tek maaşla ev satın almak çok mu ütopik??? lütfen cevap

Hocam 1.5 milyon kredi cektiginizi varsayip 120 ay kredi ödeme şartıyla aylık ödeyeceğiniz miktarı her ay altin alıp kenara koyun ya da her ay salt maasinizi yatirim yapip kalan ekders vb gelirkerinizle de ozel ihtiyaclarinizi karsilayin. Gerekirse gizli bir kasa yaptirin. Başında durmayacağınız bir evi alıp kiralama isine girmeyin. Elinizde iki üç yıla makul bir miktar birikecektir. Bu şekilde paranızın büyük bir bölümünü faize vermeden getirisi daha yüksek bir ev alabilirsiniz.

hocam 3 yıla daha çok fırlamaz mı ev fiyatları hiç alamam diye korkuyorum

hocam 3 yıla daha çok fırlamaz mı ev fiyatları hiç alamam diye korkuyorum
kira isine girmeyin alacaksanız da evler dolar bazında altin da dolar bazında artarken genelde paralel artiyorlar. ama evler tabi daha hızlı artabilir ama mesela şu anda satış pek yok faizlerin düşmesini bekleyecekler düşünce de ev fiyatları patlayacak. Altin o kadar patlamaz belki ama her zaman en güvenli yatırımdır.

1 milyon kredi çıkmıyor diye biliyorum. Yakın zamanda arkadaşım ev aldı, 370 bin civarı çıkmış kredi.
Borçla alabilecekseniz alın derim. Günümüzde alınmış kar olarak kalıyor yanımıza.

Alamaz bence, ev fiyatları 3 yılda birikim yapacağı miktarın çok üstünde olacaktır.

İstanbul'da dahi var aslında . Kiraya uygun dün bakmıştım kat mülkiyetli Bahçelievler ve Fatih'te 1.3 civarına var. En az 10k'dan kiraya verilir.

İstanbul'da dahi var aslında . Kiraya uygun dün bakmıştım kat mülkiyetli Bahçelievler ve Fatih'te 1.3 civarına var. En az 10k'dan kiraya verilir.
O zaman istanbuldan baksan ? Kiracı bulmak zor olur mu ? Başka şehirde ev almak yorucu ama sen ben o şehri avucumun içi gibi biliyorum bana zor olmaz diyorsan neden olmasın.

tek maaş 1 milyon kredi çok zor çıkar. Hevesinizi kırmak istemem tabi. Bence bankaya gidip bir görüşün. Ama ben olsam bilmediğim yerden ev almam. Kiraya nasıl verilecek? Kiracı ödemezse uğraşmadı dert. Bizim memlekette var. Çok sıkıntı. Kimse kendi malı gibi ilgilenmiyor. Sıkıntılı bir kiracımız çıktı. İçini viraneye çevirerek çıktı. Uzaktaydık bir şey yapamadık. Bulunduğunuz ilden bakın.

Başka şehirde değilde yaşadığın il ilçede 1+1 üniversite yakininda bir ev al öğrenci kiracı okul süresi ne kadarda Max 2-3 veya 4-5 yıl kalır, çıkmama problemide olmaz.

Ben de Ocak ayindan sonra ev fiyatlarinda ciddi yükselme bekliyorum üstelik bankalarin da kredi olayini zorlastirip arttıracağını da duymuştum.
Şu an ev fiyatları artmaya devam ediyor ama artışlar hem minimal hem de evler satilmadigi için pazarda bekliyor.
Parası olan faizde tuttuğu için onun etkisi var. 1 milyona 40 bin TL mi ne aylık faiz veriyormuş. ( Faize para koymayı tercih etmiyorum)

Bankaların verdiği faizler düşer ve devlet kredi miktarını yukseltirse evler yine ciddi şekilde artacak. Bende Ilkbaharda artış bekliyorum.

Konu sahibin ilk evi olacak, %80 kadarına kredi çıkar. Bencede kendi sehrinden ev alsın, en azından arada yoklar.
Bu arada 1+1 ev bana sıkıntılı geliyor, kiracı profili aile olan evleri almak daha mantıklı olabilir.
Evlendiğimiz zaman 1+1 farklı bir evimiz vardı, kiracilarla çok uğraştık. Sattık kurtulduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…