Tapusu üstümüze olmayacak olan evimiz

Anladığım zaten parayı vermişsiniz . Kayınpederinizin üzerine alınmış. Geçmiş olsun. Parayı elden vermediyseniz belki dava yolu olabilir de eşiniz de o yola gitmez muhtemelen. Her türlü kazıklandınız

Aileyle ortak iş yapilmaz.esim bekarken 3 kardes toplanip koyde ev yapmislar.bi suru masraf falan yapmis hepsi.esim ve kaynim evlendi,esimin baska bekar kardesleri var.kv diyorki bu ev en kucuk ogluma kalacak hicbirinize pay vermiyorum.en kucuk kayniminda hicbir katkisi yok bu eve.benden once oldugu icin takmiyorum ne yapiyorlarsa yapsinlar.yani siz o evi unutun oyle alirim falan sanmayin.bosuna masrafta etmeyin,o evin ustune soguk su icin

Ben olsam hisseli ortaklı işe girip de tapuyu kendi üzerime istemezdim. Kaynınız salak değil ya,onun da hissesi var neden tapu sizin olsun?

Tapu bu arada ,tabu değil.
Tapu komple bizim olmayacak zaten oturacagimiz ev bizim kaynımın oturacagi ev onun kayinpederimin oturacağı evde kendisinin üstüne olacaktı şimdi vermem diyor

Kp 4 siz 3 kayniniz 2 hisselik pay verdi diyelim 9 hisse var 3ev varsa size 1 ev duser...kayniniza bi evin ucte ikisi duser...kp bi ev ve kaynina dusen veden 3te bir dusrr.. buna gore oranlayin herkesin payini cikartin...ama eger onceden zateb kp hissesi varsa onu dahil etmeyeceksiniz haladan dolayi satin alinan kisimda oranlama yapacaksiniz cikan sonuca gore mali taleo edin vermiyorsa ona satin bunuda istemiyorsa kusura bakmasin ben ölmeden mal yok diyor da siz kendi hakkini istiyorsunuz ondan size dusecek olan payi degil...ayrica esiniz 2 kardesse sorun cozulur ama 3 kardes 5 kardesse kp öldgnde onlarda o tapuya ortak olur ki bu herkesin bsina geliyor...payinizu tane tane konusarak uzmeden aciklayarak almaniz en mantiklisi
2 kardesler 3 ev var kocama kaynima ve kayınpederime duscek şekilde ama tapusu kayonpederimin üstüne almadan önce veririm sizin oturacaginiz evinkini size demişti bende o şekilde ikna olup para vermiştik ama şimdi notere imzalı vasiyet veririm diyor hayattayken vermem diyor

Tapu komple bizim olmayacak zaten oturacagimiz ev bizim kaynımın oturacagi ev onun kayinpederimin oturacağı evde kendisinin üstüne olacaktı şimdi vermem diyor
E siz de paranızı vermeyin,niye veriyorsunuz?
Resmi satış olmuyor mu? Parayı alıp tapuya gitmiyor musunuz, orada soruyorlar paranı aldın mı verdin mi diye. Sözlü beyan olmadan tapu el değiştiremez.

Zamanında kvnin miraslık evini eşim almak istemişti. Kv dedi ki kardeşinle ortak olursan olur. Eşim kabul etmedi,hem parasını vericem üstüne de başkasıyla ortak mı olacam diye vazgeçmişti. Siz de öyle yapmalıydınız.

Aileyle mal mulk islerine girilmeyecegini anlamissinizdir umarim. Keske bu olaya bulasmadan once konu acip sorsaydiniz , biz de uzak durun deseydik. Payli tapu verebilir, vermesi lazim. Ama vermiyor. Baya hakkinizi gaspediyor yani. El olsa yapmaz. Ki tapuyu verse nolur ki, kayinpederle kayinla icli dışlı oturmaya cok mu meraklisiniz cidden ya
Herkesin evi ayrı ben kendi evime bakarım günümüz şartlarında evim olma imkanım varken elimin tersiyle itemeyecegim..

Eşinden ileri de boşanırsan allah korusun. O evden 5 kuruş alamazsın. Çünkü ev kayınpederin olacak… eşininin üstüne olsaydı yarı yarıya paylaşırdınız
Vermem diyormuş işte almadan önce veririm diyordu. Satar edersiniz diyormuş. Vasiyet ettiğinde de ilerde satacak olsak satarız ki

Girişmeyin böyle bir işe, başınız çok ağırır. Bir de aynı arsa işinde evler, satsan satamazsın huzursuzluk çıksa bile ev elinde patlar.
Biz para verdik çünkü en başta komple satın alalım sizde yardımcı olun oturmak istediğiniz evi sizin üstünüze yaparız denildi. Şuan da biz madem gelip oturmayacagiz desek para yalan oldu gidip otursak masrafı var ve bizim olmayacak...

Evi nasıl satacaksiniz ?
Köydeki aileler kendilerine ait yaşam alanı isteyen kişilerden oluşur.
Kimse gelip sizin ailenin oturacağı yerden satacağiniz evi kolay kolay almaz zaten onu geçin bence.
Hep köyde mi oturacaksiniz, yoksa gittikçe kalacağınız bir yer mi olacak ?
Satın almaz , nasil satacaksiniz derken ?

Çevremde o kadar çok var ki ortak maldan kazık yiyen şuan ölsem bir krş harcamam böyle şeylere. Para koymaya koymuşsunuz bari eve harcamayın. Kp yaptığı da saçma miras mali değil sonuçta herkes para koymuş versene milletin malını 🤦‍♀️
Vermezmis işte sonra satarsınız birde diyor vasiyet ederim notere ben ölünce sizin olur orası diyor. Satacak olsak öldükten sonra da satarız vasiyet edecek ama dünya hali birsey olursa eve yaptığımız masrafla ortada kalicaz

Çünkü malı mülkü de verince ileride bana bakmazlar diye düşünüyorlar. Bir nevi güvence altına alıyorlar kendilerini
Ama bize komple vermeyecek 3 ev var kendine bize ve kaynima bolusturecek bakmazlar durumu yok kendi evi de olacak komple versin demiyoruz asla

E siz de paranızı vermeyin,niye veriyorsunuz?
Resmi satış olmuyor mu? Parayı alıp tapuya gitmiyor musunuz, orada soruyorlar paranı aldın mı verdin mi diye. Sözlü beyan olmadan tapu el değiştiremez.

Zamanında kvnin miraslık evini eşim almak istemişti. Kv dedi ki kardeşinle ortak olursan olur. Eşim kabul etmedi,hem parasını vericem üstüne de başkasıyla ortak mı olacam diye vazgeçmişti. Siz de öyle yapmalıydınız.
Şimdi satın alırken kayinpederimin hissesi de olduğu için başkasının üstünden direk kendisine geçirdik noterde daha sonra tapuyu boleriz demiştik.

Back
X