• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tanıma yoluna girdiğim kişinin ailesine karşı kendimi yetersiz hissediyorum.

Aslında ağız aramama gerek yok şuandada anladım galiba bazı şeyleri. Hem çalışsın statüsü yüksek olsun hem bana aileme uyumlu olsun hemde ilişkide daha baskın ben olayım istiyor. Şimdiden olmuş bile daha iş ciddileşmeden kendimi ona ailesine yetebilme konusunda değersiz görmeye başladım. Belkide açık açık konuşmak daha iyi bu şekilde devam etmek yıpratıcı
Konuşsan da seviyorum deyip ikna etmeye yeltenebilir ama için aslını asla değiştirmez maalesef.
O anın ilgisi ile kaybetmeme hevesi diyelim.
Ama aynı çatı altında inan bu hissi sürekli yaşayacagından korkuyorsan emin ol ki yolunda gitmeyen bir şeyler var ki hissediyorsun ve rahatsızsın.
Yaşım 39.
Evlendiğim zamanki leyla akıllılıgım şimdi yok.
Her şeyi objektif bir açıyla değerlendirebiliyorum.
Eşimle çok farklı aileler ve çok farklı hayata bakış açısına sahibim ve yeri geldi çok zorlandım ve dahi yıprandım.
Şimdi ki aklım olsa iki kere düşünürdüm çogu şeyi.

Konuşsan da seviyorum deyip ikna etmeye yeltenebilir ama için aslını asla değiştirmez maalesef.
O anın ilgisi ile kaybetmeme hevesi diyelim.
Ama aynı çatı altında inan bu hissi sürekli yaşayacagından korkuyorsan emin ol ki yolunda gitmeyen bir şeyler var ki hissediyorsun ve rahatsızsın.
Yaşım 39.
Evlendiğim zamanki leyla akıllılıgım şimdi yok.
Her şeyi objektif bir açıyla değerlendirebiliyorum.
Eşimle çok farklı aileler ve çok farklı hayata bakış açısına sahibim ve yeri geldi çok zorlandım ve dahi yıprandım.
Şimdi ki aklım olsa iki kere düşünürdüm çogu şeyi.
Teşekkür ederim mutlaka düşünücem dediklerinizi :(

Ne mutlu sizeki eşiniz size bunu hissettirmemiş eğer eşiniz hissettirseydi inanın benim gibi düşünürdünüz benim korktuğum ailesinden önce bunu kendininde sorun edebilecek biri olması ben bunu aşamazsam diye korkuyorum oldu ya atanamadım özelde çalışırım sorun değil ama onun için sorun olur buda ilişkiye yansır ben bunun derdindeyim
Bu hislerinizin geçici olabileceğini sanmıyorum. Bunu size empoze eden bizzat flörtünüzmüş. Eşim bunların bana mevzusunu yapsa eşim olmazdı zaten. Ev hanımıyım diye bende kendim bütün gün yan gelip yatmıyorum eşimde bunun farkında mesela bana öyle davranmaz yani ben dışarda mücadele ediyorum sende evde mucade ediyorsun calismis olsaydın bunlar içinde maaşlı çalışan biri olacaktı sonuçta der. Yani erkek arkadaşınızın düşünce yapısıni az çok anladım çok uzaksiniz bence yapı olarak. Yada sen onları okadar yükseğe koymuşsun ki burdaki konuşmandan da biz burda öyle anlıyoruz. Çok kişi tanıyorum kendi doktor avukat müdür olup eşi ev hanımı olan 🤷🏻‍♀️

Merhaba kızlar yaklaşık 7-8 aydır biriyle görüşüyorum tanıma yolundayız henüz devam etsem mi etmesem mi kararsızım çünkü yetememekten korkuyorum. Onun ailesi hepsi ünv mezunu iyi yerlere gelmişler doktor hakim avukat psikolog falan benim ailem öyle değil ailemden utanmıyorum kesinlikle ama çoğu ilkokul mezunu bir şekilde özelde devlette çalışıyorlar konuştuğum çocuğunda tahsili benimle aynı lisans mezunu ama o güzel bir yere gelmiş devlet kurumunda çalışıyor ben henüz atanamadım o da bir kere bana kadının çalışması taraftarıyım güçlü kadın seviyorum demişti bende çalışmak istiyorum atanmak istiyorum ama henüz yapamadım onun karşısında cahil gibi hissediyorum ailesine karşı yetersiz kalırım ortamlarına ayak uyduramam gibi geliyor davul bile dengi dengine değil mi? Konuşmaya devam etmeye gerek yok diyorum ilerisinde hep böyle kendimi onlardan daha aşağıda görürsem mutlu olamamki diyorum ama bir yandanda onunla olmak istiyorum bilmiyorum kızlar yardım edin aileler arası kültür farklı sorunu aşılabilir mi kendimi sürekli onlara kanıtlamak zorunda kalmak istemiyorum :KK43:
Ailelerin uyumu değil ama denkliği çok önemli bence
Eminim burda çok cahil üni mezunlarından varlığından bahsedip çok kültürlü kendini geliştirmiş ilkokul mezunu yakınlarını anlatacaktır bir çok kişi
Evet öyle insanlar var ama azinlik
Bu sorununuzu örneğin Almayada yaşıyorken yasaydınız hiç sorun değil derdim, fakat Türkiye gibi elini salsan üni mezununa çarptığın ülkede bu mümkün değil.
Açıkcası ilkokul mezunu olup aman aman kendini geliştirmiş çok aydın insanlara denk gelmem iki elin parmağını geçmemiştir Türkiye de yaşadığım sürede. Bu insanların kendini avutmak için kullandığı bahaneler ne yazikki, istisnalar kaideyi bozmaz.
Küçümsemek için söylemiyorum ama Adam bikere öyle ortamda büyümüş, sizin aile ortamınız ona tamamen ters, erkekler bunu hemen idrak edemiyor eminim üstüne düşünememiştir bile ama ilerde sorun olur emin olun. Aynı şekilde onunda ailesi sizi ve ailenizi hep kendilerine denk görmeyecekler.
Üzgünüm ama böyle

Merhaba kızlar yaklaşık 7-8 aydır biriyle görüşüyorum tanıma yolundayız henüz devam etsem mi etmesem mi kararsızım çünkü yetememekten korkuyorum. Onun ailesi hepsi ünv mezunu iyi yerlere gelmişler doktor hakim avukat psikolog falan benim ailem öyle değil ailemden utanmıyorum kesinlikle ama çoğu ilkokul mezunu bir şekilde özelde devlette çalışıyorlar konuştuğum çocuğunda tahsili benimle aynı lisans mezunu ama o güzel bir yere gelmiş devlet kurumunda çalışıyor ben henüz atanamadım o da bir kere bana kadının çalışması taraftarıyım güçlü kadın seviyorum demişti bende çalışmak istiyorum atanmak istiyorum ama henüz yapamadım onun karşısında cahil gibi hissediyorum ailesine karşı yetersiz kalırım ortamlarına ayak uyduramam gibi geliyor davul bile dengi dengine değil mi? Konuşmaya devam etmeye gerek yok diyorum ilerisinde hep böyle kendimi onlardan daha aşağıda görürsem mutlu olamamki diyorum ama bir yandanda onunla olmak istiyorum bilmiyorum kızlar yardım edin aileler arası kültür farklı sorunu aşılabilir mi kendimi sürekli onlara kanıtlamak zorunda kalmak istemiyorum :KK43:
Ohooo şimdiden böyle yaparsan seni çok ezerler , yahu biraz özgüvenli ol , dayımın gelini ahir gibi evden geldi ( asla küçümsemek için demiyorum) bizim aile hep okumus memur, kızda bir havalar bir afra tafralar o biçim, kız bebek gibiydi belliki güzelliğine güveniyordu, valla herkesi sıraya dizdi kimse de kalkıp ailen şöyle böyle diyemedi, çünkü çok özgüvenliydi, size tavsiyem kendinize bu kadar acımasız olmayın...

Uyum çok önemli aileler düğünde bir araya gelinir denmiş ama buna katılmıyorum. Sadece eşle evlenilmiyor aileylede iç içe olunuyor. Her zman da karşınıza cikacaktir bu durum ne yazik ki. Bana göre olmaz.

Kızlar adamın dediğini es geçmişsiniz ne var okuduysa demişsiniz ama bu sözde baya bişi var dikkat edin

Atanmanız kesin değilse bence olmaz cocuğun ve vizyonu belli istediği kadın tipi belli.

Evinin hanımı çocuklarının anası olamazsınız hep çalışmanı beklerler, ben her türlü canımı dişime takıp çalışır atanırım diyemiyorsan vazgeç çünkü ezerler seni, hayatın gerçekleri

Benim annem ev hanımı babam doktora mezunu abimin eşi ev hanımı çalışmasını beklemedi asla, yuvarlanıp gidiyorlar 😉

Bi akrabam atanmadı ana baba öğretmen bi adamla evlendi adam sürekli çalışmamasını sorun yaptı, boşandılar.

Çalışan kadın isteyen adamla ev hanımı olmak istiyorsanız sakın evlenmeyin

Aslında ağız aramama gerek yok şuandada anladım galiba bazı şeyleri. Hem çalışsın statüsü yüksek olsun hem bana aileme uyumlu olsun hemde ilişkide daha baskın ben olayım istiyor. Şimdiden olmuş bile daha iş ciddileşmeden kendimi ona ailesine yetebilme konusunda değersiz görmeye başladım. Belkide açık açık konuşmak daha iyi bu şekilde devam etmek yıpratıcı

Ben demiştim aşko özgüvenle yapılacak bir şey değil adam açık açık belirtmiş ne istediğini, vazgeç gönül, çalışan kadın isteyen adamla eğer çalışmıyorsanız görüşmeyin.

Tabiki kadınlar çalışsın ama çift maaş olmazsa olmazcılarla mutlu olamaz hiç bir kadınn

Ben memurum bizde de çift maaş aşığı adamlar var evet ekonomik durum malum ama istediğim eş ‘ çalışmak istemeyince tamam diyecek eş’

Cocuk yapıcam belki ücretsiz izin isteyecem çift maaşcı erkekler ücretsiz izin almaya bile laf ediyorlar görüyorum iyi düşün

Ben çalışmasam bile gayet yetebilecek düzeyde işi var benimde ailemden bana düşen bi ev var evlensem onunda kendi evi var ki çalışırımda zaten çalışmam demiyorum derdi para değil egosu tamamen kendini dışarıya karşı yüceltebilmek bak bak eşide şu meslekteymiş dedirtebilmek övünebilmek ondan tatmin oluyor ne bileyim bu tarafı beni soğutuyor ama içimde ona karşı koyamadığım şeylerde var çok aradayım

Yani soyle soyliyim benim babam eczaci annem ohretmen esim ve ben lisans mezunuyuz esimin ailesi cahil ve okumamais bizim aile ise dediginiz gbi doktor ogretmen prof ve annem esimin lise mudur yardimcisi idi dusunun sosyo kulturel fark cok fazla kör cahilliklerinden biktim, esimin sulalesinden bıktım ... bu sadece egitim degil.. insanlikda onemli insan olsalar biz ailecek hepsiyle oturur kalkariz hic siiinti yok ama.insan degiller koylu gbi altin taki mal mulk muhabbeti bize komik geliyor ayni pencereden bakamiyor is guc dedikodu seviye yerlerde ne ben ne ailem uygun degilz ve gorusmuyoruz yapilan terbiyesizliklerden dolayi ama bnun sebebi egitim degil dedigim gbi cirkin insan olmalari yoksa biz esimle denk sayiliriz iyi anlasiyorz biraz gün görmemis oldugu konular var onlarida asiyoruz birlikte fikriniz bir nebze dogru ama eşinize bakmaniz lazim hali tavri vs nasil olur diye benim buyudugum ortamla esiminki col farkli bakis acilarimiz cakisabiliyor ama aşabilen taraftayiz biz onenli olan bu diher yorumlarinizi okudumda egoist insanlarla evlilik olmaz egitim virt zirt şöyle kalsın sizin 1. Noktalamaniz gereken konu bu olmalı salın gitsin ters düşersiniz ezikler sizi her konuda hamile kalirsin orana burana mana bile bulur var cevremde boyleleri dolu boyle bir tip e benziyor arkadas

Son düzenleme:
Ben çalışmasam bile gayet yetebilecek düzeyde işi var benimde ailemden bana düşen bi ev var evlensem onunda kendi evi var ki çalışırımda zaten çalışmam demiyorum derdi para değil egosu tamamen kendini dışarıya karşı yüceltebilmek bak bak eşide şu meslekteymiş dedirtebilmek övünebilmek ondan tatmin oluyor ne bileyim bu tarafı beni soğutuyor ama içimde ona karşı koyamadığım şeylerde var çok aradayım

Bu konuda senin bi hatan yok, durduk yere de alınmıyorsun ailesinin mesleklerini de göze sokan o, evet hava atacak eşim şurda şu diye 🤢 atanamazsan sana dünyayı dar edecek

Ay canım boşver böyle statü adamlarını, ne kadınlar var nerelerde yaşıyorlar ev hanımları eşleri para statü beklemiyor, inşallah öyle biri nasip olsun.

Erkeklerle eşit değiliz bu konuda, hamile kalan cocuk doğuran ameliyat olan çocuğuyla bir arada durmak zorunda olan kadın, erkek dediğin bu kadar statü meraklısı olmamalı.

Dediğim gibi ben çalışan kadınım böyle yapan adamları direkt eliyorum.

Gelen bana gelecek mesleğime değil.

Yani soyle soyliyim benim babam eczaci annem ohretmen esim ve ben lisans mezunuyuz esimin ailesi cahil ve okumamais bizim aile ise dediginiz gbi doktor ogretmen prof ve annem esimin lise mudur yardimcisi idi dusunun sosyo kulturel fark cok fazla kör cahilliklerinden biktim, esimin sulalesinden bıktım ... bu sadece egitim degil.. insanlikda onemli insan olsalar biz ailecek hepsiyle oturur kalkariz hic siiinti yok ama.insan degiller koylu gbi altin taki mal mulk muhabbeti bize komik geliyor ayni pencereden bakamiyor is guc dedikodu seviye yerlerde ne ben ne ailem uygun degilz ve gorusmuyoruz yapilan terbiyesizliklerden dolayi ama bnun sebebi egitim degil dedigim gbi cirkin insan olmalari yoksa biz esimle denk sayiliriz iyi anlasiyorz biraz gün görmemis oldugu konular var onlarida asiyoruz birlikte fikriniz bir nebze dogru ama eşinize bakmaniz lazim hali tavri vs nasil olur diye benim buyudugum ortamla esiminki col farkli bakis acilarimiz cakisabiliyor ama aşabilen taraftayiz biz onenli olan bu
Anlıyorum benim ailem asla paraya pula düşkün insanlar değiller hani övmek için demiyorum kendi ailem olduğu için demiyorum biz insana değer veririz kim gelirse gelsin ağırlar varımızı yoğumuzu onları rahat ettirebilmek için gösteririz benim ailemin evlilik için maddi hiçbir beklentisi yok önemide yok zaten belli yaşa gelmiş emekli olmuş camiden eve evden camisine giden kendini bundan sonrası için ahirete adamış sıradan herkes gibi yaşayan insanlar karşı taraf daha dolu dolu maddi gücünü ünvanlarını kullanarak yaşamayı seven insanlar onların aşağılayıcı sözleri hareketleri davranışları olursa diye ikilemdeyim yapabilecek potansiyelleri var çünkü yoksa benim ailem ben onların yanında asla kendimi kötü hissetmeyeyim diye ellerinden gelenin fazlasını bulup buluşturur yaparlar sorun para pul değil sorun kişilikler davranışları

Bu konuda senin bi hatan yok, durduk yere de alınmıyorsun ailesinin mesleklerini de göze sokan o, evet hava atacak eşim şurda şu diye 🤢 atanamazsan sana dünyayı dar edecek

Ay canım boşver böyle statü adamlarını, ne kadınlar var nerelerde yaşıyorlar ev hanımları eşleri para statü beklemiyor, inşallah öyle biri nasip olsun.

Erkeklerle eşit değiliz bu konuda, hamile kalan cocuk doğuran ameliyat olan çocuğuyla bir arada durmak zorunda olan kadın, erkek dediğin bu kadar statü meraklısı olmamalı.

Dediğim gibi ben çalışan kadınım böyle yapan adamları direkt eliyorum.

Gelen bana gelecek mesleğime değil.
Kesinlikle haklısınız çok teşekkür ederim inşallah her şey gönlümüzdeki gibi olur 🤲🏻

Anlıyorum benim ailem asla paraya pula düşkün insanlar değiller hani övmek için demiyorum kendi ailem olduğu için demiyorum biz insana değer veririz kim gelirse gelsin ağırlar varımızı yoğumuzu onları rahat ettirebilmek için gösteririz benim ailemin evlilik için maddi hiçbir beklentisi yok önemide yok zaten belli yaşa gelmiş emekli olmuş camiden eve evden camisine giden kendini bundan sonrası için ahirete adamış sıradan herkes gibi yaşayan insanlar karşı taraf daha dolu dolu maddi gücünü ünvanlarını kullanarak yaşamayı seven insanlar onların aşağılayıcı sözleri hareketleri davranışları olursa diye ikilemdeyim yapabilecek potansiyelleri var çünkü yoksa benim ailem ben onların yanında asla kendimi kötü hissetmeyeyim diye ellerinden gelenin fazlasını bulup buluşturur yaparlar sorun para pul değil sorun kişilikler davranışları
Biz cok mutevazi insanlariz herkes okumus olmasina ragmen hic oyle ego kasmayiz esimin annesi ev hanimi benim anneme sen mudur yardimcisisin napiyonda ben evde daha cok yoruluyom seklinde sacma sapan söylemleri oldu ama mesajimi duzenledim tekrar bakabilirsiniz insanlik alcakgonulluk cok onemli bir durum bizim cizgi koyma sebebimiz egitim degildi kufurler igrenc hakaretler bunlardi saygisizlik idi. Ama diger turluler ise nicin kendine uyan birine bakmamis o halde yada siz abartiyorsnz blmiyorm fakat gosteris meraklisi insanlardan ben nefret ederim bu sizin tercihiniz ben evli kalamam irite olurum cok tehlikeli bu tipler coknarkadasimin pskolojisi bozuk cocuk emziren eslerine sarktı git ameliyat ol rezil olucaksin yaz gelince vallahi ben seninle beach e gitmem falan diyorlar ciddiye alincada saka yaptik saka ettik kartlar agzina kadar borc cepte iphonelar sorf üst tabaka görünsün igrenc ya ben sevemiyorm makam mertebe gösteris olaylarini sicak samimi insn gbi insanlarla mutlu oluyorm tabiki birde kafa dengi 😊

Şöyle tartmalısınız bence.
Paraya bakış açısı nasıl?
Yada çocuk olunca cocuğa kim bakmalı ona göre. Siz dogurup izin bitince apar topar işe dönmek istermisiniz yoksa 2 yasına kadar ben bakacagim,ücretsiz izin alirim mı diyorsunuz? Sorun bakalim laf arasında bu konularda gorüsü ne,tabi siz kendi isteğinizi ilk etapta belli etmeyin,o anlatsın.
Bir arkadaşım çok istediği halde eşinin çaliş bir ev daha alalım(oturdukları ev ve kiraya verdikleri 1 evleri var,3.ev alinacak) sonra yapalim 2.çocuğu ısrarından dolayı 2. Çocuğu yapamadi,ilkini de kendi büyütemedi zaten kayınvalidesi büyüttü zira bakiciya da ücretsiz izine de yanasmadi eşi. Cok mutsuzdu bu konudan dolayı ama şu an ne durumda bilemiyorum baya oldu görusmedik.
Bu gibi konularda da kafaniz uymali,aksi halde mutsuz olursunuz.
Ha tabi ki calışmalı kadinlar,istiyorlarsa izinsiz de calişabilirler,bebek doğunca ise de gidebilirler ama kendi istekleri ve kararlariyla yapabilmeli bunu. Ben 2 sene çocuğuma bakacağım sonra ise döneceğim diyen bir kadına eşi de saygı göstermeli.
Ufak tefek sorunlar degil bunlar bence. Bir yoklayın,agzıni arayin bakalım,kafanız uyuşacak mi bu tip konularda.
bu konuya çok katılıyorum,
ben mesela nasıp olursa 2yasına kadar kendım bakmak ıstıyorum cocugum olursa sonra iş hayatı.
ama buna bır dayatma gıbı annem baksın vs dese mesela sorun çıkardı ki annesi yakın ..
bu tarz durumlar ufak gıbı gorunsede önemli

Ne mutlu sizeki eşiniz size bunu hissettirmemiş eğer eşiniz hissettirseydi inanın benim gibi düşünürdünüz benim korktuğum ailesinden önce bunu kendininde sorun edebilecek biri olması ben bunu aşamazsam diye korkuyorum oldu ya atanamadım özelde çalışırım sorun değil ama onun için sorun olur buda ilişkiye yansır ben bunun derdindeyim
okudugum kadarı ile senin korkun ailelerden çok ikinizin arasında olabilecek sorunlar,
birisini tanımlarken isimden önce doktor , avukat vs demesi hiç hoşuma gitmedi açıkçası.
bir insanı tanımlayan şeyler statüsü olmamalı,
nice ilkokul mezunları var ve okumuş insanlardan çok daha bilgili ve kendini geliştirmiş.
yani senin özelde çalışman ya da atanamaman onun için neden sorun olsun ben buna çok tuhaf bakıyorum ..
ve sende bence bunu görüyorsun, sorun olacagını düşünüyorsun.
bence burda ailelerden çok iki kişinin anlaşabilmesi önemli aşk bir süre sonra yerini sevgiye bırakıyor , sevgi de saygı ile ilerler ise evlilik güzelleşiyor yoksa çok zor ..
biz eşimle 11 yıldır tanışıyoruz ve 6.senemizde evlendik, eşim dogulu ben karadenizliyim.
ailelerimizde farklılıklar var ama bu hiç sorun olmadı,
önemli olan iki kişi bir evde nasıl anlaşacak ve nasıl evliliği sevgi ile sürdürece k.

Mesela şöyle belirtiyor liseden bi arkadaşımla karşılaştım ya çok değişmiş değilde liseden bi arkadaşımla karşılaştım psikolog. Ya da kuzenim ali geldi uğradı bugün bize alide uzman doktor. Çevreleri çok geniş bizim değil mutlu uyumlu kendi halinde işinde gücünde yaşayan insanlarız bi bakan tanıdığımız yok mesela ama onların var aile dostları üst düzey yöneticileri falan bahsederken egosunu tatmin etmek için sürekli böyle bahsediyor bende tribe girdim acaba kapılıp gidersem ilerde en ufak tartışmada beni buradan vurur mu diye düşünüyorum hem bana destek oluyor hiçbir şey önemli değilmiş gibi davranıyor hemde karşılaştırma yapıyor gibi davranıyor
Çok mu genç çok mu yalnızsınız böyle birini nasıl sevebiliyorsunuz garip geldi. Adam yürüyen ego ve sizi sevmiyor üzgünüm. Sizden daha fazla ego kasabilecegi birini bulursa sizi bırakıp ona gider. Ailesinin makam, mevkisi daha iyi birini bulsa peşinde koşar. Adam baştan sona faul. Sonradan görmeligi de cabası.

Bnce sacmalamissin ozguven eksikliği var sende. Ben eşimle tanıştığımızda eşim yukseklisans mezunu ben daha lise mezunuydum.cevresindekiler o sana goremi demişler beni asagilamislar.ve ben özelde çalışıyordum.esim iyi bir konumdadır.hatta iş ciddiye binince eşimin babası bile beni uygun görmemiş oğluna o dönem okuyordum
.çalışıyordum maaşım olduğu halde Neşe gel zmn git zmn bnde okul bitirdim atandım.cok şükür..esimin kalbi temizliktir.onlarin lafıyla benden ayrilada bilirdi.ayrilmadi hatta Bn babasının tutumuna çok sinirlenmistim..şimdi lerce eşim senin işin benden iyi der maşallah çok şükür...zamanın ne getireceği belli olmaz

Ha bide eşimin ailesi hep okumuş iyi yerlerde.bnm ailemde kardeşimde okumuş ailem ilkokul mezunuydu fkt eşim derki senin ailen daha modern görüşlü daha nasıl desem kendilerini geliştirmiş der.hersey kişide bitiyor

Mesela şöyle belirtiyor liseden bi arkadaşımla karşılaştım ya çok değişmiş değilde liseden bi arkadaşımla karşılaştım psikolog. Ya da kuzenim ali geldi uğradı bugün bize alide uzman doktor. Çevreleri çok geniş bizim değil mutlu uyumlu kendi halinde işinde gücünde yaşayan insanlarız bi bakan tanıdığımız yok mesela ama onların var aile dostları üst düzey yöneticileri falan bahsederken egosunu tatmin etmek için sürekli böyle bahsediyor bende tribe girdim acaba kapılıp gidersem ilerde en ufak tartışmada beni buradan vurur mu diye düşünüyorum hem bana destek oluyor hiçbir şey önemli değilmiş gibi davranıyor hemde karşılaştırma yapıyor gibi davranıyor
bakan tanıyınca ne oluyor anlamadım
eski ama çok genç olan bakanlardan biri benim okul/yurt arkadaşım. muhabbetim de olan bir insan ailesini bilirim. ailemin değil benim tanıdığım yani eee, ne olmuş?

çook meşhur eski bir bakan da babamın genel müdürüydü ailece tanışırız
şimdiki popüler bir bakan da mesela bir arkadaşımın mahmutpaşadan arkadaşı...bildiğin esnaf ayol. gel vatandaş gel çeken bir adam.

bu üç insanı birleştirsem tek 1 tane aklı başında düzgün insan evladı çıkmıyor ortaya. insanın karakteri olsun da bakanlık lazım değil.

kimler kimler ne konumlara geldiler şu son senelerde. bir anlamı yok ki...

karşılaştırma yapıyor gibi davranıyordur çünkü muhtemelen böyle gördü...

bazı ailelerde ortamlar böyledir. nasılsın ne yapıyorsun, derdin var mı demezler...kim nerede ne iş yapıyor, ünvanı ne, maaşı ne olmuş nerede hangi evi almış, yanına kimi aldırmış, kulis yaparlar, bunları konuşurlar. (taşra insanının sürekli kim kime düğünde ne takmış, kayınbabası düğün yapmak için bahçe mi satmış, eltisine daha mı fazla altın takmış konşmasıyla aynı şey aslında! sadece bu onun şehirli versiyonu) ben her ikisinden de nefret ediyorum.

babası büyüklçi olan bir arkadaşım vardı mesela. kızla 2 normal cümle konuşamazdın. tek bildikleri muhabbet buydu. o new york'ta bilmem ne müdürüymüş. öbürünün düğünü bilmem ne otelde olmuş 18 tane konsolos gelmiş...o alınmış bu satılmış... general/konsolos kızlarında kendileri de pek bir şey yapmamışsa (bu kız sadece ders ücreti karşılığı derse giriyordu, aldığı para rujuna yetmez) bu aileden gelen muhabbeti sürdürmek çok önemli oluyor. bununla besleniyorlar. ve farkında bile olmayabiliyorlar.

erkekler aslında kızlar kadar bunun b.kunu çıkartmaz. ama
amaaaa
genelde hem kariyeri iyi hem de baskın olmayan eş seçerler
hanım hanımcık iyi aile kızı, iyi eğitimli ama itaatkar olsun isteyen türde gibi duruyor sizinki de.

siz de biraz özgüvensiz duruyorsunuz.
hani oğlan hakikaten ultra mega burjuva, hiper varsıl (sonradan görme zengin değil, varsıl), ekstra aristokrat bir aileden değilse onu biraz gözünüzde büyütüyorsunuz gibi. ki aristokrat aile zaten türkiyede yok.

Back
X