• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taşıyamıyorum artık zor geliyor yaşamak...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sonbaharsonuyok

Guru
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2011
1.215
812
323
merhaba arkadaşlar
içimi dökmek istedim kısaca.
*Zorlu bir çocukluk geçirdim türlü maddi sıkıntılardan geçtim ve erken yaşta mesleğimi elime alıp ilk aşkımla eşimle evlendim. Mesleğinde başarılı biriyim bu yüzden aldığım övgü kadar baskı da var insanları anlamak çok zor normal bir kişinin iki katı çalışıyorum kariyerime de devam ediyorum ama asla bunu insanların gözüne sokup görgüsüzlük yapmıyorum tüm iş arkadaşlarımın yardımına koşuyorum. Ama işte insanlar nefret dolu bunu bilsem de kafaya takıp uyuyamıyorum
*Eşim evlenmeden önce ciddi bir kaza geçirdi ve Allah onu bana bağışladı seneler süren ve bir ömür sürecek tedavileri saymazsak şu an çok daha iyi bunun için çok çabaladık çok yorulduk ikimizde.
*Eşimin ailesi kendilerince geçerli sebeplerden beni istemediler. Bencillik ve kıskançlık başka bir şey değil aslında oğullarını çok sevmemi bile kıskandılar . eşim bunu en baştan beri bildi ama ailesine saygısı ve benim aşırı iyi niyetim sebebiyle yıprandık ama ailesini dinlemeyip evliliğimize devam ettik. ( boşanmamızı istediler her hafta kavga laf söz bitmedi bitmiyor)
*Eşimin tedavisi - mütevazi- bir düğün, eşime araç lazım olması derken borç batağına battık ama deli gibi çalıştım çalışıyorum yine de bitmiyor ailesi 1 tl dahi destek olmadı beklemiyorum da
* Biter mi bitmez evlendik benden kaynaklı bebeğimiz olmuyor ne yazık ki tedaviler beni tüketti de tüketti çevre baskısı kayınvalidemin acımasızlığı - kendisi istese şimdi doğururmuş - inanın tükendim kendimi işime ve kariyerime verdim ama acım dinmedi dinmiyor bir türlü
* Şimdi geldiğim noktada artık her şeye takan her şeyde mahvolan ölmeyi her şeyden çok isteyen biri oldum.
kimin kucağında bebek görsem deli gibi seviyor sonra eve kendimi atıp ağlıyorum. defalarca kez kazadan döndüm o kadar dalgın bitkin biri oldum. tedavi ilaçları ve tirod yüzünden 100 kg oldum diyetisyenim şahit resmen aç yaşıyorum ama veremiyorum ameliyat gerekiyor. bu arada kalp hastalığı yüzünden yoğunbakımda kaldım
ailem çok uzakta anlatıp üzmek istemiyorum zaten aşırı da düşkün değiller bana olmadılar bunun onlar da farkında. nerede hata yaptım bilmiyorumm
geceleri uyumak istiyorum hayalleri kurunca az huzur buluyorum ama sabah anne olmadığım gerçeği yüzüme çarpıyor. işime gidiyorum meslektaşlarım acımasız ve insafsizca laf söz yapıyor . bir arkadaşa durumumu anlattım neden çok çalıştığımı söyledim sandım ki beni anlar aksine resmen dalga geçti ve suratıma çarptı kısırlığımı...
sonra eve geliyorum yorgun bitkin borçları düşünüyorum tedavi masraflarını derken kayınvalidem her hafta bir bahane bulup darma duman ediyor beni en son yalvardım yapma bana gücüm yok kalmadı intihara sürükleniyorum dedim onda bile acımadı yok bebeğin olmuyor yok çalışan kadın kötüdür yok başın açık...
bir yerden ayağa kalkmak istiyorum her yolu denedim psikoloğum senin gibi güçlüsü az her şeyin farkındasın tedaviye devam etmene gerek yok dedi . değilim işte güçlü .

Okurken daraldım. Allah yardımcınız olsun. Bence kv ile daha az görüşün haftada bir sizi üzmesi çokk fazla. Bebek olmuyorsa olmuş gibi tasarlamayın daha çok eziyet şuan. Hem odaklanınca hiç olmuyormuş. Stresinizi azaltacak seyler yürüyüş vs ya da bi kedi beslemeyi düşünmez misiniz

Okurken daraldım. Allah yardımcınız olsun. Bence kv ile daha az görüşün haftada bir sizi üzmesi çokk fazla. Bebek olmuyorsa olmuş gibi tasarlamayın daha çok eziyet şuan. Hem odaklanınca hiç olmuyormuş. Stresinizi azaltacak seyler yürüyüş vs ya da bi kedi beslemeyi düşünmez misiniz
bilmem hiç düşünmedim ama okumayı çok severim bıraksalar odamdan çıkmam okurum . bir de çocuk sahiplenmeyi bir iki kez düşünüp vazgeçtim kedi almak da onun gibi o da bir canlı kendime hayrım yok ona nasıl olacak

bilmem hiç düşünmedim ama okumayı çok severim bıraksalar odamdan çıkmam okurum . bir de çocuk sahiplenmeyi bir iki kez düşünüp vazgeçtim kedi almak da onun gibi o da bir canlı kendime hayrım yok ona nasıl olacak
Anlıyorum ancak size çok iyi gelir bence bi düşünün
Hiç olmadı sokakta besleyin sevin okşayın

Bebek sahibi olmak için uygun psikolojide değilsiniz, belki de bu yüzden olmuyordur. Hayırlısı böyledir şuan, böyle düşünmeye çalışın. Önce kendinizi tedavi etmelisiniz. Bilmiyorum psikolojik destek aldınız mı ama alsanız iyi olur çünkü kaybolmuş gibisiniz koşuşturmalar içinde. Sizi dinleyen birine ihtiyacınız var ve emin olun herkes çevrenizde boş boş konuşan o asalaklar gibi değil. Gerekirse oturun hayatınızda sevdiğiniz sevmediğiniz şeyleri birer birer yazın. Negatifleri azaltın mümkün olduğunca, hoşlandığınız şeylere yönelin. Her gün yeni bir başlangıç, bunu hiç unutmayın. Her yeni başlangıç bizim ellerimizde ve dünden çok daha güzel olabilir.

Zor olsada bazi seyleri kabul etmemiz gerekiyor. Okudumda uzuldum ne kadar Cok Anne isteginiz var. Rabbim buyuk derim ben hep inancliyimdir. Okudumda anliyorum ki duygularini Hep bi kenera atmissin hislerini vs maske takmissin. Cok sacma bi soru sorucam Ama En son ne Zaman guldun ki? En Son ne Zaman mutluydun? Mutlu Tebessum ettin anini hatirliyormusun? Once kendinize bakin, kendinizi iylestirin. Stress den uzak durun bunu nasil yapabilirsin? Sana engel olan ne kaynanandan uzak ol. Yazmissin ki amaliyat olmam gerekiyor, ac yasiyorum. Yemek yemen gerekiyor ac kalinarak kilo verilmez ki. Hepsini birden istiyorsunuz once Ilk hedefeniz ne? Bunu belirleyin. Ilk hedefin Huzur olmasi gerek gibi. Huzurlu olmak icin ne yapman gerek? Ne yapabilirsin? Ve Kimi hayatindan cikarmalisin? Kimden yardim istiyebilirsin?

Bebek sahibi olmak için uygun psikolojide değilsiniz, belki de bu yüzden olmuyordur. Hayırlısı böyledir şuan, böyle düşünmeye çalışın. Önce kendinizi tedavi etmelisiniz. Bilmiyorum psikolojik destek aldınız mı ama alsanız iyi olur çünkü kaybolmuş gibisiniz koşuşturmalar içinde. Sizi dinleyen birine ihtiyacınız var ve emin olun herkes çevrenizde boş boş konuşan o asalaklar gibi değil. Gerekirse oturun hayatınızda sevdiğiniz sevmediğiniz şeyleri birer birer yazın. Negatifleri azaltın mümkün olduğunca, hoşlandığınız şeylere yönelin. Her gün yeni bir başlangıç, bunu hiç unutmayın. Her yeni başlangıç bizim ellerimizde ve dünden çok daha güzel olabilir.
tedavi aldım ama doktorum alanında çok iyi biri bana güçlü olduğumu ve bilinçli olduğumu söyleyip bana her ay maasını yatırma dedi :) ara verdik. zamanında stres yaptığım için olmuyor diyerek ara verdim her şeye rahatladım akışına bıraktım ama yine olmadı malesef şimdi artık korkuyorum doktorlar yaşın ilerliyor diyor zaten yanlış doktor yuzunden 2 senem çöp oldu. ama kayboldum ben kendimden verdim attığım dertler taş oldu çökertti beni gün ve gün şimdi br umut arıyorum hayata tutunmak için tavsiyenize uyacağım negatif seyleri düşüneceğim

Bebeği olmayan tek insan değilsiniz ,
son da olmayacaksınız .
Kendinizi bu kadar hırpalamayın .
Koruyucu aile olabilirsiniz , bi çocuğun elinden tutabilirsiniz bence.
Çok şey değişir hem çocuk hem sizin için :)
evlatlık almayı 2 kez düşündüm erken dedi doktorlar eşime söylemedim ama o biraz daha deneyelim der koruyucu ailelik aklıma geldi ama bu psikolojiyle doğru olur mu bilemem çocugu da düşünmeliyim sadece kendimi değil

Kv ile görüşmeyi tamamen kes sorunların yarısı ortadan kalkar.
Yok ama eşim istemez bunu dersen turp sıkayım onun iyiliğine kardeş kusura bakma..
yok eşim artık anladı. bir kez 6 ay gitmedim eşim de gitmedi dedim ailen git onu zorla birkaç kez götürdüm kapıdan bıraktım dedim ilerde biz de yaşlanağız bizim de hatalarımız olabilir ailesine acı cektirmek istemedim ama eşim gitme desem gitmez bensiz hiç gitmez artık. gel gelelim gidip gelmemek de çözüm değil canım . kv aile toplantılarında sağda solda söylüyor kulağına geliyor üzülmiyorum diyemem

O geri zekali kayinvalidenize deyin ki kapasin ceneni. Saygi da bir yere kadar. Calisan kadin kötü ise bi zahmet onlar paralari versin. Dini konular yasak onun icin o basin acik kismina hic girmeyecegim. Ama dini de kendi kafalarina göre kullanip kirleten tipden besbelli. Iliskinizi tamamen kesin. Muhattap olmayin böyle insanlarla. Esinizde bi zahmet sizi korusun. Bunlarin sizin hayatiniza bi gram faydasi yok. Uzak dursublar

Eğer eşin seni çok seviyorsa söyle bu annenle bir daha görüşmeyeceğim diye seviyorsa tamam diyecektir . Kv ile görüşme evine de kabul etme evine de gitme

Iş arkadaşlarına hersey anlatılmaz eğer ortamdan çok rahatsızsan iş değiştir ya da ortam buna imkan yoksa sadece işini yap kimseyle arkadas olmak zorunda değilsin .

Bebek konusu için de Ebet çok ağır bir imtihan bol bol dua et tedavini aksatma olmuyorsa vardır bunda da bir hayır dışarda annesiz babasız o kadar yavru var ki evlat edinmeyi düşünebilirsin .

Bu arada kilo için diyetisyene git tedavilerini ol .

Psikoloğunun düşüncesini beğenmedim . Ihtiyacın var ki gidiyorsun . Gerekirse değiştir .

tedavi aldım ama doktorum alanında çok iyi biri bana güçlü olduğumu ve bilinçli olduğumu söyleyip bana her ay maasını yatırma dedi :) ara verdik. zamanında stres yaptığım için olmuyor diyerek ara verdim her şeye rahatladım akışına bıraktım ama yine olmadı malesef şimdi artık korkuyorum doktorlar yaşın ilerliyor diyor zaten yanlış doktor yuzunden 2 senem çöp oldu. ama kayboldum ben kendimden verdim attığım dertler taş oldu çökertti beni gün ve gün şimdi br umut arıyorum hayata tutunmak için tavsiyenize uyacağım negatif seyleri düşüneceğim
Size iyi gelmeyen şeylerle çevirmişsiniz etrafınızı. Kv'nizi sevmiyorsanız asla görüşmeyin veya minimum görüşün merhaba-merhaba. İş yerindeki insanlarla iş dışında minimum muhatap olun ve belki imkanınız varsa iş bile değiştirebilirsiniz. Şartlarınızı bilmeden konuşuyorum ama şu hayatta en önemli şey kendimiziz ve bizi mutsuz edecek şeylere tahammül göstermemeliyiz diye düşünüyorum. Şu borç bitince baya rahatlarsınız bence, sonra tedavi daha kolay olur :) Her şey geçici emin olun, şimdiki hüzün stres kesinlikle geçici. Bir gün gelecek nasıl bittiğini anlamayacaksınız bile. Sadece biraz sabır ve özveri.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back