Tapusu üstümüze olmayacak olan evimiz

Belli ki halanin mirasta hakki yenmis, isler icraya dusmus, arazi 3 kurusa alinmis. Hayir gelmez o maldan. Kayinpederin olumunden sonra da sen az verdin ben cok verdim diye kayinla kavgaya girisilir yine icralik olunur. Ben olsam asla bel baglamazdim.
Hak yeme ve 3 kuruşa düşme durumu yok

Öyle böyle alınmış artık ev kayınpederinizin üstüne..zaten eş ailesi ile aynı bahçede yaşamak büyük sıkıntıyı göze almak demektir..sizin ekstra tapu olayınız da olmuş ve artık durum bu.Ben her halükarda o eve taşınacağınızı düşündüğüm için çok da yıpratmayın kendinizi derim.

Oyle olmuyor iste. Insanlar bibbir caba ile calisip mal yapmis oluyorlar, sonra gozlerinin onunde o malin satildigini, yok yere gittigini gorunce cok uzuluyorlar. O nedenle ben saglikta verilmesini hic dogru bulmuyorum, omurlerinden gidiyor insanciklarin

Ama bu miras değil ki, ortak alınan mal.

Babadan geçen tapuya zaten boşanma durumunda eşler hak sahibi olamıyor miras sayıldığı için.
Yalnız miras yolu ile kalmamış ki satın almışlar, 150.000 tl para ödemişler. Elden değil de banka kanalı ile ödendiyse konu sahibi bunu kanıtlayamaz mı. Sonuçta evlilik birliği içindeki ortak kazançları bu para, babası hayrına arsa bağışlamıyor, satıyor

Yalnız miras yolu ile kalmamış ki satın almışlar, 150.000 tl para ödemişler. Elden değil de banka kanalı ile ödendiyse konu sahibi bunu kanıtlayamaz mı. Sonuçta evlilik birliği içindeki ortak kazançları bu para, babası hayrına arsa bağışlamıyor, satıyor
Tapu ama kayınpederde oğluna verdiğinde tapuyu yine miras oluyor zaten banka yolu ile babasına gönderse bile boşanma durumunda kanıtlasa bile 150 bine nerde ev var yine alsa paranın yarısını alır.
Zaten kayınpeder,kayınbirader hepsi para katmış bu eve bu sefer kayınbirader kanıtlar para verdiğini. Zaten eş biliyordu böyle olduğunu danışıklı dövüş yapmışlar çok belli.

Yalnız 150bine nerde ev var köyde olsa bile. Evler bir de birbirine yakın değilmiş ama tek arsada imiş.Arsa da baya büyük demek ki.
Eşin kardeşi sizden de az vermiş hadi o da 100bin vermiş olsun.
Kayınpederin parası çıkışmadığına göre o da çok vermemiştir diye mantık yürütüyorum. Yoksa milyondan fazla verse bulurdu kredi falan klan parayı.
İcradan baya uyguna alınmış bu belli. Sizin zaten alma hakkınız yok ilk etapta.
Neyse anlatmak istediğim baya sizin de karı kıca işinize gelmiş yani baya baya. Ama yarı yolda kalmışsınız. Orda oturacaksanız gidin oturun işte. Öyle zararda sayılmazsınız

Öyle böyle alınmış artık ev kayınpederinizin üstüne..zaten eş ailesi ile aynı bahçede yaşamak büyük sıkıntıyı göze almak demektir..sizin ekstra tapu olayınız da olmuş ve artık durum bu.Ben her halükarda o eve taşınacağınızı düşündüğüm için çok da yıpratmayın kendinizi derim.
Ben tapu vermeyecek ise taşınmayı düşünmüyorum

Taşınmayın hanımefendi?
Bundan biz ne?
Eşiniz ve kp ile çözeceksiniz
Sanki tapuyu biz almışız üzerimize gibi trip atmalar falan.
Taşınmayın hanımefendi?
Bundan biz ne?

Taşınmayın hanımefendi?
Bundan biz ne?
Size ne işe niçin yorum yapıyorsunuz? Yorum yapma mecburiyetiniz yok! Kendinizle çelişmeyin

Bosanma durumu olursa gelinlerden mal kaciracaklar iste.
Yoksa bir baba zaten cocuklarina kalacak evleri neden ustunde tutsun?

Back
X