- 29 Nisan 2013
- 16.167
- 30.996
- 798
- Konu Sahibi sonbaharsonuyok
Bu arada kilolarin icin bir hormonlarina baktirmani tavsiye ederim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kendisi istese şimdi doğururmuş
Cok guzel yazmisiniz elinize yureginize sağlik.Kesinlikle herkesin herseyi tam olmayabilir.Bunu kabullenirsek daha huzurlu yasariz.Bir yazar da cocugu olmadigi icin toplum tarafindan sizin yasadiklariniza benzer tepkiler gordugunu soylemisti bir roportajinda. Adini hatirlamiyorum simdi. Ben bunu kabullendigimde sorunlar cozuldu ve bir kizimiz oldu demisti. O zamana kadar insanlar cocuk yok mu, yoksa sen kisir misin seklinde seyler soyluyordu ve ben bir tepki vermeyip sadece uzuluyordum demisti. En sonunda evet bizim cocugumuz olmuyor deyip insanlari susturmustum demisti. Ve uzun bir aradan sonra mucize gibi kizimiz oldu demisti.
Sorunlar hep vardir. Onlari sirtimizda tasiyan bizleriz. Sorunsuz kimse yok inanin. Onemli olan bunlari sizin sirtiniza yuk edip etmediginiz.
Kayinvalide ile araya mesafe koyma zamani gelmis de gecmis. Sizi biraz dissiz sessiz gormus sanirim.
Cocuk meselesinde de hersey de bir hayir vardir. Belki siz de kabullendiginizde olacak. Zaten bu psikolojiyle olmamasi normal.
Benim anladigim kadariyla tum yuk omuzlarinizda. Bu yuklerden bir kismini birakmaniz gerekiyor. Ev islerinde bir yardimci alabilirsiniz ara sira mesela. Cunku kendinize vakit ayiramiyorsunuz anladigim kadariyla. Insanin bazen kendi icine donmesi gerekir. Diger insanlara vakit ayirabiliyorsaniz hergun en az yarim saat de kendinize ayirmalisiniz. Unutmayin herkes gidebilir hayatinizdan. Hayat bu. Ölümlü dunya. Herkes gitse herkes terk etse de, bizi terk etmeyen sadece ve sadece kendimizdir. O yuzden en cok sefkati ve ilgiyi kendimize gostermeliyiz. Ve tabi ki en cok vakti de kendimize ayirmaliyiz. Diger insanlarin sizi uzmesine izin vermeyin. Anladigim kadariyla kendinizle cok fazla vakit gecirmediginiz icin ozguveniniz de alt ust olmus. Bunu disaridaki insanlar hissediyor olmali ki sizi hep ayni yerden vurmaya calisiyorlar. Buna musade etmeyin. Kimsenin sizi ezmesine izin vermeyin. Size negatif enerji veren insanlari hayatinizdan cikarin uzaklasin. Yeniden ozguveninizi elinize aldiginizda hersey duzelecektir. Unutmayin herkesi sevmek zorunda degilsiniz. Herkes de sizi sevmek zorunda devil. Insanlara kendinizi sevdirmeye calismayin. Sadece oldugunuz gibi olun.
Bebek meselesini belki de diger insanlarin tutumlari yuzunden bu kadar taktiniz. Herkesin herseyi olmayabilir de. Bunu kabullenin. Kiminin de bebegi var ama yuvasinda huzur yok. Mesela benim de oglum var ama esim yok bosandim. Herkesin herseyi tam olmayabilir. Hayat demek buyuyecegiz evlenecegiz sonra cocuk yapacagiz degildir. Boyle bir sey yok. Mutlu olmak icin ille de cocuga gerek yok. Boyle bir siralama da yok mutlu olmak icin. Ne biliyorsunuz ki belki de cocugunuz olup hayirsiz olabilirdi. Herseyin hayirlisini dileyin. Kimsenin de sizi uzmesine izin vermeyim.
Maddi sorunlara gelince herkesin rizki biz dogmadan once yazilmis. Eger sagliginiz ve yasam guzunuz yerinde olursa asamayacaginiz zorluk da olmaz. Yeter ki Allah saglik ve huzur versin. Mutluluklar dilerim. Uzun oldu kusura bakmayin.
Tek kelimeyle cahil bir kaynana. Eşinle iyisen şayet hiç tınlama o kadınıMerhaba Arkadaşlar,
İçimi dökmek istedim kısaca.
*Zorlu bir çocukluk geçirdim türlü maddi sıkıntılardan geçtim ve erken yaşta mesleğimi elime alıp ilk aşkımla eşimle evlendim. Mesleğinde başarılı biriyim bu yüzden aldığım övgü kadar baskı da var insanları anlamak çok zor normal bir kişinin iki katı çalışıyorum kariyerime de devam ediyorum ama asla bunu insanların gözüne sokup görgüsüzlük yapmıyorum tüm iş arkadaşlarımın yardımına koşuyorum. Ama işte insanlar nefret dolu bunu bilsem de kafaya takıp uyuyamıyorum
*Eşim evlenmeden önce ciddi bir kaza geçirdi ve Allah onu bana bağışladı seneler süren ve bir ömür sürecek tedavileri saymazsak şu an çok daha iyi bunun için çok çabaladık çok yorulduk ikimizde.
*Eşimin ailesi kendilerince geçerli sebeplerden beni istemediler. Bencillik ve kıskançlık başka bir şey değil aslında oğullarını çok sevmemi bile kıskandılar . eşim bunu en baştan beri bildi ama ailesine saygısı ve benim aşırı iyi niyetim sebebiyle yıprandık ama ailesini dinlemeyip evliliğimize devam ettik. ( boşanmamızı istediler her hafta kavga laf söz bitmedi bitmiyor) ama eşim mükemmel bir insan ve beni çok seviyor asla kırmak istemez beni her daim yanımda
*Eşimin tedavisi - mütevazi- bir düğün, eşime araç lazım olması derken borç batağına battık ama deli gibi çalıştım çalışıyorum yine de bitmiyor ailesi 1 tl dahi destek olmadı beklemiyorum da
* Biter mi bitmez evlendik benden kaynaklı bebeğimiz olmuyor ne yazık ki tedaviler beni tüketti de tüketti çevre baskısı kayınvalidemin acımasızlığı - kendisi istese şimdi doğururmuş - inanın tükendim kendimi işime ve kariyerime verdim ama acım dinmedi dinmiyor bir türlü
* Şimdi geldiğim noktada artık her şeye takan her şeyde mahvolan ölmeyi her şeyden çok isteyen biri oldum.
kimin kucağında bebek görsem deli gibi seviyor sonra eve kendimi atıp ağlıyorum. defalarca kez kazadan döndüm o kadar dalgın bitkin biri oldum. tedavi ilaçları ve tirod yüzünden 100 kg oldum diyetisyenim şahit resmen aç yaşıyorum ama veremiyorum ameliyat gerekiyor. bu arada kalp hastalığı yüzünden yoğunbakımda kaldım
ailem çok uzakta anlatıp üzmek istemiyorum zaten aşırı da düşkün değiller bana olmadılar bunun onlar da farkında. nerede hata yaptım bilmiyorumm
geceleri uyumak istiyorum hayalleri kurunca az huzur buluyorum ama sabah anne olmadığım gerçeği yüzüme çarpıyor. işime gidiyorum meslektaşlarım acımasız ve insafsizca laf söz yapıyor . bir arkadaşa durumumu anlattım neden çok çalıştığımı söyledim sandım ki beni anlar aksine resmen dalga geçti ve suratıma çarptı kısırlığımı...
sonra eve geliyorum yorgun bitkin borçları düşünüyorum tedavi masraflarını derken kayınvalidem her hafta bir bahane bulup darma duman ediyor beni en son yalvardım yapma bana gücüm yok kalmadı intihara sürükleniyorum dedim onda bile acımadı yok bebeğin olmuyor yok çalışan kadın kötüdür yok başın açık...
bir yerden ayağa kalkmak istiyorum her yolu denedim psikoloğum senin gibi güçlüsü az her şeyin farkındasın tedaviye devam etmene gerek yok dedi . değilim işte güçlü .
Her 15 günde bir doktora gidiyorum tam 12 senedir hem deBu arada kilolarin icin bir hormonlarina baktirmani tavsiye ederim.
Ne kusuru bu kadar inçe ince yazmanız beni çok çok mutlu ettı her sözü doğru her sözünüzü tekrar tekrar okudum umarım uygularımBir yazar da cocugu olmadigi icin toplum tarafindan sizin yasadiklariniza benzer tepkiler gordugunu soylemisti bir roportajinda. Adini hatirlamiyorum simdi. Ben bunu kabullendigimde sorunlar cozuldu ve bir kizimiz oldu demisti. O zamana kadar insanlar cocuk yok mu, yoksa sen kisir misin seklinde seyler soyluyordu ve ben bir tepki vermeyip sadece uzuluyordum demisti. En sonunda evet bizim cocugumuz olmuyor deyip insanlari susturmustum demisti. Ve uzun bir aradan sonra mucize gibi kizimiz oldu demisti.
Sorunlar hep vardir. Onlari sirtimizda tasiyan bizleriz. Sorunsuz kimse yok inanin. Onemli olan bunlari sizin sirtiniza yuk edip etmediginiz.
Kayinvalide ile araya mesafe koyma zamani gelmis de gecmis. Sizi biraz dissiz sessiz gormus sanirim.
Cocuk meselesinde de hersey de bir hayir vardir. Belki siz de kabullendiginizde olacak. Zaten bu psikolojiyle olmamasi normal.
Benim anladigim kadariyla tum yuk omuzlarinizda. Bu yuklerden bir kismini birakmaniz gerekiyor. Ev islerinde bir yardimci alabilirsiniz ara sira mesela. Cunku kendinize vakit ayiramiyorsunuz anladigim kadariyla. Insanin bazen kendi icine donmesi gerekir. Diger insanlara vakit ayirabiliyorsaniz hergun en az yarim saat de kendinize ayirmalisiniz. Unutmayin herkes gidebilir hayatinizdan. Hayat bu. Ölümlü dunya. Herkes gitse herkes terk etse de, bizi terk etmeyen sadece ve sadece kendimizdir. O yuzden en cok sefkati ve ilgiyi kendimize gostermeliyiz. Ve tabi ki en cok vakti de kendimize ayirmaliyiz. Diger insanlarin sizi uzmesine izin vermeyin. Anladigim kadariyla kendinizle cok fazla vakit gecirmediginiz icin ozguveniniz de alt ust olmus. Bunu disaridaki insanlar hissediyor olmali ki sizi hep ayni yerden vurmaya calisiyorlar. Buna musade etmeyin. Kimsenin sizi ezmesine izin vermeyin. Size negatif enerji veren insanlari hayatinizdan cikarin uzaklasin. Yeniden ozguveninizi elinize aldiginizda hersey duzelecektir. Unutmayin herkesi sevmek zorunda degilsiniz. Herkes de sizi sevmek zorunda devil. Insanlara kendinizi sevdirmeye calismayin. Sadece oldugunuz gibi olun.
Bebek meselesini belki de diger insanlarin tutumlari yuzunden bu kadar taktiniz. Herkesin herseyi olmayabilir de. Bunu kabullenin. Kiminin de bebegi var ama yuvasinda huzur yok. Mesela benim de oglum var ama esim yok bosandim. Herkesin herseyi tam olmayabilir. Hayat demek buyuyecegiz evlenecegiz sonra cocuk yapacagiz degildir. Boyle bir sey yok. Mutlu olmak icin ille de cocuga gerek yok. Boyle bir siralama da yok mutlu olmak icin. Ne biliyorsunuz ki belki de cocugunuz olup hayirsiz olabilirdi. Herseyin hayirlisini dileyin. Kimsenin de sizi uzmesine izin vermeyim.
Maddi sorunlara gelince herkesin rizki biz dogmadan once yazilmis. Eger sagliginiz ve yasam guzunuz yerinde olursa asamayacaginiz zorluk da olmaz. Yeter ki Allah saglik ve huzur versin. Mutluluklar dilerim. Uzun oldu kusura bakmayin.
Adınıza sevindim tatbiki garip değil ama gerek mesleğim gerekse kendimi bildim bileli aşırı çocuk severim . Öğretmenim en yaramaz çocuk bile bana hep sevimli gelir deli gibi severim ben de yavrumun kokusunu içime çekmek istiyorum. Sabahları uykusuz işe gitmek istiyorum mesela geceleri onun nefesi değsin göğsüme istiyorum gelsin sarılsın ben de ona sarılayım istiyorumBende mi gariplik var. Çocuğum yok ve sizin gibi hiç üzülmedim. Ne var bu kadar üzülecek vallahi ben anlamıyorum. Çocuk olmayınca hayat yaşamaya değer olmuyor mu? Ben size hiç katılmıyorum.
İşin garibi de bu aslında hep güleryüzlüyümdür her şeyin de farkındayım bazen enerjim düşer dayanamam zor gelir şükrederim halime ama zor gelir işte . Haklısınız her şeyi aynı anda istiyorum boğuluyorum artık zor geliyor insanlara değeler vermemeyi öğrenemedimZor olsada bazi seyleri kabul etmemiz gerekiyor. Okudumda uzuldum ne kadar Cok Anne isteginiz var. Rabbim buyuk derim ben hep inancliyimdir. Okudumda anliyorum ki duygularini Hep bi kenera atmissin hislerini vs maske takmissin. Cok sacma bi soru sorucam Ama En son ne Zaman guldun ki? En Son ne Zaman mutluydun? Mutlu Tebessum ettin anini hatirliyormusun? Once kendinize bakin, kendinizi iylestirin. Stress den uzak durun bunu nasil yapabilirsin? Sana engel olan ne kaynanandan uzak ol. Yazmissin ki amaliyat olmam gerekiyor, ac yasiyorum. Yemek yemen gerekiyor ac kalinarak kilo verilmez ki. Hepsini birden istiyorsunuz once Ilk hedefeniz ne? Bunu belirleyin. Ilk hedefin Huzur olmasi gerek gibi. Huzurlu olmak icin ne yapman gerek? Ne yapabilirsin? Ve Kimi hayatindan cikarmalisin? Kimden yardim istiyebilirsin?
Tedavi gördüm görmeye de devam edeceğim ama her şey yordu beni bu ara iş arkadaşlarım arkadaş dediğim insanlar yordu benim gibi sorunları yaşayan arkadaşlarla burada dertleştikçe kimseye ihtiyaç duymuyorum ilginize çöl teşekkür ederim kayınvalideme gelince eşimden dolayı susuyorum eşim sessiz biri ama beni anlamayan biri değilSenin gibi güçlü insanlar insanlara rest çekmeyi ne zaman öğrenecekler acaba canım
Bir çok insan küçücük saçma şeyler den ötürü kb görüşmek istemez sn sn kalbi olmayan kb intihar edecek diyonn
Birakk kendi kendine yesin çocuk için de ne rahatsızlığın varsa bilmem ama tüp bebek diye bişey var kzum
Eşim istemiyor iş yerinden kurulu düzenden dolayıŞehir değiştirme imkanıniz var mi?
Sen kendini duunmedikce kimse seni usunmez canım benim bende zamanında çok fedekarlik yaptım ne zaman ben dedim iste o zaman yüzüm guldu 6 senelik evliyim millet i duunmktekten anca çocuk sahibi olcaz bende çok çile çektim inan ilk sen ol artikTedavi gördüm görmeye de devam edeceğim ama her şey yordu beni bu ara iş arkadaşlarım arkadaş dediğim insanlar yordu benim gibi sorunları yaşayan arkadaşlarla burada dertleştikçe kimseye ihtiyaç duymuyorum ilginize çöl teşekkür ederim kayınvalideme gelince eşimden dolayı susuyorum eşim sessiz biri ama beni anlamayan biri değil