Tarif edilemeyecek kadar kötüyüm, her manada…

Kötü eşle evli kalmak da bir seçimdir…
Herkesin kötüden anladığı başkadır
Ben 17 yıllık evliyim şu halimde kv kp imi evimde aylarca ağırlamam.
Öyle bir durumda kalsalar, ki bisürü alternatif varmış, en kısa sürede ev bulmalarını isterim, anca kısa süreli evimde ağırlarım. Kötülükse, evet kötüyüm.

KV bence kesinlikle iyi kalbi olan biri değil. Ve depremi bahane edip sizi en ufak bir siteminizde "merhametsiz" olarak suçlayacak potansiyele sahip. Kaynınızın çocuğuna el koymak ne demek? Anne üzülüyor, baba buna nasıl ses çıkarmıyor? Kim bu kadın? Ne hakla? Bence çok dikkatli hareket etmelisiniz dediğim gibi depremde yaşadığı mağduriyeti kullanıp eşinizi size karşı kışkırtabilecek biri. Arkadaşlara da katılıyorum çocuğa el koyan biri evinize de, altınlarınıza da çökebilir.

Bence vermemeli.
Neden mi ?
gelinliğini bile kıza aldırıp damatlık parasını da ödetmişler üstelik.

O konuda cok dil döktük. Bu adamla evlenilmezdi, dinlemedi. Kocasindan ve ailesinden bir cacık olmaz. Yinede kaynana+kayinpeder+koca üçlüsü konu sahibini delirtir. Bir bilezikle en azindan eli maşalı kaynanayi uzaklaştırır. Hatta cevre illere gitmeye ikna ederlerse cok daha iyi olur. Ben buna huzuru satin almak diyorum. En azindan sadece kocasinin derdini ceker

Bende bu konudaki eş ailesi hiç iyi izlenim uyandirmadi
Ben izin vermezdim ya, düğünden öncede bir sürü olay var
Bir cinnet herseyi çözer ancak o zmn kaybetmekten korkarlar
Kadin 1.5 sene olmuş ev alalı şimdi kirada sürünmek istermi? Şimdiden bilezikler kira parası vs planları kurmadiysa adımı değiştiririm hatta oğlunun maaşı dolaylı olarak gelinin maaşı.
Bakalım adam eve para harcayacak mi yoksa biriktiriyorum diye geri mi çekilecek?

Öyle bir durumda kalsalar, ki bisürü alternatif varmış, en kısa sürede ev bulmalarını isterim, anca kısa süreli evimde ağırlarım. Kötülükse, evet kötüyüm.
Aslında iyiyken de kötü olunabiliyor böyle mevzularda.
Hatta yazılmıştı bdv'de deprem magduru akraba ve aileler konusunu yakında okuruz diye.
Gerçekten de öyle.
Diyelim ballı kaymaksınız.
Ama bu sefer de başkasının evine geldikleri zaman oranın düzeninden ziyade kendi borularını öttürmek isteyen ailelere dur artık denildiğinde bu sefer arada iyilik felan da kalmıyor.
Ömrü billah bir çekişme başını alıp gidiyor.

Öncelik insanın evladının evidir bence. Kendi anne babanız için de böyle mi düşünüyorsunuz?

Ekleme: aylarca değil ki. Daha 1 ay olmadı deprem olalı. İlk mesajımda da yazdım, biraz zaman geçsin ev bulurlar diye. Şu an insanların psikolojileri iyi değildir.

Aslında iyiyken de kötü olunabiliyor böyle mevzularda.
Hatta yazılmıştı bdv'de deprem magduru akraba ve aileler konusunu yakında okuruz diye.
Gerçekten de öyle.
Diyelim ballı kaymaksınız.
Ama bu sefer de başkasının evine geldikleri zaman oranın düzeninden ziyade kendi borularını öttürmek isteyen ailelere dur artık denildiğinde bu sefer arada iyilik felan da kalmıyor.
Ömrü billah bir çekişme başını alıp gidiyor.
Aynı evin içinde iyi olunmuyor
Kendi ailenle bile olmuyor
Yaşadım, tecrübe ettim
Olmuyor yani
Tabiki insan böyle bir durumda ailesine kapısını açar, açmalı
Ama kısa süreli olmalı, uzun vadeli asla olmaz
Ben evim evindir akımına bile inanmiyorum.
Hepsi kısa süreli çözümler.

Bu konu beni aşırı sinirlendirdi. Konu sahibi, 15 yıldır kk ne üyeyim ilk defa böyle bir yorum yapıyorum. Bak ablacım kayınvaliden kötü, eşin de en az annesi kadar kötü. Açık soyluyorum eltim için o kötü anne zaten sevmiyor annesini diyen adama baba olma sıfatını vermeyi bırak bir bardak su vermem buz gibi soğurum. Aşırı tehlikeli zihniyetleri var, bugün eltine yapılan durumun gün gelip size yapılmayacağının garantisi var mı?

Ayrıca yerinizde olsam tek düşüncem o çocuk olurdu. KV laftan anlamiyor anladık fakat ben sizin yerinizde olsam asla ama asla evde tutmam o sabiyi. Kafayı mı yediniz ablacım siz okula yazdırmak falan.

Öncelik insanın evladının evidir bence. Kendi anne babanız için de böyle mi düşünüyorsunuz?

Ekleme: aylarca değil ki. Daha 1 ay olmadı deprem olalı. İlk mesajımda da yazdım, biraz zaman geçsin ev bulurlar diye. Şu an insanların psikolojileri iyi değildir.
Tabiki böyledir.
Ama deprem magduriyeti yaşamış insanlar akrabalarının ya da evlatlarının evinde kalırken var olan düzene göre iki tarafta birbirine anlayışla yaklaşmalı.
Ama deprem magduruyum burası da evladımın evi diyerek her agzına geleni, her işine geleni insanlar konuşmamalı.
Ama inanın kız aileleri aman huzurları bozulmasın diye seslerini genel olarak istisnalar hariç çıkarmıyorlar ve çözüme ulaşmak için kılı kırk yarıyorlar.

Ben benimle birlikte eve giren anne babam içinde aynı şeyi düşünürüm en fazla kalabileceği zamanı kalmışlar ztn düzen kurmak isteyen çoktan kurdu yada tarih netleştirdi
Kaldı ki burada adam elektriğini duruşunu gayet belli ediyor. Barındırmayacak olan çoktan gönderir ağlar sızlar kocasını kandırıp kurtulurdu konu sahibi fazla iyi niyetli

Kayınvalideniz kötü.
Oğulları basiretsiz.
Önce eşlerini sonra çocuklarını yem ediyorlar.
Buna göre hayatınızı idame ettirin.
Evet Allah kimsenin başına vermesin böyle bir felaketi ama...
Onlar şu an bu zorluğu fırsat bilip hakimiyeti kurup belki de yuva olma özelliğinizi elinizden alacaklar.
Eşinizi avcunuzda tutun.
Paranızı avcunuzda tutun.
Onların da misafir olduklarını bir şekilde bildirin.
Bunu kavga gürültüyle değil güler yüzle laf sokarak yaparsınız.
Eskiden bu iki yüzlülük derdim ama bazı evliliklerde bunu yapmazsan, politik davranmazsan kurduğunuz yuvadan gün yüzü göremeden kuş olur uçar gidersiniz.

Kendi ailem içinde öyle düşünürüm
Mesela babamı çok severim ama aynı evin içinde 1 ay bile kalamam. Allah mecbur etmesin ama benim böyle düşündüğüm yerde eşimin kalmamak istememesini garip bulmam.
Evet 1 ay olmadı ama konusahibi çok yeni evli ve kv buna rağmen çok rahat olduğu için ben daha uzun sürecek bu durum gibi düşündüm. Öyle olmaz inşallah tabii

Aynı evin içinde iyi olunmuyor
Kendi ailenle bile olmuyor
Yaşadım, tecrübe ettim
Olmuyor yani
Tabiki insan böyle bir durumda ailesine kapısını açar, açmalı
Ama kısa süreli olmalı, uzun vadeli asla olmaz
Ben evim evindir akımına bile inanmiyorum.
Hepsi kısa süreli çözümler.
Ben babamla anlaşamam mesela.
Bagıran, küfür eden her şeye bir mazereti olan insan.
Misafir olarak geldiklerinde eşim zaten akşamdan akşama gördüğü ve babam da iyi k.baba rolüne büründüğü için sorun yok.
Lakin baş başa kaldıgımızda terör esiyor evde.
Kendi babamdan bile rahatsızım bu durumda ben.
Evime geldiğinde de baba bak bagırma millete rezil oluyoruz, şikayet ediyorlar diyorum.
Mecburum çünkü evimin huzurunu bozmasını istemiyorum.

Açıkçası benim kızıma böyle toplanıp gidecekler tepkimi koyarım derimki kızıma al ziynetlerini bir süre bana gel sonra eşinle konuş düşüncesi neymiş bir süre neyse artık misafirliginde bir sınırı vardır diye düşünüyorum heleki yeni evli insanlara cumbur cemaat gidilmez sizde eşinizle konuşup yolunuzu çizin benim kızim çocuk sahibi değilken akşam işten gelince kimse onu bunaltamaz

ALLAH deprem magdurlarına da yanında kaldıkları ailelere de yardım etsin.
Gerçekten daha çoook konular açılır.
Hatta bir iki konu açıldı.
Hatta birisi de gelin evi terketti eşyalarını topladı gitti yazmıştı.
Çünkü kayın aile evin içinde huzursuzluk çıkarıp eş olacak kişisi de kadını suçlayınca alın oturun demiş ve gitmiş.
İşte bunlara da meyil vermemek lazım.

Ben benimle birlikte eve giren anne babam içinde aynı şeyi düşünürüm en fazla kalabileceği zamanı kalmışlar ztn düzen kurmak isteyen çoktan kurdu yada tarih netleştirdi
Kaldı ki burada adam elektriğini duruşunu gayet belli ediyor. Barındırmayacak olan çoktan gönderir ağlar sızlar kocasını kandırıp kurtulurdu konu sahibi fazla iyi niyetli
Çoktan nasıl kurdu düzenini insanlar? İnternette bir sürü sitede depremzedeler ev arıyor. Buradaki misafirlerin gerçek niyetini tabii ki bilemem ama eşyalarının bir kısmı sağlam anlaşılan. Biraz zaman geçsin, insanlar ilk şoku atlatsın o zaman konu sahibi konuşur, eşiyle birlikte ev ararlar. Eşyaları taşırlar, evlerine geçerler. Ama her şey çok yeni. Bu insanların bir söyledikleri diğerini tutmayabilir şu an, yaşadıkları kolay değil.

Çoktan nasıl kurdu düzenini insanlar? İnternette bir sürü sitede depremzedeler ev arıyor. Buradaki misafirlerin gerçek niyetini tabii ki bilemem ama eşyalarının bir kısmı sağlam anlaşılan. Biraz zaman geçsin, insanlar ilk şoku atlatsın o zaman konu sahibi konuşur, eşiyle birlikte ev ararlar. Eşyaları taşırlar, evlerine geçerler. Ama her şey çok yeni. Bu insanların bir söyledikleri diğerini tutmayabilir şu an, yaşadıkları kolay değil.
Konu sahibinin eşi annem ne derse saygı duy, mazur gör kafasında
Yani diyor ki agzına sıçsalar susacaksın.
Sofraya otururken ellerine saglık deyip, kalkarken niye bir daha dememiş diye karısına hesap soruyor hasbam.
Şimdi mevzu bu mu ?
ALLAH razı olsun de geç eşine.

Kendi ailem içinde öyle düşünürüm
Mesela babamı çok severim ama aynı evin içinde 1 ay bile kalamam. Allah mecbur etmesin ama benim böyle düşündüğüm yerde eşimin kalmamak istememesini garip bulmam.
Evet 1 ay olmadı ama konusahibi çok yeni evli ve kv buna rağmen çok rahat olduğu için ben daha uzun sürecek bu durum gibi düşündüm. Öyle olmaz inşallah tabii
İnşallah olmaz. Adaletli davranışınızdan ötürü sizi gerçekten tebrik ederim. Ama kaç yıldır bu forumdayım bilmiyorum, bu konuda ailenin gelmesine tepki gösteren çoğu kişinin konu kadının ailesi olsa tam tersini yazacağından da eminim.

Ev ev üstüne olmaz, buna ben de katılıyorum. Olaylar biraz soğuyunca eşiyle konuşur. Belki biraz rahatlayınca kayınvalide kayınpeder kendiliğinden ev bakalım diyecek.

Konu sahibinin eşi annem ne derse saygı duy, mazur gör kafasında
Yani diyor ki agzına sıçsalar susacaksın.
Sofraya otururken ellerine saglık deyip, kalkarken niye bir daha dememiş diye karısına hesap soruyor hasbam.
Şimdi mevzu bu mu ?
ALLAH razı olsun de geç eşine.
Bu detaylarla ilgili yorum yazmadım zaten. Çünkü bu daha temel bir sorun. Kayınvalide kayınpeder bugün car yarın yok. Ama eşi değişmez. Eşinin huyu bu, beğenmiş evlenmiş ne yapabiliriz?

Yaşanılanlar kolay değil ama tüm yükü geline yüklemekte normal değil tüm tekliflere itiraz etmek kiralık ev bakalım bile dememekte normal değil o evde 1 gün bile tek yapamamışlar bunu fırsata çevirmeye çalışan bir kv varsa 1 gece bile çok kimse kusura bakmasın
Bazı insanlar iyilikten anlamaz sınırlar sert çizilecek net olunacak yoksa yaptıklarınla suclanarak tek başına kalakalirsin olay çıkan mevzu ne 2. Kez eline sağlık dememek

X