Tapusu üstümüze olmayacak olan evimiz

Biz temelli oturacağız onlar yazlık gibi kullanacak o sebeple birsy demiyorlar çok masraf yapmayacaklar. Yüz elli bin
Kac yıllık evlisiniz, eş ailesi ile araniz nasıl. Kayinbabaniz ilerde boşanırsanız siz yada eltiniz hak alamayin diye tapuyu vermiyor olabilir bence

Siz kayınpederinizle beraber notere gidip oğlundan şu tarihte şu kadar para aldım ve vasiyetinde miras olarak ona arsadaki şu evi ona bırakıyorum diye bir kağıt imzalanmasını isticekseniz.Yarin öbür gün bir vefat durumunda sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum.Zira babamda öyle yaptı dedem babama bir ev aldı aile apartmanında kalan 4 daire 4 halama miras bırakılacak babam dedemle notere gidip o aile binasından hak alamayacağına dair kağıt imzaladı bunun karşılığında artık herkes rahat.
Kağıt imzalayacak ama daha sonra notere vazgeçtim şeklinde gidip iptal edebilir mi

Her zaman karsiyim boyle ortak olan mallara param varsa alirim yoksa almam kimseyle ortak olmam...malesef boyle ortak mal olunca her zaman bi sorun cikar mutlaka...bugun olmazsa 3 sene sonra bu böyledir...ne anne ne baba ne kardes nede akraba ortak mal olmaz olmamali bence...kotu bi odali ev olsun sadece benim olsun misalii
Bende aynı düşünceyim. Ortak olmaz dedim kayinpederim vereceğini söylemişti. Şimdi caydı

Bu yaşlılardaki ben ölmeden vermem saçmalığına tiltim.
Kendi güvenceye al. Gerisini paylaş
Geride yok yere miras kavgası bırakıyorlar. Ya da boşu boşuna sefil hayat yaşatıyorlar insanlara. Mallar verilse veya satılsa herkes refaha erecek. Yok öylece ot gibi duruyor hepsi.
Katılıyorum.
Ölene kadar bize baksınlar diye sanki

Hanımlar kayinpederimin hissesi bulunan köyde evi var tek arsada üç ev. Arsa eşimin halası yüzünden icraya düşüp satılığa çıkmış idi. Kayinpederim biz satın alalım dedi kocama ve kaynıma bizde onayladık. Üçümüz bir olup satın aldık. En çok parayı kayınpederim verdi ardından biz bi miktar daha az ardından da kaynım oda bizden bi miktar az olmak üzere. Her neyse... biz kabul ederken evlerden birisinde otururuz kendimiz düşüncesiyle tamam dedik kayinpederim de tamam siz oturursunu tabusunu size veririm oturacaginiz evin dedi o şekilde kabul ettik. Fakat şimdi diyor ki ben tabu vermem kimseye ölmedim ya noterde vasiyet veririm istediğiniz ev sizin olacak şekilde imzalı diyor ama hayattayken vermem diyormuş eşime. Benim de gönlüm pek razı olmadı. Çünkü eve masraf yapicaz fazlaca ve daha sonra birsey olursa en basitinden bizim evimiz değil satılmaz ya ama misal satılırsa veya anlasamazsak derse çıkın gidin biliyorum demez ama hayat sonuçta o yüzden kafam çok karışık. Siz olsanız ne yapardınız beni aydınlatır mısınız?
Sıkıntılı işler. Arsa önemlidir burada. Arsa'yı bir satsalar üç evde çöp. Zaten sadece siz katmamışsınız ki parayı niye size veriyor tapuyu?

Madem öyle verdiğiniz parayı geri versin kp size. O evden hayır gelmez bel bağlamayın.
Kocam istemez asla. Gelin oturun tapuyu noterde vasiyetimdir vefat ettiğinde oturduğum ev oglumundur şeklinde imza veririm diyor. Hayattayken vermem tapu diyor kimsenin üstüne

E siz de paranızı vermeyin,niye veriyorsunuz?
Resmi satış olmuyor mu? Parayı alıp tapuya gitmiyor musunuz, orada soruyorlar paranı aldın mı verdin mi diye. Sözlü beyan olmadan tapu el değiştiremez.

Zamanında kvnin miraslık evini eşim almak istemişti. Kv dedi ki kardeşinle ortak olursan olur. Eşim kabul etmedi,hem parasını vericem üstüne de başkasıyla ortak mı olacam diye vazgeçmişti. Siz de öyle yapmalıydınız.
Vermeyin diye birsey yol başta anlaştık ortak alalım kayinpederimin hissesi vs vardi sizde destekleyin 3muz alalım sonra siz oturacaginiz evi ben sizin üstünüze yaparim gelir oturursunu z demişti.. şimdi vermem diyor vasiyet ederim diyorr

Sıkıntılı işler. Arsa önemlidir burada. Arsa'yı bir satsalar üç evde çöp. Zaten sadece siz katmamışsınız ki parayı niye size veriyor tapuyu?
Anlatamıyorum mu? Bize vermeyecek 3 ev var herkese bir ev şeklinde pay edilecekti konuştuğumuz da şimdi vazgeçti biz o şekilde ikna olmuştuk...

Anlatamıyorum mu? Bize vermeyecek 3 ev var herkese bir ev şeklinde pay edilecekti konuştuğumuz da şimdi vazgeçti biz o şekilde ikna olmuştuk...
Bir dakika açıklık getirelim konuya çok karıştı çünkü :D Bizde ev yaptırma aşamasından geçtiğimiz için anca kavrıyorum bu arsa hisse işlerini. O zaman evler size paylaşılıp arsa hisseli mi oluyor?

Bir dakika açıklık getirelim konuya çok karıştı çünkü :KK70: Bizde ev yaptırma aşamasından geçtiğimiz için anca kavrıyorum bu arsa hisse işlerini. O zaman evler size paylaşılıp arsa hisseli mi oluyor?
🙄 hayır. Bir arsa 3 adet ayrı alanlarda altı üstü vs değil ev var tapu kadastro gelecek 3 e bolecekti bize kaynıma ve kayinpedere herkesin kendi evi olacak şekilde anlaştık. Onaylandı. Ama kayinpederim şuan vasiyet ederim noterde tapu kimsenin ustime vermem diyorr

Hanımlar kayinpederimin hissesi bulunan köyde evi var tek arsada üç ev. Arsa eşimin halası yüzünden icraya düşüp satılığa çıkmış idi. Kayinpederim biz satın alalım dedi kocama ve kaynıma bizde onayladık. Üçümüz bir olup satın aldık. En çok parayı kayınpederim verdi ardından biz bi miktar daha az ardından da kaynım oda bizden bi miktar az olmak üzere. Her neyse... biz kabul ederken evlerden birisinde otururuz kendimiz düşüncesiyle tamam dedik kayinpederim de tamam siz oturursunu tabusunu size veririm oturacaginiz evin dedi o şekilde kabul ettik. Fakat şimdi diyor ki ben tabu vermem kimseye ölmedim ya noterde vasiyet veririm istediğiniz ev sizin olacak şekilde imzalı diyor ama hayattayken vermem diyormuş eşime. Benim de gönlüm pek razı olmadı. Çünkü eve masraf yapicaz fazlaca ve daha sonra birsey olursa en basitinden bizim evimiz değil satılmaz ya ama misal satılırsa veya anlasamazsak derse çıkın gidin biliyorum demez ama hayat sonuçta o yüzden kafam çok karışık. Siz olsanız ne yapardınız beni aydınlatır mısınız?
Belli ki halanin mirasta hakki yenmis, isler icraya dusmus, arazi 3 kurusa alinmis. Hayir gelmez o maldan. Kayinpederin olumunden sonra da sen az verdin ben cok verdim diye kayinla kavgaya girisilir yine icralik olunur. Ben olsam asla bel baglamazdim.

Bu yaşlılardaki ben ölmeden vermem saçmalığına tiltim.
Kendi güvenceye al. Gerisini paylaş
Geride yok yere miras kavgası bırakıyorlar. Ya da boşu boşuna sefil hayat yaşatıyorlar insanlara. Mallar verilse veya satılsa herkes refaha erecek. Yok öylece ot gibi duruyor hepsi.
Oyle olmuyor iste. Insanlar bibbir caba ile calisip mal yapmis oluyorlar, sonra gozlerinin onunde o malin satildigini, yok yere gittigini gorunce cok uzuluyorlar. O nedenle ben saglikta verilmesini hic dogru bulmuyorum, omurlerinden gidiyor insanciklarin

Aslinda bu para basta direk size vermeyecegim ben olunce kalacak deseydi gene verilebilirdi.ancak kp basta yalan soyledigi icin sinir bozucu ve haklisiniz.esiniz istemese bile o ailenizin parasi siz isteyin ancak parayi isterseniz daha o evde oturanazsiniz inuda soyleyeyim.bence zaten oturacaginiz icin 150 binde bastan kiraya odenmis para gibi sayilabilir .yani bir nevi 4 yillik kirayi pesin vermissiniz gibi.bence senelerce oturacaksiniz o evde onu ona sayin.

Back
X