Tasinmali miyim?

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.117
19.559
498
7 ayını doldurmak uzere olan bir bebeğim var. Ben öğretmenim; doğumun ardından biraz ücretsiz izin sonra yaz tatili vs derken su ana kadar evdeydim bebegime ben baktim. Daha bebegim doğmadan önce annemle bebegime ben işe dönünce onun bakacağı konusunda anlaşmıştık. Ancak Bakim zamanı yaklaştıkça annem benim evime gelip bende bakamayacagini ( arabayla 10 dk lık bir mesafede oturuyoruz) evde yaşlı anneannemi ( 70 yaşında ve kendi işini kendi görebilen biri ama hastalık hastasıdır her an kalp krizi vs geçirebileceğini düşünür ) ve erkek kardeşimi (26 yaşında bekar, calisiyor) bırakamayacağını söyledi once. Bunun üzerine kayinvalidemle dönüşümlü bakmayı kabul etti. Kvalidem en başından beri ben bakarım diyor ama sag olsun hijyen konusunda sıfırdır el yikama nedir bilmez sadece bu kadarini yazsam yeterli ama hic hos olmayan yonlerine sahit oldum bu konuda. Neyse el mahkum buna da tamam dedim sonucta annem dönüşümlü de olsa bakacakti. Bi hafta annem bi hafta kvalidem bende yatılı kalacaklardı buna herkes tamam dedi ( kvalidem de arabayla 25 dk lık bi mesafede)

Ama sonra annem dönüşümlü de olsa bana gelemeyecegini, anneannemden gun icinde uzak olmak istemediğini, bende yatılı bi hafta kalamayacağını söyledi. Keşke benim oturduğum siteye taşınsanız, aksam evime dönme koşuluyla bakarim gündüzlü sorun olmaz dedi. Biz su an kirada oturuyoruz ve sorunlu bi ev oldugu icin zaten kis gelmeden tasinmak istiyorduk ancak anneme yakin olan bolgeye degil benim isime yakin bir yere. Annemlerin kendi evi orası ama o sitede kiralar bizi aşıyor. Iki ev baktık ikisi de ici eski ama kirası cok yüksekti. Annem hic objektif yaklaşmıyor sag olsun yeter ki ona yakın yürüme mesafesinde olalım dye iki evi de övdü durdu. Az oncr gene aradi bi ev daha bulmuş aksam bakin diyor. Cevrede market vs yok in cin top oynayan eski bir siteye hic tasinasim yok ama baska türlü annem oğluma bakmayacak kvalideye mecbur kalacağım bende surekli yatılı kalmasına. Bakıcı ücretleri ise bizi aşıyor. Siz olsanız evi bu durumda annenizin siteye taşır miydiniz?

Ee işe giderken bebeğinizi annenize bıraksanızz o şekilde olmaz mıı

E sen cocugu annenin eve biraksan ?

Yazın neyse de kışın karı var soğuğu var. Ben evden cok erken çıkıyorum bebegimi her sabah uydusundan edip dışarı çıkarmak istemiyorum. Artı annemlerin evi bebek icin hic uygun degil her yerde eski biblolar antikalar sivri sephalar vs var. Tam emekleme, ilerde de yürüme döneminde olmaz yani

Valla evde yatili kayinvalde kotu olur. Yatili olabilecek herkes kotu olur.

arabanız yokmu? kayınvalidesi sabah alsanız akşam eve biraksaniz

ne anne ne kayınvalıde sız calısan kadınsınız bebek dogunca ıse basladıgınız an bebegın baskasına emanet edılmesı gerektıgını bılıyordunuz sonucta
oyuzden bakıcı.
yaslı ınsanlar hallerı yok torun sevme zamanı yıne bebek bakımı ölene kadar bebek bakmak gercekten cok zor bırsey bırde karı var kışı var bebegı ordan oraya goturmek ya da ınsanların duzen bozup gelmesı herkesın duzenının bozulması ıyı degıl

sız bakıcı bakın derım ben

Basta anneme ağız değiştiriyorsun diye kızdım ama haklisiniz her evin düzeni baska sonucta onlarınki de öyle. Kiralar daha uygun fiyatlı olsaydı keşke...

Basta anneme ağız değiştiriyorsun diye kızdım ama haklisiniz her evin düzeni baska sonucta onlarınki de öyle. Kiralar daha uygun fiyatlı olsaydı keşke...
Biraz zorlanırsınız ama en azından kafanız rahat olur. Rabbim bol kazanç versin inşallah. Ummadığınız güzellikler sizinle olsun.

yatılı gelmesi şart mı yani sabah alın akşam bırakın annenizi arabayla 10 dk diyorsunuz?

Elbette kimsenin bakma zorunluluğu yok.ama annem henüz genç 50 yaşında ve dinc. Ayrıca daha hamile bile değilken ah bi torunum olsa ben bakacağım hep vs deyip sonra kac kere laf değiştirince insan bozuluyor. Bakıcı olayı maddi olarak bizi zorlar. Kaldi ki ise başlamama 20 gun kala ha deyince kime hangi bakiciya güvenebilirimkimi bulabilirim ki

Ben de bakıcı diyorum. Annem de olsa kimseye mecbur hissetmek istemem. Eylül’de Doğum yapıyorum. Anneme yakın il merkezinde Doğum yapıp hemen evime geçmeyi planlıyorum.

İkinci döneme kadar çalışmayacağım ama bakıcın Eylül 1’de başlayacak. Annem gelse evine gitmek için gün sayar. RAhat edemez ben de bunalırım. En iyisi tırnağın varsa başını kaşımak.

ay valla 33 yasımdayım benım hışım cıkıyor 3 bucuk yasındakı kızımla 50 yasındakı bırı benden daha dınc olamaz sanırım :) torunum olsa bakarımdan kastı annesı gıbı hergun bakarım degıldır o arada tabıkı bırakabılırsınız ama sız emeklı olana kadar annenız hakkın rahmetıne kavusana kadar cocuk unv kazanıp gıdene kadar hergun nasıl baksın :) bakamaz tabıkı gercekcı olalım cok cok zor bakabılen buyuk annelere helal olsun dıyorum ben son nefeslerını kendılerı ıcın yasamak yerıne cocuk bakarak omurlerını gecırdıklerı ıcın ama bu nadır ve gercekten zor
hıc kımseye guven olmaz ama 2 aylık bebeklerı bıle krese verıyor bakıcıya verıyor ınsanlar mecburen

baska sehırde yasıyor olsaydınız napıcaktınız mesela oyle dusunun rahat olun :) bence kımsenın duzenı bozulmasın evde yatılı hıc mantıklı bırsey degıl ınsanların evıne goturup bırakmanızda zor cocuk en ıyısı ya evınde bakıcıyla buyusun ya kreste baska yolu yok gorunuyor kadın bakamam dıyor sartlar sunuyor bu sekılde olur dıyor e sızde kıralar yuksek dıyorsunuz yapabılecek baska bırsey yokkı

Bakıcı konusuna biraz uzagim. Anneme kbalideme bile bırakırken aklim bebegimde kalıyor. Kaldi ki su ana kdr tum plan onların bakması yönündeydi ha deyince kimi bulacağım bilmiyorum.

Bakıcı konusuna biraz uzagim. Anneme kbalideme bile bırakırken aklim bebegimde kalıyor. Kaldi ki su ana kdr tum plan onların bakması yönündeydi ha deyince kimi bulacağım bilmiyorum.
20 gun kısa sure degıl aslında bulunur ıs arkadasınız cevrenızde ınsanlar vardır bılen sorun sorusturun
yoksa krese gonderın ozaman kameralı sıstemlı madem ıcınıze sınmıyorsa 2-3 aylıkdan baslayan kresler var

Kayınvalideyi yanınıza tasiyacaginiza annenizin yanına tasinin daha iyi ki kv için temiz değil vs diyorsunuz pişman olursanız bu sefer ben anneme baktircam vazgeçtim de diyemezsiniz kesinlikle anneye yakın taşının derim

Anneniz haklı. Madem baksın istiyorsunuz onun şartlarına uyacaksınız. Sonuçta kadın bir de kendi annesine bakıyormuş. Sabahtan akşama kadar sizin evinizde rahat edemeyeceği de açık.
Burada sanki annenize biraz serzenişte bulunuyormuşsunuz gibi geldi ama buna kesinlikle hakkınız yok. Kadın yıllarca fedakarlıklarla sizi büyütmüş şimdi bir de sizin çocuğunuza bakacak. Daha ne yapsın !
O yüzden ya onun şartlarına uyun ya da kendinize bir bakıcı tutun...

Bence biraz dişinizi sıkıp bakıcı ayarlamanız sizin bebeğinizin eşinizin ve bilimum aile fertlerinin yararına olur.Annenızın davranıslarına bakılırsa gönlü yok. Gönülsüz gönülsüz de nereye kadar. Kv desen söylediğinize göre baya pis.Ücretsiz izin aldım demişsiniz. Demek ki maddi olarak idare edebiliyorsunuz. Ya 2 yasına kadar siz bakıp sonra kres dusunun ya da bakıcı ayarlamaya bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…