• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv-kp temizlik anlayışları??

İyi geceler hanımlar,

Eşimin ailesi ile ilgili bazı sorunlar var, öncelikle en büyük sorun “temizlik anlayışları”..
Bununla nasıl başa çıkarım, nasıl görmezden gelebilirim bunca beni huylandıran temizlik anlayışlarını size danışmak isterim..

Şöyle başlayayım,
2 yıla yakındır evliyim, evine sadece 2 defa davet ettim..
Nedenlerini sıralayacağım.
İlk gelişlerinde kapıyı açtım ve gördüm ki babası ayakkabısını direkt çıkarmış ve kapının dışındaki zemine basıyor ve öylece girdi eve ( kapının önündeki mermer değil, orayı devamlı silerim oraya bassa bile sorun değildi, kapıya yöneldiği andaki zenine basıyor)..
Böyle şeylerden nefret ederim, milletin gelip geçtiği yere basarak o pisliği benim evime taşıdı..

Kendi evlerinde ise;
Aynı dediğim şekilde annesi,babası ,tüm ailesi dış kapılarına 1 metre uzak mesafede ayakkabılarını çıkarıp binanın içinde yürüyerek evlerine giriyorlar..

Kendilerine ait ufak bir dükkanları var, akşama kadar kv-kp orda oluyor, akşam onlara gittiğimizde dükkana uğrayıp evlerine birlikte gidiyoruz genelde , eve giriyoruz el yıkamak gibi bir alışkanlık hiç yok, (akşama kadar paraya dokunuyorlar,ve iğreniyorum resmen).. sonra annesi yemek yapmaya girişiyor..
Tabiki ben aç dönüyorum..
1-2 defa farklı konularda şöyle yapalım diye uyarır gibi davrandım ve bana imalı imalı bakmıştı kv. Ellerini yıkaması konusunda ikaz edemem..

Onun dışında bir de tuvalet mevzusu var ki;
Tuvalet terliklerini çıkardıkları alana ayaklarıyla basıyorlar ve öylece eve giriyorlar!!
Evet,Paspas gibi bir şeyin üzerine terliği çıkarıp ayaklarını da oraya basıp içeri giriyorlar..
Tuvalet içindeki su tası tuvalet taşının hemen yanında..
O tas batıyor, ve onu temiz su kovasına koyup artık tuvalet temizliklerini nasıl yapabiliyorlar bilmiyorum..

Tuvaletten çıkınca el yıkamak gibi bir şey yok, geçen gün mevlütleri vardı..
Teyzesi gözümün önünde tuvaletten çıktı ve lavaboyu es geçerek direkt salona geçti..

Önceki kurban bayramında yemek yendi ve o kadar yağlı çatal ve kaşıklar en az 15 çatal ve kaşık bir araya toplandı kv tarafından bulaşık süngerine pril var ile yok arası döküldü, toplu bir şekilde o süngeri 2 defa 30 kaşık çatala sürdü, ve durulayıp temiz diye koydu..
Bulaşık süngeri ve o sarı bez kir içinde..
Tavuk haşlayıp suyunu süzdüğü leğene biraz sonra hiç yıkamadan salata yapıyor..

Ben kendilerini Ramazan içinde 1 defa davet edeceğim, ve ertesi gün halıları toplayıp yıkamacıya verip , koltuklarımı vs sileceğim..
Evime temiz gelen insanın başımın gözümün üstünde yeri var.
Yanlış anlaşılmasın, misafir ağırlamaktan kaçmak değil benimki. Umarım anlatabilmişimdir..

Kendileri ile arama ciddi bir mesafe koydum..
Bu tarz konular benim çok hassas olduğum konular.
Evlerine gittiğimde çantama hep yedek çorap koyup, ayakkabımı giyeceğim an çorap değişimi yapıyorum..

Ama ben nereye kadar böyle davranabilirim..
İlerde çocuğum olduğunda sık gidip gelmeye başlayacaklar muhtemelen, nasıl kabulleneceğim bu durumu..
Onların her geliş gidişinde tüm evi baştan sona nasıl temizleyeceğim her seferinde..
Çünkü başka yolu yok görmezden gelemem anlattığım şeylerin 1 ini bile..

Siz ne dersiniz ? Ben mi abartıyorum ?
Nasıl davranayım, ne yapayım ..
Gerçekten benim için önemli bir konu.
Konum çok uzun oldu , hakkınızı helal edin..

Aynı modellerden bende de var, benimkiler bide tuvalette duş alıyor.

AayAtiksintiden kaşıntı geldi resmen nasıl insan bunlar yaavalla açık açık söyleyin artık kendi sinirinizi bozacaginiza.hem Küserlerde gelmezler belki zira değişip temiz olacaklarını hcc sanmıyorum.bende deliriyirum kapıya basıp içeri girene onun bastığı yerleri takip Edip basmaya çalışıyorum gidene kadar.sonra halılar yıkamaya tabi...çok sinir bozucu içimde sinir patlamaları yasyorum o anlarda

BUgüne kadar hep kırılmasınlar, kırmayım diye bir şey demedim, ama birdaha ilk gidişimde tuvalet terliklerini neden burda tutuyorsunuz, terliğin bastığı yere çorap ile basılıp içeri giriliyor, hiç hoş değil, ev mikrop doludur diyeceğim..
Ve dönerken de çoraplarımı gözlerinin önünde çıkarıp ayakkabımı öyle giyeceğim.
Gerisi onlara kalmış, bundan bir hisse kaparlarsa tamamdır, ama yok aynı devam ise ben öyle pis insanları evime alamam hiç kusura bakmasınlar..

Peki eşinizin yerinde olsanız ne yapardınız? Temizlik konusunda haklısınız ama ailesi olduğu için bilemedim

Eşimin yerinde olsam bunu o zaman düşünürdüm..
O kadar pis bir anne babam olsa elimden geldiğince uyarırdım. Ki çok şükür annem babam oldukça dikkatliler, onun anne babasının es geçtiği konularda..

Ailesi, ben görüşmesin etmesin demiyorum.
Ben kendimce uyarmaya karar verdim, ha dikkate alırlarsa amenna , yok aynı devamsa, evime köyüme koymam.. kusurs bakmasınlar.

Eşimin yerinde olsam bunu o zaman düşünürdüm..
O kadar pis bir anne babam olsa elimden geldiğince uyarırdım. Ki çok şükür annem babam oldukça dikkatliler, onun anne babasının es geçtiği konularda..

Ailesi, ben görüşmesin etmesin demiyorum.
Ben kendimce uyarmaya karar verdim, ha dikkate alırlarsa amenna , yok aynı devamsa, evime köyüme koymam.. kusurs bakmasınlar.
Madem karar verdiniz neden düşüncelerimizi soruyorsunuz ki farklı pencerelere kapalıysanız konu açmayın bence

Madem karar verdiniz neden düşüncelerimizi soruyorsunuz ki farklı pencerelere kapalıysanız konu açmayın bence

Kararımı netleştirmemde buradaki fikir veren arkadaşların etkisi oldu..
Bana kalsa aman kırılmasınlar, aman üzülmesinler diye bir şey demezdim..
Farklı görüşlere kapalı olsaydım zaten konu açmazdım asıl.

Ciddi misiniz, ayaklarını felan yıkadığını sanmıştım.
Cidden şampuanla felan orda yıkandı yani öyle mi:olamaz:

Vallahi aynen öyle. Bildiğin boydan yıkandı. Sonra atletiyle geldi yanımıza oturup ıslak saçını taradı. Kolunu kaldırdığındaki gördüğüm manzarayı epeyce süre unutamadım.
Bak gene aklıma geldi :olamaz:

Eşim onlar gibi değil, ona darılma ama böyle böyle ben çok tiksiniyorum diye anlattım ve onlardan geldiğimizde kapının önünde eve girmeden çorabını çıkarmasını istedim..
Ailesine her gidiş gelişimizde eve girmeden çorabını çıkarır..
Tuvaletten çıkınca elini vs yıkar.
Paraya dokununca eve gelince elini yıkar.. eşimde onlar gibi olsa onunla aynı ev içinde yaşamam mümkün değil, kafayı yerdim sanırım..
Onu takip etmekten..
Ailesi öyle diye eşine onları şikayet etme bence yazık adamlar arada kaliyolar bi taraf annesi babası bi taraf karısını. Adam da farkında yanlış yaptıklarının ama bişey diyemez. Eşinin ailesi sonuçta idare et yapcak bişey yok eşinin hatırı için. Ne soylersen şöyle degistiremezsin onları yaş ilerlemis gözlerinde huysuz gelin olarak kalirsin sadece.

temızlıgı gectim saglık yonu ne olacak...hayatta pıs ınsanlarla yapamam...benımde tam tersı kayınvalıdem ve gorumcelerım eşim tıtızlık hastaları...ama pıs olmaktan ıyıdır...tercıhde ederim.

Aynısından komşum var her evime gelip gittiğinde temizlik yapıyorum . Evlerinle Tuvalet terlikleri hep wc nin dışında. Ellerini yıkamıyorlar . Bir kaç kez oğlunu tuvaletten sonra elini yıkasın diye gönderdim sabuna dokunmadan elini ıslatıp gelmiş. Kızım söyledi .
Apartmanda yalınayak dolaşıyor oğlu sürekli . Evime geldiğinde her yer ayak izi. Rahatsız olduğumu biliyorlar çok titizsin bile diyor ama dikkat etmiyor hiçbirşeye. Taşınma sebebi benm için.
Bugün var yarın Yok diye avunuyorum da senin durumun vahim. Konuşup rahatsızlığını dile getirmelisin . Çocuğun olduğuna kirli mikroplu ellerine kucaklarına veremezsin.

İyi geceler hanımlar,

Eşimin ailesi ile ilgili bazı sorunlar var, öncelikle en büyük sorun “temizlik anlayışları”..
Bununla nasıl başa çıkarım, nasıl görmezden gelebilirim bunca beni huylandıran temizlik anlayışlarını size danışmak isterim..

Şöyle başlayayım,
2 yıla yakındır evliyim, evine sadece 2 defa davet ettim..
Nedenlerini sıralayacağım.
İlk gelişlerinde kapıyı açtım ve gördüm ki babası ayakkabısını direkt çıkarmış ve kapının dışındaki zemine basıyor ve öylece girdi eve ( kapının önündeki mermer değil, orayı devamlı silerim oraya bassa bile sorun değildi, kapıya yöneldiği andaki zenine basıyor)..
Böyle şeylerden nefret ederim, milletin gelip geçtiği yere basarak o pisliği benim evime taşıdı..

Kendi evlerinde ise;
Aynı dediğim şekilde annesi,babası ,tüm ailesi dış kapılarına 1 metre uzak mesafede ayakkabılarını çıkarıp binanın içinde yürüyerek evlerine giriyorlar..

Kendilerine ait ufak bir dükkanları var, akşama kadar kv-kp orda oluyor, akşam onlara gittiğimizde dükkana uğrayıp evlerine birlikte gidiyoruz genelde , eve giriyoruz el yıkamak gibi bir alışkanlık hiç yok, (akşama kadar paraya dokunuyorlar,ve iğreniyorum resmen).. sonra annesi yemek yapmaya girişiyor..
Tabiki ben aç dönüyorum..
1-2 defa farklı konularda şöyle yapalım diye uyarır gibi davrandım ve bana imalı imalı bakmıştı kv. Ellerini yıkaması konusunda ikaz edemem..

Onun dışında bir de tuvalet mevzusu var ki;
Tuvalet terliklerini çıkardıkları alana ayaklarıyla basıyorlar ve öylece eve giriyorlar!!
Evet,Paspas gibi bir şeyin üzerine terliği çıkarıp ayaklarını da oraya basıp içeri giriyorlar..
Tuvalet içindeki su tası tuvalet taşının hemen yanında..
O tas batıyor, ve onu temiz su kovasına koyup artık tuvalet temizliklerini nasıl yapabiliyorlar bilmiyorum..

Tuvaletten çıkınca el yıkamak gibi bir şey yok, geçen gün mevlütleri vardı..
Teyzesi gözümün önünde tuvaletten çıktı ve lavaboyu es geçerek direkt salona geçti..

Önceki kurban bayramında yemek yendi ve o kadar yağlı çatal ve kaşıklar en az 15 çatal ve kaşık bir araya toplandı kv tarafından bulaşık süngerine pril var ile yok arası döküldü, toplu bir şekilde o süngeri 2 defa 30 kaşık çatala sürdü, ve durulayıp temiz diye koydu..
Bulaşık süngeri ve o sarı bez kir içinde..
Tavuk haşlayıp suyunu süzdüğü leğene biraz sonra hiç yıkamadan salata yapıyor..

Ben kendilerini Ramazan içinde 1 defa davet edeceğim, ve ertesi gün halıları toplayıp yıkamacıya verip , koltuklarımı vs sileceğim..
Evime temiz gelen insanın başımın gözümün üstünde yeri var.
Yanlış anlaşılmasın, misafir ağırlamaktan kaçmak değil benimki. Umarım anlatabilmişimdir..

Kendileri ile arama ciddi bir mesafe koydum..
Bu tarz konular benim çok hassas olduğum konular.
Evlerine gittiğimde çantama hep yedek çorap koyup, ayakkabımı giyeceğim an çorap değişimi yapıyorum..

Ama ben nereye kadar böyle davranabilirim..
İlerde çocuğum olduğunda sık gidip gelmeye başlayacaklar muhtemelen, nasıl kabulleneceğim bu durumu..
Onların her geliş gidişinde tüm evi baştan sona nasıl temizleyeceğim her seferinde..
Çünkü başka yolu yok görmezden gelemem anlattığım şeylerin 1 ini bile..

Siz ne dersiniz ? Ben mi abartıyorum ?
Nasıl davranayım, ne yapayım ..
Gerçekten benim için önemli bir konu.
Konum çok uzun oldu , hakkınızı helal edin..
O evden cikip gelen esinizi ilk gece camasir suyuna basmayi unutmamissinizdir umarim...

O evden cikip gelen esinizi ilk gece camasir suyuna basmayi unutmamissinizdir umarim...

Espri mi yaptınız?:halay: Zira hiç komik değil.
Temizlik imandan gelir demişler.
Ama size göre bu tüm durumlar normaldir, tercih meselesi, Yapı meselesi bir şey diyemem.
Bazı insanlar pis ortamda yaşamayı tercih eder, bazısı ise olabildiğince temiz, sizin tercihinize de saygı duyarım.
Temizlik anlayışımdan,kendimce kurallarımdan gayet memnunum, sağlığım da yerinde çok şükür.

bende cok dikkat ederim öyle seylere. cocuk oldukdan sonra ilk alti ay resmen piskopata baglamistim sürekli kafam agriodu resmen bu konu yüzünden. artik sürekli kendi kendime tekrarliyorum bu cocugun mikroba ihtiaci var yakinda krese gitcek hazirlikli olsun, göz yummaya calisiyorum... ki bazi ortamlara giriyoruz her dk öpülüyo bana bayginlik geliyor artik. uyumadan güzel bi banyo yapiyoruz. ve bu zamana kadar cok sükür hasta olmadi bu yüzden mikroplar iyi diyip kendimi rahatlatmaya calisiyorum.

sende koltugun üzerine onlarin oldugu zaman örtü filan sere bilirsin. halilari onlar gelmeden kaldir gittiklerinde evi sildinmi wc banyo yeter :)

bende cok dikkat ederim öyle seylere. cocuk oldukdan sonra ilk alti ay resmen piskopata baglamistim sürekli kafam agriodu resmen bu konu yüzünden. artik sürekli kendi kendime tekrarliyorum bu cocugun mikroba ihtiaci var yakinda krese gitcek hazirlikli olsun, göz yummaya calisiyorum... ki bazi ortamlara giriyoruz her dk öpülüyo bana bayginlik geliyor artik. uyumadan güzel bi banyo yapiyoruz. ve bu zamana kadar cok sükür hasta olmadi bu yüzden mikroplar iyi diyip kendimi rahatlatmaya calisiyorum.

sende koltugun üzerine onlarin oldugu zaman örtü filan sere bilirsin. halilari onlar gelmeden kaldir gittiklerinde evi sildinmi wc banyo yeter :)

Dediğiniz gibi , şuan zaten çocuk düşünmüyorum fakat ilerde düşündüğüm zaman ne olacak diyorum..
Benim çocuğumun kv nin kp nin elindeki para mikrobuna , tuvalet mikrobuna ihtiyacı yok.
Şuan düşününce bile sinirlerim zıpladı, çok geniş insanlar.. böyle şeyleri asla sorun etmeyen ve etmeyecek..

Çocuk alacağı mikrobu gitsin köyde bahçede toprağın üstünde oynarken alsın, oyuncaklarıyla oynarken alsın..

Çok esirgemek te olmaz. Fakat göz göre göre de pis insanların eline bırakılmaz..

Back