Tarif edilemeyecek kadar kötüyüm, her manada…

ALLAH deprem magdurlarına da yanında kaldıkları ailelere de yardım etsin.
Gerçekten daha çoook konular açılır.
Hatta bir iki konu açıldı.
Hatta birisi de gelin evi terketti eşyalarını topladı gitti yazmıştı.
Çünkü kayın aile evin içinde huzursuzluk çıkarıp eş olacak kişisi de kadını suçlayınca alın oturun demiş ve gitmiş.
İşte bunlara da meyil vermemek lazım.
Aynısını yaşadım, kayın aile oğlumuzun evi moduna girdi , eşim de depremden dolayı canım anam moduna girdi, bir baktım ben evimde bildiğin deprem mağduru oldum , onlar gayet keyifliydi fakat ben yaşananlar karşısında dumura uğramış haldeydim , kaynımın saygısız hareketleri , ailesinin rahatlığı, maddi durumları iyi olmasına rağmen eve bir ekmek bile almamaları ve sürekli alşveriş listesi çıkarıp elimize tutşturmaları ( eve herseyi almıştık ama liste asla bitmedi) , çok garip şeyler yaşandı, en son kv eşimle kopma durumuna geldiğimizi hissedince evleri sağlam diye evlerine döndüler, gittiklerinden beri eşimle normale döndük, eşim yine canım karim modunda ama asla güvenmem ne oğullarına ne de kayın aileye ,ya misafir gibi efendi efendi dursalar 6 ay kalsınlar ama yokkk öyle tuhaf hallere girdiler ki evde beni gören bu komşunun kızı mi diye sorardı yani , daha çok konular açılır böyle...

Ay benim Kayinbabam da sofrada insan 6 ay da ağırlar bu durumda bir aileyi dedi ( kendilerini kastetti) siz kimseye bişey anlatamazsınız şuanda herkes hassas ve de bu durumu herkes kullanmaya başladı, kız kardeşimin bile kendisine selam vermeyen eltisi evi sağlam olmasına rağmen kız kardeşime yerleşmeye kalktı korkuyorum diye , yani şu durumda mağdur ve mağduru oynayan 2 tür grup çıktı ortaya, sakın haklarinizdan vazgeçmeyin, eşinizle konuşup halledin sadece ...
Şunu anlamıyorlar ki devlet yeterli desteği veriyor şu anda. Kyklar, oteller var. Ben demiyorum tabii tek orada kalsınlar ama kardeşleri ayrı ayrı şehirlerde düzen kurmuş kvdemin. İnsan gider onlarda bile kalır 15er gün… ama cidden bu kadın düşüncesiz. Ve beni en çok gelecek kprkutuyor. Evime çöreklenip her şeye karışması. Yoksa 5-6 ay zaman belli olsa bile ağırlamaya razıyım. Ama daha eşimi bile tam evde tek başımıza tanımazken bana bu süreç çok ağır geldi. Bir evlililte belki 2-3 yılda konuşulacak şeyleri ben 20 günde konuşmak zorunda kaldım eşimle. Çok ağır imtihan oluyorum.

Hiçbir şey yapamıyorum. Eşimle konuştum onların evi başlarına yıkıldı şu aşamada çok yanlış dediklerin dedi. Kayınvalidemin bir kardeşi konyada düzen kurmuş. Kayınbabam da şu an eşya çıkarmaya gitti memlekete bir kykda kalıyormuş. 24 saat sıcak su, sıcak yemek, sıcak ortam var keyfimiz yerinde diyor srayıp kayınvalidemi. Kayınvalidem dedi ki biz de gidek kyklarda kalak ne yapak dedi- bu arada ben kvme gidin manasında hiçbir şey demememe ramen hep böyle cümleler atıyor ortaya yüzümüze bakıyor sonra- neyse biz de gidek dedi sonra dedi ki aaaa ama şimdi bu bebişimim okulu yok orada gidemeyiz dedi- kaynımın kızı okula gidiyor ya. 7. Sınıf ya. Neyse dedi biraz daha okula gitsin de falan dedi. Konyayı sordum kardeşime hiiiç kiralık ev kalmamış dedi. Gidecek yer yokk ne yapıcaz dedi yine…
Susarsanız Asla gitmez...

Şunu anlamıyorlar ki devlet yeterli desteği veriyor şu anda. Kyklar, oteller var. Ben demiyorum tabii tek orada kalsınlar ama kardeşleri ayrı ayrı şehirlerde düzen kurmuş kvdemin. İnsan gider onlarda bile kalır 15er gün… ama cidden bu kadın düşüncesiz. Ve beni en çok gelecek kprkutuyor. Evime çöreklenip her şeye karışması. Yoksa 5-6 ay zaman belli olsa bile ağırlamaya razıyım. Ama daha eşimi bile tam evde tek başımıza tanımazken bana bu süreç çok ağır geldi. Bir evlililte belki 2-3 yılda konuşulacak şeyleri ben 20 günde konuşmak zorunda kaldım eşimle. Çok ağır imtihan oluyorum.
Benim ailem komple dışarda kaldılar, hepsinin evleri yıkıldı, hamdolsun ki bişey olmadı kimseye , onlar 2 günlüğüne bizim yanımıza gelip ordan da başka bir ile geçip düzen kurdular , esimin ailesi ise evleri sağlam olmasına rağmen 6 ay beraber kalmayı ima eden konuşmalar yaptılar, eşimle kavgaya başlayınca mecbur düzenlerine döndüler, size tavsiyem mağdur edebiyatı yapıp hayatınızı çalmalarına müsaade etmeyin yoksa sonunuz eltinizden beter olur, açıkça ev bulun deyin...

Susarsanız Asla gitmez...
İşte ben mağdur olmuş kapıma gelmişler, onlara laf edip kalplerini kırmak, paptyaya sığındık ama bir ay bizi ağırlayamadı dedirtmek istemiyorum kendime. İnsanlar düşünsüz istiyorum. Şimdi orada da 27 mart gibi açılacakmış okullar. Diypr ki akşam olmadı o tarihte gideriz yüzüme bakıyor yine. O kızı da doldurmuş annesine karşı, çok serbest davranıp bir şeyler alıyor hep. Kız annesini sevmiyormuş güya. Nefret ediyormuş falan. Daha 12 yaşında çocuk. En büyük korkum benim yakın bir muhitime ya da evime çöreklenip işerde benim aileme ve çocuklarıma da böyle zarar vermesi dün kpcama açıkça dedim bu korkularımı bile. Diyor ki benim annem ruh hastası mı?

Onlara düzen kurmak için yine bizden para çıkacak işte o da var onların da istediği ya bizde kalmak ya da bizim onlara kurmamız düzeni muhtemelen. Kendilerinden para çıkmaması yani..
Valla yeterki gitsinler ben ilk kiralarini verirdim mesela , ev bulup gönderin acilen...

Bence bu vesile ile siz bu aileye güzel mesafe koyun. Zihniyetlerini anlamış oldunuz. Hemen de çocuk yapmayın derim.

İşte ben mağdur olmuş kapıma gelmişler, onlara laf edip kalplerini kırmak, paptyaya sığındık ama bir ay bizi ağırlayamadı dedirtmek istemiyorum kendime. İnsanlar düşünsüz istiyorum. Şimdi orada da 27 mart gibi açılacakmış okullar. Diypr ki akşam olmadı o tarihte gideriz yüzüme bakıyor yine. O kızı da doldurmuş annesine karşı, çok serbest davranıp bir şeyler alıyor hep. Kız annesini sevmiyormuş güya. Nefret ediyormuş falan. Daha 12 yaşında çocuk. En büyük korkum benim yakın bir muhitime ya da evime çöreklenip işerde benim aileme ve çocuklarıma da böyle zarar vermesi dün kpcama açıkça dedim bu korkularımı bile. Diyor ki benim annem ruh hastası mı?
Sen açıkça anne ne zaman ev tutacaksınız diye sor bunun ayıbı yok, hatta söyle arada eşine sesin yükselsin, tüm hıncını eşinden çıkar 3 güne kalmaz giderler, ben eşime bağırdım kv gördü hemen evin işlerini hızlandırıp evlerine geçtiler, emin ol sussaydım 6 ay keyfi bendelerdi, evlerinde büyük hasar yok ama benle kalmak istediler uzun süre, ben onlara bişey demeyip eşimle hallettim kavga dövüş, baktılar olay büyüyecek gittiler

Sen açıkça anne ne zaman ev tutacaksınız diye sor bunun ayıbı yok, hatta söyle arada eşine sesin yükselsin, tüm hıncını eşinden çıkar 3 güne kalmaz giderler, ben eşime bağırdım kv gördü hemen evin işlerini hızlandırıp evlerine geçtiler, emin ol sussaydım 6 ay keyfi bendelerdi, evlerinde büyük hasar yok ama benle kalmak istediler uzun süre, ben onlara bişey demeyip eşimle hallettim kavga dövüş, baktılar olay büyüyecek gittiler
Allah’tan korktuğumdan bizim başımıza da aynını vermesinden büyük laflar etmekten çekindiğimden bunlar kafamı kurcalıyor. Kalbim el vermiyor. Aşağı kendimi bıraksam dedim az evvel.gelecekten çok korkuyorum. Ama onda bile depremzede aileyi 1 ay ağırladı diye intihar etti der herkes ayıplar diye korktum. Zihnim karışık. Kadının bana yaptığı şeyler çok az. Başkasına kalsa kaynana yemek de yapıyor temizlik de evde bu kız çok büyütüyor derler. Bana acı sözü de yok kadının. Ama gelecek korkusu, tanıyamama. Geçmişte olanlar… yoksa kvmle iyiyiz güya.

Allah’tan korktuğumdan bizim başımıza da aynını vermesinden büyük laflar etmekten çekindiğimden bunlar kafamı kurcalıyor. Kalbim el vermiyor. Aşağı kendimi bıraksam dedim az evvel.gelecekten çok korkuyorum. Ama onda bile depremzede aileyi 1 ay ağırladı diye intihar etti der herkes ayıplar diye korktum. Zihnim karışık. Kadının bana yaptığı şeyler çok az. Başkasına kalsa kaynana yemek de yapıyor temizlik de evde bu kız çok büyütüyor derler. Bana acı sözü de yok kadının. Ama gelecek korkusu, tanıyamama. Geçmişte olanlar… yoksa kvmle iyiyiz güya.
Bak cnm daha çok yenisin , heveslerin kursağında kalmış seni iyi anlıyorum ama bunun için de intihar edilmez , bak insanlar iki kolu iki bacağı kesildiği halde nefes aldığı için şükrediyorlar, sen dediğim gibi açıkça ev aramayı teklif et ve gerekirse ilk kiralarını verin , eşinle konuş ve çekinme, susarsan zamanla evini seni ele geçirirler, uyanık ol , yavaştan kavgalara başla, hır gür çıktığını anlasınlar, bir de kv ye burda kalın sizin eviniz falan deme anne ne zaman ev bulacaksınz diye sor alternatifler sun , duygularını belli et bu ayıp değil, eşine de artık ev bul yoksa evliliğimiz bitecek de , rahat davran ve memnun olmadığını hissettir herkese...

Emin ol bizim başımıza gelse aylarca eş ailesi bizi ağırlamaz ve eşimiz de bu kadar pasif olmaz hemen ev tutarlar, ülkemizde gelin demek bedava işçi demek , hele de memursa tadından yenmez , eşimle ben memuruz diye iyice sırtımıza binmeye kalktılar ama ben buna müsaade etmedim, açıkça evinizde hasar büyükse size ev kiralayalım dedim , evleri iyi durumdaydı buralar hatay ve maraş kadar etkilenmedi Allahtan...

Eşimi seviyorum. Aslında nikahtan evvel vazgeçmeyi çok düşündüm. O zaman da kayınvalidem hiçbir şey almayıp başka şehirde arkadaşlar arasında kıyacağımız nikah için yaptırdığım minik hediyelikleri oğluyla görüntülü konuşma esnasında görüp bize de 10-15 adet getir eşe dosta dağıtalım sonradan diyen biriydi. Hani annedir bir tane ister zaten götürülür 5-10 tl lil şeyde gözüm olmaz ama düğün davetiyesine kadar bize ödettirip böyle küçük şeyler peşinde koşunca ben bunlar çingen dedim ayrılmak istedim. Ama babam benimle 45 dk konuştu arayıp, erkeği değiştirecek kadındır dedi. Sen değiştireceksin zamanla dedi. Konuştu da konuştu. Karşı koyamadım..

Ben önceden açtığınız konulara da baktım. Burada bizler de sizinle konuşmuşuz da konuşmuşuz. Bu adamdan eş olmaz demişiz. Bu kadar acele etme demişiz. Pişman olursun demişiz. Kimse kimseyi değiştiremez, değiştirmek zorunda da değil.

İnsan çocuğunu nasıl kayınvalidesine bırakıp gidebilir şaştım kaldım ya

Bu kayınvalide alır. Kadın resmen hasta. Çevresindekiler de kontrol edeceklerine imkan sağlıyorlar. O yüzden konu sahibine sakın doğurma diyoruz. Doğurduktan sonra ayrılmak isterse bu kayınvalide o çocuğu da alır.

Bu kayınvalide alır. Kadın resmen hasta. Çevresindekiler de kontrol edeceklerine imkan sağlıyorlar. O yüzden konu sahibine sakın doğurma diyoruz. Doğurduktan sonra ayrılmak isterse bu kayınvalide o çocuğu da alır.
B… alsın. Saçını başını yolarım onun, Allah göstermesin de.

Çocuk 7. Sınıfta. Amin inşallah. Allah size de kolaylık versin. Siz döndünüz evinizde misiniz şu an? Evde hasar var mıydı?
Biz döndük evimize. Döndüğümüz gün Hatay depremi olmuş herkes sokaktaydı. Valizleri bırakıp tekrar dışarda araçta yattık. Ki benim 2 çocuğum var biri bebek ve boşanmış bir kadınım. Ev de e devlette hasarsız yazıyor. Girdik biz de. Bebeğimi alıp işe gideceğim mesela. Oğlum da evde anneannesiyle kalacak. Allah’a emanetiz artık. Ev üzerine ev olmaz

Biz döndük evimize. Döndüğümüz gün Hatay depremi olmuş herkes sokaktaydı. Valizleri bırakıp tekrar dışarda araçta yattık. Ki benim 2 çocuğum var biri bebek ve boşanmış bir kadınım. Ev de e devlette hasarsız yazıyor. Girdik biz de. Bebeğimi alıp işe gideceğim mesela. Oğlum da evde anneannesiyle kalacak. Allah’a emanetiz artık. Ev üzerine ev olmaz

Hasarsız olduğunu düşünmüyorsanız itiraz hakkınız var. İtiraz edin mutlaka.

Çok geçmiş olsun. Rabbim sabır versin. Size ve evlatlarınıza hayırlı uzun ömürler inşallh.

Kv kaç yaşında, diger torunlara düşkün degil mi
Kvdm 57 falan yaşı. Düşkün bebeklerim, kurban olduklarım falan diyor onlara da ama onlar erkek. Bu tek kız. Bunu duygu sömürüsü yaparak almış annesinden. Arayıp oğluna x’i bana verin yoksa ben çocuk esirgemeden evlat alırım evime kimler girdi bilinmez, bir x’i bana çok gördünüz falan demiş. Çocuk için. Onlar da vermişler. Az buz yardım da yapıyır diye. Kaynım hep kızı için x’in yeri rahat o kalsın diyor. Karısına sormadan..

X