• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tasinmali miyim?

Işte anneme yakin taşınırsak sadece annem bakacak o yuzden cazip aslinda. Ama annem taşınınca bu kez de baska bir sebeple bakmaz mi acaba dye endise ediyorum
Eger böyle bir endişeniz varsa annenizle net olarak konuşun . Aynı durumu kV yapsaydi aşırı kırılır bencil derdiniz ki ben derdim anneniz içinde öyle düşünüyorum biraz bencilce davranmis size karşı .bence herşeyi annenizle net konuşun ve ona göre taşının

10 dklik yola neden yatili kalsin ki evde de insanlar varken. arti damat vs rahat edemez sizin evde. baska evde kalmak istemiyorlar haklilar bence.

hem pasta yiyeyim hem kilo almayayim olmaz. kira pahali bile olsa bir bakici parasi kadar degildir. anneniz bedelsiz bakacak sanirim. kira bedelini bakici parasi gibi dusunun.

Evet ilk çocuk ama 5.cocuk da olsafark etmez sonucta bakılması gerekiyor bir sekilde. Gereğindenfazla titizlendigim bi durum yok. Beni rahatsız eden aylardır konuşulan bi mevzunun zaman yaklaştıkça birden degisik bi hal almasi. Yoksa yaşlı insanların kafasına çocuğuma bak diye silah dayamadım. Emrivaki yok ortada. Annem de kvalidem de em başından beri ben büyütürüm dediler sag olsunlar ama annem su an farkli konuşuyor ondan bocaladim
Bi şekilde bakılması gerekmiyor sizin bakmanız gerekiyor. Anneniz o konuda hatalı davranmış evet, ama bu hep böyle olacak siz her durumda onun istediklerini yapmak zorundasınız. İpler onun elinde yani sizin değil anlayamadığınız şey bu sanırım :)

Bi şekilde bakılması gerekmiyor sizin bakmanız gerekiyor. Anneniz o konuda hatalı davranmış evet, ama bu hep böyle olacak siz her durumda onun istediklerini yapmak zorundasınız. İpler onun elinde yani sizin değil anlayamadığınız şey bu sanırım :)
Cocuguma bakmak zorunda olduğumu simdi sizden ogrendim sag olun. Evet farkindayim konuyu da bu yuzden actim. Fikirlere açığım ama gereksiz iğnelemelere degil.

Ya çocuğu bırakmayı göze almalısınız veya bakıcı tutmalısınız.
Biz annelere muhtaç durumdayız, her şey bizim istediğimiz gibi olmaz, biz feragat edeceğiz.
Yaşından beri anneanneye bırakıyoruz oğlumu, kolay değil, zor.
Göze alamayabilirsiniz.
O zaman bakıcı seçeneğini düşünmelisiniz.

10 dklik yola neden yatili kalsin ki evde de insanlar varken. arti damat vs rahat edemez sizin evde. baska evde kalmak istemiyorlar haklilar bence.

hem pasta yiyeyim hem kilo almayayim olmaz. kira pahali bile olsa bir bakici parasi kadar degildir. anneniz bedelsiz bakacak sanirim. kira bedelini bakici parasi gibi dusunun.

Haklısınız kiralar pahali ama taşınmayıp bakıcı tutsam hem cok masraflı hem de güven acısından tercih ettigim bi durum degil zorunda kalmadikca. O yuzden taşınma seçeneği ağır basıyor su anda

Ya çocuğu bırakmayı göze almalısınız veya bakıcı tutmalısınız.
Biz annelere muhtaç durumdayız, her şey bizim istediğimiz gibi olmaz, biz feragat edeceğiz.
Yaşından beri anneanneye bırakıyoruz oğlumu, kolay değil, zor.
Göze alamayabilirsiniz.
O zaman bakıcı seçeneğini düşünmelisiniz.
Anneme yakin taşınacağım bu durumda oyle gozukuyor

7 ayını doldurmak uzere olan bir bebeğim var. Ben öğretmenim; doğumun ardından biraz ücretsiz izin sonra yaz tatili vs derken su ana kadar evdeydim bebegime ben baktim. Daha bebegim doğmadan önce annemle bebegime ben işe dönünce onun bakacağı konusunda anlaşmıştık. Ancak Bakim zamanı yaklaştıkça annem benim evime gelip bende bakamayacagini ( arabayla 10 dk lık bir mesafede oturuyoruz) evde yaşlı anneannemi ( 70 yaşında ve kendi işini kendi görebilen biri ama hastalık hastasıdır her an kalp krizi vs geçirebileceğini düşünür ) ve erkek kardeşimi (26 yaşında bekar, calisiyor) bırakamayacağını söyledi once. Bunun üzerine kayinvalidemle dönüşümlü bakmayı kabul etti. Kvalidem en başından beri ben bakarım diyor ama sag olsun hijyen konusunda sıfırdır el yikama nedir bilmez sadece bu kadarini yazsam yeterli ama hic hos olmayan yonlerine sahit oldum bu konuda. Neyse el mahkum buna da tamam dedim sonucta annem dönüşümlü de olsa bakacakti. Bi hafta annem bi hafta kvalidem bende yatılı kalacaklardı buna herkes tamam dedi ( kvalidem de arabayla 25 dk lık bi mesafede)

Ama sonra annem dönüşümlü de olsa bana gelemeyecegini, anneannemden gun icinde uzak olmak istemediğini, bende yatılı bi hafta kalamayacağını söyledi. Keşke benim oturduğum siteye taşınsanız, aksam evime dönme koşuluyla bakarim gündüzlü sorun olmaz dedi. Biz su an kirada oturuyoruz ve sorunlu bi ev oldugu icin zaten kis gelmeden tasinmak istiyorduk ancak anneme yakin olan bolgeye degil benim isime yakin bir yere. Annemlerin kendi evi orası ama o sitede kiralar bizi aşıyor. Iki ev baktık ikisi de ici eski ama kirası cok yüksekti. Annem hic objektif yaklaşmıyor sag olsun yeter ki ona yakın yürüme mesafesinde olalım dye iki evi de övdü durdu. Az oncr gene aradi bi ev daha bulmuş aksam bakin diyor. Cevrede market vs yok in cin top oynayan eski bir siteye hic tasinasim yok ama baska türlü annem oğluma bakmayacak kvalideye mecbur kalacağım bende surekli yatılı kalmasına. Bakıcı ücretleri ise bizi aşıyor. Siz olsanız evi bu durumda annenizin siteye taşır miydiniz?

Ben de benzer aşamaları yaşamış biri olarak şunları söylemek isterim. Birincisi anneanne babaanne tabiki çok sevinip ben bakarım diyor ama iş ciddiye binince hak verirsiniz ki çok büyük bir sorumluluk. Annem çok sosyal bir kadındı bebeğime bakmak için her şeyden vazgeçip, çalışıyor gibi sabahın köründe uyanıp ben işten gelene kadar çocuğa baktı. Ben anneme çok üzüldüm o dönem insanlar artık rahata kavuşacağı zaman çalışma hayatına girmiş gibi oluyor. Şartlarımız da sizle yakın annem yaklaşık 10 dakika uzaktaydı ve biz bebek 9 aylik olduğundan beri hergun anneme götürdük. Ben Erzurumluyum kar kış deyince duymuşsunuzdur buraları 😀 ama bence çocuk ne kadar dışarı çıkarsa bağışıklığı o kadar güçleniyor. Başkalarının çocukları hep hasta olurken benim oğlum çok nadir olmuştur. Bence en güzeli annenize götürmeniz bebeğin iyi ortamda büyümesi ama annenizin de daha fazla zorlanmamasi. Ben denedim Yani en mantıklısı buydu. 7 buçukta falan çıkıyordum işim yarim saat uzaklıkta ancak gidiyordum. Ama alışınca öyle çok zor olmuyor oğlum 4 yıl annemde büyüdü bir senedir de kresteydi😀 Allah büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin onlardan beklediklerimiz kolay seyler değil.

hersabah anneye yada kayınvalideye götür , akşam al inanın çok zor hatta zamanla imkansızlaşıyor , oyüzden görünen o ki annenize yakın biryere taşınacaksınız başka çaresi yok allah kolaylık versin

Bebeğimi 8 aylıktan beri annemlere bırakıyorum ise giderken. Sizin tabirinizle yazı var kişi var ama ne eridi yazın ne dondu kışın? Bebeğimin rahatını düşünürken neden annemin rahatını bozayım 1 ay değil 2 ay değil en az 2 sene. Bebeğimde sabah uykusundan biraz feragat etse prensesligine zeval gelmez. Biri bebeğimse diğeri annem. Benim annemin evi de uygun değildi ama 1 aya kalmadan ev çocuğa uygun hale getirildi zamanla

Bebeğinize karşı bu kadar hassasken annenize karşı neden bu kadar bencilsiniz? Kadın her sabah uykusundan uyanıp yürüyerek size gelecek, bebeğinize bakacak, kızı olduğunuz için muhtemelen içi rahat etmeyecek evi derleyip toparlayacak,yemeğimizi yapacak. Akşam olunca evine dönecek bu defa kendi evinin temizliği,yemeği, çamaşırı bulaşığı... Bütün bunlar yetmez gibi yaşlı annesinin bakımı. İnsan nasıl dayanır bu tempoya azcık empati yapın.
Ne evinize çağırmak ne yakınına taşınmak tek mantıklı ve insani olan bebeğinizi ona bırakıp akşamları da almak. Yakınına taşınsanız bile bir süre sonra dayanamayacak bu duruma ve bıkacak. Annemin rahatına uygun olan ne ise onu yapayım ,hem güvenli hem bedavadan çocuğuma bakacak diye düşünün.

Yazın neyse de kışın karı var soğuğu var. Ben evden cok erken çıkıyorum bebegimi her sabah uydusundan edip dışarı çıkarmak istemiyorum. Artı annemlerin evi bebek icin hic uygun degil her yerde eski biblolar antikalar sivri sephalar vs var. Tam emekleme, ilerde de yürüme döneminde olmaz yani

Hijyen önemlidir benim için.
Ben 2 senedir kar kış soğuk demeden anneme bırakıp akşam alıyorum.
Yaşlı insanların evleri genelde biblolu sehpalı vs normal yani ona göre önlem alınır illaki.
Ben annenizin bakmasının mantikli olacağı görüşündeyim

Annen haklı taşınma düşüncen varsa en iyisi oraya taşınmam. Fakat ben olsam ikisine de baktırmam bakıcı tutardım.

9
Öncelikle fevri uslubunuz hic hos degil. Bunu hamilelik hormonlarına bağlıyorum. Bizim derdimiz de bu yapacak bir şey yok size begendiremesek de.evet kimse bakmak zorunda değil ama başta cok hevesli görünürken sonradan farkli konuşulması benim icin sorun. Baştanberi bakıcı seçeneği tek seçenek olsaydı kendimi ona gore ayarlardım belki ise de erken dönmezdim. Zira ben basta 1 yıllık ücretsiz izin almıştım ama annem ben bakacağım sen ise don dediği icin erken döndüm. Açıkçası bu anlamda ona güvendim. D bakici mevzusinda tek dert maddiyat degil. Güvenmek zor iş. Daha kendini ifade edemeyen bebegimi yabancı birime birakma fikricazip gelmiyor. Bakıcı bakacağına kvalidem bakar dedim en kotu hep ama o da bambaşka konuda sıkıntı
Üslubum fevri falan değil. Siz alıngansınız. Sanki tek sorun sivri biblolar ve antikalarmış gibi onlara bile dertlenmişsiniz. Basbaya annenize güvenmişsiniz ama baştan beri ona güvenmek yerine mantıklı seçenekleri önünüze koyup kendinize bi yol çizebilirdiniz. Siz bebeği annenize paslayıp rahat etme derdindesiniz. Hem bakıcı parası vermiycek hem de güven konusunda endişe duymıycaktınız fakat annenizin evinde de sivri biblolar (!) var inanamıyorum daha büyük bir sorunla karşı karşıyasınız :kızgın::olamaz::olamaz::olamaz:tüh. Allah başka dert vermesin ne diyim. Ayrıca hamilelik hormonlarım öncelikle sizi olmak üzere kimseyi ilgilendirmez. Dünya üzerinde geçirilebilecek en rahat hamileliği geçiren biri olarak size sadece gülüyorum. Kolay gelsin. Sivri biblolara ve antikalara dikkat edin lütfen. Anneniz 50 yaşında bebek bakmayı bebeğe zarar verebilecek şeyleri bilmez falan Allah korusunnn

Üslubum fevri falan değil. Siz alıngansınız. Sanki tek sorun sivri biblolar ve antikalarmış gibi onlara bile dertlenmişsiniz. Basbaya annenize güvenmişsiniz ama baştan beri ona güvenmek yerine mantıklı seçenekleri önünüze koyup kendinize bi yol çizebilirdiniz. Siz bebeği annenize paslayıp rahat etme derdindesiniz. Hem bakıcı parası vermiycek hem de güven konusunda endişe duymıycaktınız fakat annenizin evinde de sivri biblolar (!) var inanamıyorum daha büyük bir sorunla karşı karşıyasınız :kızgın::olamaz::olamaz::olamaz:tüh. Allah başka dert vermesin ne diyim. Ayrıca hamilelik hormonlarım öncelikle sizi olmak üzere kimseyi ilgilendirmez. Dünya üzerinde geçirilebilecek en rahat hamileliği geçiren biri olarak size sadece gülüyorum. Kolay gelsin. Sivri biblolara ve antikalara dikkat edin lütfen. Anneniz 50 yaşında bebek bakmayı bebeğe zarar verebilecek şeyleri bilmez falan Allah korusunnn
Allah icin fevri degilsiniz yani. Benim evladimi anneme paslayip rahat etmek istediğimi söyleyecek kadar anneligimi eleştirme cüretini anca Sac ma sapan hormonların etkisi altında olan biri soyleyebilir. Eğer oyle değilse daha fena seyler söylerdim ama gerek yok. Konuma daha fazla yazmayın lutfen

Dun aksam başka bir ev bulduk annemlerin sitede. Bu kez içimize sindigibi. Fiyat bizim limitimizin biraz ustunde ama evin içi yenilenmiş ve ferah. Badanaya bile gerek yok yani. Sanirim tutacagiz
Süper 👍🏻 benim de annem bakıyor hem de yaşlı yani sizin anneniz çok genç benimkine göre Ev bulunması da iyi olmuş Allah kolaylık versin

Back
X