• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv-kp temizlik anlayışları??

İyi geceler hanımlar,

Eşimin ailesi ile ilgili bazı sorunlar var, öncelikle en büyük sorun “temizlik anlayışları”..
Bununla nasıl başa çıkarım, nasıl görmezden gelebilirim bunca beni huylandıran temizlik anlayışlarını size danışmak isterim..

Şöyle başlayayım,
2 yıla yakındır evliyim, evine sadece 2 defa davet ettim..
Nedenlerini sıralayacağım.
İlk gelişlerinde kapıyı açtım ve gördüm ki babası ayakkabısını direkt çıkarmış ve kapının dışındaki zemine basıyor ve öylece girdi eve ( kapının önündeki mermer değil, orayı devamlı silerim oraya bassa bile sorun değildi, kapıya yöneldiği andaki zenine basıyor)..
Böyle şeylerden nefret ederim, milletin gelip geçtiği yere basarak o pisliği benim evime taşıdı..

Kendi evlerinde ise;
Aynı dediğim şekilde annesi,babası ,tüm ailesi dış kapılarına 1 metre uzak mesafede ayakkabılarını çıkarıp binanın içinde yürüyerek evlerine giriyorlar..

Kendilerine ait ufak bir dükkanları var, akşama kadar kv-kp orda oluyor, akşam onlara gittiğimizde dükkana uğrayıp evlerine birlikte gidiyoruz genelde , eve giriyoruz el yıkamak gibi bir alışkanlık hiç yok, (akşama kadar paraya dokunuyorlar,ve iğreniyorum resmen).. sonra annesi yemek yapmaya girişiyor..
Tabiki ben aç dönüyorum..
1-2 defa farklı konularda şöyle yapalım diye uyarır gibi davrandım ve bana imalı imalı bakmıştı kv. Ellerini yıkaması konusunda ikaz edemem..

Onun dışında bir de tuvalet mevzusu var ki;
Tuvalet terliklerini çıkardıkları alana ayaklarıyla basıyorlar ve öylece eve giriyorlar!!
Evet,Paspas gibi bir şeyin üzerine terliği çıkarıp ayaklarını da oraya basıp içeri giriyorlar..
Tuvalet içindeki su tası tuvalet taşının hemen yanında..
O tas batıyor, ve onu temiz su kovasına koyup artık tuvalet temizliklerini nasıl yapabiliyorlar bilmiyorum..

Tuvaletten çıkınca el yıkamak gibi bir şey yok, geçen gün mevlütleri vardı..
Teyzesi gözümün önünde tuvaletten çıktı ve lavaboyu es geçerek direkt salona geçti..

Önceki kurban bayramında yemek yendi ve o kadar yağlı çatal ve kaşıklar en az 15 çatal ve kaşık bir araya toplandı kv tarafından bulaşık süngerine pril var ile yok arası döküldü, toplu bir şekilde o süngeri 2 defa 30 kaşık çatala sürdü, ve durulayıp temiz diye koydu..
Bulaşık süngeri ve o sarı bez kir içinde..
Tavuk haşlayıp suyunu süzdüğü leğene biraz sonra hiç yıkamadan salata yapıyor..

Ben kendilerini Ramazan içinde 1 defa davet edeceğim, ve ertesi gün halıları toplayıp yıkamacıya verip , koltuklarımı vs sileceğim..
Evime temiz gelen insanın başımın gözümün üstünde yeri var.
Yanlış anlaşılmasın, misafir ağırlamaktan kaçmak değil benimki. Umarım anlatabilmişimdir..

Kendileri ile arama ciddi bir mesafe koydum..
Bu tarz konular benim çok hassas olduğum konular.
Evlerine gittiğimde çantama hep yedek çorap koyup, ayakkabımı giyeceğim an çorap değişimi yapıyorum..

Ama ben nereye kadar böyle davranabilirim..
İlerde çocuğum olduğunda sık gidip gelmeye başlayacaklar muhtemelen, nasıl kabulleneceğim bu durumu..
Onların her geliş gidişinde tüm evi baştan sona nasıl temizleyeceğim her seferinde..
Çünkü başka yolu yok görmezden gelemem anlattığım şeylerin 1 ini bile..

Siz ne dersiniz ? Ben mi abartıyorum ?
Nasıl davranayım, ne yapayım ..
Gerçekten benim için önemli bir konu.
Konum çok uzun oldu , hakkınızı helal edin..

:D

Ben de elimde olmadan kayınvalideme gittiğim zaman ince ufak detaylara takılıyorum. Benim kayınvalidemin maddi durumu epey iyi. Yardımcısı geliyor haftada bir temizliğe. Kayınpederime kalsa her gün gelsin der ama kayınvalidem daralıyorum diye istemiyor.
Dolayısıyla onun olmadığı günlerde kayınvalidem evini vs toparlar, görünen yerleri temizler.. Buna rağmen evlerine gittiğimde WCde bazı kirler görüyorum. Tuvalete oturmak istemiyorum. Defalarca yazlıkta veya kışlıkta tuvaletlerini önce şöööyle bi çamaşır suyuyla dakikalarca temizleyip oturduğumu bilirim, hala da yaparım. Pis çünkü! Oturamam öyle.
Evlerinde küçük bi köpek var, 14 yıldır falan. Evleri bahçeli. Evde hayvana tamamen karşıyım, çok da pis olduğunu düşünürüm kim ne derse desin. Gözümün önünde köpek geldi, halıya tam poposunun üstüne oturdu ve kendini orada tuvalet kağıdına siler gibi temizleyip gitti! Ben dışkısının artığını halının üzerinde gördüm!!! Resmen gördüm! Kayınvalideme söyledim, o da sadece ıslak mendille sikip geçti :( Evde özellikle köpek olduğu için onlardan gelince eve girişte çoraplarımı çıkartıyorum, eşime de çıkarttırıyorum, yalan yok.

Çözümü bazı şeyleri kendim uygulayarak ve direkt söylerek buldum. Yaşlılar bazı şeylerden yorulup, yapmak istemiyorlar artık. Ben bazen belki de gözleri artık iyi görmüyordur diyip geçiyorum.. Fazla takılmayın ama tatlı tatlı konu açıldıkça bu konulardan inceden bahsedin kayınvalidenize..

:KK70:

Ben de elimde olmadan kayınvalideme gittiğim zaman ince ufak detaylara takılıyorum. Benim kayınvalidemin maddi durumu epey iyi. Yardımcısı geliyor haftada bir temizliğe. Kayınpederime kalsa her gün gelsin der ama kayınvalidem daralıyorum diye istemiyor.
Dolayısıyla onun olmadığı günlerde kayınvalidem evini vs toparlar, görünen yerleri temizler.. Buna rağmen evlerine gittiğimde WCde bazı kirler görüyorum. Tuvalete oturmak istemiyorum. Defalarca yazlıkta veya kışlıkta tuvaletlerini önce şöööyle bi çamaşır suyuyla dakikalarca temizleyip oturduğumu bilirim, hala da yaparım. Pis çünkü! Oturamam öyle.
Evlerinde küçük bi köpek var, 14 yıldır falan. Evleri bahçeli. Evde hayvana tamamen karşıyım, çok da pis olduğunu düşünürüm kim ne derse desin. Gözümün önünde köpek geldi, halıya tam poposunun üstüne oturdu ve kendini orada tuvalet kağıdına siler gibi temizleyip gitti! Ben dışkısının artığını halının üzerinde gördüm!!! Resmen gördüm! Kayınvalideme söyledim, o da sadece ıslak mendille sikip geçti :KK43: Evde özellikle köpek olduğu için onlardan gelince eve girişte çoraplarımı çıkartıyorum, eşime de çıkarttırıyorum, yalan yok.

Çözümü bazı şeyleri kendim uygulayarak ve direkt söylerek buldum. Yaşlılar bazı şeylerden yorulup, yapmak istemiyorlar artık. Ben bazen belki de gözleri artık iyi görmüyordur diyip geçiyorum.. Fazla takılmayın ama tatlı tatlı konu açıldıkça bu konulardan inceden bahsedin kayınvalidenize..

Evet hayvanları çok severim, fakat evde olmuyor ..
Demişsiniz ya yaşlılıktan görmüyor oluşuna veriyorum diye, bizimkiler 45 er yaşlarındalar.. yani güçleri kuvvetleri yerinde..

Klozeti kendi evimde bile kullanmıyorum , klozet olan yerde tek çözümüm sıvı bir şey içmemek ve tuvalete gitmemek..
Onların tuvalet alaturka olmasına rağmen mecbur kalmadıkça asla girmem..
Küçücük tuvalette pis pis küçük sinekler uçuyor :KK43:
İğreniyorum ya, sinek ne için gelir pislik olduğu İçin..
Onun dışında idrar kokusu zaten :kusmuk:..
Allah bilir kaç haftada bir falan yıkıyor kv.
Öyle öyle bir de o terlik çıkan yere ayak ile direkt basılıyor ya benim orda sözüm kesiliyor..
Ama şunu anladım, dikkatli, temiz biri isen pis insanlarla yaşamak çook çook zor..

Benim tüylü kızım bile tuvaletinden çıktıktan sonra paspasının üzerinde dakikalarca patilerini yıkamamı bekler patilerini uzatır tek tek .görmemişsem seslenir patilerini gösterir :)hayvanlar bile nasıl eğitim alırsa nasıl alışırsa öyle devam ediyor.ama ne yazıkki insanları ,alışkanlıklarını değiştirmek zor.kılıf fikri süper bence :)tuvalet içinde gireceklerini anladığınızda aa annecim babacım ben size temiz havlu vereyim diyerek farklı bir yerden çıkartıp verebilirsiniz belki havluyu unutmuşsunuz gibi yaparak :)kimbilir belki de akıllarına düşer ve değiştirirler geleneklerini :)

İyi geceler hanımlar,

Eşimin ailesi ile ilgili bazı sorunlar var, öncelikle en büyük sorun “temizlik anlayışları”..
Bununla nasıl başa çıkarım, nasıl görmezden gelebilirim bunca beni huylandıran temizlik anlayışlarını size danışmak isterim..

Şöyle başlayayım,
İlk gelişlerinde kapıyı açtım ve gördüm ki babası ayakkabısını direkt çıkarmış ve kapının dışındaki zemine basıyor ve öylece girdi eve ( kapının önündeki mermer değil, orayı devamlı silerim oraya bassa bile sorun değildi, kapıya yöneldiği andaki zenine basıyor)..
Böyle şeylerden nefret ederim, milletin gelip geçtiği yere basarak o pisliği benim evime taşıdı..

Kendi evlerinde ise;
Aynı dediğim şekilde annesi,babası ,tüm ailesi dış kapılarına 1 metre uzak mesafede ayakkabılarını çıkarıp binanın içinde yürüyerek evlerine giriyorlar..

Kendilerine ait ufak bir dükkanları var, akşama kadar kv-kp orda oluyor, akşam onlara gittiğimizde dükkana uğrayıp evlerine birlikte gidiyoruz genelde , eve giriyoruz el yıkamak gibi bir alışkanlık hiç yok, (akşama kadar paraya dokunuyorlar,ve iğreniyorum resmen).. sonra annesi yemek yapmaya girişiyor..
1-2 defa farklı konularda şöyle yapalım diye uyarır gibi davrandım ve bana imalı imalı bakmıştı kv. Ellerini yıkaması konusunda ikaz edemem..

Tuvalet terliklerini çıkardıkları alana ayaklarıyla basıyorlar ve öylece eve giriyorlar!!
Evet,Paspas gibi bir şeyin üzerine terliği çıkarıp ayaklarını da oraya basıp içeri giriyorlar..
O tas batıyor, ve onu temiz su kovasına koyup artık tuvalet temizliklerini nasıl yapabiliyorlar bilmiyorum..

Teyzesi gözümün önünde tuvaletten çıktı ve lavaboyu es geçerek direkt salona geçti..

Önceki kurban bayramında yemek yendi ve o kadar yağlı çatal ve kaşıklar en az 15 çatal ve kaşık bir araya toplandı kv tarafından bulaşık süngerine pril var ile yok arası döküldü, toplu bir şekilde o süngeri 2 defa 30 kaşık çatala sürdü, ve durulayıp temiz diye koydu..

Ben kendilerini Ramazan içinde 1 defa davet edeceğim, ve ertesi gün halıları toplayıp yıkamacıya verip , koltuklarımı vs sileceğim..
Yanlış anlaşılmasın, misafir ağırlamaktan kaçmak değil benimki. Umarım anlatabilmişimdir..

Evlerine gittiğimde çantama hep yedek çorap koyup, ayakkabımı giyeceğim an çorap değişimi yapıyorum..

İlerde çocuğum olduğunda sık gidip gelmeye başlayacaklar muhtemelen, nasıl kabulleneceğim bu durumu..
Onların her geliş gidişinde tüm evi baştan sona nasıl temizleyeceğim her seferinde..

Kesinlikle abartmıyorsun. Tuvaletten çıkınca elini yıkamayan çok insan varmış. Sizede öyleleri denk geldi. Konuştun mu hiç onlarla, eşin nasıl temizlik konusunda ve ailesi hakkındaki düşüncelerini biliyor mu? Seni yargılıyor mu yoksa hak mı veriyor? bunlar çok önemli. Eşin bu konuda sana anlayışlı yaklaşıyorsa sorun olmaz, idare edersin. Ama o da seni anlamıyorsa problem yaşarsın, özellikle çocuk olunca daha sık görüşmek zorunda kalacaksın onlarla.

Kesinlikle abartmıyorsun. Tuvaletten çıkınca elini yıkamayan çok insan varmış. Sizede öyleleri denk geldi. Konuştun mu hiç onlarla, eşin nasıl temizlik konusunda ve ailesi hakkındaki düşüncelerini biliyor mu? Seni yargılıyor mu yoksa hak mı veriyor? bunlar çok önemli. Eşin bu konuda sana anlayışlı yaklaşıyorsa sorun olmaz, idare edersin. Ama o da seni anlamıyorsa problem yaşarsın, özellikle çocuk olunca daha sık görüşmek zorunda kalacaksın onlarla.

Malesef insanın sevmediği ot gerçekten burnunun dibinde bitiyormuş..
Konuşmadım elinizi yıkamıyor, tuvalet paspasına basıyorsunuz vs diye.
Kendimce geçici önlemler aldım hep, onların evden çıkarken ayakkabımı giymeden çorabımı değiştirip , evimize geldiğimizde de kapıda eşime çoraplarını çıkarttırıyordum.

Eşim biliyor huylandığımı, tiksindiğimi.
Tamam tuvalet terliği öyle olmamalı felan diyor, ama gidiyim de uyarayım yapmasınlar etmesinler de demiyor.
Ailesi kırılır diye korkuyor sanırım.
Ben de bugüne kadar kırmamak için bir şey demedim, ama bundan sonra kapıda onların göreceği şekilde değiştireceğim çorabı.
Görsünler artık önemli değil, belki anlarlar..

Malesef insanın sevmediği ot gerçekten burnunun dibinde bitiyormuş..
Konuşmadım elinizi yıkamıyor, tuvalet paspasına basıyorsunuz vs diye.
Kendimce geçici önlemler aldım hep, onların evden çıkarken ayakkabımı giymeden çorabımı değiştirip , evimize geldiğimizde de kapıda eşime çoraplarını çıkarttırıyordum.

Eşim biliyor huylandığımı, tiksindiğimi.
Tamam tuvalet terliği öyle olmamalı felan diyor, ama gidiyim de uyarayım yapmasınlar etmesinler de demiyor.
Ailesi kırılır diye korkuyor sanırım.
Ben de bugüne kadar kırmamak için bir şey demedim, ama bundan sonra kapıda onların göreceği şekilde değiştireceğim çorabı.
Görsünler artık önemli değil, belki anlarlar..
Canım, bence açık açık konuş. Onların normal ama sanki senin temizlik hastalığın varmış gibi kendini ifade edersen kırılacaklarını sanmıyorum. Bizim gelinde çok titiz derler. Benim eltim titiz. Hastalık derecesinde ama kimse ona kızmıyor. Alınmıyor. Hem hayat felsefen şu olsun. Sen üzüleceğine bırak başkası üzülsün, haklı olduğun konularda taviz verme. Konuşmasan, imalarla falan sorun çözülmez.

Eltim çöp kutusunu cifleyip parlattı, üzerine mis gibi poşetini geçirdi ve kimse bir daha buraya çöp atmasın diye evdekileri tembihledi. Mutfakta iş yaparken elimi kuruladığım kağıt havluyu elimde gezdirip gezdirip en sonunda komşunun çöpüne attığımı bilirim.

İyi geceler hanımlar,

Şöyle başlayayım,

Kendi evlerinde ise;

Çok bile dayanmışsınız. Tuvaletten çıkıp el yıkamamak nedir ya... Yemin ederim midem kalktı. Iğ.. Kocanız nasıl peki? Sonuçta o evde büyümüş.

Bence kesinlikle abartmiyorsun az gitmekle en iyisini yapiyorsun... bide birsey diyecegim gebellikle evleri böyle pis olan insanlar dışarda çok bir süslü gezer. Benim kayinvalidem de öyle gerçekten mutfak tezgahında bir yere değsem elim yapışıyor resmen tiksiniyorum evde yerde herrrr yerde uzun uzun saçlar. Birkeresinde bu kıl yolma aletleri varya onu şarz ediyor koltuğun yanında her yere siyah siyah kıllar dağılmış uzun uzun nerdeyse kusacaktım yani insan kıllarını koltukda mı alır??? Yeni Bebeğimiz doğdu eşim Allaha şükür temizliğe hijyene oldukca önem veriyor ki çocuklarlan asla annesinin evine gitmek istemiyor ve gitmedikde

Çok bile dayanmışsınız. Tuvaletten çıkıp el yıkamamak nedir ya... Yemin ederim midem kalktı. Iğ.. Kocanız nasıl peki? Sonuçta o evde büyümüş.

Kendisi tuvaletten felan çıkınca el yıkardı da ilk evlendiğimiz zamanlarda ama mesela markete gidip gelsek paraya dokunsa eve girince el yıkamaz direkt oturmaya geçerdi, alıştırdım..
Dışarıdan girer girmek ilk yapılacak şey paraya dokun veya dokunma elini yıkamak..
Elin pisliği ile koltuk,kumanda, perde vs her yer batıyor dedim.
O lafımı bir daha ikiletmedi .
Elini vs yıkar.
Ailesi kadar pis biri değildi zaten..
Rahatsız olduğum noktaları da yavaş yavaş söylüyorum, dikkat ediyor..

Bence kesinlikle abartmiyorsun az gitmekle en iyisini yapiyorsun... bide birsey diyecegim gebellikle evleri böyle pis olan insanlar dışarda çok bir süslü gezer. Benim kayinvalidem de öyle gerçekten mutfak tezgahında bir yere değsem elim yapışıyor resmen tiksiniyorum evde yerde herrrr yerde uzun uzun saçlar. Birkeresinde bu kıl yolma aletleri varya onu şarz ediyor koltuğun yanında her yere siyah siyah kıllar dağılmış uzun uzun nerdeyse kusacaktım yani insan kıllarını koltukda mı alır??? Yeni Bebeğimiz doğdu eşim Allaha şükür temizliğe hijyene oldukca önem veriyor ki çocuklarlan asla annesinin evine gitmek istemiyor ve gitmedikde

Ne güzel eşiniz anlayışlı imiş.
Bizim çocuk olsa eşimle sanırım bu konuda tartışma yaşarız, o gelsinler sevsinler gidelim sevdirelim ister..
Fakat bu meseleleri gördükçe (babasının hapşırıp el ovuşturma,vc sen çıkıp el yıkamama gibi) açık açık eşime kusura bakma ben bebeğimizi asla babanın kucağına vermem bunu bil diye birkaç defa dedim..
Şimdiden niyetimi bilsin diye.

Çok tiksindirici ya, altına birşey de mi sermemiş işini hallederken :KK43:
Dediğiniz gibi evi pis olan insan dışarda çok bakımlı gezer.
Ben öyle pek makyaj yapmam, ama bedenim vs temizdir ,kötü kokuya da asla tahammülüm yok, kıyafetlerim vs hep güzel kokar. Makyaja pek aldanmamak lazım :)

Ne güzel eşiniz anlayışlı imiş.
Bizim çocuk olsa eşimle sanırım bu konuda tartışma yaşarız, o gelsinler sevsinler gidelim sevdirelim ister..
Fakat bu meseleleri gördükçe (babasının hapşırıp el ovuşturma,vc sen çıkıp el yıkamama gibi) açık açık eşime kusura bakma ben bebeğimizi asla babanın kucağına vermem bunu bil diye birkaç defa dedim..
Şimdiden niyetimi bilsin diye.

Çok tiksindirici ya, altına birşey de mi sermemiş işini hallederken :KK43:
Dediğiniz gibi evi pis olan insan dışarda çok bakımlı gezer.
Ben öyle pek makyaj yapmam, ama bedenim vs temizdir ,kötü kokuya da asla tahammülüm yok, kıyafetlerim vs hep güzel kokar. Makyaja pek aldanmamak lazım :)

İnsallah eşin de anlayış gösterir sana bu konuda. Benim eşim sanırım annesinden öyle pisliğe alıştığı için tama ksine acayip titiz kendiside evinizi temizler süpürür güzelde yapar.
Vallah azı var fazlası yok yemin ederim hic birşey sermeden kıllarını almış koltukda. Benim kaynım bir kere bize geldi ozaman ilk çocuğuma hamileydim kendisi baya ağır kokuyordu eşimde ilk önce bir yıkan dedi. Oğlan geldi bildiğin bizde yıkandı eşim ona havlu berdi ama herhalde görmemiş banyosuyla bitdikden sonra girdim oraya resmen her yer ıslak sırıl sıklam. Herhalde hayatında ilk defa yıkandı el havlusu ile kurulanmış bide onu olduğu gibi asmış yerine ondan sonra ayna ve dolabın üstü resmen ıslak dı sadece bir kaç damla değil sanki bilerek su döktü her yere resmen çıldırdım ozaman birde hamilelik hormonları gelince üstüne

Kendisi tuvaletten felan çıkınca el yıkardı da ilk evlendiğimiz zamanlarda ama mesela markete gidip gelsek paraya dokunsa eve girince el yıkamaz direkt oturmaya geçerdi, alıştırdım..
Dışarıdan girer girmek ilk yapılacak şey paraya dokun veya dokunma elini yıkamak..
Elin pisliği ile koltuk,kumanda, perde vs her yer batıyor dedim.
O lafımı bir daha ikiletmedi .
Elini vs yıkar.
Ailesi kadar pis biri değildi zaten..
Rahatsız olduğum noktaları da yavaş yavaş söylüyorum, dikkat ediyor..

Normali o zaten. Valla aslında açık açık söylemek lazım. Ben bu yemeği yemem Wc den çıkınca neden el yıkamıyorsunuz, yemek yaparken kullandığınız şeyleri yıkamadan salata yapıyorsunuz midem almaz benim, ayrıca tuvalete ayakla basıyorsunuz ığğ filan. Eşin de birşey diyemez yalan değil neticede. Yaptıkları şeyler :)

Normali o zaten. Valla aslında açık açık söylemek lazım. Ben bu yemeği yemem Wc den çıkınca neden el yıkamıyorsunuz, yemek yaparken kullandığınız şeyleri yıkamadan salata yapıyorsunuz midem almaz benim, ayrıca tuvalete ayakla basıyorsunuz ığğ filan. Eşin de birşey diyemez yalan değil neticede. Yaptıkları şeyler :)

Salata malzemelerini kıvırcığı falan yeşil soğanı lavabonun içine atıyorlar öyle yıkıyorlar.
Orası da temiz değil, hiç domestosla yıkanmıyor.
Ben salata malzemesini leğene koyar, içine sirke koyar bekletip öyle yaparım.
Bir şey değil ki anormal olan yaptıkları her şey bu kadar mı anormal olur bir ailenin..
Onlara gittiğim zaman karnımı doyurup ta gidiyorum düşünün..
Ailemdeki gelinler kayınvalidelerine gittiklerinde tertemiz çeşit çeşit yemek yapar kv leri.. ben hiç öyle olamadım, çeşit çeşit yemeği geçtim. Temiz 1 tabak çorba yiyemedim..

Okurken midem bulandı .
Sizlik bir durum yok .
Çocuk olunca da çok sık görüşmezsiniz olur biter .
Eşiniz titiz mi ?

İyi geceler hanımlar,

Şöyle başlayayım,

Kendi evlerinde ise;

Pis insanlara saygı ve sevgi duyamıyorum. Çok zor böyle insanlar yaşamak bence abartmıyorsunuz.

Ayy bu konu sahibini çok iyi anlıyorum bende temizlik konusunda çok takıntılıyım dışardan geldiğimde asla dışarı üstüyle oturmam elimi yüzümü yıkar ev kıyafetlerimi giyerim nişanlıyken bi kere eşimle dışardan kv.demlere geçtik eşim o üstüyle yatağa oturdu ben o an beynimden vuruldum dedimki evlenince aska böyle bişey yapamazsın bana ilk başlarda temizlik hastası gözüyle bakıyordu şindi alıştı şükür bende kv.drmlere gidince bayno yapamıyorum yemek yiyemiyorum annemde duş alıp oraya geçiyorum karnımı hep annemde doyuruyorum çok zor bi durum ya ama napim çok pis ya dışarda gezmekten evde temizlik yapmıyo bi kere bayramda koltuk altlarını çektim sildim sanki sokağı sildim yer bezi simsiyah dedim ıyyy sen burayı kaç yıldır silmiyordun bi ay oldu falan dedi içimden dedim ne bi ayı yıl olmuş ev çok pis ya bayram yaklaşıyor bana bi sıkıntı bastı gene :bicak:

Temizlik takıntılı insanlara üzülüyorum. Hepimizin kökeni köy be kardeşim, İngiliz lordu musunuz? Hepimizin atası dışarda işini gördü, yaprağa, taşa silindi, sonra da yufka açtı...

Neyse, özet olarak yorumum şudur ki, çok fazla abartıyorsunuz. Ve şahsen böyle bir hayat zor, böyle yaşayanların çocukları da hastanelerden hiiiç kurtulamıyor. Ayrıca çocuk olunca hayatları tam anlamıyla korkunç oluyor...

Temizlik takıntılı insanlara üzülüyorum. Hepimizin kökeni köy be kardeşim, İngiliz lordu musunuz? Hepimizin atası dışarda işini gördü, yaprağa, taşa silindi, sonra da yufka açtı...

Neyse, özet olarak yorumum şudur ki, çok fazla abartıyorsunuz. Ve şahsen böyle bir hayat zor, böyle yaşayanların çocukları da hastanelerden hiiiç kurtulamıyor. Ayrıca çocuk olunca hayatları tam anlamıyla korkunç oluyor...
Ne yani sen simdi tuvaletten çıkıp elini yıka madan yemek mi yapıyosun? Atalarımız demişsinde zamana göre değişiyoruz bizde bu ne saçma bi cevap böyle adam afedersin tuvalette büyük abdestini yapsın elini yıkamasın gelsin çocugunu sevsin nr iğrenç birsey bu ayrıca brnim annemde titizdi ama hiç hastanelerde faalan büyümedik de olması gereken bu dışarda milyonlarca insan var elini şeyine değririyo sonra sen oraya dokunuyorsun bu da normalmi yani ayy pes olması gereken şeyleri konuşuyoruz burda tuhafsınız cidden

Back