- 17 Ocak 2020
- 27.502
- 39.714
-
- Konu Sahibi Bortecineee
KatılıyorumBence siz biraz farkli düşünüyorsunuz,ben sizin yerınızde olsam bu sefer gittigmde ben o odada kalacaksam ötek sefer eltimin kalmasını talep ederdim.Siz biraz mukemmelliyetcı oldugunuz için yıpranıyorsunuz bosuna.
Yahu Allah aşkına sene olmuş 2021 konuşmayın böyle artık bir bitin ya. Ne demek kaliteli süt doyurucu süt! Elinizin altında bu kadar imkan var. Bir okuyun öğrenin böyle yanlış bilgilerle anneleri strese sokmayın.hayır ben şunu anlamıyorum annesi diye her şeyi doğru bilecek diye bir kural mı var? Allah’ın emri mi yani anne de bilemeyebilir ne var ki bu konuda? İlla annesi tok diyosa toktur diye bişi yok ki aç da olabilir sonuçta anneyiz diye bize doğurunca yukarlardan vahiy gibi güncelleme gelmiyor bazen tecrübeli insanları yetişkinleri dinlemekte de fayda var. Ayrıca her süt doyurucu olmayabilir 120cc sütünüzün olması sütünüzün kaliteli ve doyurucu olduğu anlamına gelmeyebilir her zaman.
Önce terbiyenizi takınır mısınız? Her sütün bir yoğunluğu vardır su gibi gelen sütle kıvamlı süt bir değildir bunu da bana söyleyen emzirme danışmanım olmuştu yeni doğum yaptığımda hatta bu yüzden meme değiştirilir. Neticede burda kimse doktor değil ve herkes bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyor. fikrinizi tanımadığınız insanlara saldırmadan söylemeyi öğrenin başkalarına neyi nasıl araştıracağını öğretmeye kalkmadan önce.Yahu Allah aşkına sene olmuş 2021 konuşmayın böyle artık bir bitin ya. Ne demek kaliteli süt doyurucu süt! Elinizin altında bu kadar imkan var. Bir okuyun öğrenin böyle yanlış bilgilerle anneleri strese sokmayın.
Her annenin sütü çocuğuna özeldir, çocuğun ihtiyacına göre üretilir. Kalitesiz anne sütü yoktur.
O resmi koymayabilşrdş. Kendi kocası da yok resimde. Eşimle kvnin olduğu fotoğrafı atmış. Hoş bir şey mş bunca olan olayın üzerine? Kışkırtmak için yapılır gibi???Eltiniz hanimefendiymis. Kayniyla onu yakistirmissiniz resmen ne kadar ayıp. Kadın açıklama yapmış birde.
Ben geniş değilim. Ne diyeyim kadına kocamın yanında düzgün giyin mi dşyeyim. Kocam zaten biliyor orda durmak istemediğimi problem yaşadığımızı, ortalığı yıkayım mı, daha önce söylediğin şeyleri neden tekrarlayayım her seferinde.Evde 3 kişi var
Konu sahibi kocası eltisi
Kayın yok
Koca eltisine yemek hazırlamadı diye kızıyor
Bütün işleri ona yaptırıyor
Kendisi şahit
Kayın değil
Kayın geniş
Kendisi değil
Üstüne eltinin giyimini, davranışlarını, köyde tek durmasını eleştiriyor
Kayın geniş
Kendisi değil
Şaka gibi olay.
Ben gayet saygılı yazdım. Mesajımda bir tane sizin deyiminizle terbiyemi bozduğum bir lafım yok. Sütün yoğunluğu tamamen farklı bir olay. Bu süt kalitesiyle ilgili değil. Bebeklerin sulu süte de ihtiyacı vardır. Emzirme danışmanının söylediklerini yanlış yorumlamışsınız. Tıpkı benim mesajım gibi...Önce terbiyenizi takınır mısınız? Her sütün bir yoğunluğu vardır su gibi gelen sütle kıvamlı süt bir değildir bunu da bana söyleyen emzirme danışmanım olmuştu yeni doğum yaptığımda hatta bu yüzden meme değiştirilir. Neticede burda kimse doktor değil ve herkes bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyor. fikrinizi tanımadığınız insanlara saldırmadan söylemeyi öğrenin başkalarına neyi nasıl araştıracağını öğretmeye kalkmadan önce.
Tamam o zaman daha dikkatli olurum dedi. Senin alındığının rahatsız olduğunun farkında değildim dedi.Yok artık çok irite edici bir durum. Bunu paylaşınca açıklaması ne oldu ki? Ayrıca bunlar madem oluyor o ortamda neden duruyorsunuz ki?
Siz kiskirtilmaya çok müsaitsiniz, haklı da haksız da olsanızO resmi koymayabilşrdş. Kendi kocası da yok resimde. Eşimle kvnin olduğu fotoğrafı atmış. Hoş bir şey mş bunca olan olayın üzerine? Kışkırtmak için yapılır gibi???
Sütün kısımları var ön süt son süt gibi. Besleyici olan süt son süttür ve kıvamlıdır, daha yağlıdır. Daha su gibidenilen ön süttür miktarı daha fazladır ve su gibidir. Ve her annede ön süt de son süt de bulunur. Bu annenin sütü besleyici demek değildir siz çok yanlış anlamışsınız. Her süt besleyici olmazmısmıssss. Biliyor mususunuz yapılan araştırmalarda maymunların bile sütlerinin farklılık gösterdiği yavrusuna özel olduğu saptanmış :d insanınki hayli hayli öyle. Her annenin sütü de evladına göre şekillenir hatta çocuk hasta olunca annenin sütünün ona yönelik antikorlar üretmeye başladığını gösteren çalışmalar mevcut. Bence hanımefendiye diyeceğinize siz daha çok araştırın.Önce terbiyenizi takınır mısınız? Her sütün bir yoğunluğu vardır su gibi gelen sütle kıvamlı süt bir değildir bunu da bana söyleyen emzirme danışmanım olmuştu yeni doğum yaptığımda hatta bu yüzden meme değiştirilir. Neticede burda kimse doktor değil ve herkes bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyor. fikrinizi tanımadığınız insanlara saldırmadan söylemeyi öğrenin başkalarına neyi nasıl araştıracağını öğretmeye kalkmadan önce.
Bir olay geçmiş, olay sıcakken üzerinr bunu yapıyor. Seninle olan fotoyu atmadılar diyo, o zaman koymayabilşrdi. Ben olsam koymadım çünkğ hoş değşl yanlış anlaşılacak bir foto.Siz kiskirtilmaya çok müsaitsiniz, haklı da haksız da olsanız
Eltimle yaşıtlar. Hayranlık duyuyor gibi bu çevrede tanıdığım kişilerinde dikkatini çekmişti. Eşşme bir imada bulunmadım, ama fazla yakınlık kurduğunu veya hareketlerine dikkat etmediğini aynı davranışları ben yapsam hoşuna gitmeyeceğini anlattım. O da tamam demişti ama ama işte... Direk yüzüne sen yengenin eşi gibi davranıyorsun karını değil onu daha çok düşünüyorsun demedim ama onun ultrason görüntüsünü telefonunda saklayıp benimkini silmesi, nişan öncesi bana aldığı hediyenin aynısını eltime hediye almak istemesi, eltime yardımcı olduğu onu düşündüğü kadar beni düşünmemesi insana farklı şeylet düşündürüyor, benim onun gibi olmamı istiyor sanırım. Mesela eltim bebeği ile kocası olmadan köye geldiğinde ben de hamileydim. Onu düşündüğü kadar beni düşünmüyordu.
Önemsenmediğiniz için eşinizin size bu duyguyu hissettirdiğini düşünüyorum. Çünkü bazı erkekler evlendikten sonra eşleri ile ilgilenmezken; anneleri, kız kardeşleri ya da kendi ailesinden herhangi bir bireye hayranlık duyarak onların tüm sorunlarını çözmeye kendilerini adayabiliyor. Üstelik eşinin bu durumdan olumsuz etkilendiğinin farkına varmadıkları gibi, eşi bunu farkettiğini ve rahatsız olduğunu söylediğinde eşine daha çok öfkelenerek eşini suçlar. Bence siz mümkün mertebe eşinizle kendi ailesi hakkında olumsuz bir şey konuşmayın. Gitmek zorunda olduğunuzda da politik davranıp bir kaç gün idare edin.Surat asmayın. Siz karşılıklı diyaloğa girmedikçe ve bir kaç gün idare edince eşinizin size karşı tavrı da değişecektir. Eltinizi de bir müddet eşinizin kız kardeşi gibi görün. Ben de abimden önce evlendim. Kızım doğduğunda, abim yeni evlenmişti. Abim kızımı o kadar çok seviyor ve özlüyordu ki, her hafta başka bir şehirden kızımı görmeye geliyordu. Tüm profil fotoları kızımın resmiydi. Eşi bu duruma sinir oluyordu. Hatta daha sonra onların da çocuğu olduğunda eşine sürekli benim anneliğimi övüp duruyordu.Ne zaman yardıma ihtiyacım olsa eşimden önce koşardı. Ben de abime eşine karşı daha anlayışlı, ilgili olması gerektiğini asla benimle kıyaslamamasını, eşinin haklı olarak rencide olduğunu söylüyordum. Zamanla bu huyunu bıraktı. Ben görümce değil de elti olsam o zaman böyle mi düşünülecekti?Eltimle yaşıtlar. Hayranlık duyuyor gibi bu çevrede tanıdığım kişilerinde dikkatini çekmişti. Eşşme bir imada bulunmadım, ama fazla yakınlık kurduğunu veya hareketlerine dikkat etmediğini aynı davranışları ben yapsam hoşuna gitmeyeceğini anlattım. O da tamam demişti ama ama işte... Direk yüzüne sen yengenin eşi gibi davranıyorsun karını değil onu daha çok düşünüyorsun demedim ama onun ultrason görüntüsünü telefonunda saklayıp benimkini silmesi, nişan öncesi bana aldığı hediyenin aynısını eltime hediye almak istemesi, eltime yardımcı olduğu onu düşündüğü kadar beni düşünmemesi insana farklı şeylet düşündürüyor, benim onun gibi olmamı istiyor sanırım. Mesela eltim bebeği ile kocası olmadan köye geldiğinde ben de hamileydim. Onu düşündüğü kadar beni düşünmüyordu.
Yoo genişsiniz, kaynınızın haberi yok ama sizin var.Ben geniş değilim. Ne diyeyim kadına kocamın yanında düzgün giyin mi dşyeyim. Kocam zaten biliyor orda durmak istemediğimi problem yaşadığımızı, ortalığı yıkayım mı, daha önce söylediğin şeyleri neden tekrarlayayım her seferinde.
Bilime tabii ki inanıcaz ama bilim dogmatik bişey değil. Öyle olabileceği gibi öyle olmadığı durumlar da var sonuçta bunlar araştırma belirli kişi sayısıyla yapılıyor ve çoğunluk sonuçları bilimsel olarak addediliyor. Nasıl ki 6.ay sonunda ek gıdaya geçiliyor çünkü anne sütü yeterli olmuyor 3.4. ayda da belki de yetmiyor olabilmesi dünyanın en enteresan olayı değildir sanırım. Her neyse benim sizle aramdaki fark ben de okuyorum ama tecrübelerim görüp yaşadığım şeyler de var okuduğum herşeye körü körüne inanmıyorum aklıma yatanı yapıyorum kim nasıl istiyosa öyle yapabilir.Sütün kısımları var ön süt son süt gibi. Besleyici olan süt son süttür ve kıvamlıdır, daha yağlıdır. Daha su gibidenilen ön süttür miktarı daha fazladır ve su gibidir. Ve her annede ön süt de son süt de bulunur. Bu annenin sütü besleyici demek değildir siz çok yanlış anlamışsınız. Her süt besleyici olmazmısmıssss. Biliyor mususunuz yapılan araştırmalarda maymunların bile sütlerinin farklılık gösterdiği yavrusuna özel olduğu saptanmış :d insanınki hayli hayli öyle. Her annenin sütü de evladına göre şekillenir hatta çocuk hasta olunca annenin sütünün ona yönelik antikorlar üretmeye başladığını gösteren çalışmalar mevcut. Bence hanımefendiye diyeceğinize siz daha çok araştırın.
Ya söylediğiniz cümlenin bile farkında değilsiniz siz şok edici! Bilim dogmatik değil demiş bi de. Evet bilim kanıtlara dayılıdır, dogmatik tartışmaya araştırmaya açık olmayan savlara dayalı demektir. Yani deneye dayalı, kanıta dayalı ispatlı şeyleri kabul etmeyerek onları yok sayan, inanç üzerine dayalı felsefi yapı denilebilir :d aynı sizin gibi. Siz dogmatiksiniz dhdmdjdj, kalkıp kimi annenin sütü doyurucu kiminin doyurucu değil diyorsunuz bunu nereden öğrendiniz? Emzirme danışmanınızın söylediği şeyi bile eksik öğrenip ahkam kesip kimi süt akışkan kimisi kıvamlı diyorsunuz ben de diyorum ki bahsettiğiniz şey ön süt ve son süt her annede olan sey. İstisnasız her kadında olan bir şeyi de size söyleyeyim prematüre doğum yapan annelerin sütleri normal doğum yapan kadınların sütlerinden yapısal olarak farklıdır. Bakın bir başka şey de söyleyeyim istisnasız her annenin gece ve gündüz sütü de farklıdır hanımefendi. Gece sütü içerdiği enzimler dolayısıyla ‘uyku’ yapmaktadır bebeğeBilime tabii ki inanıcaz ama bilim dogmatik bişey değil. Öyle olabileceği gibi öyle olmadığı durumlar da var sonuçta bunlar araştırma belirli kişi sayısıyla yapılıyor ve çoğunluk sonuçları bilimsel olarak addediliyor. Nasıl ki 6.ay sonunda ek gıdaya geçiliyor çünkü anne sütü yeterli olmuyor 3.4. ayda da belki de yetmiyor olabilmesi dünyanın en enteresan olayı değildir sanırım. Her neyse benim sizle aramdaki fark ben de okuyorum ama tecrübelerim görüp yaşadığım şeyler de var okuduğum herşeye körü körüne inanmıyorum aklıma yatanı yapıyorum kim nasıl istiyosa öyle yapabilir.
Suç sizde ve eşinizde. Herkesin içinde sizi döven, söven adamın yanında blöf yapıp kalırsanız, sizle dalga geçenlerin doğum gününe giderseniz her şeyi yaparlar. Çünkü sizi umursayan yok.Bir olay geçmiş, olay sıcakken üzerinr bunu yapıyor. Seninle olan fotoyu atmadılar diyo, o zaman koymayabilşrdi. Ben olsam koymadım çünkğ hoş değşl yanlış anlaşılacak bir foto.
Ay he he evet. Allah etrafınızdaki insanlara sabır versin.Ya söylediğiniz cümlenin bile farkında değilsiniz siz şok edici! Bilim dogmatik değil demiş bi de. Evet bilim kanıtlara dayılıdır, dogmatik tartışmaya araştırmaya açık olmayan savlara dayalı demektir. Yani deneye dayalı, kanıta dayalı ispatlı şeyleri kabul etmeyerek onları yok sayan, inanç üzerine dayalı felsefi yapı denilebilir :d aynı sizin gibi. Siz dogmatiksiniz dhdmdjdj, kalkıp kimi annenin sütü doyurucu kiminin doyurucu değil diyorsunuz bunu nereden öğrendiniz? Emzirme danışmanınızın söylediği şeyi bile eksik öğrenip ahkam kesip kimi süt akışkan kimisi kıvamlı diyorsunuz ben de diyorum ki bahsettiğiniz şey ön süt ve son süt her annede olan sey. İstisnasız her kadında olan bir şeyi de size söyleyeyim prematüre doğum yapan annelerin sütleri normal doğum yapan kadınların sütlerinden yapısal olarak farklıdır. Bakın bir başka şey de söyleyeyim istisnasız her annenin gece ve gündüz sütü de farklıdır hanımefendi. Gece sütü içerdiği enzimler dolayısıyla ‘uyku’ yapmaktadır bebeğeya ama pardon hep haklı en haklı sizsiniz. Konu sahibinin sütü değil mesele, sizin insanlara yanlış bilgi verip (başta bahsettiğim süt meselesi) üstüne üstlük hala bu yanlısı kabullenmemeniz. Eksik bilgi en kötüsü, hele okuduğunu anlamamak daha vahim. Aramızdaki farkla gelecek olursak muhtemelen en büyüğü sizin her daim doğruyu bilip kendini mükemmel gören bir yapıya sahip olmanız benim ise kendimi normal bir insan olarak görmemdir hadi iyi akşamlar en çok bilip araştıran her daim haklı dogmatik hanımefendi.
Aslında dediğiniz gibi yapmaya çalışıyorum ama eşim çocukmuşum gibi onlara gittiğimizxe her hareketşmş kontrol etmeye çalışıyor, çocukla ilgili vs stres yaptırıyor işime karışıyor, niye öyle oturdun niys öyle yedin niye öyle dedin vs gibi. Eşimle aramızda 7 yaş var. Kv farklı ilde ama eltim yakın bir ilçede oturuyor bize. Sık aramam, sık görüşmem ayda 1 kere gideriz bazen 2 olur. Eltim beni aramıyor sadece whatsapptan mesaj atıyor bende o aramadığı için aramıyorum artık diyormuş. Sık sık aramak zorunda değilim ki. İstesem ararım.kv de beni niye sık aramıyorsun her gün arasana niye haftada 1 arıyorsun dşyor mesela.Önemsenmediğiniz için eşinizin size bu duyguyu hissettirdiğini düşünüyorum. Çünkü bazı erkekler evlendikten sonra eşleri ile ilgilenmezken; anneleri, kız kardeşleri ya da kendi ailesinden herhangi bir bireye hayranlık duyarak onların tüm sorunlarını çözmeye kendilerini adayabiliyor. Üstelik eşinin bu durumdan olumsuz etkilendiğinin farkına varmadıkları gibi, eşi bunu farkettiğini ve rahatsız olduğunu söylediğinde eşine daha çok öfkelenerek eşini suçlar. Bence siz mümkün mertebe eşinizle kendi ailesi hakkında olumsuz bir şey konuşmayın. Gitmek zorunda olduğunuzda da politik davranıp bir kaç gün idare edin.Surat asmayın. Siz karşılıklı diyaloğa girmedikçe ve bir kaç gün idare edince eşinizin size karşı tavrı da değişecektir. Eltinizi de bir müddet eşinizin kız kardeşi gibi görün. Ben de abimden önce evlendim. Kızım doğduğunda, abim yeni evlenmişti. Abim kızımı o kadar çok seviyor ve özlüyordu ki, her hafta başka bir şehirden kızımı görmeye geliyordu. Tüm profil fotoları kızımın resmiydi. Eşi bu duruma sinir oluyordu. Hatta daha sonra onların da çocuğu olduğunda eşine sürekli benim anneliğimi övüp duruyordu.Ne zaman yardıma ihtiyacım olsa eşimden önce koşardı. Ben de abime eşine karşı daha anlayışlı, ilgili olması gerektiğini asla benimle kıyaslamamasını, eşinin haklı olarak rencide olduğunu söylüyordum. Zamanla bu huyunu bıraktı. Ben görümce değil de elti olsam o zaman böyle mi düşünülecekti?
Lütfen siz de biraz empati yapın. Sizden farklı şehirde yaşayan, sadece kısıtlı zamanlarda yaşanan saçma sapan sözler, olaylar, kişilerle uğraşacağınıza bebeğinize, işinize ve eşinize odaklanın. Siz önemsiz mevzuları görmedikçe, duymadıkça, düşünmedikçe kısaca önemlileştirmedikçe hem siz mutlu olursunuz hem de çekirdek aileniz.Size ve bebeğinize katkı sağlayacak şeyleri araştırıp vaktinizi ve düşüncelerinizi bunlar için ayırın.
Anladım. Zor bir durum. Ama işte ya bu deveyi güdecek ya da bu diyardan gideceksiniz. Anlatımınızdan diyardan gitmeyi göze alamadığınıza göre, deveyi güdeceksiniz ama nasıl. İşte gerçekten çok zor. Çok sabırlı olup hepsine evet haklısınız deyip bildiğinizi okumaktan başka çareniz yok gibi. Politik davranıp eşinize sorun yansıtmayın.Eşinizin yanında onun ailesine iyi davranıp, sonra umursamayın. Şu an ben size boşanın diyemem çünkü çalışmıyorsunuz, aileniz sizin tam olarak arkanızda değil ve bebeğiniz çok küçük. Eş ailesinin yanında tartışmanız, onun size şiddet göstermesi, tüm sorunların ortaya dökülmesi ve haricinizdekiler tarafından eleştiriler, ailenizin geleceğini söyleyip ailenizin gelmemesi ve gideceğim restinize git şeklindeki eşinizin tavrına karşı gitmemeniz sizin ciddiyeti yerle bir etmiş. Bunlar size tecrübe olsun. Tek siz çabaladığınızdan çok zor belki ama boşanamayacaksanız bu raddeye getirmemeye çalışın. Aileniz için de ne desem bilemedim. Sizi bayağı küçük düşürmüşler. Ben olsam ailemle ilişkimi de gözden geçirirdim.Aslında dediğiniz gibi yapmaya çalışıyorum ama eşim çocukmuşum gibi onlara gittiğimizxe her hareketşmş kontrol etmeye çalışıyor, çocukla ilgili vs stres yaptırıyor işime karışıyor, niye öyle oturdun niys öyle yedin niye öyle dedin vs gibi. Eşimle aramızda 7 yaş var. Kv farklı ilde ama eltim yakın bir ilçede oturuyor bize. Sık aramam, sık görüşmem ayda 1 kere gideriz bazen 2 olur. Eltim beni aramıyor sadece whatsapptan mesaj atıyor bende o aramadığı için aramıyorum artık diyormuş. Sık sık aramak zorunda değilim ki. İstesem ararım.kv de beni niye sık aramıyorsun her gün arasana niye haftada 1 arıyorsun dşyor mesela.
Ama elti ile kız kardeş farklı. Kardeşi olsa böyle kıskanmazdım.
Aç oldugu icin degil de belki gazı oldugu icin emiyor yada iciyor biberondakini.. bebekler gazı oldugunda da emmek isterler ac zannedip cok emzirince daha da siddetlenir gazı.. bu da bir ihtimal sonuçta..Bakın ben de bebek büyüttüm. Karnı tok olan çocuk bu kadar ağlamaz. Sırf inatlaşmak ve onların dediğinin tersini yapmak için çocuğunuzu aç bırakmayın bence. Gerçekten tok bebek o kadar mama içmez içemez. İnsanları inadınızla biraz delirtmişsiniz gibi geldi bana. Ayrıca ailenizi arayıp gidememeniz de kötü olmuş sizin için çünkü böyle bi adama bi koz daha vermiş olmuşsunuz.