- 6 Aralık 2022
- 4.205
- 10.813
- Konu Sahibi papatya3054
Kimse kontrol etmeden bilemez.Kapınızı kilitlediğinizi nerden biliyor kontrol mü ediyor gece ayrıca evde kimse olmasaydı kilitlemeye gerek kalmazdı deseydiniz keşke.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kimse kontrol etmeden bilemez.Kapınızı kilitlediğinizi nerden biliyor kontrol mü ediyor gece ayrıca evde kimse olmasaydı kilitlemeye gerek kalmazdı deseydiniz keşke.
Konu sahibi bu hanımefendiye kv nin numarasını ver ve sana ev buldum de. Kira Yardımını orda biriktirsinBakın her insanın ifade ediş tarzı farklıdır.biz şu anda ülke olarak çok kötü günler yaşıyoruz... Az önce yerde ceset torbası ve bir anne yanında uzanmış sarılmış.... Biz halen neyi konuşuyoruz.... Neyiiii.. Ben yeni evliliğinde eşyayıda altınlarda konuşamam. Art niyet halen dünyevi işlerin peşinde koşanlarada ararım.
Oğlunuz kaç yaşında? Odasında eşiyle mi yaşıyor? Ailenin çocuğuna kapıyı kilitlemeyin demesiyle daha yeni evlenmiş, evde kayınpederi, kayınvalidesi, başka insanlarla kalan kadına “gece kapıya kilitleme” diye insanların içinde söyleyen kadınla kendinizi nasıl bir tuttunuz anlamadım. Ha sizin de oğlunuz evli ve eşiyle odada kalırken kapıyı kilitleme diyorsanız, siz de gereksiz müdahaleci bir annesiniz demek ki.
Evli oğlunuzamı kapı kitlenmeyecek diyorsunuz?
Daha doğrusu evli gelinize, iş arkadaşlarının yanındamı söylüyorsunuz bunu?
Kimse ah vah yapıp asıp kesmiyor
Herkes depremzede aileye destek çıkılması konusunda hemfikir, ama aile devletden alacağı parayı biriktirsin size yerleşsin diyecek halimizde yok
Oğluna söylemiyor hanımefendi, başkalarının yanında yeni evlenmiş gelinine söylüyor. Siz bunu başkalarının yanında duyan yeni evli kadınla empati yapabildiniz mi acaba?Şaka gibisiniz gerçekten, depremzede bir anne bu kadın, normal zamanda gelip de kalsa bunu dese eyvallah da , deprem atlatmış hem de çok büyük bir deprem , elbette evladına kapını kilitleme diyordur , bende oğluma deprem yüzünden kilitleme diyorum yoksa bana ne kilitlemesinden , ne kadar empati yapamıyorsunuz bu insanların yaşadıklarına, yazık gercekten
Versin vallahi her şeyi anlatırımKonu sahibi bu hanımefendiye kv nin numarasını ver ve sana ev buldum de. Kira Yardımını orda biriktirsin
Kayınvalidemin 6-7 sene evvel yetişkin bir kızı varmış o ölmüş. Yerine de bunu almış. Bu kızı o kız yerine koymuş.
Çok çok korkunç bir durum.. eşinizin düşüncesine göre ileride sizin çocuğunuzu da cok kolay alabilirler o zamanAnnesi ağladı bana.bana analık yaptırmadılar dedi. Şimdi çok saygısız bana karşı dedi. Kız 12-13 yaşında şu an. Eşime açtığımda konuyu diyor ki o da annesinden nefret ediyor sonuçta benim annemle daha rahat diyor. Dedim ki sizin aileye göre insan annesinden nefret edebilir ama kayınvalidesinden edemez demek ne saçma dedim. Eltimi suçluyor da annesine saygısızlık yapmakla.
YavaşşşBen evinize yerleşsin demedim zaten , sakince okuyun yorumumu isterseniz
Buraya konu açıp da gelen yorumlara saçma sapan cevaplar vermeyin
Oğlumun evli olmasıyla ne alakası var , deprem yüzünden diyorum , eşinizin annesi de deprem yüzünden söylüyor
Kadın bu haldeyken sizin sevismenizin derdine mi düştü size göre?
Aklınız fikriniz sekste mi gerçekten?
Yukarda sormuştum ama ya görmediniz yada görmemezlikten geldiniz (buna daha çok inanıyorum)Versin vallahi her şeyi anlatırım
yav kapiyi kitlemeden o kadar kisinin icinde nasil sevisecekler acaba. cat diye iceri girseler ne olacakŞaka gibisiniz gerçekten, depremzede bir anne bu kadın, normal zamanda gelip de kalsa bunu dese eyvallah da , deprem atlatmış hem de çok büyük bir deprem , elbette evladına kapını kilitleme diyordur , bende oğluma deprem yüzünden kilitleme diyorum yoksa bana ne kilitlemesinden , ne kadar empati yapamıyorsunuz bu insanların yaşadıklarına, yazık gercekten
Çocuk 7. Sınıfta. Amin inşallah. Allah size de kolaylık versin. Siz döndünüz evinizde misiniz şu an? Evde hasar var mıydı?Bir depremzede olarak saçmalık eşin ve ailesinin yaptıkları. Kardeşime gittik kendisi bekar bir kız. Ben annem ve 2 çocuğum. Temizliği ve yemeği annemle biz yaptık. Hepimiz maaşlıyız herkes harcadı ama aynı evde maksimum 11 gün kalabildik evimize döndük.
Yeni evlisiniz tek siz mi vardınız sığınacakları. Depremi bahane etmişler eve çökmüşler. Eşinde durumdan faydalanıp ipleri eline almış. Allah kolaylık versin. Heee bu arada benim oğlumda henüz okula başlamadı. Beklenebilirdi bir süre sınav senesi olmayan orta son veya lise son öğrencisi değilse
Kayınvalidemin 6-7 sene evvel yetişkin bir kızı varmış o ölmüş. Yerine de bunu almış. Bu kızı o kız yerine koymuş.
Sizi en iyi ben anlarım, benim eşimin ailesi de depremden etkilendi , komple bizim eve geldiler , çok korktuk, onlara bişey olmadi diye gerçekten çok sevindim, kendi ailem de eşimin ailesi de iyi hamdolsun, ama gerçekten ev üstüne ev olmuyormuş, çok zorlansam da 2 hafta boyunca güzel ağırlamaya çalıştım fakat maalesef bu deprem durumu biraz eş ailesinin suiistimaline uğramadı değil, evimde istemediğim herşeyi yaptılar ben de insanlar üzgün diye anlayışlı olup sustum , eşimle arada birbirimizi yesekte ailelere yansımadık ( sebebi eşimin ailesinin yanında birden bambaşka bir adama dönüşmesi idi, çok şükür evleri az hasarlı çıktı, gereken önlemler alındıktan sonra evlerine geçtiler, canları sağ yolları açık olsun ama gerçekten çok zordu , evde 10 kişi yi memnun etmek ve düzeni sağlamak çok zordu, Kayinvalideme hiç karışmadım direk mutfağı ona bıraktım istediğin gibi evindeki şekilde kullan dedim , büyük salonu Görümceme ve kaynima bıraktım, diğer odayı Kayınvalidelere , yani demem o ki ben sadece yatak odası ve banyo klozetini kullandım baya kısıtlandım fakat yinede idare ettim sonuçta insanlar keyfinden gelmemişti, size tavsiyem bu günleri geçirmeye bakın acilen kv lere bir düzen kurun , eğer bu iş uzarsa boşanmaya kadar gidersiniz, çünkü ben 2 haftada eşimle kedi köpek oldum , sebebi ise eşimin absürt davranmaya başlaması oldu , size tavsiyem sesinizi etmeyin acilen size de çok yakın olmayan bir muhitte ev tutun onların da bir düzeni olsun , rabbim bir daha milletime bu katliam ı yasatmasin, çok üzüldüm çok ağladım bu süreçte, çok geçmiş olsun herkese ...Merhabalar. Öncelikle ülkemizin başındaki bu elem hadiselerin bir an evvel son bulmasını, her şeyin hakkaniyetle yapılmasını ve bir daha böyle ihmalkarlıklarla karşılaşılmamasını dilerim. Ölenlerimize rahmet kalanlarımıza sabır versin Allah.
Buraya yazmak istedim. Yazdıklarım uzun olacak. İç rahatlatmak için olacak belki de. Daha evvel de kocam hakkında, kayınvalidem hakkında yazmıştım. Düğünümüz 4 şubatta gerçekleşti. Eşim bir hafta annesinin evinde kalıp akraba ziyaretleri yapmamızı istemişti o zamanlar. Teyzeleri, annesi böyle istemiş. Ben de asla böyle bir şey olamayacağını belirtmiştim. Balayına ikna oldu.. 6 şubat sabahı yola çıkacaktık ki.. bu elim hadise gerçekleşti. Ailesi deprem bölgesindeler. Hemen ulaşmaya çalıştık. Kayınvalidemin evi ağır hasar almıştı. Kaynımınki hafif hasarlı ama korkudan kendilerini dışarı atmışlardı. Biz hava koşullarından dolayı evimize gidememiş başka şehirde bir tanıdık yanında konaklamıştık. Oradan direkt uçakla balayına gidecektik. Bu olayların hepsini o tanıdığın evinde öğrendik. Zor koşullar, tvde gördüğümüz belki milyonda bir bile değil. Çok korktuk endişelendik. Ailesine uçak ayarlayıp bir şekilde onları aldık ve kendi evimize getirdik. Evime onlarla birlikte girdim. 2 hafta kadar 9 kişi kaldık. Bu süreçte ne yapacaklarını vs konuştular. Kayınbabam sürekli kalabalığız diyordu. Kaynımın en büyük kızına el koymuş kayınvalidem. Annesi iyi annelik yapamıyor diye kendi büyütüyor. O kız hariç-o bizde kaldı-kaynım 2 çocuğu ve karısını alıp deprem bölgesindeki karısının köyüne geri döndü. O köye deprem vurmamış, güvenliymiş şu an.
Önceleri biz kalabileceklerini söylesek de hepsi kalamayız edemeyiz sizinle bir eve girdik siz de yeni evlisiniz diyorlardı. Sonraları kayınvalidem gider çadırda kalırız napalım bundan sonrası rezillik falan der oldu. Ben halbuki cidden çok iyi davranıyordum eşim de şahit. Neyse kayınbabamı zorla eve bak, eşyları çıkar falan diye deprem bölgesine yolladı kayınvalidem. Sadece o baktığı orta okula giden kız ve kendisi kaldı. Kızı okula yazdırdık. Önceleri kendimize memleketimizin çevre illerinden bir ev bakalım falan dediler. Bir yandan da kayınvalidem hasarlı evini 1.5 sene evvel alıp içine 0 eşyalar döşemiş onların borçları devam ediyor. Kiraya ev tutmaktansa bir yerlerde kalıp devletin kira desteğini biriktirmek daha iyi olur gibi falan da düşündüler. Kayınbabamın emekli maaşı var. Kayınvalidem ara ara nereye gidek ne yapak biz ne edek hiçbir yerimiz yok gibi şeyleri hala ara ara söylüyor. Bu arada kayınvalidemin annesin evi sağlam. Oraya kardeşim gelir kalabalık olur rahat edemem dedi söylediklerinde. Kayınvalidesinin evi sağlam. Korkuyorum o evden dedi. Kız kardeşinin boş bir evi var o sağlam, kız kardeşinin gelini o boş evde kimseyi oturtmuyormuş ondan oturamayız dediler.
İşteyim. Eşimi öğlenleri arıyor, ne yemek yapayım diye. Akşama onu yapmış oluyor. Ben bir kez yemek yapsam tamam artık yarın sıra bende diyor. Ben öyle herkesin yemeğini yiyemem ama seninki güzel olmuş yedim diyor yemekten sonra da..
İş yerime çağırdım evde sıkılmasın diye, 99 depremini yaşayan biri Vardı dertleşirler dedim. herkesin içinde dedi ki bana gece yatarken kapınızı kilitlemeyin. Sana diyecem diyecem ama korkuyorum kızarsın diye dedi. Sanki ben her şeye kızıyorum gibi. Bir de diyor ki burası da deprem bölgesiymiş korkuyorum buradan gitmeye ben yokken deprem olur da başınıza bir şey gelir diye diyor.
Bu kilitleme meselesini eşime açtım büyütme dedi. Sofrada oturunca eline sağlık dedim annesine sonra kalkarken neden eline sağlık dememişim diye beni sorguladı. Senden kaç yaş büyük kadın saygı duy ne yaparsa diyor. Ben saygısızlık etmedim halbuki sadece eşimle paylaştım.
Eşimin yeğeni 23 nisana hazırlanıyormuş burada yazdırdığımız okulda. Burada olursak müsamere yapacağız diyor. Bu arada kızın annesi çok mutsuz çocuğunu götüremedi diye.
Beni kimse yanlış anlamasın ama daha biri sürü ufak şeyler oluyor. Biliyorum çok adice belki şu an bazı düşünecelerim. Bu insanlar mağdur, onlara karşı saygım sonsuz. Yüzlerine kötü davranamam da. Ama yerleşik kalmalarından ya da kayınvalidemin durumları kullanıp 2-3 sene yaşamasından nedense çekiniyorum. Çocuğum olsa onu da kaynımın çocuğunu doldurduğu gibi doldurmasından.. eşime her şeyi sorup bana sormamasından. Gece kapı kilidi meselesinden… tüt kapıyorum. O kadar insan ölmüşken, yer yerinden oynamışken ne küçük şeyleri dert ediyorum belki. Ama nefsime karşı koyamıyorum. Mesajımı sabırla okuyan herkese bana sabır vermesini dilemesini istiyorum. Dediğim gibi çok detaylar da var ama yazamadım.
Kötü bir insan değilim ben tabii hakları kalmak. Hele de böyle bir olayda.. ama geçmiş de zihnimi bırakmıyor.. bana ilk zamanlar devamlı diyordu ki evlenirken yardımcı olmadık şimdi geldik üstünüze. Bu ağır hasarlı ev aslında kaynımdan aldığı kıza verilecek evmiş.. öyle diyor arada. Allah beni affetsin ama etkileniyorum. Her manada kötüyüm. Bu durumda bunları düşündüğüm için bile suçluyum…
Bu arada ben eşimin ailesine de kendi aileme de 15-17 saat uzaklıkta bir şehirdeyim normalde. Burada memuruz. İki aileye de uzak olması işimize gelmişti. Bir de alternatif olarak bir ara bizim binanın girişindeki evi tutmayı falan düşündüler. Boş diye. Onu da ben pek istemedim.. tabii istemedim diye bir şey demedim kimseye ama içimden istemiyorum.
Işte demek istediğim herkes bu hengameden sizi suistimal edecek , eşiniz ilk golü atmis bile , acilen eş ailesine düzen kurun ve eşinize ayar verin , sakın şu süreçte altınları vermeyin ve de hamile kalmayın, kendinizi de ifade etmekten cekinmeyin , eşinize gerekenleri söyleyin...Eşim bu kadar olayın arasında araba bakıyor. Araba alıcam ilerde bileziklerle falan dedi. Annesi de duydu.
Ay benim Kayinbabam da sofrada insan 6 ay da ağırlar bu durumda bir aileyi dedi ( kendilerini kastetti) siz kimseye bişey anlatamazsınız şuanda herkes hassas ve de bu durumu herkes kullanmaya başladı, kız kardeşimin bile kendisine selam vermeyen eltisi evi sağlam olmasına rağmen kız kardeşime yerleşmeye kalktı korkuyorum diye , yani şu durumda mağdur ve mağduru oynayan 2 tür grup çıktı ortaya, sakın haklarinizdan vazgeçmeyin, eşinizle konuşup halledin sadece ...Anneme bunlardan bahsetmek için aradım, babam utanmıyor musun sen dedi bana. İnsanlar tanımadıkları insanlarla 10 kişi bir evde yaşıyor. İdare ediver kayınvalideni de 5-6 ay ne olacak dedi. Bana bağırdılar. Ben de kendimi kötü hissedip kapattım.
Hiçbir şey yapamıyorum. Eşimle konuştum onların evi başlarına yıkıldı şu aşamada çok yanlış dediklerin dedi. Kayınvalidemin bir kardeşi konyada düzen kurmuş. Kayınbabam da şu an eşya çıkarmaya gitti memlekete bir kykda kalıyormuş. 24 saat sıcak su, sıcak yemek, sıcak ortam var keyfimiz yerinde diyor srayıp kayınvalidemi. Kayınvalidem dedi ki biz de gidek kyklarda kalak ne yapak dedi- bu arada ben kvme gidin manasında hiçbir şey demememe ramen hep böyle cümleler atıyor ortaya yüzümüze bakıyor sonra- neyse biz de gidek dedi sonra dedi ki aaaa ama şimdi bu bebişimim okulu yok orada gidemeyiz dedi- kaynımın kızı okula gidiyor ya. 7. Sınıf ya. Neyse dedi biraz daha okula gitsin de falan dedi. Konyayı sordum kardeşime hiiiç kiralık ev kalmamış dedi. Gidecek yer yokk ne yapıcaz dedi yine…Siz ne yaptınız konu sahibi?
Gelişme var mı?
Onlara düzen kurmak için yine bizden para çıkacak işte o da var onların da istediği ya bizde kalmak ya da bizim onlara kurmamız düzeni muhtemelen. Kendilerinden para çıkmaması yani..Işte demek istediğim herkes bu hengameden sizi suistimal edecek , eşiniz ilk golü atmis bile , acilen eş ailesine düzen kurun ve eşinize ayar verin , sakın şu süreçte altınları vermeyin ve de hamile kalmayın, kendinizi de ifade etmekten cekinmeyin , eşinize gerekenleri söyleyin...