- 26 Aralık 2021
- 219
- 121
- 33
- 27
- Konu Sahibi Benibanasor
-
Bakan tanıdığı olunca bir şey olmuyor o bununla övününce bir şey oluyor yoksa o söylemese ben nerden bilicem aile dostunun bakan olduğunu o bu tarz şeyleri söyleme gereği duyuyor şimdi değil belki ama ileride ne yaparsam yapayım ona yetersiz gelebilir acayip hırslı hayata karşı ben öyle değilim daha duygusalım öyle bi hırs yok bende insanın sevgiyle güçlendiğine inanıyorum ünvanıyla değil o bu tarz şeylere değer veriyor kafam karışıkbakan tanıyınca ne oluyor anlamadım
eski ama çok genç olan bakanlardan biri benim okul/yurt arkadaşım. muhabbetim de olan bir insan ailesini bilirim. ailemin değil benim tanıdığım yani eee, ne olmuş?
çook meşhur eski bir bakan da babamın genel müdürüydü ailece tanışırız
şimdiki popüler bir bakan da mesela bir arkadaşımın mahmutpaşadan arkadaşı...bildiğin esnaf ayol. gel vatandaş gel çeken bir adam.
bu üç insanı birleştirsem tek 1 tane aklı başında düzgün insan evladı çıkmıyor ortaya. insanın karakteri olsun da bakanlık lazım değil.
kimler kimler ne konumlara geldiler şu son senelerde. bir anlamı yok ki...
karşılaştırma yapıyor gibi davranıyordur çünkü muhtemelen böyle gördü...
bazı ailelerde ortamlar böyledir. nasılsın ne yapıyorsun, derdin var mı demezler...kim nerede ne iş yapıyor, ünvanı ne, maaşı ne olmuş nerede hangi evi almış, yanına kimi aldırmış, kulis yaparlar, bunları konuşurlar. (taşra insanının sürekli kim kime düğünde ne takmış, kayınbabası düğün yapmak için bahçe mi satmış, eltisine daha mı fazla altın takmış konşmasıyla aynı şey aslında! sadece bu onun şehirli versiyonu) ben her ikisinden de nefret ediyorum.
babası büyüklçi olan bir arkadaşım vardı mesela. kızla 2 normal cümle konuşamazdın. tek bildikleri muhabbet buydu. o new york'ta bilmem ne müdürüymüş. öbürünün düğünü bilmem ne otelde olmuş 18 tane konsolos gelmiş...o alınmış bu satılmış... general/konsolos kızlarında kendileri de pek bir şey yapmamışsa (bu kız sadece ders ücreti karşılığı derse giriyordu, aldığı para rujuna yetmez) bu aileden gelen muhabbeti sürdürmek çok önemli oluyor. bununla besleniyorlar. ve farkında bile olmayabiliyorlar.
erkekler aslında kızlar kadar bunun b.kunu çıkartmaz. ama
amaaaa
genelde hem kariyeri iyi hem de baskın olmayan eş seçerler
hanım hanımcık iyi aile kızı, iyi eğitimli ama itaatkar olsun isteyen türde gibi duruyor sizinki de.
siz de biraz özgüvensiz duruyorsunuz.
hani oğlan hakikaten ultra mega burjuva, hiper varsıl (sonradan görme zengin değil, varsıl), ekstra aristokrat bir aileden değilse onu biraz gözünüzde büyütüyorsunuz gibi. ki aristokrat aile zaten türkiyede yok.
Siz hangi lisans bölümünden mezunsunuz o hangi lisans bölümünden acaba?Merhaba kızlar yaklaşık 7-8 aydır biriyle görüşüyorum tanıma yolundayız henüz devam etsem mi etmesem mi kararsızım çünkü yetememekten korkuyorum. Onun ailesi hepsi ünv mezunu iyi yerlere gelmişler doktor hakim avukat psikolog falan benim ailem öyle değil ailemden utanmıyorum kesinlikle ama çoğu ilkokul mezunu bir şekilde özelde devlette çalışıyorlar konuştuğum çocuğunda tahsili benimle aynı lisans mezunu ama o güzel bir yere gelmiş devlet kurumunda çalışıyor ben henüz atanamadım o da bir kere bana kadının çalışması taraftarıyım güçlü kadın seviyorum demişti bende çalışmak istiyorum atanmak istiyorum ama henüz yapamadım onun karşısında cahil gibi hissediyorum ailesine karşı yetersiz kalırım ortamlarına ayak uyduramam gibi geliyor davul bile dengi dengine değil mi? Konuşmaya devam etmeye gerek yok diyorum ilerisinde hep böyle kendimi onlardan daha aşağıda görürsem mutlu olamamki diyorum ama bir yandanda onunla olmak istiyorum bilmiyorum kızlar yardım edin aileler arası kültür farklı sorunu aşılabilir mi kendimi sürekli onlara kanıtlamak zorunda kalmak istemiyorum
O kadar haklısın ki gerçek hayat burda yazılanlar gibi minnoş değil maalesef. Bir süre sonra karşısında çalışmayan kendi deyimiyle güçlü kadın göremeyen beyefendi bunu sorun yapacaktır.Kızlar adamın dediğini es geçmişsiniz ne var okuduysa demişsiniz ama bu sözde baya bişi var dikkat edin
Atanmanız kesin değilse bence olmaz cocuğun ve vizyonu belli istediği kadın tipi belli.
Evinin hanımı çocuklarının anası olamazsınız hep çalışmanı beklerler, ben her türlü canımı dişime takıp çalışır atanırım diyemiyorsan vazgeç çünkü ezerler seni, hayatın gerçekleri
Benim annem ev hanımı babam doktora mezunu abimin eşi ev hanımı çalışmasını beklemedi asla, yuvarlanıp gidiyorlar
Bi akrabam atanmadı ana baba öğretmen bi adamla evlendi adam sürekli çalışmamasını sorun yaptı, boşandılar.
Çalışan kadın isteyen adamla ev hanımı olmak istiyorsanız sakın evlenmeyin
Ağzınıza sağlık paraya önem veriyor ünvana önem veriyor gösterişe önem veriyor bende onlar hiç yok hayatımda yaşadığım şeyleri burada anlatamıyorum ama dışardan biri dinlediğinde çok güçlüymüşsün hepsini tek başına aşabilmişsin diyorlar tek sorun ünvanım yok hakim savcı değilim egosunu tatmin edemem. Annelerimizden daha güçlü kadın var mı hayatta her türlü zorluğa yokluğa göğüs germiş güçsüz diyemeyizki onlarada bilmiyorum ego savaşları beni çok üzüyor ben kimseyi kırmadan kendi halinde yaşayıp giden iyi çocuklar yetiştirmek isteyen olaylara dünya hırsı olmadan yaklaşan sevgiyle şefkatle kendi içinde eğlenen gezip tozan bi ip bileklikten bile mutlu olabilen biriyim o öyle değil ben bi simit yerim bi parka o anki huzurdan gözlerim dolar sanki nusrette et yesem öyle doyurmaz beni ama o şekillere önem veriyor resmi klas giyinip kasıntı mekanlarda olmayı tercih eder
Bence statü önemli ya bende güçlü erkek seviyorum mesela. Fiziksel güç olur statü olur vs..Adam seviyorsa bunlara takılmaz ya.
Ama güçlü kadın seviyorum demesi statüye önem verdiğini gösteriyor itici gelirdi bana mesela .
Güçlü kadın demek önemli bir kurumda yönetici olmak demek değildir statü ünvan sahibi olup ezik bir sürü kadın var .
Güç parayla statüyle ölçülmez.
Statüsü yüksek kadın seviyorum diyebilir ama güçlü kadın seviyorum diyemez .
Önce bunu ayırt etsin .
Ne güçlü kadınlar var eşinden dayak yiyen aldatıldıpı halde susan pısan .
Güçlü kadın ekonomik özgürlüğünü kazanır zaten her türlü .kimseye eyvallahı olmaz.
Benim komşu teyze var mesela eşinden ayrılmuş gençliğinde 3 tane çocuk okutmuş kimseye muhtaç olmamış yeri gelmiş temizlikçilik yapmış .ve sonunda bizim siteden ki öyle ucuz bir daire değil evini da aldı .
Bu kadın tanıdığım en güçlü kadın mesela
Bence statü önemli ya bende güçlü erkek seviyorum mesela. Fiziksel güç olur statü olur vs..
Önemli olan değer görmek.Bence statü önemli ya bende güçlü erkek seviyorum mesela. Fiziksel güç olur statü olur vs..
Asla aşılmıyor bu durum. Sonunda mutlaka sorun oluyor yıllar geçse bile... Yol yakınken vazgeçmek en doğrusu.Merhaba kızlar yaklaşık 7-8 aydır biriyle görüşüyorum tanıma yolundayız henüz devam etsem mi etmesem mi kararsızım çünkü yetememekten korkuyorum. Onun ailesi hepsi ünv mezunu iyi yerlere gelmişler doktor hakim avukat psikolog falan benim ailem öyle değil ailemden utanmıyorum kesinlikle ama çoğu ilkokul mezunu bir şekilde özelde devlette çalışıyorlar konuştuğum çocuğunda tahsili benimle aynı lisans mezunu ama o güzel bir yere gelmiş devlet kurumunda çalışıyor ben henüz atanamadım o da bir kere bana kadının çalışması taraftarıyım güçlü kadın seviyorum demişti bende çalışmak istiyorum atanmak istiyorum ama henüz yapamadım onun karşısında cahil gibi hissediyorum ailesine karşı yetersiz kalırım ortamlarına ayak uyduramam gibi geliyor davul bile dengi dengine değil mi? Konuşmaya devam etmeye gerek yok diyorum ilerisinde hep böyle kendimi onlardan daha aşağıda görürsem mutlu olamamki diyorum ama bir yandanda onunla olmak istiyorum bilmiyorum kızlar yardım edin aileler arası kültür farklı sorunu aşılabilir mi kendimi sürekli onlara kanıtlamak zorunda kalmak istemiyorum
Eşinizin tutumu önemli olacaktır.Esnaf bir dükkan komşum var.Bir kaç yıl önce evlendi.Evlendigi kız konuşmaya utanan çekingen bir kızken eşinin ona vermiş olduğu özgüvenle şimdi ablamiz salına salına yürüyüp selamlar veriyor.Aile içinde de eşinin desteğiyle değer görüyor ve ses çıkarıyor saygı görüyor.Eş çok önemli cidden vezir de eder rezil de.Merhaba kızlar yaklaşık 7-8 aydır biriyle görüşüyorum tanıma yolundayız henüz devam etsem mi etmesem mi kararsızım çünkü yetememekten korkuyorum. Onun ailesi hepsi ünv mezunu iyi yerlere gelmişler doktor hakim avukat psikolog falan benim ailem öyle değil ailemden utanmıyorum kesinlikle ama çoğu ilkokul mezunu bir şekilde özelde devlette çalışıyorlar konuştuğum çocuğunda tahsili benimle aynı lisans mezunu ama o güzel bir yere gelmiş devlet kurumunda çalışıyor ben henüz atanamadım o da bir kere bana kadının çalışması taraftarıyım güçlü kadın seviyorum demişti bende çalışmak istiyorum atanmak istiyorum ama henüz yapamadım onun karşısında cahil gibi hissediyorum ailesine karşı yetersiz kalırım ortamlarına ayak uyduramam gibi geliyor davul bile dengi dengine değil mi? Konuşmaya devam etmeye gerek yok diyorum ilerisinde hep böyle kendimi onlardan daha aşağıda görürsem mutlu olamamki diyorum ama bir yandanda onunla olmak istiyorum bilmiyorum kızlar yardım edin aileler arası kültür farklı sorunu aşılabilir mi kendimi sürekli onlara kanıtlamak zorunda kalmak istemiyorum
Öyle birini zaten eliyoruz flört dönemi bunun için değil mi ? Sosyal statü önemli olmasa kimse erkeğin çalışıp çalışmamasına ne iş yaptığına bu kadar takılmazdı.Önemli olan değer görmek.
Mesela sen konularında hep değer gormemekle ilgili şeyler yazıyorsun.
Statüsü gücü yüksek belki ama adam sana değer vermiyor?
Onun diplomasına sarılıp uyuyamazsun değil mi
Çevremde öyle aileler var ki gelinleri meslek sahibi ( Hakim dr üstelik bu kadınlar)ama hiç değerleri yok.Hep (erkek aileleri) onlar üstün onlar değerli.Tersi de oluyor tabi.(yani böyle olan kız aileleri de oluyor)Bu iş birazda o ailenin kalitesi ile ilgili.Aile eğitimlidir ama insandır insana değer verir.Bazı aile vardır eğitimli zengindir beş para etmez.Siz hem arkadaşınızı hem de aileyi tanımaya çalışın.Sizi adam yerine koymazlar ise üzülürsünüz gerçekten.Ben açıkcası yaşamadım böyle bir şey. Etrafımda gördüklerimden yazıyorum.Merhaba kızlar yaklaşık 7-8 aydır biriyle görüşüyorum tanıma yolundayız henüz devam etsem mi etmesem mi kararsızım çünkü yetememekten korkuyorum. Onun ailesi hepsi ünv mezunu iyi yerlere gelmişler doktor hakim avukat psikolog falan benim ailem öyle değil ailemden utanmıyorum kesinlikle ama çoğu ilkokul mezunu bir şekilde özelde devlette çalışıyorlar konuştuğum çocuğunda tahsili benimle aynı lisans mezunu ama o güzel bir yere gelmiş devlet kurumunda çalışıyor ben henüz atanamadım o da bir kere bana kadının çalışması taraftarıyım güçlü kadın seviyorum demişti bende çalışmak istiyorum atanmak istiyorum ama henüz yapamadım onun karşısında cahil gibi hissediyorum ailesine karşı yetersiz kalırım ortamlarına ayak uyduramam gibi geliyor davul bile dengi dengine değil mi? Konuşmaya devam etmeye gerek yok diyorum ilerisinde hep böyle kendimi onlardan daha aşağıda görürsem mutlu olamamki diyorum ama bir yandanda onunla olmak istiyorum bilmiyorum kızlar yardım edin aileler arası kültür farklı sorunu aşılabilir mi kendimi sürekli onlara kanıtlamak zorunda kalmak istemiyorum
Ailelerle tanisildiginda daha iyi anlasilir,davranis tutumlari nasil ,alcakgonullulermi nasillar bilinmez tabi,simdi tanimadigin icin tedirginsinMerhaba kızlar yaklaşık 7-8 aydır biriyle görüşüyorum tanıma yolundayız henüz devam etsem mi etmesem mi kararsızım çünkü yetememekten korkuyorum. Onun ailesi hepsi ünv mezunu iyi yerlere gelmişler doktor hakim avukat psikolog falan benim ailem öyle değil ailemden utanmıyorum kesinlikle ama çoğu ilkokul mezunu bir şekilde özelde devlette çalışıyorlar konuştuğum çocuğunda tahsili benimle aynı lisans mezunu ama o güzel bir yere gelmiş devlet kurumunda çalışıyor ben henüz atanamadım o da bir kere bana kadının çalışması taraftarıyım güçlü kadın seviyorum demişti bende çalışmak istiyorum atanmak istiyorum ama henüz yapamadım onun karşısında cahil gibi hissediyorum ailesine karşı yetersiz kalırım ortamlarına ayak uyduramam gibi geliyor davul bile dengi dengine değil mi? Konuşmaya devam etmeye gerek yok diyorum ilerisinde hep böyle kendimi onlardan daha aşağıda görürsem mutlu olamamki diyorum ama bir yandanda onunla olmak istiyorum bilmiyorum kızlar yardım edin aileler arası kültür farklı sorunu aşılabilir mi kendimi sürekli onlara kanıtlamak zorunda kalmak istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?