Tapusu üstümüze olmayacak olan evimiz

Tapu komple bizim olmayacak zaten oturacagimiz ev bizim kaynımın oturacagi ev onun kayinpederimin oturacağı evde kendisinin üstüne olacaktı şimdi vermem diyor
Aslında en başında tapuda çözülecekti sorun.. hala tapuda satış yaparken .O gün demediyse eşiniz zaten bunun böyle olacağını tahmin etmeliydi.Ne kadar para ödediniz?

yapacak birşeyiniz yok, bizde köyde babamın arsasının üzerine prefabrik ev yaptırdık. babamın arsası olduğu için onun üzerine oldu. tapu felan istemiyorum kardeşinle ortak verebilirim dedi. ama işin ilginci kardeşimin eve katkısı olmadı :))) istemiyorum dedim. ileride kardeşimden sorun çıkacağını sanmıyorum. çıkarsada ayvayı yeriz :) sizinde o hesap olmuş :)))

İcraya düştüğü için bu evleri alma hakkı hak sahibi olduğu için kayınbabadaydı değil mi öncelik?
Hak sahipleri almazsa başka usül satış yapılıyor diye biliyorum.
Eğer dediğim gibiyse tapuyu önce o almak zorunda idi zaten onun için kabul ettiniz.
Kayınbaba da büyük ihtimalle baştan vermeye gönüllü değildi parası yetmeyince sizlere sonra veririm diye salladı.

İcraya düştüğü için bu evleri alma hakkı hak sahibi olduğu için kayınbabadaydı değil mi öncelik?
Hak sahipleri almazsa başka usül satış yapılıyor diye biliyorum.
Eğer dediğim gibiyse tapuyu önce o almak zorunda idi zaten onun için kabul ettiniz.
Kayınbaba da büyük ihtimalle baştan vermeye gönüllü değildi parası yetmeyince sizlere sonra veririm diye salladı.
Zaten para yetmiyordu hepberaber alalım size veririm dedi birini zaten 2cik oğlum var nolacak diyordu şimdi de böyle diyor

Biz para verdik çünkü en başta komple satın alalım sizde yardımcı olun oturmak istediğiniz evi sizin üstünüze yaparız denildi. Şuan da biz madem gelip oturmayacagiz desek para yalan oldu gidip otursak masrafı var ve bizim olmayacak...
e isteyin paranızı geri
söyleyin kp e de kusura bakma baba ama Allah korusun başımıza bişey gelse o evden hak iddia edemem çoluğumu çocuğumu düşünmek zorundayım vs diye

ne uyanık hee kp de

o zaman gidin yerleşin o eve ve kp in dediğine de razı olun yapacak bişey yok
eltiniz kaynınız bişey demiyor mu? ne kadar vermiştiniz?
Biz temelli oturacağız onlar yazlık gibi kullanacak o sebeple birsy demiyorlar çok masraf yapmayacaklar. Yüz elli bin

Siz kayınpederinizle beraber notere gidip oğlundan şu tarihte şu kadar para aldım ve vasiyetinde miras olarak ona arsadaki şu evi ona bırakıyorum diye bir kağıt imzalanmasını isticekseniz.Yarin öbür gün bir vefat durumunda sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum.Zira babamda öyle yaptı dedem babama bir ev aldı aile apartmanında kalan 4 daire 4 halama miras bırakılacak babam dedemle notere gidip o aile binasından hak alamayacağına dair kağıt imzaladı bunun karşılığında artık herkes rahat.

Aileyle mal mulk islerine girilmeyecegini anlamissinizdir umarim. Keske bu olaya bulasmadan once konu acip sorsaydiniz , biz de uzak durun deseydik. Payli tapu verebilir, vermesi lazim. Ama vermiyor. Baya hakkinizi gaspediyor yani. El olsa yapmaz. Ki tapuyu verse nolur ki, kayinpederle kayinla icli dışlı oturmaya cok mu meraklisiniz cidden ya
+100000
Çoğu kişi bu yüzden zorluk çekiyor. Ev yapılırken babaya para veriliyor, arsa alınırken babaya veriliyor, olmadı içi yaptırılıyor.
Ama zamanı gelince ev babanın oluyor.

Hanımlar kayinpederimin hissesi bulunan köyde evi var tek arsada üç ev. Arsa eşimin halası yüzünden icraya düşüp satılığa çıkmış idi. Kayinpederim biz satın alalım dedi kocama ve kaynıma bizde onayladık. Üçümüz bir olup satın aldık. En çok parayı kayınpederim verdi ardından biz bi miktar daha az ardından da kaynım oda bizden bi miktar az olmak üzere. Her neyse... biz kabul ederken evlerden birisinde otururuz kendimiz düşüncesiyle tamam dedik kayinpederim de tamam siz oturursunu tabusunu size veririm oturacaginiz evin dedi o şekilde kabul ettik. Fakat şimdi diyor ki ben tabu vermem kimseye ölmedim ya noterde vasiyet veririm istediğiniz ev sizin olacak şekilde imzalı diyor ama hayattayken vermem diyormuş eşime. Benim de gönlüm pek razı olmadı. Çünkü eve masraf yapicaz fazlaca ve daha sonra birsey olursa en basitinden bizim evimiz değil satılmaz ya ama misal satılırsa veya anlasamazsak derse çıkın gidin biliyorum demez ama hayat sonuçta o yüzden kafam çok karışık. Siz olsanız ne yapardınız beni aydınlatır mısınız?
Hisseli tapunu al yoksa çivi çakma oraya

Hanımlar kayinpederimin hissesi bulunan köyde evi var tek arsada üç ev. Arsa eşimin halası yüzünden icraya düşüp satılığa çıkmış idi. Kayinpederim biz satın alalım dedi kocama ve kaynıma bizde onayladık. Üçümüz bir olup satın aldık. En çok parayı kayınpederim verdi ardından biz bi miktar daha az ardından da kaynım oda bizden bi miktar az olmak üzere. Her neyse... biz kabul ederken evlerden birisinde otururuz kendimiz düşüncesiyle tamam dedik kayinpederim de tamam siz oturursunu tabusunu size veririm oturacaginiz evin dedi o şekilde kabul ettik. Fakat şimdi diyor ki ben tabu vermem kimseye ölmedim ya noterde vasiyet veririm istediğiniz ev sizin olacak şekilde imzalı diyor ama hayattayken vermem diyormuş eşime. Benim de gönlüm pek razı olmadı. Çünkü eve masraf yapicaz fazlaca ve daha sonra birsey olursa en basitinden bizim evimiz değil satılmaz ya ama misal satılırsa veya anlasamazsak derse çıkın gidin biliyorum demez ama hayat sonuçta o yüzden kafam çok karışık. Siz olsanız ne yapardınız beni aydınlatır mısınız?
Ben en başında istemezdim hemde asla istemezdim bu şekilde tapuyu verdi verecek diyede derdim olmazdı. Benim eşimde köye ev yapmak istedi babasıyla asla istemedim yaptırmadim kendi babamla bile ortak iş yapmam. Coook severim anne babamı ama evlilik çok başka bişey babam bana kıyamaz ama damadina bı sinir olup vermeyecegi tutsa bedavadan eşimle sorun yaşamış olurum.

Her zaman karsiyim boyle ortak olan mallara param varsa alirim yoksa almam kimseyle ortak olmam...malesef boyle ortak mal olunca her zaman bi sorun cikar mutlaka...bugun olmazsa 3 sene sonra bu böyledir...ne anne ne baba ne kardes nede akraba ortak mal olmaz olmamali bence...kotu bi odali ev olsun sadece benim olsun misalii

Şimdi satın alırken kayinpederimin hissesi de olduğu için başkasının üstünden direk kendisine geçirdik noterde daha sonra tapuyu boleriz demiştik.
O an yapcaktınız ne yapılcaksa
Bu işler daha sonra olmaz
Bisürü noter masrafı ödeniyor zaten ne diye 2 kez iş yapıp iki kez masraf yapmayı göze aldınız
Baştan mantıksız olmuş
Ama yapabileceğiniz birşey yok
Adam tapuyu almış, vermez vermez
Hakkı olduğu için değil, kötülük olsun yeterki
Geçmiş olsun.

Back
X