İnsan gibi bir tatile çalışmaya başladıktan sonra anca gidebildim. Her sene gitmeye çalışıyorum. Tek başıma niyetlensem de ailemle gidiyorum. Çünkü onlar için de başka fırsat olmuyor. Özellikle kardeşimle eğlenmeyi sevdiğim için çok dert değil. Ama verdiği tepki sahiden saçma. Ben de biriyle görüşüyorum, işten dolayı çok bunaldığı için bir arkadaşı yazlığına çağırmış, gitme konusunda kararsızdı. Bayramda ailesi bekliyordu çünkü. Beni anlamazlar, çok laf ederler vs vs bişeyler dedi. Dedim boşver ya git iyi gelir. Ben biraz konuştum. Gitmeye karar verdi ve gitti. Yani insan bu konularda farklı düşünebilir, aile tek tatile gitmeye sorun çıkarabilir, tek gitmek çok maliyetli olabilir. Burası Avrupa değil ki herkes istediği hayatı yaşamıyor.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Tatil problemi
- Konu Sahibi bcgirl
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- #aile #aileproblemleri #neyapayım #tatilsorunu
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 11 Aralık 2018
- 40.386
- 250.868
- 598
Yo okudum. Onlarda da sıvamışsınız bence. Talihsiz mesajlar olmuş hepsi. Yanlış anlaşılma yok bence. İnsanlar istediği kişilerle istedikleri amaçlarla tatil yapar birlikte olurlar. Bunu kategorize etmek kimsenin haddi değil bana kalırsa. Her türden insanın bulunduğu bir platformda yazarken dikkat etmek lazım.Kudralobarcım diğer mesajlarımda açıkladım ne demek istediğimi. Sevgilileriyle tatile giden hanımlara değil sözüm, onları kullanmak isteyen bir erkek zihniyeti hakim ne yazık ki… Kastım buydu, diğer yorumlarıma denk gelirseniz yanlış anlaşılma olduğunu görürsünüz
Şu da var, ben de sizin gibi deniz insanıyım. Anne karnından beri her yaz Bodrum’da yazlıkta sezonu geçirdim. Çocukluk arkadaşlarım aynı zamanda tatil arkadaşlarımdı yani, belki de bu nedenle hiç ailemden ayrı tatil ihtiyacı da hissetmedim, ailem de ayrı tatil fikrine sıcak bakmazdı doğrusu. Ama bu durumdan hiçbir ilişkim etkilenmedi, centilmen ve aşık adamlar sorun etmiyor zaten. Ama çevremde çok şahit oldum “hadi bi Ege’ye gidelim.” Deyip de “olmaz” yanıtı alınca toz olan adamlar gördüm. Bu adamların zihniyetini de biliyor ve yok sayamıyorum. Hepsi bu…
Ben de o adamların zihniyetinde bir kadınım mesela onu napcaz? Hadi bodruma kaçalım dediğimde gelmeyen adamdan ben kaçarım asıl. Eşimle ilk tatile gittiğimizde sevgili bile değildik mesela. Sizin yaşam tarzınıza uymayan her şey kötü değildir. Bunu idrak etmek gerek.
- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.035
- 598
Merhaba hanımlar :)
Ben 30 yaşındayım. Geçenlerde karşı cins ile bir konuşma oldu. Tatile nereye gidiyorsun dedi. Ben de genelde X şehrinde(yaşadığım şehir) geçiriyorum zamanımı dedim. Çok fazla tatile çıkmıyorum dedim. Bizimkilerin tatil kültürü pek yok dedim. Aslında tek başıma da bir yere çok göndermezler biraz tutucular. Fakat bunu söylemedim. Adam sanki ben çok anormal bir şey söylemişim gibi bir tavra girdi. Nasıl tatil yapamazmışız? Ailen tatil zamanlarında napıyor o zaman? Sen kendin çık git. Hiç tatil yapmadın mı? Yani bu şeyleri ben de düşünüyorum o düşünüebiliyorsa. Ama cidden sıkıldım. Yani herkes gibi ben de isterşm fakat olmayınca olmuyor :). Kimse aikesini seçerek gelmiyor malesef. Ayrıca oteller zaten şuan ateş pahasına. Herkesin durumu olabilir olmayadabilir. Bu sorular beni sıkıntıya soktu. Sanki ben de bir eksiklik var gibi hissettim. Ben mi farklı düşünüyorum acaba? Bu arada bekarım ve ailemle birlikte yaşıyorum.
Güncelleme : Bu arada karşı tarafa günübirlik tatilleri sevdiğimi ya da hiç gidilmeyen farklı bir yere gidilerekte tatil yapmayı sevdiğimi söyledim. Sadece ailemin tatile çıkamadığını benim düşüncemin ise insan nerede mutluysa tatil oradadır kafasında olduğumu da belirttim. Fakat aynı tepkiler devam etmişti. Kusura bakmayın ben eksik yazdım konuyu :)
Kimsenin sizi böyle sorguya ceker gibi konusmasina musaade etmeyin.
Hakli oldugu kisim var ama daha tanisma asamasinda ne haddine?
Tatil kalabalik sehirde yasayan, hava kirliligi, beton yigini, trafik sorunlariyla bogusan insan icin ciddi ihtiyac.
Ama tatil illa bodrumda beachlerde mi olmali? Asla.
Kimi sakinlik arar, kimi yaylaya cikar, kimi köye gider, kimi uhd otel tercih eder. Nerde desarj olunuyorsa tatil odur. Ben asla cangur cungur, sıkıs tıkıs havuzlu, yemek icin kuyruk beklemeli bir yerde desarj olmuyorum mesela. Aksine yoruluyorum.
Heybeliadada yasayan arkadasim var.
Kartalda calisiyor. Sadece deniz ulasimi kullaniyor.
Adada denize de giriyor, piknik de yapiyor, ormanda yuruyus de yapiyor. Tatile ihtiyac duymuyor hic gitmez.
Eski esimin ailesi de hic gitmezdi cunku balikesirde yasarlardi, yaylalari var, baglari var, ciftlikleri var, denize yarim saat mesafedeler, kazdaglari var mis gibi hava, zeytinliklerde yoga yaparlar. Standart algidaki bir bavullari toplayip bodruma beleke kaydirakli otele ihtiyac duymuyorlardi.
Insanlar pekala tatile gitmeyebilir ama sizin tepkileriniz bana da biraz degisik geldi.
- 18 Ocak 2021
- 1.546
- 1
- 2.430
- 63
Anlamamışsınız ya da ben anlatamamışım ki yaşam kültürü diyorsunuz. Sizin “tatile gidelim” teklifindeki amacınız o kişiyi daha iyi tanımak vs iken, bahsettiğim tarz adamların niyeti farklı oluyor. Birbirimizi ikna etmek zorunda değiliz elbet, sizi genel olarak takip eder beğenirim, bu konuda farklı düşünüyoruz anlaşılan…Yo okudum. Onlarda da sıvamışsınız bence. Talihsiz mesajlar olmuş hepsi. Yanlış anlaşılma yok bence. İnsanlar istediği kişilerle istedikleri amaçlarla tatil yapar birlikte olurlar. Bunu kategorize etmek kimsenin haddi değil bana kalırsa. Her türden insanın bulunduğu bir platformda yazarken dikkat etmek lazım.
Ben de o adamların zihniyetinde bir kadınım mesela onu napcaz? Hadi bodruma kaçalım dediğimde gelmeyen adamdan ben kaçarım asıl. Eşimle ilk tatile gittiğimizde sevgili bile değildik mesela. Sizin yaşam tarzınıza uymayan her şey kötü değildir. Bunu idrak etmek gerek.
- 11 Aralık 2018
- 40.386
- 250.868
- 598
Yok ayol ne daha iyi tanımak olacak amacım. Güzel sevişiyorduk tatili de birlikte yapar daha çok sevişiriz dedim. Siz anlamıyorsunuz bence mevzuyu, o yüzden açık açık yazdım. Tanımak, ilişki yaşamak, ciddi olmak, evlilik falan yok ortada. Birlikte eğlenmek sadece amaç. Sizin şahit olmadığınız bir durum sanırım.Anlamamışsınız ya da ben anlatamamışım ki yaşam kültürü diyorsunuz. Sizin “tatile gidelim” teklifindeki amacınız o kişiyi daha iyi tanımak vs iken, bahsettiğim tarz adamların niyeti farklı oluyor. Birbirimizi ikna etmek zorunda değiliz elbet, sizi genel olarak takip eder beğenirim, bu konuda farklı düşünüyoruz anlaşılan…
- 14 Haziran 2019
- 14.800
- 72.297
- 598
Yani aslında garipsemesi normal. Benim babam egeli
Biz ama iç şehirde doğduk büyüdük, annemin memleketinde yaşadık. Ama sık sık yazları deniz kenarına giderdik. Çevremizde de genelde böyledir. İlla otele gitmeye de gerek yok. Çocukken sıkıntılı süreçler yaşadık maddi anlamda ev kiralardık o zamanlar mesela. Gayet pansiyn, apartla tatile gidilir. Ben de tatile gidemedğim senelerde deşarj olamıyorum gibi geliyor. Senenin yorgunluğunu bir haftada atıyor insan. Ondan hiç gitmeyenleri ben de garipsiyorum bence ihtiyaç çünkü
Biz ama iç şehirde doğduk büyüdük, annemin memleketinde yaşadık. Ama sık sık yazları deniz kenarına giderdik. Çevremizde de genelde böyledir. İlla otele gitmeye de gerek yok. Çocukken sıkıntılı süreçler yaşadık maddi anlamda ev kiralardık o zamanlar mesela. Gayet pansiyn, apartla tatile gidilir. Ben de tatile gidemedğim senelerde deşarj olamıyorum gibi geliyor. Senenin yorgunluğunu bir haftada atıyor insan. Ondan hiç gitmeyenleri ben de garipsiyorum bence ihtiyaç çünkü
Ya biriyle görüşüyorum birkaç haftadır.Yok ayol ne daha iyi tanımak olacak amacım. Güzel sevişiyorduk tatili de birlikte yapar daha çok sevişiriz dedim. Siz anlamıyorsunuz bence mevzuyu, o yüzden açık açık yazdım. Tanımak, ilişki yaşamak, ciddi olmak, evlilik falan yok ortada. Birlikte eğlenmek sadece amaç. Sizin şahit olmadığınız bir durum sanırım.
Yıllık iznim için ailemle tatil ayarlamamış olsam ona da izinlerini ayarla birlikte gidelim derdim.
İki günlük adam için ailemi kırmak, aileme verdiğim sözü bozmak tarzım olmadığından demedim
İki günlüğüne bodrum'a kaçtı. Arkadaşının yanına gidiyor olmasa kesin bana da gel derdi çünkü çok sordu bayram tatilinde ne yapacaksın vs diye. Denkleşemedi zamanlama.
Ama birlikte kısacık da olsa bir tatil yapmak istiyoruz, bunu dile de getirdik.
Şimdi biraz sabırlı olup o kısa tatil için uygun zaman kollayacağım
Niyeti kötü olan benim bence
Bakalım tatildeki halleri nasıl.
Ne kadar uyumluyuz testi bu bir nevi.
- 14 Haziran 2019
- 14.800
- 72.297
- 598
Ay bu kadar saçmalanır ya.Şu da var, ben de sizin gibi deniz insanıyım. Anne karnından beri her yaz Bodrum’da yazlıkta sezonu geçirdim. Çocukluk arkadaşlarım aynı zamanda tatil arkadaşlarımdı yani, belki de bu nedenle hiç ailemden ayrı tatil ihtiyacı da hissetmedim, ailem de ayrı tatil fikrine sıcak bakmazdı doğrusu. Ama bu durumdan hiçbir ilişkim etkilenmedi, centilmen ve aşık adamlar sorun etmiyor zaten. Ama çevremde çok şahit oldum “hadi bi Ege’ye gidelim.” Deyip de “olmaz” yanıtı alınca toz olan adamlar gördüm. Bu adamların zihniyetini de biliyor ve yok sayamıyorum. Hepsi bu…
Sevgilimle tatillere gittin, kız arkadaşlarımla da gittim, çiftlerle de gittim. Şimdi evlendik tatil yaptığım sevgilimle yine gidiyorum. Ne kadar sığ bir bakış açınız var
- 18 Ocak 2021
- 1.546
- 1
- 2.430
- 63
Ne alakası var yazdıklarınızla, iyice saçmaladınız artık. Okuduklarınızı da anlamıyorsanız bu benim sorunum değil…Ay bu kadar saçmalanır ya.
Sevgilimle tatillere gittin, kız arkadaşlarımla da gittim, çiftlerle de gittim. Şimdi evlendik tatil yaptığım sevgilimle yine gidiyorum. Ne kadar sığ bir bakış açınız var
- 18 Ocak 2021
- 1.546
- 1
- 2.430
- 63
Vurmaya yüklenmeye çalışanlara toplu mesaj olsun arkadaşlar; ben sevgilisiyle tatile giden kadın kötüdür demedim. Okuduğunu anlama üzerine pratik mi yaptırayım size? Toplumdaki bir kısım erkeğin bakış açısını hatırlattım, siz rahatsız oldunuz… Yoksa bana ne Allah aşkına nereye gittiniz kiminle seviştiniz! Deli misiniz, canınız tartışmak mı istiyor anlamadım ve fakat uğraşmak istemiyorum.
- 14 Haziran 2019
- 14.800
- 72.297
- 598
Vurmaya yüklenmeye çalışanlara toplu mesaj olsun arkadaşlar; ben sevgilisiyle tatile giden kadın kötüdür demedim. Okuduğunu anlama üzerine pratik mi yaptırayım size? Toplumdaki bir kısım erkeğin bakış açısını hatırlattım, siz rahatsız oldunuz… Yoksa bana ne Allah aşkına nereye gittiniz kiminle seviştiniz! Deli misiniz, canınız tartışmak mı istiyor anlamadım ve fakat uğraşmak istemiyorum.
Adamın bu bakışından dolayı kadınlar tatile sevgilisiyle gitmemeli, doğrusu bu demiş oluyorsunuz. Kadının kendini kullandırdığını düşünüyor ve onaylıyorsunuz.
- 18 Ocak 2021
- 1.546
- 1
- 2.430
- 63
Hayır, hayır, hayır. “Siz birlikte tatil fikrine herhangi bir nedenle sıcak bakmıyorsunuz diye, sizi ya da ailenizi sorgulayan / eleştiren adamın niyeti iyi olmayabilir, dikkat edin.” diyorum. İlk çocuğuma hamileyim, Allah izin verirse kızım olacak. İlerde “ben sevgilimle tatile gidiyorum” derse hayır demem. Hiç o kafada değilim, hiçbir zaman olmadım…Adamın bu bakışından dolayı kadınlar tatile sevgilisiyle gitmemeli, doğrusu bu demiş oluyorsunuz. Kadının kendini kullandırdığını düşünüyor ve onaylıyorsunuz.
- 11 Aralık 2018
- 40.386
- 250.868
- 598
Adamın niyeti ne olabilir mesela? Neye dikkat edecekler? Adam birlikte tatile gidelim dedi, kız olmaz dedi, adam ilişkiyi kesti. Eee, ne var bunda? Kız ne gibi bir zarar gördü? Bakış açıları uymamış ki ilişki devam etmemiş ya da hiç başlamamış. Adamı niye görmüyoruz, tecavüzcü coşkun muamelesi yapıyoruz?Hayır, hayır, hayır. “Siz birlikte tatil fikrine herhangi bir nedenle sıcak bakmıyorsunuz diye, sizi ya da ailenizi sorgulayan / eleştiren adamın niyeti iyi olmayabilir, dikkat edin.” diyorum. İlk çocuğuma hamileyim, Allah izin verirse kızım olacak. İlerde “ben sevgilimle tatile gidiyorum” derse hayır demem. Hiç o kafada değilim, hiçbir zaman olmadım…
Birlikte tatile gitmeyi sevgili olmaya, ciddi ilişkiye bağlamanıza karşı çıkıyoruz aslında ama anlamak istemeyen sizsiniz sanki.
- 7 Ekim 2019
- 6.116
- 20.967
- 298
- 31
Neden kadını cinsellik için kullanılacak bir eşya gibi görüyorsunuz ki? Belki canım denize sıfır odada seks yapmak istedi ve gittim. Bu kadar kısa ve özAnlamamışsınız ya da ben anlatamamışım ki yaşam kültürü diyorsunuz. Sizin “tatile gidelim” teklifindeki amacınız o kişiyi daha iyi tanımak vs iken, bahsettiğim tarz adamların niyeti farklı oluyor. Birbirimizi ikna etmek zorunda değiliz elbet, sizi genel olarak takip eder beğenirim, bu konuda farklı düşünüyoruz anlaşılan…
- 18 Ekim 2018
- 7.899
- 32.704
- 548
Tanımak konusunda da ben yazabilirim. Eski erkek arkadaşlarımdan biri daha rahattı bana göre. Arkadaşlarıyla tatile gidelim, beraber tatile gidelim vs istiyordu. Ama ben ailemden dolayı öyle her istediğimde çıkamazdım. Böyle bir iki olmayınca haliyle o da bu kadın benim yaşam tarzıma uygun değil diyip buna benzer bahanelerle beraber ilişkiyi bitirmeyi tercih etti. Bundan "tatilde yanında götürmelik karı bulamadı terk etti" anlamını çıkarabilen varsa buyursunYok ayol ne daha iyi tanımak olacak amacım. Güzel sevişiyorduk tatili de birlikte yapar daha çok sevişiriz dedim. Siz anlamıyorsunuz bence mevzuyu, o yüzden açık açık yazdım. Tanımak, ilişki yaşamak, ciddi olmak, evlilik falan yok ortada. Birlikte eğlenmek sadece amaç. Sizin şahit olmadığınız bir durum sanırım.
Çeşit çeşit insan olduğu gibi çeşit çeşit de ilişki türü var. İki taraf da mutlu ve razı ise neden tek doğru var gibi yorum yapılır ki ya da her ilişki "ciddi" olmak zorundaymış gibi. Gayet de döndürmeye çalışmış lafı arkadaş.
Son düzenleme:
- 10 Mayıs 2015
- 1.527
- 3.487
- 133
Evin büyük çocugu olarak ben de hep kısıtlandım sonra evlendim ve ailemi ziyarete geldiğimde görüyorum ki kısıtlanan sadece ben olmuşum diğer iki kardeşim (bir erkek ve bir kız) bunları yaşamıyor ve gayet rahatlar hatta annem kardeşlerime gidin tatile rahatlayın parasını da ben vercem diyor benim içinse o gidemez çocugu var onun diyor (eşimle değil kardeşlerimle) yani ailenin düşünceleri zamanla değişiyor sen zamanında onlar yüzünden gidemediğinle kalıyorsun o yüzden aileni çok büyütme gözünde
- 29 Mayıs 2021
- 13.505
- 87.580
- 548
- 36
Sırf bu sebepten insan ailesini seçemiyor diye yazmak haksızlık gibi geldi bana.
Benim aileminde tatil kültürü yoktur, tatil demek köy demektir.
Evlendikten sonra anne babamı tatile götürdük,3 gün 3 yıl gibi geldi onlara bende çok deniz insanı değilim, yetişme tarzından sanırım, tatile gidiyoruz ama olmazsa olmaz değildir benim için. Farklı alternatifleri de tercih edebilirim.
Şimdi çocukluktan itibaren yazlığa, tatile giden biri için benim yazdıklarım garip gelebilir mi gelebilir. Bunu söyleyiş tarzı önemli sadece burada.
Ayrıca muhafazakar bir çevrem var ve arkadaşlarıyla tatile, şehir dışına gezmeye gitmeyen oldukça azdır. Siz ailenizle sınırları mı zorlamak istemiyorsunuz acaba? Yaşınız itibariyle de bunu aşabilmis olmanız lazımdı.
Benim aileminde tatil kültürü yoktur, tatil demek köy demektir.
Evlendikten sonra anne babamı tatile götürdük,3 gün 3 yıl gibi geldi onlara bende çok deniz insanı değilim, yetişme tarzından sanırım, tatile gidiyoruz ama olmazsa olmaz değildir benim için. Farklı alternatifleri de tercih edebilirim.
Şimdi çocukluktan itibaren yazlığa, tatile giden biri için benim yazdıklarım garip gelebilir mi gelebilir. Bunu söyleyiş tarzı önemli sadece burada.
Ayrıca muhafazakar bir çevrem var ve arkadaşlarıyla tatile, şehir dışına gezmeye gitmeyen oldukça azdır. Siz ailenizle sınırları mı zorlamak istemiyorsunuz acaba? Yaşınız itibariyle de bunu aşabilmis olmanız lazımdı.
- 18 Ocak 2021
- 1.546
- 1
- 2.430
- 63
Bahsettiğiniz açıklıkta gelişiyorsa ne ala! Yalnız çoğu zaman erkek “birlikte takılma” isteğini açık etmiyor, kadınlar da “ilişki başlatma/ sürdürme” istediğinde oluyor genellikle. Eşim İngiliz, işi dolasıyla arkadaş çevresi de Avrupalı. Onlarda dahi kadın-erkek ilişkisinde bahsettiğiniz açık iletişime az rastlanıyor. Sizin ve birlikte olduğunuz erkeğin böyle kaygılardan uzak bir yaşantısı varmış, eee ? Ne istiyorsunuz tam olarak benden, tatile gidip sex yaptınız diye moderniteye uygun mu diyeyim? Ben sizi anladım, siz de beni… Uzatmayacağım daha fazla.Adamın niyeti ne olabilir mesela? Neye dikkat edecekler? Adam birlikte tatile gidelim dedi, kız olmaz dedi, adam ilişkiyi kesti. Eee, ne var bunda? Kız ne gibi bir zarar gördü? Bakış açıları uymamış ki ilişki devam etmemiş ya da hiç başlamamış. Adamı niye görmüyoruz, tecavüzcü coşkun muamelesi yapıyoruz?
Birlikte tatile gitmeyi sevgili olmaya, ciddi ilişkiye bağlamanıza karşı çıkıyoruz aslında ama anlamak istemeyen sizsiniz sanki.
- 28 Ağustos 2016
- 1.439
- 2.364
- 133
Ben gezmeyi çok severim. Tatil anlayışımda deniz kum güneş değildir. Doğal güzellikler görmek, kafa dinlemek, yeni şeyler keşfetmektir. Eskiden beridir de sürekli bi yerlere gitmeye çalıştım. Benim de ailemin tek başına gitmeme gönlü razı olmadı. Genelde turla veya arkadaşlarımla gittim.
Bu yüzden tatil kültürüm yok diyen bir erkeği biraz sorgulardım. Tatilden ne anlıyor, gezmeyi görmeyi sevmiyor mu istemiyor mu. Fakat ekonomik durumu da işin içine katarsak kaç senedir bi yerlere giden ben bu yaz pineklemek durumunda kaldım. Bu yüzden tatil kültürüm yoktan ziyade ekonomik durumu söylemek mantıklı
Bu yüzden tatil kültürüm yok diyen bir erkeği biraz sorgulardım. Tatilden ne anlıyor, gezmeyi görmeyi sevmiyor mu istemiyor mu. Fakat ekonomik durumu da işin içine katarsak kaç senedir bi yerlere giden ben bu yaz pineklemek durumunda kaldım. Bu yüzden tatil kültürüm yoktan ziyade ekonomik durumu söylemek mantıklı
- 4 Ekim 2012
- 16.359
- 31.970
- 798
Konuyu açan kişiye tatil muhabbetini yapan sevgilisi değil. Arada dağlar kadar fark var.Vurmaya yüklenmeye çalışanlara toplu mesaj olsun arkadaşlar; ben sevgilisiyle tatile giden kadın kötüdür demedim. Okuduğunu anlama üzerine pratik mi yaptırayım size? Toplumdaki bir kısım erkeğin bakış açısını hatırlattım, siz rahatsız oldunuz… Yoksa bana ne Allah aşkına nereye gittiniz kiminle seviştiniz! Deli misiniz, canınız tartışmak mı istiyor anlamadım ve fakat uğraşmak istemiyorum.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.