• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatil problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu çok terbiyesiz, küçük düşürücü bir tavır. Tatil sadece yaz aylarında denize girilen bir dönem değildir. Kimisi kış aylarını tercih eder kimisi ailesinin yanında veya kafasını dinleye bileceği bir yerde ayaklarını uzatıp kitap okuyarak geçirir. Karşındaki insana hele de bir bayana bu şekilde konuşan, hor gören yaz tatili yaptığı için kendini elit sanan tiplere ağzının payını vermek gerek... Keşke bana denk gelse de yerin dibine soksan...

Konuşma sosyal medyadan galiba. Orada kendini havalı göstermeye çalışan çok kişi vardır eminim. Hatta bir adım sonrası da gel beraber gidelim tatile olabilir 😊
Merhaba hanımlar :)

Ben 30 yaşındayım. Geçenlerde karşı cins ile bir konuşma oldu. Tatile nereye gidiyorsun dedi. Ben de genelde X şehrinde(yaşadığım şehir) geçiriyorum zamanımı dedim. Çok fazla tatile çıkmıyorum dedim. Bizimkilerin tatil kültürü pek yok dedim. Aslında tek başıma da bir yere çok göndermezler biraz tutucular. Fakat bunu söylemedim. Adam sanki ben çok anormal bir şey söylemişim gibi bir tavra girdi. Nasıl tatil yapamazmışız? Ailen tatil zamanlarında napıyor o zaman? Sen kendin çık git. Hiç tatil yapmadın mı? Yani bu şeyleri ben de düşünüyorum o düşünüebiliyorsa. Ama cidden sıkıldım. Yani herkes gibi ben de isterşm fakat olmayınca olmuyor :). Kimse aikesini seçerek gelmiyor malesef. Ayrıca oteller zaten şuan ateş pahasına. Herkesin durumu olabilir olmayadabilir. Bu sorular beni sıkıntıya soktu. Sanki ben de bir eksiklik var gibi hissettim. Ben mi farklı düşünüyorum acaba? Bu arada bekarım ve ailemle birlikte yaşıyorum.

Güncelleme : Bu arada karşı tarafa günübirlik tatilleri sevdiğimi ya da hiç gidilmeyen farklı bir yere gidilerekte tatil yapmayı sevdiğimi söyledim. Sadece ailemin tatile çıkamadığını benim düşüncemin ise insan nerede mutluysa tatil oradadır kafasında olduğumu da belirttim. Fakat aynı tepkiler devam etmişti. Kusura bakmayın ben eksik yazdım konuyu :)
Ben yerinizde olsam “ailemle tatil dışında bir opsiyonum yok. Kız arkadaşlarımla tatile gitmeme ailem sıcak bakmıyor, onların evinde yaşadığım sürece onların kurallarına uymak durumundayım.” Derim. Ki ilk evliliğimi 32 yaşında yaptım, o zamana dek, “tatile gidelim” diyenlere yanıtım hep bu olurdu. Sizinle ciddi düşünen adam zaten bu durumdan rahatsız olmuyor inanın, ama tatilde yanımda karı olsun diye düşünen tipler için zorlayıcı tabii ;)

Ben yerinizde olsam “ailemle tatil dışında bir opsiyonum yok. Kız arkadaşlarımla tatile gitmeme ailem sıcak bakmıyor, onların evinde yaşadığım sürece onların kurallarına uymak durumundayım.” Derim. Ki ilk evliliğimi 32 yaşında yaptım, o zamana dek, “tatile gidelim” diyenlere yanıtım hep bu olurdu. Sizinle ciddi düşünen adam zaten bu durumdan rahatsız olmuyor inanın, ama tatilde yanımda karı olsun diye düşünen tipler için zorlayıcı tabii ;)

Sizin ailenize, kurallariniza, kulturunuze uymaz anlarim ama bir seyi de gömmeseniz olmuyor yani. 😁

Eşimle evlenmeden once kampa, tura, tatile gitmistik, bunlar ciddiyetimizi etkilememiş ki 7 yillik evliyiz ha evlenmeyedebilirdim ve bu da normal olurdu.
Herkes haftada bikac gun disarda birseyler yiyip icip aksam ezanindan once eve giden biriyle birlikte olmak istemeyebilir bu da o kişileri "yanimda kari olsun" tiplerinden yapmaz illa.

Son düzenleme:
Sizin ailenize, kurallariniza, kulturunuze uymaz anlarim ama bir seyi de gömmesrniz olmuyor yani. 😁

Eşimle evlenmeden once kampa, tura, tatile gitmistik, bunlar ciddiyetimizi etkilememiş ki 7 yillik evliyiz ha evlenmeyedebilirdim ve bu da normal olurdu.
Herkes haftada bikac gun disarda birseyler yiyip icip aksam ezanindan once eve giden biriyle birlikte olmak istemeyebilir bu da o kişileri "yanimda kari olsun" tiplerinden yapmaz illa.
Çok haklısınız, yalnız benim ailem de tutucu ya da mutaassıp değildi, yaşlı bir anne baba ve tek çocukları olduğum için aşırı bir düşkünlük vardı… Arzu etsem ben de tatile giderdim ama onları huzursuz etmek istemedim, çok da büyük bir istek duymamışım demek arkadaş ya da sevgili ile tatile… Anlatmak istediğim ise bundan bağımsız, tatile gitmeyi erken buldu/ ya da bir sebepten olmaz dedi diye başlamadan biten ilişkiler yaşayan çok kız arkadaşım oldu. Eşiniz ve sizin aranızdaki ilişki gerçekmiş, eminim bu yoldaşlığı yapmasanız da size olan aşkı ilgisi değişmezdi. Kadınları kullanmak isteyen erkekler için güzel bahaneler bunlar, altını çizmek istediğim buydu.

Sizin ailenize, kurallariniza, kulturunuze uymaz anlarim ama bir seyi de gömmesrniz olmuyor yani. 😁

Evlenmeden önce sevgili ya da nişanlı iken tatile gittiğimizde "yanımda karı olsun" şeklinde tabir edildiğini duymak beni de bir tık rahatsız etti sizin gibi 🤦🏻‍♀️

Oysa ki konuya 'her ailenin yapısı farklıdır. Kimi çocuğuna sonsuz güvenir ve izin verir. Kimi çocuğuna güvense de doğru bulmaz tatile göndermez.' yazacaktım.. Keşke hepimiz birbirimizin hayatına kötü bir şey söylemeden saygı duysak 😊

Sizin ailenize, kurallariniza, kulturunuze uymaz anlarim ama bir seyi de gömmeseniz olmuyor yani. 😁

Akşam ezanıyla eve girmek kısmını hiç anlamadım, Rum kökenliyim, o sizlerin kültürüne ait bir durum…

Evlenmeden önce sevgili ya da nişanlı iken tatile gittiğimizde "yanımda karı olsun" şeklinde tabir edildiğini duymak beni de bir tık rahatsız etti sizin gibi 🤦🏻‍♀️

Oysa ki konuya 'her ailenin yapısı farklıdır. Kimi çocuğuna sonsuz güvenir ve izin verir. Kimi çocuğuna güvense de doğru bulmaz tatile göndermez.' yazacaktım.. Keşke hepimiz birbirimizin hayatına kötü bir şey söylemeden saygı duysak 😊
Size de aynı yanıtı vereyim, anlatmak istediğimden uzak düşmüşüm çünkü.

Çok haklısınız, yalnız benim ailem de tutucu ya da mutaassıp değildi, yaşlı bir anne baba ve tek çocukları olduğum için aşırı bir düşkünlük vardı… Arzu etsem ben de tatile giderdim ama onları huzursuz etmek istemedim, çok da büyük bir istek duymamışım demek arkadaş ya da sevgili ile tatile… Anlatmak istediğim ise bundan bağımsız, tatile gitmeyi erken buldu/ ya da bir sebepten olmaz dedi diye başlamadan biten ilişkiler yaşayan çok kız arkadaşım oldu. Eşiniz ve sizin aranızdaki ilişki gerçekmiş, eminim bu yoldaşlığı yapmasanız da size olan aşkı ilgisi değişmezdi. Kadınları kullanmak isteyen erkekler için güzel bahaneler bunlar, altını çizmek istediğim buydu.

Akşam ezanıyla eve girmek kısmını hiç anlamadım, Rum kökenliyim, o sizlerin kültürüne ait bir durum…

Benim kulturumun ne oldugunu, kokenimin nereden geldigini ne biliyorsun? Forumun bir farkli kokenlisi sizdiniz zaten.

Turkiyede yasiyorum ve bu "aksam ezandan once evde ol" klasik sokakta oynayan cocuklara saat, süre belirtmek icin kullanilir. Ornek verdim sadece. Senin kulturun o demedim.

Ben de tek cocuktum ama demek yeteri kadar duskun degillermiş. 😁 Herneyse.
Evet eşim duruma katlanirdi belki ama ben kadin olarak devamli oraya gelemem, buraya gelemem, şu saatte olmaz diyen biriyle eger mumkunse ilişki yaşamayi tercih etmezdim.
Etmeyenler de gayet normaldir.

Benim kulturumun ne oldugunu, kokenimin nereden geldigini ne biliyorsun? Forumun bir farkli kokenlisi sizdiniz zaten.

Turkiyede yasiyorum ve bu "aksam ezandan once evde ol" klasik sokakta oynayan cocuklara saat, süre belirtmek icin kullanilir. Ornek verdim sadece.

Ben de tek cocuktum ama demek yeteri kadar duskun degillermiş. 😁 Herneyse.
Evet eşim duruma katlanirdi belki ama ben kadin olarak devamli oraya gelemem, buraya gelemem, şu saatte olmaz diyen biriyle eger mumkunse ilişki yaşamayi tercih etmezdim.
Etmeyenler de gayet normaldir.
Dediğim gibi benim çevreme kültürüme ait yerleşik bir kalıp değil. Siz kullandığınıza göre aşina olan sizsiniz. Neden bundan rahatsız oldunuz onu da hiç anlamadım. Değişik kafalar/ kompleksler bunlar ve saat bunun için çok geç bence ;) Herkes normal kendince, ok…

Dediğim gibi benim çevreme kültürüme ait yerleşik bir kalıp değil. Siz kullandığınıza göre aşina olan sizsiniz. Neden bundan rahatsız oldunuz onu da hiç anlamadım. Değişik kafalar/ kompleksler bunlar ve saat bunun için çok geç bence ;) Herkes normal kendince, ok…

Asina olacagim tabi ki cocuklugumdan beri Turkiyedeyim. 😁 Siz hayatinizda kendi kulturunuz disina cikmadan yaşayip gittiyseniz, dilini kullandiginiz ulkenin kaliplarina hakim degilseniz benim sorunum degil bu.
Her bildigimiz, ogrendigimiz şey bizim kulturumuz olmuyor.
Anlasabilecegimizi dusunmuyorum zaten. İyi geceler.

Asina olacagim tabi ki cocuklugumdan beri Turkiyedeyim. 😁 Siz hayatinizda kendi kulturunuz disina cikmadan yaşayip gittiyseniz, dilini kullandiginiz ulkenin kaliplarina hakim degilseniz benim sorunum degil bu.
Her bildigimiz, ogrendigimiz şey bizim kulturumuz olmuyor.
Anlasabilecegimizi dusunmuyorum zaten. İyi geceler.
Ok

Ben 30 yaşındayım. Geçenlerde karşı cins ile bir konuşma oldu. Tatile nereye gidiyorsun dedi. Ben de genelde X şehrinde(yaşadığım şehir) geçiriyorum zamanımı dedim. Çok fazla tatile çıkmıyorum dedim. Bizimkilerin tatil kültürü pek yok dedim. Aslında tek başıma da bir yere çok göndermezler biraz tutucular. Fakat bunu söylemedim. Adam sanki ben çok anormal bir şey söylemişim gibi bir tavra girdi. Nasıl tatil yapamazmışız? Ailen tatil zamanlarında napıyor o zaman? Sen kendin çık git. Hiç tatil yapmadın mı? Yani bu şeyleri ben de düşünüyorum o düşünüebiliyorsa. Ama cidden sıkıldım. Yani herkes gibi ben de isterşm fakat olmayınca olmuyor :). Kimse aikesini seçerek gelmiyor malesef. Ayrıca oteller zaten şuan ateş pahasına. Herkesin durumu olabilir olmayadabilir. Bu sorular beni sıkıntıya soktu. Sanki ben de bir eksiklik var gibi hissettim. Ben mi farklı düşünüyorum acaba? Bu arada bekarım ve ailemle birlikte yaşıyorum.

Güncelleme : Bu arada karşı tarafa günübirlik tatilleri sevdiğimi ya da hiç gidilmeyen farklı bir yere gidilerekte tatil yapmayı sevdiğimi söyledim. Sadece ailemin tatile çıkamadığını benim düşüncemin ise insan nerede mutluysa tatil oradadır kafasında olduğumu da belirttim. Fakat aynı tepkiler devam etmişti. Kusura bakmayın ben eksik yazdım konuyu :)
Sana ve yasantina saygı duymuyor malesef çok bişey bekleme bundan. Benim ailemin de tatil kültürü yok ailemde denize hayatımda bir kez gittim ondada 8 yaşındaydım. Snra bidaha gitmedim. Eşim ise tam tersiydi. Ailesi her yaz bulundugumuz şehirde denize gider eşim şehir dışına tatilede giden biriydi. Ama bu aramızda sorun olmamıştı evlendik beraber gidiyoruz.

Aileniz tatile gitmiyor yada sizi yollamıyor yada tutucular diye mi malesef aileyi seçemiyoruz?
Direk desenize aile yapım bu diye

bizim de tatil alışkanlığımız yoktu, evlendik oldu. hatta aileler de kaplıca tatiline başladı. ne yapalım, belki para yoktu belki kapalıydı annemiz. dünyanın sonu değildi. yılda bir hafta yabancı kalabalığına girmek de o kadar abartılacak bir şey değil bence. gezmeyi sevmiyorum.
aklıma bir akrabamın zengin yeğeninin ben çocukken gittiği tatille bana hava atması geldi. hala o kadar sığ mıdır acaba?

Konuştuğunuz kişinin tavrı biraz kırıcı gelmiş size. Ama hayat tarzınızı tanımak için de böyle sorgulamış olabilir. İnsanlar farklı farklı sonuçta. Açıkçası sizin asıl durumunuzu anlatamayıp bu şekilde cevap vermesi tuhaf geldi

Deniz gömücüler doluşmuş yine. Denize birileri gidiyor, story yağıyor diye değil, denizi sevdiğimiz deniz insanı olduğumuz için gidiyoruz bazılarımız. Geçen sene 12 mayısta açtığım deniz sezonunu 7 kasımda kapattım. Bu sene kısıtlamalardan dolayı biraz geç kaldı haziranda açabildim sezonu, havalar izin verdiği sürece her fırsatta kendimi denize atarım kasıma kadar. Denize giremediğim zaman kurtlanıyorum. Kışın deniz kenarında yürürken bile atlayıveresim geliyor. Böyle bakınca deniz sevmeyen, deniz tatiline burun kıvıran ya da hiç denize girmemiş bir insanla herhangi bir ortak noktam olamaz. Küçümsemek değil bu, aynı çizgide olmamak.

Yaptığım ya da yapmadığım tatil kimseyi ilgilendirmez. Bunu bu sekilde sorgulayan adamla da zaten diyaloğu keserim çünkü inanılmaz sığ bir yaklasim. Bu tarz insanlari bilirim, nereye gittin ne yiyip içtin ne giydin, değer mekanizmaları bunların üzerinden çalışır. Sizde bir tuhaflık yok. Tatil hem tercih hem ekonomik koşulların bir araya gelmesiyle oluşan bişey. Ben de bekarken yaptığım tek tatil akrabamizin yazlığında geçirdiğimiz bikac gündü.

Ben yerinizde olsam “ailemle tatil dışında bir opsiyonum yok. Kız arkadaşlarımla tatile gitmeme ailem sıcak bakmıyor, onların evinde yaşadığım sürece onların kurallarına uymak durumundayım.” Derim. Ki ilk evliliğimi 32 yaşında yaptım, o zamana dek, “tatile gidelim” diyenlere yanıtım hep bu olurdu. Sizinle ciddi düşünen adam zaten bu durumdan rahatsız olmuyor inanın, ama tatilde yanımda karı olsun diye düşünen tipler için zorlayıcı tabii :KK66:
🤢

Şu da var, ben de sizin gibi deniz insanıyım. Anne karnından beri her yaz Bodrum’da yazlıkta sezonu geçirdim. Çocukluk arkadaşlarım aynı zamanda tatil arkadaşlarımdı yani, belki de bu nedenle hiç ailemden ayrı tatil ihtiyacı da hissetmedim, ailem de ayrı tatil fikrine sıcak bakmazdı doğrusu. Ama bu durumdan hiçbir ilişkim etkilenmedi, centilmen ve aşık adamlar sorun etmiyor zaten. Ama çevremde çok şahit oldum “hadi bi Ege’ye gidelim.” Deyip de “olmaz” yanıtı alınca toz olan adamlar gördüm. Bu adamların zihniyetini de biliyor ve yok sayamıyorum. Hepsi bu…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back