• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tasinmali miyim?

ay valla 33 yasımdayım benım hışım cıkıyor 3 bucuk yasındakı kızımla 50 yasındakı bırı benden daha dınc olamaz sanırım :) torunum olsa bakarımdan kastı annesı gıbı hergun bakarım degıldır o arada tabıkı bırakabılırsınız ama sız emeklı olana kadar annenız hakkın rahmetıne kavusana kadar cocuk unv kazanıp gıdene kadar hergun nasıl baksın :) bakamaz tabıkı gercekcı olalım cok cok zor bakabılen buyuk annelere helal olsun dıyorum ben son nefeslerını kendılerı ıcın yasamak yerıne cocuk bakarak omurlerını gecırdıklerı ıcın ama bu nadır ve gercekten zor
hıc kımseye guven olmaz ama 2 aylık bebeklerı bıle krese verıyor bakıcıya verıyor ınsanlar mecburen

baska sehırde yasıyor olsaydınız napıcaktınız mesela oyle dusunun rahat olun :) bence kımsenın duzenı bozulmasın evde yatılı hıc mantıklı bırsey degıl ınsanların evıne goturup bırakmanızda zor cocuk en ıyısı ya evınde bakıcıyla buyusun ya kreste baska yolu yok gorunuyor kadın bakamam dıyor sartlar sunuyor bu sekılde olur dıyor e sızde kıralar yuksek dıyorsunuz yapabılecek baska bırsey yokkı
Yok canim abartmayın kreşe başlayana kadar bakacak ne üniversitesi:)

hayatta torun falan bakmam bu yaşta sabrım yok hele de yaşlanınca
üstelik oğlunu geçtim sorumluluk isteyen kendi annesi var
parayı evi geçin de o çocuk bir hafta birinin bir hafta başka birinin elinde ne kadar dengesiz büyüyecek haberiniz var mı
üstelik gece kalmaları sizin hayatınızı da etkileyecek
güvenebileceğini bir bakıcı gündüz arada annelerin göz atıp kontrol etmesi kesin çözüm
Işte anneme yakin taşınırsak sadece annem bakacak o yuzden cazip aslinda. Ama annem taşınınca bu kez de baska bir sebeple bakmaz mi acaba dye endise ediyorum

Yok canim abartmayın kreşe başlayana kadar bakacak ne üniversitesi:)
ıste krese sımdıde alıyorlar dıyorum bende :) baska sehırde yasıyan kımsesız bırsuru ınsan bebeklerını kıme emanet edıyor krese sımdıden gonderın cocuk cocuklarla daha guzel gelısıyor ya tasınacaksınız ıstedıgınız yere bakıcı olmaz dıyorsunuz ya da kres
herkes ısterdı cocuguyla ıse gıtmeyı keske oyle bır ımkan olsa calısan anneler ıcın ıs yerının ıcınde ayrılmıs bır bolum cocuklara

Evleri bebek icin uygun degil bir sürü biblo antika sivri köşeli sepha vs var. Artı bebegimin evimde bakılmasını istiyorum kardakışta çıkarmak istemiyorum
o zaman bi zahmet paraya kıyıp bi bakıcı alıp kimsenin düzenini bozmayacaksınız

Işte anneme yakin taşınırsak sadece annem bakacak o yuzden cazip aslinda. Ama annem taşınınca bu kez de baska bir sebeple bakmaz mi acaba dye endise ediyorum
üzerinde iki kişinin sorumluluğu olan bi insan bence sürekli olarak bakamaz gibi
üstelik bebek de küçük o da sürekli ilgi bekleyecek
zor bence en mantıklı bakıcı

valla anneanne ve babaannelere kızamıyorum. neticede evlenebilen insanlar çocukları içinde herşeyi ayarlayabilmeli. yani anne veya kv ye güvenip olmamalı bu işler.
bakıcı düşünün derim.
kv nin evi arabayla 25 dakka dediniz, çok uzak değil ona da götürebilirsiniz. emin olun bir sürü çocuk sabah erkenden böyle götürülüyor.

Hijyen konusunda sıfır olduğunu söylediğiniz kayınvalidenizle aynı evde yaşayacaksınız size en fazla 5-6 ay veriyorum sonrasında annenizin oraya taşınırsınız hemde kayınvalidenizle ilişkinizi sıfıra indirgemiş olarak baştan kurun düzenizi annenizin oraya taşının yada 2 yıl ücretsiz izne ayrılıp sonrasında çocuğunuzu kreşe başlatın

Yazın neyse de kışın karı var soğuğu var. Ben evden cok erken çıkıyorum bebegimi her sabah uydusundan edip dışarı çıkarmak istemiyorum. Artı annemlerin evi bebek icin hic uygun degil her yerde eski biblolar antikalar sivri sephalar vs var. Tam emekleme, ilerde de yürüme döneminde olmaz yani
Bence her şeye bir bahane bulup her şeyin kendisine uygun olmasını bekleyen annenizden farkiniz yok. Ama anneniz hakli çocuğunu doğurup bakmış şuan annesine ve ogluna bakıyor.
Sorumluluk tamamiyla size ait çünkü cocuk sizin madem bu kadar sorun bulabiliyorsunuz o halde çalışmayın evde çocuğunuza bakın. Kimsenin kimsenin duzenini bozmaya hakki yok. Ya duruma göre şekillenirsiniz ya yardim istemezsiniz

annen önce her şeye tamam deyip gerçekleştikçe yan çizmiş. Hala kendisine güvenip taşınmayı mı düşünüyorsun yani 😱 branş öğretmeniysen ders programını uygun şekilde ayarlatıp yarım gün bakıcı bulmanı tavsiye ederim

ben de ogretmenim sizin gibi eylulde baslicam bebegimi mecbur bakiciya birakiyorum. Ama annemin bakma imkani olsaydi gerekirse tasinirdim..gerci kadina da yazik hem yasli anneanne hem torun...bence güvenilir bir bakici bulabilirsiniz.

Bebeği kimseye güvenip yapmadınız. 2 kişi çalışıyorsunuz gerekirse sizin maaşınız bakıcıya gitsin ama insanlara emrivaki yapmayın. İnsanlar gelmiş 50-60 yaşına bebek bakmak zorunda mı? Zaten sizi doğurmuş büyütmüş, evde annesine de bakan bi kadına bir de çocuk sorumluluğu yüklemek saçma değil mi? Annemin evinde sivri biblolar antikalar var demişsiniz yani nasıl gülsem bilemedim. Kaldırılamıyor mu? Çocuğun ortamına göre düzenlenemiyor mu? Bebeği her gün bırakın alın sanki zor bir şey. Millette ne dertler var ya hayret bi şey. Bakıcı tutun bakıcı. Madem çalışıyosunuz tutun yani. Çocuk sizin çocuğunuz.

Çok hassassanız alın ücretsiz izin bakın çocuğunuza. Sizi büyütmüş kadın bu yaştan sonra bi de çocuğunuza bakmak durumunda değil. Eğer bakacaksa da lütuftur bu, çok ses çıkarmadan siz onun dediklerini yapacaksınız. Taşınmaksa taşınmak.

Bi de bu tek çocuk bende var sendromunu bırakın. 6 7 aylıkken bizi de bırakmışlar bakıcıya karda kışta ölmedik allaha şükür. Sivri biblolar falan ne alaka sizi büyüten kadın onu da akıl eder herhalde. İstiyorsunuz ki dünya siz ve bebeniz etrafında dönsün ama o işler öyle olmuyor. Hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor öyle

Bebeği kimseye güvenip yapmadınız. 2 kişi çalışıyorsunuz gerekirse sizin maaşınız bakıcıya gitsin ama insanlara emrivaki yapmayın. İnsanlar gelmiş 50-60 yaşına bebek bakmak zorunda mı? Zaten sizi doğurmuş büyütmüş, evde annesine de bakan bi kadına bir de çocuk sorumluluğu yüklemek saçma değil mi? Annemin evinde sivri biblolar antikalar var demişsiniz yani nasıl gülsem bilemedim. Kaldırılamıyor mu? Çocuğun ortamına göre düzenlenemiyor mu? Bebeği her gün bırakın alın sanki zor bir şey. Millette ne dertler var ya hayret bi şey. Bakıcı tutun bakıcı. Madem çalışıyosunuz tutun yani. Çocuk sizin çocuğunuz.
9
Öncelikle fevri uslubunuz hic hos degil. Bunu hamilelik hormonlarına bağlıyorum. Bizim derdimiz de bu yapacak bir şey yok size begendiremesek de.evet kimse bakmak zorunda değil ama başta cok hevesli görünürken sonradan farkli konuşulması benim icin sorun. Baştanberi bakıcı seçeneği tek seçenek olsaydı kendimi ona gore ayarlardım belki ise de erken dönmezdim. Zira ben basta 1 yıllık ücretsiz izin almıştım ama annem ben bakacağım sen ise don dediği icin erken döndüm. Açıkçası bu anlamda ona güvendim. D bakici mevzusinda tek dert maddiyat degil. Güvenmek zor iş. Daha kendini ifade edemeyen bebegimi yabancı birime birakma fikricazip gelmiyor. Bakıcı bakacağına kvalidem bakar dedim en kotu hep ama o da bambaşka konuda sıkıntı

Çok hassassanız alın ücretsiz izin bakın çocuğunuza. Sizi büyütmüş kadın bu yaştan sonra bi de çocuğunuza bakmak durumunda değil. Eğer bakacaksa da lütuftur bu, çok ses çıkarmadan siz onun dediklerini yapacaksınız. Taşınmaksa taşınmak.

Bi de bu tek çocuk bende var sendromunu bırakın. 6 7 aylıkken bizi de bırakmışlar bakıcıya karda kışta ölmedik allaha şükür. Sivri biblolar falan ne alaka sizi büyüten kadın onu da akıl eder herhalde. İstiyorsunuz ki dünya siz ve bebeniz etrafında dönsün ama o işler öyle olmuyor. Hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor öyle

2.paragraf o kadar sacma ki cevap verme gereği dahi duymuyorum. Tehsis koyacak kadar karakter tahlilinde de bulunmussu

2.paragraf o kadar sacma ki cevap verme gereği dahi duymuyorum. Tehsis koyacak kadar karakter tahlilinde de bulunmussu
Karakter tahlilinde bulunabilecek kadar çok bilgi vermişsiniz çünkü. İlk çocuk sanırım anlıyorum hassasiyetinizi ama bu işler böyle kimse ayılıp bayılmıyor çocuk bakmaya dürüst olalım şimdi. Ücretsiz izinle bakma opsiyonunuzda var bence kullanın 3 5 ay daha da anlarsınız ne demek istediğimi :)

ben de ogretmenim sizin gibi eylulde baslicam bebegimi mecbur bakiciya birakiyorum. Ama annemin bakma imkani olsaydi gerekirse tasinirdim..gerci kadina da yazik hem yasli anneanne hem torun...bence güvenilir bir bakici
Karakter tahlilinde bulunabilecek kadar çok bilgi vermişsiniz çünkü. İlk çocuk sanırım anlıyorum hassasiyetinizi ama bu işler böyle kimse ayılıp bayılmıyor çocuk bakmaya dürüst olalım şimdi. Ücretsiz izinle bakma opsiyonunuzda var bence kullanın 3 5 ay daha da anlarsınız ne demek istediğimi :)
Evet ilk çocuk ama 5.cocuk da olsafark etmez sonucta bakılması gerekiyor bir sekilde. Gereğindenfazla titizlendigim bi durum yok. Beni rahatsız eden aylardır konuşulan bi mevzunun zaman yaklaştıkça birden degisik bi hal almasi. Yoksa yaşlı insanların kafasına çocuğuma bak diye silah dayamadım. Emrivaki yok ortada. Annem de kvalidem de em başından beri ben büyütürüm dediler sag olsunlar ama annem su an farkli konuşuyor ondan bocaladim

Ağzınıza sağlık. Bir de anneliğine hassasiyetine laf söylüyor başka annelerin. Hey rabbim.

Back
X