Temizlik konusunu abartıyor muyum?

Masada ayakkabı ile gezdirmesi, o masaya oturan her insanı,bebeği çocugu yaşlıyı etkiler. Kendi evinde istediği gibi yaşasın siz ister gidin ister gitmeyin ama toplu yaşam alanlarında uyarmak / bazı kurallara dikkat etmek gerekiyor, masaya ayakkabıyla çıkarması çok yanlış ve bencilce

Ben de Piril Piril bir Pisim o zaman.
Cocugum ayakkabilariyla Eve daliyor, disarda sandalyeye basiyor. Koltukta degistiririm, bezin uzerine koyarim mendilleri. Evet mutfagim daginik olur zaman buldugum gibi toplarim. Ben de hamarat ve bakimliyim bu arada gunde en az iki kere camasirimi degistiririm sutyeni bile gun icinde degistiririm. Corap da oyle. Ama cocuk bakiminda bunlari yazdiklarinizi dert edeceksem hasta olur cikarim. Pislikten olmedik ya da hastalanmadik. Cocuklu anneleri cocugum olmadan once belki elestirirdim ama artik asiri olmadigi surece birsey demiyorum. Bir an once buyusunler de bu pisligi yapmayayim o zaman. Amin.

Abartılı değil benim de tiksindiğim şeyler bunlar. Önceden gerçek anlamda tıtızlık hastası vardı çok tiksinirdim başkalarının yaptığı pisliklerden artık görmemeye çalışıyorum. Çünkü kafaya taktıkça depreşir bu ve normal olan şeyler pis gelmeye başlar. Benimde etrafımda gördüğüm temiz saydığım kadınların çoğu bu tür şeyler yapıyor. Mesela bez değiştirdikten sonra eller yıkanmıyor. Herhalde anne olunca insan kendi çocuğundan olan çoğu şey kendi gözünde pis gözükmüyor.

Yok ya kadın pismiş işte. Evimde yapılan şeylere müdahale ederim de, onun dışında bizi öldürmeyen pislik güçlendirir, olmadı eve gidince bir çamaşır suyuyla keseleniriz modundayım. :KK53: Bir de bakımlı olmakla temiz olmak farklı şeyler. Bakımlı olmak işin maske kısmı, temiz olmak ise özü. Karıştırmamak lazım.

Açık söyliyim ben biraz pis biriyim buradaki hanımlara kıyaslarsak.
Ama Çocuğumun pis ayağını masaya bastırmam
B.klu kusmuklu mendilini koltuğa koymam

Bence abartmıyorsun
Sadece ben onun evinden gelince üstümden başımdan iğrenmem mesela

Temizlik konularına genelde "yine nereyi kırk defa silmişler, haftada kaç defa ev süpürmüşler bi bakayım" diye giriyorum, bunu beklemiyordum, arkadaşınız çok rahat.

Masada ayakkabilariyla dolasmasi disinda geri kalan seyler bana normal geldi. Insan cocugundan tiksinmedigi icin bazi seyler normal geliyor, tabii disardan goren insan icin pek hos olmayabiliyor bunlar. Cocugun altini koltukta degistirip, islak bezi koltuga koymasi hos degil tabi, bir ortu sermesi icap ederdi en azindan. Ama ev onlarinsa, bence sizin pek birsey soylemeye hakkiniz yok. Disarda ortak ortamda, veya kendi evinizde boyle dikkatsizlikler yaparlarsa, uyarirsiniz.

Sık görüştüğüm bi arkadaşımın 1 yaşında çocuğu var. Kız çok bakımlı ve hamarat biri. Bu akşam yemeğe çıktık eşli. Çocuğunu yerde gezdiği ayakkabılarıyla masada gezdirdi. Bizde o masaya kolumuzu telefonları falan koyuyoruz. Normalde yan masadan biri yapınca uyarasım geliyor sandalyeye ayak basan çocuklara kızıyorum oturulan yere pis ayakkabıyla basıyolar bizde o sandalyeye oturup sonrasında namaz kılıyoruz sonuçta.

Neyse bi akşam bu arkadaşın evindeyiz koltukta çocuğunun bezini değiştiriyor büyük tuvaletini sildiği ıslak mendili koltuğa koydu. Bende otururken farkedemedim o sildiği bezin tam yanına oturdum eteğim değdi. O akşam o kadar midem bulandı ki anlatamam. Bizde çocuğu kustuğunda da ağzını sildiği bezi direkman koltuğun üstüne koymuştu.

Temizlik hastası değilim elimden geldiği kadar yapıyorum ama bu kadar bakımlı bi insanın yaptıkları normal mi bana mı abartı geliyor? Siz olsanız uyarır mıydınız?
Ben de sandım ki çocuk bezi buzdolabından falan çıktı. Bebecik uranyum falan çıkarmıyorsa popişinden emin olun ölmezsiniz. Sadece size değil herkese soylediğim şeyi söyleyeyim, çok temiz sandığınız evlerinizdeki mutfak süngerinde, lavobonuzda ve üzerinde yemek yediğiniz temiz masalarınızda bir tuvaletin, klozetin içinden daha fazla sayıda bakteri var. Yani o bebenin boku herhangi bir evdeki herhangi bir yemek masasından daha steril.

1 yaşında ki bebek nereye basmış olabilir yürüyor mu hani kendi başına tutmadan filan bilemedim
gördüğümde iğrenirsem tutup çıkarırdım ben herhalde hadi ayakkabımızı çıkaralım yemek yiyeceğiz burada diyerek
alt açma bezi kullanmayanlar var başkasının evinde yapmadım her zaman tertipli gitmişimdir ama itiraf ediyorum çişliyse benimde kendi evimde yapmışlığım var ama altına temiz bezi serip :olamaz: poposu değmemiştir yani yere :emir_bebek:

temiz ama sartsiz bir kadin galiab... sartsiz insana ben temiz demem ama neyse.
benim böyle tanidiklarim var...mesela tezgah bezinle yer silerler. sonra o bezle birde masanin üstünde gecerler.
ayni sekilde, klozeti yer bezinle temizlerler... sonra tabi yer silinir pesine...

igrenc.

siz abartmiyorsunuz. arkadasiniz hijyenik degil.

Bende çok temiz diye bahsedilen, ki kendimde gidince bazı şeylere şahit oluyordum. Hep siler, süpürür, temizlik yapar yani yeşillikleri defalarca yıkar, her temiz tabağı, bardağı tekrar sudan geçirmeden kullanmaz. Ama ne var ki yer sildiği bezle tv sehpasını, kapıyı sildiğini, mutfak beziyle yere düşen şeyi sildiğini görene kadar. Öyle birinin yanaklarından öpmesinden hoşlanmaz, çocuklarının içtiği bardağı bile asla kullanmaz.

İlk gördüğümde çok şaşırmıştım, biz tezgah bezini yere sürmeyiz asla, tuvalette, banyoda kullanılan şey orada kalır. Yer sildiğimiz bezle, toz aldığımız bez ayrıdır. Demek ki şartsız temizlik oluyor bu :)

1 yaşında ki bebek nereye basmış olabilir yürüyor mu hani kendi başına tutmadan filan bilemedim
gördüğümde iğrenirsem tutup çıkarırdım ben herhalde hadi ayakkabımızı çıkaralım yemek yiyeceğiz burada diyerek
alt açma bezi kullanmayanlar var başkasının evinde yapmadım her zaman tertipli gitmişimdir ama itiraf ediyorum çişliyse benimde kendi evimde yapmışlığım var ama altına temiz bezi serip :olamaz: poposu değmemiştir yani yere :emir_bebek:
1 yaşını geçti çocuk yürüyebiliyor yani. Ortalıkta gezindi sonra annesi masanın üstüne çıkarıp orda yürüttü

Ben de sandım ki çocuk bezi buzdolabından falan çıktı. Bebecik uranyum falan çıkarmıyorsa popişinden emin olun ölmezsiniz. Sadece size değil herkese soylediğim şeyi söyleyeyim, çok temiz sandığınız evlerinizdeki mutfak süngerinde, lavobonuzda ve üzerinde yemek yediğiniz temiz masalarınızda bir tuvaletin, klozetin içinden daha fazla sayıda bakteri var. Yani o bebenin boku herhangi bir evdeki herhangi bir yemek masasından daha steril.
Bende çok temizim şöyleyim böyleyim diye iddia etmiyorum ki. Elimden geldiğince dikkat ediyorum. İnsanlar tuvalete de ayakkabıyla gidiyolar. Toz ayrı necaset ayrı bişey dışkı sonuçta insan iğreniyor

Back
X