7 ayını doldurmak uzere olan bir bebeğim var. Ben öğretmenim; doğumun ardından biraz ücretsiz izin sonra yaz tatili vs derken su ana kadar evdeydim bebegime ben baktim. Daha bebegim doğmadan önce annemle bebegime ben işe dönünce onun bakacağı konusunda anlaşmıştık. Ancak Bakim zamanı yaklaştıkça annem benim evime gelip bende bakamayacagini ( arabayla 10 dk lık bir mesafede oturuyoruz) evde yaşlı anneannemi ( 70 yaşında ve kendi işini kendi görebilen biri ama hastalık hastasıdır her an kalp krizi vs geçirebileceğini düşünür ) ve erkek kardeşimi (26 yaşında bekar, calisiyor) bırakamayacağını söyledi once. Bunun üzerine kayinvalidemle dönüşümlü bakmayı kabul etti. Kvalidem en başından beri ben bakarım diyor ama sag olsun hijyen konusunda sıfırdır el yikama nedir bilmez sadece bu kadarini yazsam yeterli ama hic hos olmayan yonlerine sahit oldum bu konuda. Neyse el mahkum buna da tamam dedim sonucta annem dönüşümlü de olsa bakacakti. Bi hafta annem bi hafta kvalidem bende yatılı kalacaklardı buna herkes tamam dedi ( kvalidem de arabayla 25 dk lık bi mesafede)
Ama sonra annem dönüşümlü de olsa bana gelemeyecegini, anneannemden gun icinde uzak olmak istemediğini, bende yatılı bi hafta kalamayacağını söyledi. Keşke benim oturduğum siteye taşınsanız, aksam evime dönme koşuluyla bakarim gündüzlü sorun olmaz dedi. Biz su an kirada oturuyoruz ve sorunlu bi ev oldugu icin zaten kis gelmeden tasinmak istiyorduk ancak anneme yakin olan bolgeye degil benim isime yakin bir yere. Annemlerin kendi evi orası ama o sitede kiralar bizi aşıyor. Iki ev baktık ikisi de ici eski ama kirası cok yüksekti. Annem hic objektif yaklaşmıyor sag olsun yeter ki ona yakın yürüme mesafesinde olalım dye iki evi de övdü durdu. Az oncr gene aradi bi ev daha bulmuş aksam bakin diyor. Cevrede market vs yok in cin top oynayan eski bir siteye hic tasinasim yok ama baska türlü annem oğluma bakmayacak kvalideye mecbur kalacağım bende surekli yatılı kalmasına. Bakıcı ücretleri ise bizi aşıyor. Siz olsanız evi bu durumda annenizin siteye taşır miydiniz?