Tanıma yoluna girdiğim kişinin ailesine karşı kendimi yetersiz hissediyorum.

Ve bir sorun olduğunda ben her zaman önce suçu kendimde ararım kendi içimde tartıp ölçerim ama o beni suçlar biliyorum bende hep alttan alırım kişiliğim böyle kaybetmekten korkarım sevdiğim insanları bu yüzden korkuyorum kendimi sorgularken o da bana bu farklılıkları sorun ederek yaklaşırsa ne yaparım

Bunlardan bu şekilde bahsetmesi bir tek bana mı sevimsiz geldi?
Kuzenim Ali uğradı demek gayet normal ve yeterliyken araya uzman doktor olmasını sıkıştırmak hoş değil.
Benim bir amcam var,herkesi işine,okuduğu okula göre kategorilendirip,ona göre deger verir,kendinden üstün biri varsa! onunla zaten geçinemez vs bana onu hatırlattı sevgiliniz istemsizce bir irkildim. Kararinızı ince eleyip sık dokuyup verin zira size böyle degersiz hissettiren bence sevgiliniz,söylemleri hep o yönde.
Belki sizi kamcılamak istiyor bak atan,benim ailemdeki herkes işinde gücünde sende işinde gücünde ol anlamında ama bunu yaparken size hissettirdikleri hoş degil.

Sevmiyor diyemem düşünüyor değer veriyor ilgili alakalı bana hiçbir zaman direk olarak belirtmedi bu iş mevzusunu hatta destek oluyor ama kişiliği böyle egoist ben anlıyorum şimdiki heyecanla sorun değilse bile ilerde sorun edebilir ailede ederse zaten tamam

O böyle yaptıkça kendimi inanılmaz yetersiz hissediyorum çok üzülüyorum deli gibi devam etmek istiyorum yanımda olsun istiyorum ama geleceğide görebiliyorum içimdeki sevgi bunları aşmaya yeter mi ya yetmezse diye içim içimi kemiriyor son günlerde

Ailesinde doktor hakim vs olması kaliteli bir ailesi olduğunu göstermez.
Statü kaliteyi beraberinde getirmez.
Bizim ülkemizde aristokrat bir sınıf yok zaten.
Dedesi oda değilse dedesinin babası köyde eşeğe binen bir adamdı bu insanların.
Köylüyü aşağılar gibi algılanmasın lütfen burda aristokrasiden bahsediyorum .
Köylü benim için en değerli kesimdir toplumlarda toprakla uğraşan eken biçen kişinin hayatı algılayışı çok önemlidir benim için mesela onlarda inanılmaz bir bilgi birikimi vardır onunda altını çiziyorum.
Ama bu tipler köylülüyü aşağılar eğitim alamamış kişileri aşağılar bu insanlar.
Halbu ki sizde ordan geliyorsunuz.
Brujuva derler birde kendilerine böyle bir sosyal sınıf Türkiye'de yoktur mesela.
Olmamasının sebebi de Türkler göçebe hayattan yerleşik hayata daha geç girmiştir diğer çoğu toplumdan .
Neyse bu uzar gider .
Güçlü kadın olmak evet bir yerde ekonomik özgürlüğü olmak demek olsa da statatü ünvan sahibi olmak değildir olmadığını da görüyorum çevremde.
Ayakları üstünde duran ekonomik özgürlüğü olan statü sahibi kadınlar erkeklerin kölesi olmuş haberleri yok .
Her türlü kötü davranış hakaret saygısızlık aldatma fiziksel şiddet bile ses çıkarmayan (sırf toplumda statüsü olsun diye evliliği de statü olarak görürler bu ülkede tabi )kişiler nerde güç o zaman?
Statün ne işe yarıyor kendini ezdirmej için mi ?
Burda bile bir sürü konu var böyle.
Güç insanın içinden gelir ya güçlüsündür yada değil.
Bu erkekler içinde geçerli.
Prensipleri değer yargıları olan bağımsızlığını ilan etmiş kadın güçlü kadındır.
Zaten erkeklerde güçlü kadın sevmez özünde.
Güçlü kadına yanlış yapamaz yapsa da affedilmez o yüzden bunu göze alamaz.
Erkekler sadece statü sahibi onun dediklerini yapan uyumlu diye adlandırdıkları kadınları sever.
Bazı erkekler de gerçekten sevee zaten gözü hiçbir şeyi görmez öyle bir erkek kesimi de var az da olsa artık.

Şöyle tartmalısınız bence.
Paraya bakış açısı nasıl?
Yada çocuk olunca cocuğa kim bakmalı ona göre. Siz dogurup izin bitince apar topar işe dönmek istermisiniz yoksa 2 yasına kadar ben bakacagim,ücretsiz izin alirim mı diyorsunuz? Sorun bakalim laf arasında bu konularda gorüsü ne,tabi siz kendi isteğinizi ilk etapta belli etmeyin,o anlatsın.
Bir arkadaşım çok istediği halde eşinin çaliş bir ev daha alalım(oturdukları ev ve kiraya verdikleri 1 evleri var,3.ev alinacak) sonra yapalim 2.çocuğu ısrarından dolayı 2. Çocuğu yapamadi,ilkini de kendi büyütemedi zaten kayınvalidesi büyüttü zira bakiciya da ücretsiz izine de yanasmadi eşi. Cok mutsuzdu bu konudan dolayı ama şu an ne durumda bilemiyorum baya oldu görusmedik.
Bu gibi konularda da kafaniz uymali,aksi halde mutsuz olursunuz.
Ha tabi ki calışmalı kadinlar,istiyorlarsa izinsiz de calişabilirler,bebek doğunca ise de gidebilirler ama kendi istekleri ve kararlariyla yapabilmeli bunu. Ben 2 sene çocuğuma bakacağım sonra ise döneceğim diyen bir kadına eşi de saygı göstermeli.
Ufak tefek sorunlar degil bunlar bence. Bir yoklayın,agzıni arayin bakalım,kafanız uyuşacak mi bu tip konularda.

Özgüven konusunda eksiksiniz bence. Öncelikle bunu kendinize için sağlayın. Kendinize güvenin, yetersiz hissetmeyin. Doktorsa ne olmuş yani? Senden benden eğitim olarak farklılar. Gözünüzde büyütmeyin. Sizin sevgilinizle denk olmanız en önemlisi.
Amaaa.. Sevgilinizin ve ailesinin kendi eğitim seviyesinin altındaki insanlara bakış açısı ne? Bu çok önemli. Sevgiliniz sürekli tahsile takılan, belirten biriyse buna takabilir. Yarın bir gün ailenize bu konu hakkında bir şey der mi? Derse üzülürsünüz, yıpranırsınız. Ailesi sizin aileni hakkında konuşur mu? Bunlar önemli. Eğitime takılan insanlar yarın bir gün ailelerle ilgili bir sorun çıktığında lafını sokabilirde.
Bu şekilde yaşamak, sürekli bunları düşünmek sizi yoruyor olmalı. Ben bunları hissediyor olsam muhtemelen çok devam etmezdim. Huzursuz olmaktan, kafamda kurmaktan baştan işin ilerlememesini tercih ederim. Aileler birlikteyken sohbet ederken bile bu farklılık ortaya çıkar. Bu ortam sizi gerer. Bunların üstesinden gelebilecek misiniz?
Bilemedim ben her şeyin dengi dengine olmasının daha iyi olacağını düşünenlerdenim. Zaten zorluklar çıkacak hele ki nişan evresinde, en azından ailelerden yana kafam rahat olsun isterim. Ha bununda garantisi yok. Aile denk olur ama bu seferde bor taraf aşırı çıkarcı, paracı olur yine bir sorun. Sevgilinizin tavrı en önemlisi. Arkanızda durabilecek biri mi?
Bana biraz sevgiliniz övünmeyi, kendini, eğitimini fazla seviyormuş birazcıkta egosu varmış gibi geldi. Tartım kafanızda durumu değerlendirin her yönüyle.

Evet çok önemli mesela burasıda gerçekten sağolun bu konuda kesin ve net cevap verebilirimki çocuğumu asla bırakıp işe gidemem en azından ilk 1 sene ona göre birikimimi yaparım planlarım çocuğu öyle yaparım büyüdüğü anlara seyirci kalmak istemiyorum kafa yapısına bakarsan aslında çok ilkel çocuğa anne bakmalı babada yardımcı olmalı demişti bir seferinde ama bir yandan eve parada girsin istiyor heralde anlamadım

Bu kişi ile evlenirseniz sürekli bu durumu yaşayacagınızın farkında mısınız ?
Adam kompleksli.
Sürekli size bunları anlatması da açıkçası vurgulama niyetiyle bir adım öndeyim hava civası
Yol yakından bence dönün.
Akrabam bir hakimle evli o da bu halde.
Kapılıp gitti bu hakim sevdasına ve görümceleri her seferinde eleştiriyorlar kızı.
Eşi de en son kardeşlerini haklı buldu, kız deli gibi kpss çalıştı ve maalesef yine olmadı.
Adam çocuk bile yapmadı mesela.
Şuan çok mutsuz.
Ama biz ona demiştik, dinlemedi.

Sizdeki değersizlik duygusunun bu kişi ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.
Evet biliyorum farkındayım ben hiçbir zaman çok özgüvenli olmadım olamadım ama kendimi ailemi seviyorum ailem içerisinde çok değerliyim seviliyorum hatta üzerime titrerler ama dışarıya karşı pasifim karşı tarafın bu davranışlarıda beni son zamanlarda dahada değersizmişim gibi hissetirdi

Muhtemelen sonum
O kadar haklısınızki bende kapılıp gitmek istemiyorum ama ilerde aşamazsakta dayanamayabilirim

Sevmiyor canım çünkü bu adamın sevgiyle işi yok .
Hayata o açıdan bakmıyor .
Hoşlanıyor ilgi duyuyor sadece.
Sevgi böyle basit bir kavram değil zaten günümüzde çok az bulunan bir şey.
Ben sevebilen bir insanım mesela çünkü bu açıdan bakıyorum dünyaya .
Adam uyumlu olabilecepi bir kadın arıyor sadece.
Sen rahatsuz olduğun içini kemiren şeyleri söyleyemiyorsyn adama çünkü tepkisinden çekiniyorsun mesela.
Gerçekten sevdiğinden emin olsan açık açık söylersşn yüzüne .
Adam da kendini ne demek istediğini ne aradığını söyler sana .
Yada yanlış anladığını en azından.
Burda sevgi falan yok kusura bakma

Galiba haklısınız açık açık konuşup söylemeliyim verdiği tepkiye görede birlikte devam etme ya da etmeme kararı almalıyız ikimizde zarar görmeden yol yakınken netleşmeli bu durum haklısınız

Karşısındaki kişiyicı insan değil statü olarak görüp önceliği oysa bu adam sıkıntılı. Sen sormadan" doktor kuzenim , psikolog arkadaşım ,avukat dayım vb" diye insanları meslekle tanitiyorsa bana cok itici gelir .Aslında hissetiginiz bu ,kendinizden çok adamın dışarı yansıttığı şey sizi rahatsız etmiş,iç gudulerinize güvenin.......

Ama işte para işin içine girince baya değişiyor o kafa yapisi.
2 maaş gelirken iyi ama cocuğa bakicam denince olmaz da diyebilir pekala.
Size bırakmayabilir o kararı,hatta annen baksın para vermeyelim bakicıya bile diyebilir.
Siz bence arkadaşınızın cocugu olduğunu 2 sene bakacağinı çalışmayacağını vs anlatın muhabbet arasında bakalım tepkisi ne olacak. Agız arayın bu şekilde anlarsınız.

Aslında ağız aramama gerek yok şuandada anladım galiba bazı şeyleri. Hem çalışsın statüsü yüksek olsun hem bana aileme uyumlu olsun hemde ilişkide daha baskın ben olayım istiyor. Şimdiden olmuş bile daha iş ciddileşmeden kendimi ona ailesine yetebilme konusunda değersiz görmeye başladım. Belkide açık açık konuşmak daha iyi bu şekilde devam etmek yıpratıcı

Bana göre aşağı olan taraf kadın ise açığı daha kolay kapatıyor. Kadınlar kendilerini geliştirmeye, yeniliklere erkeklere nazaran daha açıklar. Hemen defteri kapatmayın, görüşmeye devam edin. Bu çocuk sizinle görüşüyorsa o bir eksiklik görmüyor demektir. Zaman tanımakta fayda var

Sen kendin böyle ezik görmeye devam edersen evet hiç mutlu olamayacaksin. Kişilerin meslek unvanları işyerinde geçerlidir böyle düşün. Ev ortamında iş dışında kim olursa olsun kimse benden daha yüksek değildir. Eşimin kuzenleride biri avukat biri hemşire biri ogretmen biri okul müdürü bende ev hanımıyım. Karşı karşıya geldiğimizde konuşurken kendimi asla onlardan cahil hissetmiyorum oda insan bende insanım yani benim yureyecegim yolu başkasının yön vermesine müsade etmem kimene benim tercihim bu onun tercihi başka yol. İş sende bitiyor.

Ne mutlu sizeki eşiniz size bunu hissettirmemiş eğer eşiniz hissettirseydi inanın benim gibi düşünürdünüz benim korktuğum ailesinden önce bunu kendininde sorun edebilecek biri olması ben bunu aşamazsam diye korkuyorum oldu ya atanamadım özelde çalışırım sorun değil ama onun için sorun olur buda ilişkiye yansır ben bunun derdindeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…