamasin igrenc ya.nefret ediyorum kirli pasakli insanlardan.temizligin hicbir bahanesi olamaz.kolik bebegim vardi kizim 2 yasinda bi gun bile evimi kirli birakmadim.bu tamamen oncelik meselesi.cocuk yokken temizligi bu kadar dusunmezdim simdi sirf onun icin daha temiz tutuyorum heryeri.haklisiniz bu kadar pis olunmaz

Dikkat edilmesi gerek diye düşünüyorum necaset sonuçta.

Ya sizin temizlik takintiniz var zaten
Vajinasinin dengesini yikaya yikaya bozan üye degil misiniz osunuz
Bu konuda hakli olmaniz takıntılı oldugunuz gercegini ne yazik ki değiştirmiyor,destek almanizi oneriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…