Tanıma yoluna girdiğim kişinin ailesine karşı kendimi yetersiz hissediyorum.

Bakan tanıdığı olunca bir şey olmuyor o bununla övününce bir şey oluyor yoksa o söylemese ben nerden bilicem aile dostunun bakan olduğunu o bu tarz şeyleri söyleme gereği duyuyor şimdi değil belki ama ileride ne yaparsam yapayım ona yetersiz gelebilir acayip hırslı hayata karşı ben öyle değilim daha duygusalım öyle bi hırs yok bende insanın sevgiyle güçlendiğine inanıyorum ünvanıyla değil o bu tarz şeylere değer veriyor kafam karışık

Siz hangi lisans bölümünden mezunsunuz o hangi lisans bölümünden acaba?

Bahsettiğiniz gibi bilinçli, eğitimli ve kültürlü insanlarsa kalkıp gelinin şusu ilkokul mezunu hadi ezmeye çalışalım diye değişik hareketler yapmazlar zaten. Burada okuduğumuz kv terörü, kp terörü temalı konular hep böyle cehaletten, eğitimsizlikten kaynaklı ortaya çıkan sorunlar oluyor. Bahsettiğiniz gibi bir aile ise daha mutlu olmalısınız bence. Bunun yanında bence her kadının ekonomik özgürlüğü olmalı. BDV konularının büyük çoğunluğu ekonomik özgürlüğün olmamasına dayanıyor. Ama her çalışan kadın güçlü kadındır diye bir şey de yok. İnsanların hayat öyküleri çok bambaşka. Mesela bir arkadaşım var. İlkokuldan beri özel okullarda okuttu ailesi, özel üniversiteye yollayıp beslenme ve diyetetik okuttular. Mezun olur olmaz ofis açtılar. Bir elin parmağını geçmez danışan sayısı ama ofisi, giyimi, evi yani her şeyi çok lüks. Bir başka arkadaşım değişik bir ailenin kızıydı, babası okumaması için her türlü baskıyı yaptı. Zar zor iki senelik bir bölüm okuyup zar zor atandı. Şimdi ilk örnek ikinci örnekten daha güçlü bir profil mi sırf sonuç daha iyi görünüyor diye? İkincisi daha mücadeleciydi bence o daha güçlü. Ben de güçlü kadınları severim ama bahsettiğiniz adam için içine direkt bir çalışma detayı da ekliyor yani.

O kadar haklısın ki gerçek hayat burda yazılanlar gibi minnoş değil maalesef. Bir süre sonra karşısında çalışmayan kendi deyimiyle güçlü kadın göremeyen beyefendi bunu sorun yapacaktır.
Konu sahibi karşı tarafın beklentilerini karşılayabilirim diyorsan evlen. Ev hanımlığı düşünüyorsan bu adamla pek olmaz gibi.

Eee niye berabersin bu çocukla bu kadar eleştirin varsa?

Bence statü önemli ya bende güçlü erkek seviyorum mesela. Fiziksel güç olur statü olur vs..

Son erkek arkadaşımin ailesi iç anadolunun bir köyünde hayvancılık yapıyordu annesi okuma yazma dahi bilmiyordu ailesinde kendisinden başka elle tutulur bir işi olanda yoktu. Benim ailemde tam tersi kuzenler dahil herkes okumus etmiş iyi yerlere gelmiş bir gün olsun kafaya takmadım onu seviyordum. Ailesinin ve çevresinin eğitim düzeyi bana denk olan birini de 5 yılın sonunda postalamistim. Benden yüksek olan birine de 2 hafta katlanabildim. Bunda yeterli ya da yetersiz hissedecek ne var anlamadım. Ailesi eğer size karşı kaba değilse kafanıza takacak hiçbir şey yok. Sizi seviyorsa zaten o da bunları takmayacaktır

Bence statü önemli ya bende güçlü erkek seviyorum mesela. Fiziksel güç olur statü olur vs..

Önemli olan değer görmek.
Mesela sen konularında hep değer gormemekle ilgili şeyler yazıyorsun.
Statüsü gücü yüksek belki ama adam sana değer vermiyor?
Onun diplomasına sarılıp uyuyamazsun değil mi

Ailenin eğitim denkliği değil ego denkliği önemlidir. O aile okumuş ama içselleştirememiş bunu.

Benim tüm ailem, sülalem hatta 3 kuşak öncesine kadar üniversite mezunudur. Çekirdek ailede master doktora yapmayan yoktur.
Eşimin ailesi ilk okul mezunu. Hatta onu bile okumayanlar var. Bu konuda en ufak bir ayrılık yaşadığımızı hatırlamıyorum. Profesör babam ile boyacı kayınpederim gayet saygı çerçevesinde konuşur muhabbet eder. Yine profesör annem ve ilkokul mezunu bile olmayan kayınvalidem saatlerce telde konuşacak konu bulurlar. Birbirlerine atom fiziğinden bahsetmelerine gerek yok, bugün ne yemek yaptın sağlığın nasıl vs günlük sohbet yeterli.
Böyle şeyler dert olmamalı. Dert etmeye başlıyorsan sana bunu hissettirecek şekilde davranan sevgilini tekrar düşün bence.

Asla aşılmıyor bu durum. Sonunda mutlaka sorun oluyor yıllar geçse bile... Yol yakınken vazgeçmek en doğrusu.

Eşinizin tutumu önemli olacaktır.Esnaf bir dükkan komşum var.Bir kaç yıl önce evlendi.Evlendigi kız konuşmaya utanan çekingen bir kızken eşinin ona vermiş olduğu özgüvenle şimdi ablamiz salına salına yürüyüp selamlar veriyor.Aile içinde de eşinin desteğiyle değer görüyor ve ses çıkarıyor saygı görüyor.Eş çok önemli cidden vezir de eder rezil de.

Önemli olan değer görmek.
Mesela sen konularında hep değer gormemekle ilgili şeyler yazıyorsun.
Statüsü gücü yüksek belki ama adam sana değer vermiyor?
Onun diplomasına sarılıp uyuyamazsun değil mi
Öyle birini zaten eliyoruz flört dönemi bunun için değil mi ? Sosyal statü önemli olmasa kimse erkeğin çalışıp çalışmamasına ne iş yaptığına bu kadar takılmazdı.

Eveet herkese çok teşekkür ederim her yorumu okudum hak verdiğim çok şey var. Öncelikle erkek arkadaşımı seviyorum değer veriyorum onunda bana verdiğini düşünüyorum ama çok sevdiğimiz insanların hiçbir şeyini eleştirmeyeceğiz diye bi durum yok kimse dört dörtlük değil bende değilim. Bu durumdan çok rahatsızdım ve çok kafaya takıyordum ama galiba artık kafamda netleşti çünkü ben gelecek planı yapamadığım bi ilişki içinde olmak istemiyorum evet ben zaten atanacağım çabalayacağım tabiki çalışıp her zaman evime eşime destek olacağım ama bunu birilerine yetişmek için değil kendim için yapacağım. Ama insanız bunu hemen başaramayadabilirim ya da çalışamayacak duruma gelebilirim sağlığım izin vermeyebilir hamilelik problemli olabilir kii bunlar onun içinde geçerli ilişkiyi benim toplumdaki statüme göre şartlandırabilecek olması kendimi değersiz hissettirdi bunu aşabileceğini çok düşünmüyorum çünkü gerçekten takıntılı ben şu an buyum ilerisinde çok daha iyi durumdada olabilirim kötü durumdada beni sadece ben olduğum için sevsin yanında olmamı sevsin isterdim bir kaç gündür düşünüyorum bunu direk olarak problem gösterip sonlandırmak istemedim kendime güvenim yokmuş onlara layık değilmişim gibi hissettirmek istemedim ama bana ben olduğum için değer vermeyecekse yapabilecek hiçbir şeyim yok bundan sonra ona göre yol izleyeceğim hayırlısı ne ise o olsun

Çevremde öyle aileler var ki gelinleri meslek sahibi ( Hakim dr üstelik bu kadınlar)ama hiç değerleri yok.Hep (erkek aileleri) onlar üstün onlar değerli.Tersi de oluyor tabi.(yani böyle olan kız aileleri de oluyor)Bu iş birazda o ailenin kalitesi ile ilgili.Aile eğitimlidir ama insandır insana değer verir.Bazı aile vardır eğitimli zengindir beş para etmez.Siz hem arkadaşınızı hem de aileyi tanımaya çalışın.Sizi adam yerine koymazlar ise üzülürsünüz gerçekten.Ben açıkcası yaşamadım böyle bir şey. Etrafımda gördüklerimden yazıyorum.
Yıllar önce memur ailenin kızı ile çok zengin dr vb ailenin oğlu evlenmişti.Arkadaşlarım.Gençlik zamanları.Kız erkek ailesi için sizin gibi düşünüyordu.Endişeliydi.Uzak ev tuttular.Sonra çocukların oldu..Bir gün bana dedi ki.Çok yanlış düşünmüşüm çok iyiler çok saygıdeğer insanlarmış.40 gün geldiler her gün ve anneme siz sadece bebekle ve kızınızla ilgilenin yemek ev işi bizim demişler ve çok saygılı davranmışlar.Belli olmuyor ki bu işler ..

Ailelerle tanisildiginda daha iyi anlasilir,davranis tutumlari nasil ,alcakgonullulermi nasillar bilinmez tabi,simdi tanimadigin icin tedirginsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…