Mesela şöyle belirtiyor liseden bi arkadaşımla karşılaştım ya çok değişmiş değilde liseden bi arkadaşımla karşılaştım psikolog. Ya da kuzenim ali geldi uğradı bugün bize alide uzman doktor. Çevreleri çok geniş bizim değil mutlu uyumlu kendi halinde işinde gücünde yaşayan insanlarız bi bakan tanıdığımız yok mesela ama onların var aile dostları üst düzey yöneticileri falan bahsederken egosunu tatmin etmek için sürekli böyle bahsediyor bende tribe girdim acaba kapılıp gidersem ilerde en ufak tartışmada beni buradan vurur mu diye düşünüyorum hem bana destek oluyor hiçbir şey önemli değilmiş gibi davranıyor hemde karşılaştırma yapıyor gibi davranıyor
bakan tanıyınca ne oluyor anlamadım
eski ama çok genç olan bakanlardan biri benim okul/yurt arkadaşım. muhabbetim de olan bir insan ailesini bilirim. ailemin değil benim tanıdığım yani eee, ne olmuş?
çook meşhur eski bir bakan da babamın genel müdürüydü ailece tanışırız
şimdiki popüler bir bakan da mesela bir arkadaşımın mahmutpaşadan arkadaşı...bildiğin esnaf ayol. gel vatandaş gel çeken bir adam.
bu üç insanı birleştirsem tek 1 tane aklı başında düzgün insan evladı çıkmıyor ortaya. insanın karakteri olsun da bakanlık lazım değil.
kimler kimler ne konumlara geldiler şu son senelerde. bir anlamı yok ki...
karşılaştırma yapıyor gibi davranıyordur çünkü muhtemelen böyle gördü...
bazı ailelerde ortamlar böyledir. nasılsın ne yapıyorsun, derdin var mı demezler...kim nerede ne iş yapıyor, ünvanı ne, maaşı ne olmuş nerede hangi evi almış, yanına kimi aldırmış, kulis yaparlar, bunları konuşurlar. (taşra insanının sürekli kim kime düğünde ne takmış, kayınbabası düğün yapmak için bahçe mi satmış, eltisine daha mı fazla altın takmış konşmasıyla aynı şey aslında! sadece bu onun şehirli versiyonu) ben her ikisinden de nefret ediyorum.
babası büyüklçi olan bir arkadaşım vardı mesela. kızla 2 normal cümle konuşamazdın. tek bildikleri muhabbet buydu. o new york'ta bilmem ne müdürüymüş. öbürünün düğünü bilmem ne otelde olmuş 18 tane konsolos gelmiş...o alınmış bu satılmış... general/konsolos kızlarında kendileri de pek bir şey yapmamışsa (bu kız sadece ders ücreti karşılığı derse giriyordu, aldığı para rujuna yetmez) bu aileden gelen muhabbeti sürdürmek çok önemli oluyor. bununla besleniyorlar. ve farkında bile olmayabiliyorlar.
erkekler aslında kızlar kadar bunun b.kunu çıkartmaz. ama
amaaaa
genelde hem kariyeri iyi hem de baskın olmayan eş seçerler
hanım hanımcık iyi aile kızı, iyi eğitimli ama itaatkar olsun isteyen türde gibi duruyor sizinki de.
siz de biraz özgüvensiz duruyorsunuz.
hani oğlan hakikaten ultra mega burjuva, hiper varsıl (sonradan görme zengin değil, varsıl), ekstra aristokrat bir aileden değilse onu biraz gözünüzde büyütüyorsunuz gibi. ki aristokrat aile zaten türkiyede yok.