Tatil değil zehir oldu izin bana.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aman istediği kadar yersin dayağı yiyip oturan o eltisi ise prenses gibi

Eğer boşanmaya göze alamıyorsanız, böyle davranarak kendinize, çevrenize ve en önemlisi bebeğinize daha çok zarar verirsiniz. İnsanları değiştiremezsiniz. Kendinizi değiştirmelisiniz.Aslında önemsemeyecek kadar küçük sorunlar sizin ısrarlı, tavırlı davranışlarınız ve eşinizin öfkesini yönetememesi de eklenince şiddete kadar uzanmış. Madem boşanamayacaksınız ve arkanızda dağ gibi duracak bir aileniz de yok, öncelikle buna göre davranacaksınız.Ne gereği var sütünüzün olduğunu diğer insanlara kanıtlamak için sürekli insanlara sütüm var demenin. Bir dediniz iki dediniz. Karşı taraf cahil ve anlamıyorsa muhatap olmayın.Tamam mama veririm deyip geçin ne olacak. Farklı şehirlerde yaşayan ve yalnızca belirli zamanlarda görüştüğünüz eşinizin ailesiyle çatışmanın manası yok.Biraz daha tatlı dille insanlara tamam deyip kendi bildiğinizi yapın. Eltiniz sizden daha önce aileye girmiş ve sizden daha iyi tanıyor aileyi. Daha ılımlı yaklaşımı nedeni ile de eşinizin bile güvenini kazanmış.Siz de tepki verdikçe dah sert tepki ile karşılaşmışsınız. Benim de ilk doğumumda kayınvalidem sütün yetmiyor diye tutturuyordu.Ben bile inanmıştım buna. Kayınvalidem bebeğe mama veriyor ama bebek mamayı içmemek için direniyor ve asla mamayı içmiyordu. Buna rağmen hiç çatışmadım onlarla. Kontrole bizimle geldiğinde bebek 1,8 kilo almıştı. Hala doktora annesinin sütü yok ama mama almıyor bebek diye tutturunca doktor kayınvalideye çıkıştı.Ne maması bebek zaten üst sınırdan kilo almış dedi. Sonra benim kayınvalide bıraktı bu işleri.Eğer sütüm var diye diretsem benimki de çok fena herkesi ayağa kaldırırdı. Böyle şeyler için bunlara karşı cevap vermeye uğraşmayın. Evet haklısın deyip bildiğinizi okuyun gitsin. Bir de elalem ne der diye gidip surat asmak da hiç iyi olmamış. Ya istemediğiniz yere hiç gitmeyin. Ya da sorun olacağını düşündüğünüz için gittiğiniz yerde surat asmayın. Çünkü surat asınca elalem daha çok konuşur. Kıskandı v.b şeyler söylenir hep.Siz tatilinizi kendinize zehir etmişsiniz. Madem gittiniz güler yüzle kimseyle çatışmadan gidip dönün. Sayılı gün çabuk geçer. Evinizde istediğinizi yaparsınız. Bu arada elinizi ve eşinizle ilgili yaptığınız yakıştırma da çok ağır olmuş. Eşinizin eltinizi abla gibi gördüğünü düşünüyorum. Eğer siz eşinize bu imada bulunmuşsanız çok yazık olmuş. Çok ağır bir şeyle itham ediyorsunuz. Sizin yaptığınız şey de psikolojik şiddet bence.

Ben kadrolu öğretmen değilim. Öğretmenim diye hemen iş bulma imkanım yok, torpiliniz olsa bile bazı yerlere girmeniz zor oluyor. Hamileyken başvurmuştum çalışmak için fakat olmadı. Kpss kazanamadım çünkü bölümümün puanı çok yüksek. 4 aylık bebeği de bakıcıya, hasta anneme emanet edip çalışacak durumum yok. Heleki İstanbul şartlarında, ücretli öğretmenlik veya özel okul öğretmenliği yapsanız(ücretli öğretmenin ücreti asgari ücretten daha az, özel okul da asgari ücretle başlıyor.) evinizin kirasını öderken elinizde çocuğunuza ve kendinize birşey kalmıyor olacak. Ayrıca özel okulların şartları da devlet okulunun şartlarına göre daha ağır. Şuan anneye en ihtiyacı olduğu zamanda bebeğimi sağa sola emanet edip işe giremem malesef. Kaynım hep genişti zaten işlerine geldiği gibi davranıyor hepsi. Ben birşey dediğimde kıskanıyor veya kötü oluyorum. Herkes neyin ne olduğunu çok iyi biliyormuş söylememe gerek yokmuş.

Ya aslında öfkem eşime. Eşime durumumu, derdimi anlatıyorum ama hep benim abarttığımı ve bencil olduğumu söylüyor, onu ve onun ailesini düşünmüyormuşum vs.

Ben çocuğumu niye harcayayım? Ben eşimden ayrılırsam çocuğumu bile ayırabilir benden, her ihtimali göz önünde bulunduruyorum ben. Güvenmiyorum onlara ailecek.

Eşime çocukların böyle ortamda huzursuz olduklarını, psikolojilerinin bozulduğunu, ilerde farklı sorunlar yaşayabileceğimizi anlatıyorum, kendisi de biliyor ama iş uygulamaya gelince sıkıntı. Ben cevap vermeyecekmişim, kendisinin bir etek giymediği kalmış, onun sesini bastırıyormuş benim sesim.

Kaynım hep genişti zaten işlerine geldiği gibi davranıyor hepsi.
Ayy hala kaynınıza, eltinizin giyimine ona buna laf söylüyorsunuz, yahu sizde genişsiniz. Hemde bayağı genişsiniz yani.
Benim kocam eltime yemek hazırlamadım diye bana bağıracak iş yükleyecek, bende paşa paşa yapacağım. Oldu başka, eltinin ayaklarını da yıkayayım mı? İnsanlara laf söylemeden önce kendinize bakın, en azından kaynınız bazı şeylerin farkında değil ama siz herşeyin farkındasınız, herşey sizin gözünüzün önünde yaşandığı halde sesinizi bile çıkaramıyorsunuz.

Ben çocuğumu niye harcayayım? Ben eşimden ayrılırsam çocuğumu bile ayırabilir benden, her ihtimali göz önünde bulunduruyorum ben. Güvenmiyorum onlara ailecek.
Kendinizi böyle kandırıp iç rahatlatıyorsunuz herhalde. Hiçbir mahkeme bebeği, çocuğu çok ekstrem bir durum olmadıkça annesi isterken babaya vermez. Sizin bahsettiğiniz şeyler velayetin sizde kalması için yeter de artar bile.

Eltiye hizmet etmedi diye konu sahibine mi kızılmış
evet hamile haliyle butun evi temizletip 5 kiloluk bidonlari tasidigini yazmisti. esi kizmis eltisinin 2.5 aylik bebegi var diye. halbuki esinin de eli var, yardim edebilir veya her isi karisina yuklemeyebilirdi. eltiye hizmet ettirmeyi secmis.

Eltimle yaşıtlar. Hayranlık duyuyor gibi bu çevrede tanıdığım kişilerinde dikkatini çekmişti. Eşşme bir imada bulunmadım, ama fazla yakınlık kurduğunu veya hareketlerine dikkat etmediğini aynı davranışları ben yapsam hoşuna gitmeyeceğini anlattım. O da tamam demişti ama ama işte... Direk yüzüne sen yengenin eşi gibi davranıyorsun karını değil onu daha çok düşünüyorsun demedim ama onun ultrason görüntüsünü telefonunda saklayıp benimkini silmesi, nişan öncesi bana aldığı hediyenin aynısını eltime hediye almak istemesi, eltime yardımcı olduğu onu düşündüğü kadar beni düşünmemesi insana farklı şeylet düşündürüyor, benim onun gibi olmamı istiyor sanırım. Mesela eltim bebeği ile kocası olmadan köye geldiğinde ben de hamileydim. Onu düşündüğü kadar beni düşünmüyordu.

Onlara göre kardeş gibi görüyorlar birbirlerini ya sıkıntı değil onlara.

Hangi mahkeme sizden çocuğunuzu alabilir?
Eşiniz de güvenlik güçlerinde çalışıyormuş
O kadar risk alıp tüm mesleğini tehlikeue atacağına ben inanmıyorum
Zatem farkındaysanız o kadar aciz ki
Bu zamana kadar sizi hep sindirmiş
Bi kere sindirememiş gibi olmuş ailenizi aramışsınız
Onda da ne yapacağını bilememiş tokat atmış
Gerçi siz de peşinden doğum gününe gitmişsiniz
Adam artık 2. Seviyede tokat atınca sözünü dinlettirdiğini biliyor

Çocuğunuzla ilgili bu gergin ortamda mutlaka ilerde farklı sorunlar çıkacak
Özellikle psikolojik olarak
Olduktan sonra bi kıymeti var mı eşinizden ayrılmanızın?
Bence yok
Önemli olan gÖz göre göre etkilenmesini engellemek en baştan
Hiçbi şeyi olmazsa aynı babasına benzeyecek
Normal sandığı erkek modeli bu çünkü

Onlara göre kardeş gibi görüyorlar birbirlerini ya sıkıntı değil onlara.
tamam da siz kardes gibi gormuyorsunuz, bu durumdab rahatsiz oluyorsunuz ama meydani eltinize birakmamak icin gitmiyorsunuz. kayniniz zaten ortada yok adamin cogu seyden haberi yoktur. bu durumda kayniniz mi genis siz mi?

millete hakaret etmeyin, giydiklerini elestirmeyin. sorun sizin kocaniz.

Eltiniz hanimefendiymis. Kayniyla onu yakistirmissiniz resmen ne kadar ayıp. Kadın açıklama yapmış birde.

Meseleler böyle ortalığa dökülünce insanın unutacagı varsa da unutamıyor,hele ki işin içine şiddet de girince.kekse aileniz gelseydi

Evde 3 kişi var
Konu sahibi kocası eltisi
Kayın yok
Koca eltisine yemek hazırlamadı diye kızıyor
Bütün işleri ona yaptırıyor
Kendisi şahit
Kayın değil
Kayın geniş
Kendisi değil
Üstüne eltinin giyimini, davranışlarını, köyde tek durmasını eleştiriyor
Kayın geniş
Kendisi değil

Şaka gibi olay.

Yok artık çok irite edici bir durum. Bunu paylaşınca açıklaması ne oldu ki? Ayrıca bunlar madem oluyor o ortamda neden duruyorsunuz ki?

Bence siz biraz farkli düşünüyorsunuz,ben sizin yerınızde olsam bu sefer gittigmde ben o odada kalacaksam ötek sefer eltimin kalmasını talep ederdim.Siz biraz mukemmelliyetcı oldugunuz için yıpranıyorsunuz bosuna.

Geniş olsun takmasın kafasına. Ben zaten olayların anlattığı gibi olduğunu düşünmüyorum. Kafasında abartarak canlandırıyor gibi.

Ben görümceyim gelin kardeşimin hanımı diyen üyenin mesajını okudum sanki

Bende ailem gelir diye düşündüm en azından gözdağı vermek için gelmelilerdi.
Ayrılmayacaksanız aileniz niye gözdağı versin ki? Aksine aileniz gelseydi kocanız sizi onlarla gönderecekti ve geri çağırmayacak diye korkunuzdan gidemediniz. Bu yüzden aileniz geri aradığında telefonu açmadınız.

En başta senin yazdığını anlamadım konu sahibinin mesajlarına baktım doğru söylüyorsun, iyi yerden yakaladın.
Eşi ablasını eniştesini arayıp konu sahibini ciddi ciddi göndermek istediği için aramalara dönmedi çünkü gidipte geri dönememekten korktu. Adam kararlıymış onu yollamaya.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…