Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok normal sıkılmanız. Bir de en başta bocalamak, düzeninizi oturtamamanız da çok normal. Hep yeni taşınmalarda oturana kadar böyle rahatsızlıklar olur.Biz bildigin hristiyanlara ait ne ozel gun varsa hepsini onlardan daha layigiyla kutluyoruz Kayinvalidem sayesinde:) Özel gün yaratmak için kadin nerdeyse kendi özel gün uyduracak:)) Bilsem ki her gün davet etmeyecek baskı yapmayacak haftada bir de giderim eşimle.Ama gittikçe daha fazlasını istiyorlar.Onceden gidiyordum ben de onları çağırıyorum altta kalmamak için.Bu defa yarin ne yapalım diyor yemeğe.. Her gun beraber olmak istiyor.Yoksa o görüşsün ben ailesiyle görüşmem demiyorum.Zaten esim çalışma odası orda olduğu için her gün orda.Mesafeyi tek başıma koymaya calistikca sanirim bocaliyorum ama mesafe olması da şart evliliğimden hiçbirşey anlamadım.Arkadaslarim arıyordu açamıyordum sürekli kayinvalidemdeydim arkadaşlarım bile siz beraber mi yaşıyorsunuz diyordu hic müsait olmuyordum..1,5 senede aşırı yoruldum yıprandım.Suan bu şekilde devam ediyorum artik bilmiyorum asiri mi ne yapmam gerekiyor ne kadar zamanda bir görüşmem gerekiyor tek bildiğim bezdim artik
Aynı şehirdeki çocuğunu- kadın, erkek fark etmez- ayda 1de göremeyecekse anne, babalar. Oturup ağız tadıyla yemek de yiyemeyecekse artık yani. Şahsen eşim gelmek istemese ben 2 saat gidip geleyim derim. Evlenince arada 1 akşamları farklı sofraya oturmakla aile olmaktan çıkmıyorsun. Sanırım bazıları ailelik düşüyor sanıyor.Mutlaka bunaltmistir sizi haklısınızdir ama ayda birde gidilir ya gidilmez mi
gelin degilim kayinvalide de değilim ama ayda bir giderdim galiba
Yaptigin gibi gene siniri sen cizeceksin bunu iki haftaya dusur bence yavas yavasAyda bir çok mu fazla bilmiyorum ama çok yoruldum artık.Bilsem ki her gün davet etmeyecek haftada 1 de giderim ama bir günle sınırlı kaldığını hic gormedim her gün çağırıyor hafta sonlari hele hem öğle hem akşam yemeği ordayız..Yemekleri saatler sürüyor artik masada oturmaktan belim agriyor
Haklısın gercekten insan gibi söylemek olmuyor demekkı terslemek gerekiyor...Aman ayıp olmasın saygısızlık olmasın dıye geldıgımız noktaya bakAçık açık konuşmak işe yaramıyor terslemek gerekiyor. Bizimkilerde aynı. Kal kal mı dediler tepkili bi şekilde hayırınızın arkasında durup “ çıkıcam anne aaa evimize de gidemiyoruz” desen bidaha sana yüklenemez. Ah ah biz yapıyoruz hatayı.
Biz 1.5 senedir zaten birlikte yiyip içiyoruz.Pandemiden önce de sürekli akrabalarına bile hep birlikte gidip geldik.Aynı sehırı bırakın zaten altlı ustluyuz esımın calısma odası orda,benden çok görüyorlar herhangi bir ayrı kalma durumu olmadıgı için özleme durumları yok benım aılem Türkiye'de ben yurt dısındayım o halde ben öleyim.Ayrıca saglık sorunları var babam hastaneye kaldırılıyor ve benım elımden hıcbırsey gelmıyor.Ama tabı en buyuk sorun onların sorunu neden cunku her gun bırlıkte yemek yemıyoruz diye..Ben ayda bir görmesin demiyorum tadında bıraksınlar kayınvalıdem benı her gün cagırmasın haftada bır yıne gıdelım ama gıttıgımız gün eve dönerken yarına ne yapalım dıyor..Yanı yarın da ordayız..Ertesı gun gıtsek bır ertesı gun ıcın plan yapıyor veya arıyor..Ben kötü niyetli biri olsam 1,5 sene sürekli gidip gelmezdim..Önce sadece hafta sonu gıdıp gelmemızle basladı sonra kayınvalıdem her gün cagırmaya basladı..Yeri geldi kayınvalıdem amelıyat oldu ben baktım.Kızı ayrı evde 20 dk mesafede yasıyor gelmıyor..Annesi kızını arıyor kızım annenı görmeye gelmeyı düşünmüyor musun diye..Görümcem bız erkek arkadasımla sana gecmıs olsuna gelecegız bıze sunları pişir anne dıyor lıste verıyor..Bahcemız var bazen zeytınımız oluyor onlar toplanacak kızı asla gelmez ben yardım ederım.Kendi söylemeden bazen ben teklıf ederım hadı senın evını temızleyelım hafta sonu dınlen temızlıkle ugrasma dıye..Kötü olsam bunları yapmam tek ıstedıgım esımle bıraz yalnız kalmak..Her gün değil daha seyrek gıtmek haftada bır ıkı haftada bır seklınde..Bu kadar bunalttıgı ıcın suan ayda bır ıstıyorum bıraz kendı halımıze bıraksa özlesek tadında gıdıp gelsek daha ıyı olur.Aynı şehirdeki çocuğunu- kadın, erkek fark etmez- ayda 1de göremeyecekse anne, babalar. Oturup ağız tadıyla yemek de yiyemeyecekse artık yani. Şahsen eşim gelmek istemese ben 2 saat gidip geleyim derim. Evlenince arada 1 akşamları farklı sofraya oturmakla aile olmaktan çıkmıyorsun. Sanırım bazıları ailelik düşüyor sanıyor.
Çabam o doğrultuda ama bıkmadan usanmadan her gün arayıp davet ettıgı ıcın cok zorlanıyorum ama kararlıyımYaptigin gibi gene siniri sen cizeceksin bunu iki haftaya dusur bence yavas yavas
Hayır müslüman ama böyle seylerı cok severKayınvaliden hristiyan mı? Paskalya ne
Bende hep öyle yapardım elimi verdim kolum gitti. Çare hayır demek. Eşe tepki göstermek kavga etmek değil dert anlatmak değil hayır demek. Hayır anne gelemem yarın gelelim, hayır anne evde dizi izlicektim yarım kaldı, hayır anne hergün burdayız birazda evimde oturayım onca para verdik eşyalar kullanılmıyor gibi.Haklısın gercekten insan gibi söylemek olmuyor demekkı terslemek gerekiyor...Aman ayıp olmasın saygısızlık olmasın dıye geldıgımız noktaya bak
Çok haklısınız bende bu tip özellikleri çok iyimser görüp eşimle evlenmiştim. Ayy sonra bir baktım eşimin beyni yok sanki babasınınkini ortaklaşa kullanıyorlar afedersin ne zaman tuvalete gittiğini bilecekler filan. Günde 2-3 kere görüntülü konuşuyorduk her şeyimizi biliyorlardı bide görüntülü konuşurken benide görmeseler olmuyormuş sanki bana bayılıyorlar. Eşim yüksek ihtimal şizofren ama yani bunun şizofreni de normalide rezalet yani sütten kesilmemiş kazık kadar adam başka açıklaması yok. Üzmeyin kendinizi iyi niyetinizden yanılmış olabilirsiniz şimdi bundan sonra neler yapılabilir bunu düşünmek lazım. Ailenize söylemeyi hiç düşünmediniz mi? Yani eğer ortalık karışacak diye söylemediyseniz haklı olabilirsiniz evet aileniz kızabilir biz kızımızı size böyle yapın diye evlendirmedik o zaman alın oğulcuğunuzu verin kızımızı moduna dönebilir tartışma. Genede bunları göze alabilirim derseniz söyleyebilirsiniz hem rahatlarsınız hem desteğiniz olur.Aynı soruyu ben sordum.Mantikli bir cevabi yok.Turkiye ye yanıma geldiğinde de sürekli ailesi ne yemek yedin diye yazardı ben de birbirine bağlı aile ne guzel dedim ama cahillik iste yanlış düşünmüşüm.Yilbasini bir gün birlikte geçirdik disarda bir cafede kutlama vardi aksam 10 a kadar iznim vardi.10 da eve döndüm esim de oteline dönmüştü.Ailesi aramış niye yalnız yılbaşı geçiriyorsun demiş yani ben yalnız bırakmışım onu.Bunu söylüyor.Ben de üstünde durmamıştım aslında ailesinin sorunlu olduğu burdan belliymiş de ben sezmemişim
Evet başta bilmedim çagırdıgında ısım de olsa gittim aman ayıp olmasın diye..Ama baktım bu her güne cıktı hafta sonları tüm gün ordaydık.Evimi temizliyorum temiz temiz oturmayı evımde kahve ıcmeyı kıtap okumayı hayal edıyorum kendımı orda buluyorum kapıdan bıle cagırıyordu.Artık mesafe koymam gerektıgını düşündüm.Eşimle kavga ede ede artık bır tık hayır demesını ogrendı ama tam olarak değil.O da artık yavas yavas olacak sey..Eşim şuan benım cok rahatsız oldugumun farkında,tek sansım o da asırı gıttıgımızın farkında o yüzden bana şart kosup ılla gıdecegız demıyor.Artık esımle yerı gelıyor guzelce konusarak yerı gelıyor anlamadıgı zamanda tartısarak bır sekılde durumdan rahatsızlıgımı anlatmaya calısıyorum.Öyle ya da böyle artık bır mesafe olacak eskıye dönmeyı hıc düşünmüyorum..Dediğiniz gibi sanırım benım kayınvalıdem ıcın haftada bır bıle cok alısması ıcınÇok normal sıkılmanız. Bir de en başta bocalamak, düzeninizi oturtamamanız da çok normal. Hep yeni taşınmalarda oturana kadar böyle rahatsızlıklar olur.
etrafımda çok var böyle kayınvalideler. O yüzden kayınvalidenizi çok kötü görmenize gerek yok. Klasik bir anlayışsız insan. En yakınımda da var. Gelinine bayılır, düşkündür ama şehir dışında olmasına rağmen her hafta sonu kendi evine çağırır, o gelmezse kendi gider, kalır gelir. Yani çok var onlardan gerçekten. Kötü görmeyin i şu sebeple söylüyorum; gözünüzde büyümesin, çok baskı altında hissetmeyin. Siz gayet mesafe koyan, sınırınızı çizen bir kadınsınız.
ayda bir iyidir bence. O da onların evinde. Size gelmesinler. Zırt pırt girip çıkabileceklerini düşünmesinler. Arkasından tekrar mi çağırıyor, müsait değilim dersiniz, konuyu kapatırsınız.
ben o yaşadığınız bunalmayı çok iyi anlıyorum. Çünkü yıllarca eşimin ailesiyle çok yakın yaşadım. Hele ilk evlendiğim zamanlar kabus gibi geliyordu. Ki ben de yıllarca yurtlarda filan kaldım evlenene kadar.Öyle komşuculuk oynamaya hiç alışkın değildim.
Neyse, zaman içinde oturdu hepsi. Gelecekleri zaman aramayı da öğrendiler, pat diye çağırdıklarında gelmediğimi de. Gayet normal bir ilişkimiz var şimdi. O sebeple rahat olun. Siz büyük kısmını başarmışsınız. Bundan sonra kurduğunuz ilişkiyi korumak kalıyor size.
Ama eşinizin tutumu önemli.Çağırdıklarında ya da bir şey söylediklerinde o hayır demeyi bilsin. Sizin de rahatsız olabileceğinizi düşünsün. Ki ilk mesajdan anladığım kadarıyla o da bayağı yol katetmiş bu konuda.
Ayda bır haftada bır gıderım hıc sorun degıl zaten 1,5 sene her gün beraberdık ayda bır veya haftada bir bana ödül gibi olur ama kayınvalıdem her gün arayıp cagırıyor..Onu bu duruma alıstırmak ıcın bıraz arayı acmayı dusunuyorum belkı ılk etapta ayda bır bılemıyorum..Çünkü altlı ustlu olunca zaten her gün bırbırımızı defalarca görüyoruz esım desen orda calısma odası var evden cok orda onlıne calıstıgı ıcınMutlaka bunaltmistir sizi haklısınızdir ama ayda birde gidilir ya gidilmez mi
gelin degilim kayinvalide de değilim ama ayda bir giderdim galiba
Belki de şuan her gün bırlıkte olduktan sonra aşırı gibi ayda bır ama benım kayınvalıdem sınırını bılen bırı olmadıgı ıcın bıraz arayı acıp onu alıstırmamız gerekıyor gıbı Ben de yenı evlıydım ve tecrübesizdim hiç daha fazlasını isteyecegı aklıma gelmedi.Dışardan çok modern duran bir kadın bu kadar bizi bunaltacagını hiç düşünemedim.Eşime hiç karısmıyorum bana karısmasınlar da isterse günlerce orda yesın ıcsın ama yok illa ben de gideceğim.Eşim 1 aydır sadece yemek ıcın gıtmıyor ama calısma odası orda onlıne calısıyor zaten..Öglen baslıyor aksam eve gelıp yemek yıyor cogu zaman yemekten sonra da gıder ertesı gunu ıcın ıslerı olur onları halleder hepsı evde zaten esımı göruyorlar..Amaç her gün birlikte yemek yemek...Kayınvalıdemle kayınpederım bırbırlerınden sıkılıyorlar acıkcası kayınvalıdem kendıne kalabalık eglence arıyorVur deyince öldürmek denir böylesine de. Baştan normal tepkilerle halletseymişsiniz yüz göz olmasaymissiniz iyiymiş. Yani bu kadar istemiyorum ya 1 ay bile aza kadar gelmezmiş konu. Bir de eşiniz kendi gitsin 1 aydır da gitmiyormus. Adam niye illa sizinle gidiyo ki
İşte ben de bunu anlamıyorum..Hiç görmese anlayacagım ama altlı ustluyuz zaten..Hala orda odası var..Benım annem de kayınvalıde ama gelınlerını hıc darlamaz gelınlerı de onu çok sever..Çünkü mesafe her zaman ıyıdır ne kadar cok yakın olursak o kadar problem cıkıyorValla kayınvalide değilim ama olsam tamam çocuğu büyütmüşüm , evlendirmişim salıveriririm yakasını.
Bunlar sürekli birlikte olmak istiyorlar ya şaşıyorum ben.
Anladım ben 1 aydır hiç görüşmüyorlar sandim.Belki de şuan her gün bırlıkte olduktan sonra aşırı gibi ayda bır ama benım kayınvalıdem sınırını bılen bırı olmadıgı ıcın bıraz arayı acıp onu alıstırmamız gerekıyor gıbı Ben de yenı evlıydım ve tecrübesizdim hiç daha fazlasını isteyecegı aklıma gelmedi.Dışardan çok modern duran bir kadın bu kadar bizi bunaltacagını hiç düşünemedim.Eşime hiç karısmıyorum bana karısmasınlar da isterse günlerce orda yesın ıcsın ama yok illa ben de gideceğim.Eşim 1 aydır sadece yemek ıcın gıtmıyor ama calısma odası orda onlıne calısıyor zaten..Öglen baslıyor aksam eve gelıp yemek yıyor cogu zaman yemekten sonra da gıder ertesı gunu ıcın ıslerı olur onları halleder hepsı evde zaten esımı göruyorlar..Amaç her gün birlikte yemek yemek...Kayınvalıdemle kayınpederım bırbırlerınden sıkılıyorlar acıkcası kayınvalıdem kendıne kalabalık eglence arıyor