Tatil değil zehir oldu izin bana.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakın ben de bebek büyüttüm. Karnı tok olan çocuk bu kadar ağlamaz. Sırf inatlaşmak ve onların dediğinin tersini yapmak için çocuğunuzu aç bırakmayın bence. Gerçekten tok bebek o kadar mama içmez içemez. İnsanları inadınızla biraz delirtmişsiniz gibi geldi bana. Ayrıca ailenizi arayıp gidememeniz de kötü olmuş sizin için çünkü böyle bi adama bi koz daha vermiş olmuşsunuz.
Bir annenin çocuğunın beslenme şeklini kendisi seçip ve bunda kararlı olması inatlaşma mı yani?
Bir çocuğun ihtiyaçlarını en iyi annesi bilir, annelik içgüdüsel bir duygu.

Merhaba hanımlar, daha önceki konularımı biliyorsunuz. Yaklaşık bir ay önce memlekete gittik eşim ve bebeğimle birlikte. Keşke gitmeseydik.

4 aylık bebeğim var. Bebeğimi emziriyorum, günde sadece 1 kere mama veriyordum bazen hiç mama vermiyordum. Bebeğim hava değişiminden dolayı köyde huzursuzdu, normalden fazla ağlamaya başladı, gündüz uykularını rahat uyuyamıyor tam uyuduğu sırada eltimin çocukları, kv sesinden veya bir yere gidileceği için uyandırmamı söyledikleri için uyanıyor uyrkusunu alamadığı için gittiğimiz yerde huzursuz olup ağlıyordu. Bir gün bebeğimi uykusundan uyandırıp pikniğe gidelim dediler, kızım durmamaya ağlamaya başladı, uyutmaya vs çalışıyordum karnı da toktu ama uyumuyordu, kv oyalamak için kucağına aldığında uyuyakaldı ve kv eşimle bana "çocuğun uykusu varmış bir çocuğa bakamıyorsunuz" dedi. Ben daha iyi bakıyorum dedi.

Neyse asıl olay patlak vermeden önceki akşam, kv eşimde varken bebeğe mama vermeyi arttırmamı, bebeğin mama yediğinde daha mutlu olduğunu 1 kere vereceğime 3 kere vermemi vs söylüyordu
Ben de sütümün yettiğini kendim çok zorlandığım zaman mama verdiğimi veya damla vermek için mama verdiğimi söyledim. Bebek emerken de huzursuz doymuyor bebek filan diyordu ben de tazyikli geldiği için öyle huzursuz diyordum kvme. İstersen eşime sor filan dedim. Eşim de kvme kızdı mama verin dediği için ve bana dönüp bir daha annemlerin yanında mama verme dedi gitti.

Yarısı gün, bayramdan 2 3 gün önce, eşim, eltim ve çocuklarla birlikte yürüyüşe gezmeye çıktık, bebeği doyurup uyutup öyls çıkarmıştım ama yarım saat 1 saat sonra uyanıp ağladı emzirdim, yürüyüş dönüşü ağladı emzirdim, eve geldik bebeğe duş aldırdım, uyutmak için emzirdim ve bebeğim uyurken duşa gireyim dedim o ara bebeğim uyandı ve eşim bebekle ilgilenşyordu. Benim duşa girip çıkmam en fazla 15 dk sürmüştğr bu 15 dk içerisinde bebeğim kriz geçirircesine ağlıyordu sesini duyuyordum. Hemen giyinio duştan çıktım bebeğime babası mama yapmış babaannesi mamayı içiriyordu. Bana da kv " kızım çok ağladı, durmadı, yengem okudu ama susturamadık. Çok acıkmış meğersem ondan ağlıyormuş mamayı yiyince nasıl sustu, yengem küçücük bebeği niye köy yerinde öyle gezdiriyorlar nazar değer diyor" dedi. Ben de üzülüp sinirlenip "bebek diye gezdirmeyecek miyiz, demekki kem gözle fesatça bakıyorlar ki nazar değiyor. Bir daha da bebeği oralarda gezdirmem." dedim. Bebeğimi alıp içeriye yattığım odaya girdim ve eşim de geldi. Eşim " bu çocuk doyuyorda, sütün yetiyorda niye bu kadar mama yedi. Kaç kere emzirdin sabahtan beri giderken gelşrken sürekki emzirdin de bu çocuk niye mama yedi" diye hesap sormaya, sütümün yetmediğini ima etmeye başladı. Ben de sinirlenip " tamam canım, benim sütüm yetmiyor, siz her şeyi daha iyi bilirsiniz.Beni yalnız bırak çocuğu uyutacağım." dedim ağlayarak. Eşim de sinirlenip üzerime yürüdü, taklidimi yaparak kendi göğsünü sıkarak "kes sesini, bu çocuğa bakacaksan adam gibi bakacaksın. Kimseyw birşey dedirtmiyorsun, sütü yetiyormuş da, fışkırıyor tazyikli geliyormuş da filan filan. Sütün geliyorda niye mama yedi bu çocuk." dedi. Odadan çıkmasını, çocuğa nasıl bakacağımı iyi bildiğimi. Kendi bebeğime benden iyi kimsenin bakamayacağını, bebeğime çok iui baktığımı, laf etmeye, karışmaya kimsenin hakkı olmadığını ve daha fazla tartışıp beni üzerek sütümün kesileceğini söyledim. Sütü kesilecekmiş hanımefendinin diye dalga geçti. Odadan çıkmasını beni rahat bırakmasını söylemeye devam ettim. "Sus" diyerel üzerime yürüyüp bana tokat attı, ve kucağımdaki bebeğim de ağladı olayın etkisiyle, ben de beddua edip ondan boşanacağımı, ailemi arayacağımı söyledim. "adamsan ara aileni hadi, ara hadi gelsinler alsınlar. Adamsan ararsın." dedi. Ve ben ailemi aradım. Beni gelin alın buradan dedim, ailemde o sırada memlekete geliyordu bayram için, köye gelmelerine 1-2 saatleri vardı. Ben arayınca daha da sinirlenip bebeğim kucağımdayken üzerime yürüdü, eşyalarımı toplamamı söyledi ve bende eşyalarımı toplamaya başladım. Bebeğim o sırada yatıyordu yatakta, kvmi çağırdı eşim. Kv gelip bebeği uyuyan çocuğu kucağına alınca bebeğimi benden ayıracaklar zannettim ve niye kucağına aldığını benden ayıramayacaklarını söyledim. Kv ise öylesine aldığını, öyle birşey yapmayacağını olayın ne olduğunu sordu, eltim ve kayınpederimde geldi odaya, aramızdaki herşeyi özelimizi onlara döktü. Beni küçük düşürdü, temiz değilmişim, hem oturduğumuz evi hem de köydeki benimsememişim, kendi gözünde kusur olarak gördüklerini herşeyi döktü, benim ailemle görüşmek istememi bile abartarak anlattı. Neler neler dedi. Neden ailemi aradığımı sordular, bana tokat attı niye aramayayım ben sahipsiz miyim benim de bir ailem var, yeter artık dedim. Bana ne alaka sahipsizlikle diyorlar, eltim de keşke aramasaydın aileni, barışın konuşun diyor bende kocan sana bunu yapsa sen kalır mısın diyprum "bizim ilişkimiz çok farklı" diyor bana eltim. Düzeltme bahanesiyle kendi fikirlerini de empoze etmeye başladılar eşime. Eşim kvme ailelerle konuşup arayı düzeltmeye çalışmayın diye telkinde bulunuyordu. Benimle ilgilş herşeyini ortaya dökmüşyü. Eltim de o kadar sık gitmeyiver ailene vs diypr. Haftada 1 kere gitmek çok sıkmış. Daha az gitmeliumişim, eşimi de gitmek için zorlamamalıymışım filan. Süt konusunfa da gerçekten normalden fazla ağlıyormuş mama vermeliymişim vs. Ama vurması da yanlışmış öyle şeyler diyolar. Eşim de ailesi gelsin alsın ben karşılaşmak konuşmak istemiyorum karşılaşırsaö kötü olur diyor. Çünkü silahı var ailem de gelmedi benden cevap beklediler. Ben tartışırken aileme zarar verecek diye tekrardan gelin diye aramadım. Neyse uzub uzun konuşup yeniden denememizi istediler bayramda küslük olmaz ikinizde hatalarınızıı düzeltin dediler. Israr ettiler yeniden deneyelim dedik ama kv hala sütün yetmiyor mama ver demeyw devam ediyor. Bebeğime ben değil eşim bakıyormuş ben bakamıyormuşum öyle diyor. Sadece sevmek için kucağjna alıyor bebeği eşim. Sanki altını değiştirip o uyutuyor veya herşeyiyle o ilgileniyormuş gibi konuşuyorlar.

Kendimi kötü hissediyorum aradan 15 20 gün geçti ama acısını unutamıyorum. Eşimle aramız şuan normsl gibi ama bir soğukluk bşr kırıklık var. Hala laf sokuyor ve dalga geçiyorlar ailecek.
Yazıcak birşey bulamıyorum kusura bakmayın ama tv çıkan karısını vuran kv vuran öldüren insanlar da işe böyle başlıyor işte vakit varken siz oturup düşünün bebişle kendinize bir yol çizin. Artık ciddiye alıcaklarını düşünmüyorum sizi eşiniz insan olsa özelinizi zaten anasına eltinize anlatmazdı size tokat atıp şiddet gösterdiği halde. Ayrıca bebek sizin bebeğiniz doğurmasını bildiğinize göre bakmasına da bilirsiniz bu kadar herşeyin içinde olmaları ayrıca itici. Oturup düşünün çünkü o iş bir tokatla kalmaz her kavganızda artan bir şiddetle devam eder

Anladım. Zor bir durum. Ama işte ya bu deveyi güdecek ya da bu diyardan gideceksiniz. Anlatımınızdan diyardan gitmeyi göze alamadığınıza göre, deveyi güdeceksiniz ama nasıl. İşte gerçekten çok zor. Çok sabırlı olup hepsine evet haklısınız deyip bildiğinizi okumaktan başka çareniz yok gibi. Politik davranıp eşinize sorun yansıtmayın.Eşinizin yanında onun ailesine iyi davranıp, sonra umursamayın. Şu an ben size boşanın diyemem çünkü çalışmıyorsunuz, aileniz sizin tam olarak arkanızda değil ve bebeğiniz çok küçük. Eş ailesinin yanında tartışmanız, onun size şiddet göstermesi, tüm sorunların ortaya dökülmesi ve haricinizdekiler tarafından eleştiriler, ailenizin geleceğini söyleyip ailenizin gelmemesi ve gideceğim restinize git şeklindeki eşinizin tavrına karşı gitmemeniz sizin ciddiyeti yerle bir etmiş. Bunlar size tecrübe olsun. Tek siz çabaladığınızdan çok zor belki ama boşanamayacaksanız bu raddeye getirmemeye çalışın. Aileniz için de ne desem bilemedim. Sizi bayağı küçük düşürmüşler. Ben olsam ailemle ilişkimi de gözden geçirirdim.
En mantıklı yorumlardan ve şu konumda konu sahibinin yapacağı tek şey bana da böyle geliyor

Sütünüzün olup olmadığını anlamak zor değil. Emzirdikten sonra ya da o uyurken sütünüzü sağıp miktarını kontrol edebilirisiniz. İlk kızımda emzirdikten sonra bile sağmak zorunda kaldığım oluyordu. İkinci kızımda da sütüm yoktu. Bu gücenilecek bir şey değil. İkincide mama vermek için kendim çok uğraştım ama istemedi çocuk. Ağlamasının sebebi bebek reflüsü ya da gaz olabilir. Her bebek açlıktan ağlamaz. İlk kızım kolikti. Herkes aç sanıyordu. Ben de devamlı emziriyordum. Aynı zamanda bebek reflüsü de varmış. Fazla emzirdiğim için daha fazla gaz ve kusma oluyordu. Annelik içgüdüsel olsa da zamanla öğrenilen bir şey.

Doğum sonrası hassas dönemdesiniz. Olayları biraz farklı görüyorsunuz. Aç desinler, sütün yetmiyor desinler duymamaya çalışın. Çok zor ama başka çaresi yok. Tokat olayına girmeyeceğim. Şefkate ve anlayışa ihtiyaç duyduğunuz bir dönemde eşinizin sınırı bu şekilde aşması hakkında ne yazabilirim bilmiyorum.

Yaşınızı bilmiyorum ama 10 yıllık evliyim ve öğrendiğim şu ki eşinizin ailesini çok sık görmüyorsanız onların yanında suratınızda bir gülümseme olmasını, her zaman size yardımcı olmak istiyorum havası içinde olmanızı ve onlarla ilgili önemsiz detayları eşinize anlatmamayı tavsiye ederim.

Senede iki üç hafta görüyorum ben. İki görümcem bir eltim var. Yanlarına gittiğimde elimden geldiğince sorgulamadan her işi yapıyorum. Görümcelerimin çamaşırlarını bile katlar koyarım. Onlar da o yüzden bana aynısını yaparlar. Devamlı gülümserim. Ay ben yaparım sen bana söyle anne modunda gezerim. Sözleri bir kulağımdan girer öbüründen çıkar, alınmam, şakaya vururum. Eşime de bir şey söylemem. Bunu öğrenmem zaman aldı.

Eşim kendi ailemle ilgili şikayette bulunsa buna tahammül edemem açıkçası. O yüzden ben de yapmamaya çalışıyorum. Siz de yapmayın. Haftada bir arayıverin ne olacak? Anne nasılsın merak ettim seni dersiniz. Size düşen bu ama eşiniz nasıl düzelir onu bilemem.

Ana babası adam etmrk için uğraşmamış direk hastalıklı bir evlat yetiştirmiş. Küçükken bağa bahçeye gitmek için küçücük çocuğu akşama kadar odaya kilitleyenden ne beklersin ki.
bence sızde pek saglıklı dusunemıyorsunuz
ınsan yasadıklarıyla karakterını butunlestırır kımızı zulm gordugunde alim olur kimisi zalim bu kısının karakterıyle dogru orantılıdır kocanızın karakterı bes para etmezmıs o yuzden hıncını sizi döverek ezerek hakaret ederek alıyor varsa sorunu doktora gıtsın veya kıymetınızı bılsın sıze sarılsın bunun yerıne bambaska seyler yapıyor sızde devam edıyorsunuz hadı anası babası kotuydu sız ıyısınız ? ona ezıyet etmıyorsunuz sıze nıye boyle ?

bence ılk etapda sız bır doktora gıdın hem lohusasınız hem anne kendınız ıcın bıraz toparlanın doktora bır sure gıttıkten sonra her saglıklı bırey gıbı dogruyu yanlısı ve ne yapmanız gerektıgını anlayıp ona gore yol alacaksınızdır

hıc bır cocuk aciz annenın elınde buyumek ıstemez baba zaten manyak yazık cocuga

Süt konusunda fazla diretmişsim, ne gerek var. Çocuk maya yiyip uyuyorsa ver yani ne olur. Eski insanlar hep böyle der zaten, bebek aç olduğu için huysuzlanıyor diye. Benim kv bebeğe mama verse uyytsa baksa çok mutlu olurum. İnşallah bebişim olur da bakarlar. Ama kocan tam bir dağ ayısı, gitmeyeceksen rest çekip giderim demeyecektin. Bu olaylar bu gidişle tekrarlanır

Insanlarla fikir verip sonra köşeye cekilsekte ısrarcı olmasak...biraz da insanları dinleyip acaba haklılar mi desek...

Sütünüzün olup olmadığını anlamak zor değil. Emzirdikten sonra ya da o uyurken sütünüzü sağıp miktarını kontrol edebilirisiniz. İlk kızımda emzirdikten sonra bile sağmak zorunda kaldığım oluyordu. İkinci kızımda da sütüm yoktu. Bu gücenilecek bir şey değil. İkincide mama vermek için kendim çok uğraştım ama istemedi çocuk. Ağlamasının sebebi bebek reflüsü ya da gaz olabilir. Her bebek açlıktan ağlamaz. İlk kızım kolikti. Herkes aç sanıyordu. Ben de devamlı emziriyordum. Aynı zamanda bebek reflüsü de varmış. Fazla emzirdiğim için daha fazla gaz ve kusma oluyordu. Annelik içgüdüsel olsa da zamanla öğrenilen bir şey.

Doğum sonrası hassas dönemdesiniz. Olayları biraz farklı görüyorsunuz. Aç desinler, sütün yetmiyor desinler duymamaya çalışın. Çok zor ama başka çaresi yok. Tokat olayına girmeyeceğim. Şefkate ve anlayışa ihtiyaç duyduğunuz bir dönemde eşinizin sınırı bu şekilde aşması hakkında ne yazabilirim bilmiyorum.

Yaşınızı bilmiyorum ama 10 yıllık evliyim ve öğrendiğim şu ki eşinizin ailesini çok sık görmüyorsanız onların yanında suratınızda bir gülümseme olmasını, her zaman size yardımcı olmak istiyorum havası içinde olmanızı ve onlarla ilgili önemsiz detayları eşinize anlatmamayı tavsiye ederim.

Senede iki üç hafta görüyorum ben. İki görümcem bir eltim var. Yanlarına gittiğimde elimden geldiğince sorgulamadan her işi yapıyorum. Görümcelerimin çamaşırlarını bile katlar koyarım. Onlar da o yüzden bana aynısını yaparlar. Devamlı gülümserim. Ay ben yaparım sen bana söyle anne modunda gezerim. Sözleri bir kulağımdan girer öbüründen çıkar, alınmam, şakaya vururum. Eşime de bir şey söylemem. Bunu öğrenmem zaman aldı.

Eşim kendi ailemle ilgili şikayette bulunsa buna tahammül edemem açıkçası. O yüzden ben de yapmamaya çalışıyorum. Siz de yapmayın. Haftada bir arayıverin ne olacak? Anne nasılsın merak ettim seni dersiniz. Size düşen bu ama eşiniz nasıl düzelir onu bilemem.
Biz eltimlerle ayda 1 veya 2 defa görüşüyoruz. Eşim her gün görüntülü arar kaynımı veya eltimi yeğenlerini görmek için. Kayınvalidemi de eşim her gün arar, ben ise haftada 1 defa ararım. Onun ailesine veya onun tarafına gitsem niye gidiyoruz demem laf etmem. Surat da asmam. Gittiğimde yardımcı da olurum hizmet de ederim. Kayınvalidemi haftada bazen 1 veya 2 defa aradığom halde eşime veya anneme beni şikayet ediyor, beni hiç aramıyor diye, hergün aramalıymışım, her gün eltim arıyormuş. Her gün aramak zorunda değilim ki. Her gün konuşacak ne konu bulayım. Onlar istiyor ki bütün günün hesabını vereyim ama öyle şey olur mu? Her gün aradıkça daha da karışıyorlar.

Onlaea göre arkadaşın olmayacsk, arkadaşlarımıza misafirliğe gidip gelmeyeceğiz, yani kayınvalideme göre böyle, anne baba ve kardeş ziyareti onlaea gidip gelmek yeterli.

Süt konusunda söyleyiş tarzları çok önemli, her gün "Senin bebeğin açlıktan ağlıyor, sütün yetmiyor bebeğin doymuyor, kabul et, birwz daha fazla mama ver, bakamıyorsun çocuğa." diye konuşursa siz de dolmaz mısınız? Alınmaz gücenmez misiniz?

Bebeğim de çok gaz çıkarır ve kusar. Bir dahakş kontrolümüzde doktoruna sorqxağım. Zaten gazlı bir bebekti doğduğunda da.

Onları aramasam gitmesem

Süt konusunda fazla diretmişsim, ne gerek var. Çocuk maya yiyip uyuyorsa ver yani ne olur. Eski insanlar hep böyle der zaten, bebek aç olduğu için huysuzlanıyor diye. Benim kv bebeğe mama verse uyytsa baksa çok mutlu olurum. İnşallah bebişim olur da bakarlar. Ama kocan tam bir dağ ayısı, gitmeyeceksen rest çekip giderim demeyecektin. Bu olaylar bu gidişle tekrarlanır
Bebek mama yiyip uyumuyor ki, mama yedi sustu diye çocuk mutlu diyor ama sonra yine devam ediyor. Bebeğim her zaman emerek uyur. Mama şle asla uyumadı, uyumaz.

Kvye göre çocuğa bakamıyormuşuz. Sürekli bunu dile getiriyor.

Insanlarla fikir verip sonra köşeye cekilsekte ısrarcı olmasak...biraz da insanları dinleyip acaba haklılar mi desek...
İnsanlar çocuğumu benden daha iyi mi tanıyacak. Zaten aç olduğunu hissettiğim de veriyorum. Israrla her gün bu mama ısrarı niye. Çocuğun kontrollerde kilosu iyi. Doymasa çocuk kilo alır mı? Çocuğum gazı olan, aç olmasada ilgi, gezmek, kucak ve uyku için ağlayan bir bebek. Uykusundan uyandırdıkları, rahatsız ettikleri, dişleri sürekli kaşınan, kendi evinde yatağında değil de başka bir evde yaşamaya başlayan bebek ne yapar sizce???

İnsanlar çocuğumu benden daha iyi mi tanıyacak. Zaten aç olduğunu hissettiğim de veriyorum. Israrla her gün bu mama ısrarı niye. Çocuğun kontrollerde kilosu iyi. Doymasa çocuk kilo alır mı? Çocuğum gazı olan, aç olmasada ilgi, gezmek, kucak ve uyku için ağlayan bir bebek. Uykusundan uyandırdıkları, rahatsız ettikleri, dişleri sürekli kaşınan, kendi evinde yatağında değil de başka bir evde yaşamaya başlayan bebek ne yapar sizce???
Bunu bir anne olarak size soralım, neden çocuğunuza bu eziyetleri yaşattınız?
Madem kimse sizi dinlemiyor gitmeyecektiniz oraya ya da resti çekip evinize geri dönecektiniz. Tam aksine çocuğu uykudan uyandırıp eltinin doğum gününe götüren sizsiniz. Böyle pasif annelik olur mu? Önce siz çocuğunuzu herkesten koruyacaksınız.

Ben en çok bebek için üzüldüm. Şu stresli ortamda belli ki o da huzursuz. Annesi mutsuz bebek mutsuz. Size tavsiyem aksiyon almayı düşünmüyorsanız duymazdan gelin herkesi yok sayın bildiğinizi okuyun. “Sütün az mama yedir” cümlesine “öyle mi diyorsun öyle deneyeyim” diyip bildiğinizi okuyun belli ki empati sıfır bir grup var karşınızda neden kendinizi anlatacaksınız ki hı hı tamam diyip geçin, anne sizsiniz miniğin sadece size ihtiyacı var.

Ayy sinirden deli oldum deli deli eşinin kafasını duvarlara surtesim geldi terbiyesiz adam
Keske gideceğim dediğinizde gitseydiniz aileniz de tokat attığını biliyor neden gelmedi ?
Benim de sütüm yetmedi belki sutunuz gerçekten yetmiyordur bunu kabullenmek zor oluyor ben bunu kabullenene kadar 10 kilo aldım ve dışarı bile çıkmadım aman mamaya biri görür de bir sey der diye
Zaten herkes çocuğunu emzirmek ister ama insan düşünemiyor bazen gurur yapıyor

Konunu tamamen okuyamadım ama bayram tatilinde kaynanamdaydım. Kendisiyle benzer şeyleri yaşadım.
Sıcaktan sinirden çocuk da etkilendi sütüm de etkilendi. Doymadı gibi hissettim. Yanımda mama vardı. Deneyeyim diye 30cc yapıp verdim. Kadının gözleri parladı mama verdim diye. Her ağlama sesinde mama verelim mama verelim. Duymadım ilgilenmedim. Eşime de yansıtmadım ama içimde patladı dönünce çok ağladım gerçekten annelerdeki bu mama merakını anlamıyorum. Mamayla uğraşana kadar sütümü artıracak bişeyler yapsan.
Benim kızım da kilo vermeye başlayınca doktor mecbur mamaya başlattı bunu duyan kayinvalidem bana mamaya büyüyen cocuk iyi olmaz ama siz bilirsiniz demisti
Biri ver der biri verme ne acayipler

Sürekli kendimi savunmak zorunda kalıyorum. Annesinin dolduruşuna geliyor birde eltimin. Eltimde sinsi. Gaz vermiyormuş kışkırtmıyırmuş gibi konuşuyor ama kışkırtıyor. Ama ben de sürekli cevap vermek, kendimi savunmak yerine cahilce söyledikleri şeylere gülüp yaa öylemi hımm tamam deyip geçeceğim. Ne halleri varsa görsünler. Geçen gün kv aradım hal hatır sormak için yine süt mama konusunu açtı ben bebeğe mama vermezsem kayınoeferim mama gönderecekmiş bize filan. Bende tamam anne emzirmem mama veririm hep dedim bana sütün yetmiyo işte kızım doymuyor çocuk ver mama nolcak dşyor. Bende dedim yetmediğini düşündüğümde zaten veriyorum ama sanki yetmese nasıl büyüdü kilo aldı vs diyorum. Çocuğa iyi bakın dedi, merak etme bakıyorum ben çocuğuma dedim. Bakmıyorsun benim oğlum bakıyor dedi sinirlendim bakacak tabi babası o ben tek başıma yapmadım o çocuğu dedim. Hem işte çalışıp hem evde bebek mi baksım sen ne iş yapıyorsun evde işim ne çocupa bakmak kadınım görevi adamın değil hem çalışıp hem çocuk mu baksın dedi, bende bakacak millet dört dönüyor bezini bile değiştiriyor bebeğinin dedim, sadece sevmek için kucağa almakla baba olunmuyor dedim, yanlış düşünüyorsuj vs vs diyor. Eşim de o an görevdeydi, bende eşim beni arayınca sesimin neden kötü olduğunu sorunca anlattım bir daha bana mama konusunu açmasınlar rahatsız oluyorum, sütün yetmiyor deyip duruyorlar, ben bakmıyormuşum da babası bakıyormuş, öyle diyor dedim. Anlattım yani durumu. Eşimde annesini arayıp kızdı sanırım. Bir daha da o günden sonra kv aramadım. Kv geçen rahatsızlandığım için aradı bebeği sordu ama mama konusunu açmadı. Soğuk konuştu. Ama umrumda değil. Öteki gelini gibi yalakalık, sinsilik yapıp göze girmekle uğraşamam.
Yaa kardeş sen daha ne arıyorsun o olaylardan sonra o kadını
Esin de annesine kızmış inanıyor musun buna asla kızmaz seni kotulemis olmasin ?

Aslında eşim ailesinin gerçek yüzünü görsün, ne zaman ailesinin yanına gidip uzun kaldıpımız zaman problem yaşadıpımızı görüp ona göre hareket etmesini, benim arkamda durmasını destek olmasını istiyorum, sanki gidersem eltimim vs ekmeğine yağ sürecek ve eşimi ben gittikten sonra daha da dolduracaklarmış gibi hissediyorum.
Bekleyin bakalım 150 sene sonra falan bu dedikleriniz olur o ışığı aldım ben eşinizden

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X