- 30 Haziran 2013
- 21.111
- 16.504
hocam 3 yıla daha çok fırlamaz mı ev fiyatları hiç alamam diye korkuyorumHocam 1.5 milyon kredi cektiginizi varsayip 120 ay kredi ödeme şartıyla aylık ödeyeceğiniz miktarı her ay altin alıp kenara koyun ya da her ay salt maasinizi yatirim yapip kalan ekders vb gelirkerinizle de ozel ihtiyaclarinizi karsilayin. Gerekirse gizli bir kasa yaptirin. Başında durmayacağınız bir evi alıp kiralama isine girmeyin. Elinizde iki üç yıla makul bir miktar birikecektir. Bu şekilde paranızın büyük bir bölümünü faize vermeden getirisi daha yüksek bir ev alabilirsiniz.
kira isine girmeyin alacaksanız da evler dolar bazında altin da dolar bazında artarken genelde paralel artiyorlar. ama evler tabi daha hızlı artabilir ama mesela şu anda satış pek yok faizlerin düşmesini bekleyecekler düşünce de ev fiyatları patlayacak. Altin o kadar patlamaz belki ama her zaman en güvenli yatırımdır.hocam 3 yıla daha çok fırlamaz mı ev fiyatları hiç alamam diye korkuyorum
1 milyon kredi çıkmıyor diye biliyorum. Yakın zamanda arkadaşım ev aldı, 370 bin civarı çıkmış kredi.herkese merhaba istanbulda ailesiyle yaşayan bir memurum, elime geçen ücret ekderslerle 50bin civarı artı olarak da özel ders, sınav görevi vs alabiliyorum ama sabit bir gelir değil elbette. 2023 model bir araba almıştım kredim ocakta bitiyor.elden de 7 8 tam altın borcum kaldı. şimdi ben anadoluda bir sehirde bir üniversite yakınında1'+1 ev almak istiyorum. en fazla 300 pesinat cıkar benden. arabayi da satmak istemiyorum bana 1 milyon kredi cikar mi sizce? hesaplamada aylik 30 civari ödemem olacak. böyle ufaktan baslayip birkac yil kiraya vermek sonra tayinle belki o eve gecmek istiyorum. sizce bu mümkün mü,1.300 civarı daire almak mümkün mü, tüm kadınların tavsiyelerini bekliyorum. etrafımda tavsiye alabilecegim kimsem yok. yaş 33. artik kendi evim olsun istiyorum.Allah herkese kendi evini almayı nasip etsin.sevgiler..
Alamaz bence, ev fiyatları 3 yılda birikim yapacağı miktarın çok üstünde olacaktır.Hocam 1.5 milyon kredi cektiginizi varsayip 120 ay kredi ödeme şartıyla aylık ödeyeceğiniz miktarı her ay altin alıp kenara koyun ya da her ay salt maasinizi yatirim yapip kalan ekders vb gelirkerinizle de ozel ihtiyaclarinizi karsilayin. Gerekirse gizli bir kasa yaptirin. Başında durmayacağınız bir evi alıp kiralama isine girmeyin. Elinizde iki üç yıla makul bir miktar birikecektir. Bu şekilde paranızın büyük bir bölümünü faize vermeden getirisi daha yüksek bir ev alabilirsiniz.
İstanbul'da dahi var aslında . Kiraya uygun dün bakmıştım kat mülkiyetli Bahçelievler ve Fatih'te 1.3 civarına var. En az 10k'dan kiraya verilir.1milyonun geri ödemesi ortalama 3.7-.3.8 miyonmus. 10 yıl için bu para hiç gelebilir ama arkadaşların dediği gibi başka şehirde ev almak ve ilgilenmemek sıkıntı. 1.3 milyona ev kaldı mı orasini da bilmiyorum. 1.3 milyona ev olan şehirde kiralar da çok dişe dokunur değildir.
O zaman istanbuldan baksan ? Kiracı bulmak zor olur mu ? Başka şehirde ev almak yorucu ama sen ben o şehri avucumun içi gibi biliyorum bana zor olmaz diyorsan neden olmasın.İstanbul'da dahi var aslında . Kiraya uygun dün bakmıştım kat mülkiyetli Bahçelievler ve Fatih'te 1.3 civarına var. En az 10k'dan kiraya verilir.
Ben de Ocak ayindan sonra ev fiyatlarinda ciddi yükselme bekliyorum üstelik bankalarin da kredi olayini zorlastirip arttıracağını da duymuştum.Alamaz bence, ev fiyatları 3 yılda birikim yapacağı miktarın çok üstünde olacaktır.
Şu an ev fiyatları artmaya devam ediyor ama artışlar hem minimal hem de evler satilmadigi için pazarda bekliyor.Ben de Ocak ayindan sonra ev fiyatlarinda ciddi yükselme bekliyorum üstelik bankalarin da kredi olayini zorlastirip arttıracağını da duymuştum.
Konu sahibin ilk evi olacak, %80 kadarına kredi çıkar. Bencede kendi sehrinden ev alsın, en azından arada yoklar.tek maaş 1 milyon kredi çok zor çıkar. Hevesinizi kırmak istemem tabi. Bence bankaya gidip bir görüşün. Ama ben olsam bilmediğim yerden ev almam. Kiraya nasıl verilecek? Kiracı ödemezse uğraşmadı dert. Bizim memlekette var. Çok sıkıntı. Kimse kendi malı gibi ilgilenmiyor. Sıkıntılı bir kiracımız çıktı. İçini viraneye çevirerek çıktı. Uzaktaydık bir şey yapamadık. Bulunduğunuz ilden bakın.