- 26 Aralık 2021
- 219
- 121
- 33
- 27
- Konu Sahibi Benibanasor
-
Ve bir sorun olduğunda ben her zaman önce suçu kendimde ararım kendi içimde tartıp ölçerim ama o beni suçlar biliyorum bende hep alttan alırım kişiliğim böyle kaybetmekten korkarım sevdiğim insanları bu yüzden korkuyorum kendimi sorgularken o da bana bu farklılıkları sorun ederek yaklaşırsa ne yaparımAğzınıza sağlık paraya önem veriyor ünvana önem veriyor gösterişe önem veriyor bende onlar hiç yok hayatımda yaşadığım şeyleri burada anlatamıyorum ama dışardan biri dinlediğinde çok güçlüymüşsün hepsini tek başına aşabilmişsin diyorlar tek sorun ünvanım yok hakim savcı değilim egosunu tatmin edemem. Annelerimizden daha güçlü kadın var mı hayatta her türlü zorluğa yokluğa göğüs germiş güçsüz diyemeyizki onlarada bilmiyorum ego savaşları beni çok üzüyor ben kimseyi kırmadan kendi halinde yaşayıp giden iyi çocuklar yetiştirmek isteyen olaylara dünya hırsı olmadan yaklaşan sevgiyle şefkatle kendi içinde eğlenen gezip tozan bi ip bileklikten bile mutlu olabilen biriyim o öyle değil ben bi simit yerim bi parka o anki huzurdan gözlerim dolar sanki nusrette et yesem öyle doyurmaz beni ama o şekillere önem veriyor resmi klas giyinip kasıntı mekanlarda olmayı tercih eder
Bunlardan bu şekilde bahsetmesi bir tek bana mı sevimsiz geldi?Mesela şöyle belirtiyor liseden bi arkadaşımla karşılaştım ya çok değişmiş değilde liseden bi arkadaşımla karşılaştım psikolog. Ya da kuzenim ali geldi uğradı bugün bize alide uzman doktor. Çevreleri çok geniş bizim değil mutlu uyumlu kendi halinde işinde gücünde yaşayan insanlarız bi bakan tanıdığımız yok mesela ama onların var aile dostları üst düzey yöneticileri falan bahsederken egosunu tatmin etmek için sürekli böyle bahsediyor bende tribe girdim acaba kapılıp gidersem ilerde en ufak tartışmada beni buradan vurur mu diye düşünüyorum hem bana destek oluyor hiçbir şey önemli değilmiş gibi davranıyor hemde karşılaştırma yapıyor gibi davranıyor
Sevmiyor diyemem düşünüyor değer veriyor ilgili alakalı bana hiçbir zaman direk olarak belirtmedi bu iş mevzusunu hatta destek oluyor ama kişiliği böyle egoist ben anlıyorum şimdiki heyecanla sorun değilse bile ilerde sorun edebilir ailede ederse zaten tamamAdam seviyorsa bunlara takılmaz ya.
Ama güçlü kadın seviyorum demesi statüye önem verdiğini gösteriyor itici gelirdi bana mesela .
Güçlü kadın demek önemli bir kurumda yönetici olmak demek değildir statü ünvan sahibi olup ezik bir sürü kadın var .
Güç parayla statüyle ölçülmez.
Statüsü yüksek kadın seviyorum diyebilir ama güçlü kadın seviyorum diyemez .
Önce bunu ayırt etsin .
Ne güçlü kadınlar var eşinden dayak yiyen aldatıldıpı halde susan pısan .
Güçlü kadın ekonomik özgürlüğünü kazanır zaten her türlü .kimseye eyvallahı olmaz.
Benim komşu teyze var mesela eşinden ayrılmuş gençliğinde 3 tane çocuk okutmuş kimseye muhtaç olmamış yeri gelmiş temizlikçilik yapmış .ve sonunda bizim siteden ki öyle ucuz bir daire değil evini da aldı .
Bu kadın tanıdığım en güçlü kadın mesela
O böyle yaptıkça kendimi inanılmaz yetersiz hissediyorum çok üzülüyorum deli gibi devam etmek istiyorum yanımda olsun istiyorum ama geleceğide görebiliyorum içimdeki sevgi bunları aşmaya yeter mi ya yetmezse diye içim içimi kemiriyor son günlerdeBunlardan bu şekilde bahsetmesi bir tek bana mı sevimsiz geldi?
Kuzenim Ali uğradı demek gayet normal ve yeterliyken araya uzman doktor olmasını sıkıştırmak hoş değil.
Benim bir amcam var,herkesi işine,okuduğu okula göre kategorilendirip,ona göre deger verir,kendinden üstün biri varsa! onunla zaten geçinemez vs bana onu hatırlattı sevgiliniz istemsizce bir irkildim. Kararinızı ince eleyip sık dokuyup verin zira size böyle degersiz hissettiren bence sevgiliniz,söylemleri hep o yönde.
Belki sizi kamcılamak istiyor bak atan,benim ailemdeki herkes işinde gücünde sende işinde gücünde ol anlamında ama bunu yaparken size hissettirdikleri hoş degil.
Ailesinde doktor hakim vs olması kaliteli bir ailesi olduğunu göstermez.Ağzınıza sağlık paraya önem veriyor ünvana önem veriyor gösterişe önem veriyor bende onlar hiç yok hayatımda yaşadığım şeyleri burada anlatamıyorum ama dışardan biri dinlediğinde çok güçlüymüşsün hepsini tek başına aşabilmişsin diyorlar tek sorun ünvanım yok hakim savcı değilim egosunu tatmin edemem. Annelerimizden daha güçlü kadın var mı hayatta her türlü zorluğa yokluğa göğüs germiş güçsüz diyemeyizki onlarada bilmiyorum ego savaşları beni çok üzüyor ben kimseyi kırmadan kendi halinde yaşayıp giden iyi çocuklar yetiştirmek isteyen olaylara dünya hırsı olmadan yaklaşan sevgiyle şefkatle kendi içinde eğlenen gezip tozan bi ip bileklikten bile mutlu olabilen biriyim o öyle değil ben bi simit yerim bi parka o anki huzurdan gözlerim dolar sanki nusrette et yesem öyle doyurmaz beni ama o şekillere önem veriyor resmi klas giyinip kasıntı mekanlarda olmayı tercih eder
Şöyle tartmalısınız bence.O böyle yaptıkça kendimi inanılmaz yetersiz hissediyorum çok üzülüyorum deli gibi devam etmek istiyorum yanımda olsun istiyorum ama geleceğide görebiliyorum içimdeki sevgi bunları aşmaya yeter mi ya yetmezse diye içim içimi kemiriyor son günlerde
Evet çok önemli mesela burasıda gerçekten sağolun bu konuda kesin ve net cevap verebilirimki çocuğumu asla bırakıp işe gidemem en azından ilk 1 sene ona göre birikimimi yaparım planlarım çocuğu öyle yaparım büyüdüğü anlara seyirci kalmak istemiyorum kafa yapısına bakarsan aslında çok ilkel çocuğa anne bakmalı babada yardımcı olmalı demişti bir seferinde ama bir yandan eve parada girsin istiyor heralde anlamadımŞöyle tartmalısınız bence.
Paraya bakış açısı nasıl?
Yada çocuk olunca cocuğa kim bakmalı ona göre. Siz dogurup izin bitince apar topar işe dönmek istermisiniz yoksa 2 yasına kadar ben bakacagim,ücretsiz izin alirim mı diyorsunuz? Sorun bakalim laf arasında bu konularda gorüsü ne,tabi siz kendi isteğinizi ilk etapta belli etmeyin,o anlatsın.
Bir arkadaşım çok istediği halde eşinin çaliş bir ev daha alalım(oturdukları ev ve kiraya verdikleri 1 evleri var,3.ev alinacak) sonra yapalim 2.çocuğu ısrarından dolayı 2. Çocuğu yapamadi,ilkini de kendi büyütemedi zaten kayınvalidesi büyüttü zira bakiciya da ücretsiz izine de yanasmadi eşi. Cok mutsuzdu bu konudan dolayı ama şu an ne durumda bilemiyorum baya oldu görusmedik.
Bu gibi konularda da kafaniz uymali,aksi halde mutsuz olursunuz.
Ha tabi ki calışmalı kadinlar,istiyorlarsa izinsiz de calişabilirler,bebek doğunca ise de gidebilirler ama kendi istekleri ve kararlariyla yapabilmeli bunu. Ben 2 sene çocuğuma bakacağım sonra ise döneceğim diyen bir kadına eşi de saygı göstermeli.
Ufak tefek sorunlar degil bunlar bence. Bir yoklayın,agzıni arayin bakalım,kafanız uyuşacak mi bu tip konularda.
Evet biliyorum farkındayım ben hiçbir zaman çok özgüvenli olmadım olamadım ama kendimi ailemi seviyorum ailem içerisinde çok değerliyim seviliyorum hatta üzerime titrerler ama dışarıya karşı pasifim karşı tarafın bu davranışlarıda beni son zamanlarda dahada değersizmişim gibi hissetirdiSizdeki değersizlik duygusunun bu kişi ile ilgili olduğunu düşünmüyorum.
Muhtemelen sonumBu kişi ile evlenirseniz sürekli bu durumu yaşayacagınızın farkında mısınız ?
Adam kompleksli.
Sürekli size bunları anlatması da açıkçası vurgulama niyetiyle bir adım öndeyim hava civası
Yol yakından bence dönün.
Akrabam bir hakimle evli o da bu halde.
Kapılıp gitti bu hakim sevdasına ve görümceleri her seferinde eleştiriyorlar kızı.
Eşi de en son kardeşlerini haklı buldu, kız deli gibi kpss çalıştı ve maalesef yine olmadı.
Adam çocuk bile yapmadı mesela.
Şuan çok mutsuz.
Ama biz ona demiştik, dinlemedi.
Sevmiyor canım çünkü bu adamın sevgiyle işi yok .Sevmiyor diyemem düşünüyor değer veriyor ilgili alakalı bana hiçbir zaman direk olarak belirtmedi bu iş mevzusunu hatta destek oluyor ama kişiliği böyle egoist ben anlıyorum şimdiki heyecanla sorun değilse bile ilerde sorun edebilir ailede ederse zaten tamam
Galiba haklısınız açık açık konuşup söylemeliyim verdiği tepkiye görede birlikte devam etme ya da etmeme kararı almalıyız ikimizde zarar görmeden yol yakınken netleşmeli bu durum haklısınızSevmiyor canım çünkü bu adamın sevgiyle işi yok .
Hayata o açıdan bakmıyor .
Hoşlanıyor ilgi duyuyor sadece.
Sevgi böyle basit bir kavram değil zaten günümüzde çok az bulunan bir şey.
Ben sevebilen bir insanım mesela çünkü bu açıdan bakıyorum dünyaya .
Adam uyumlu olabilecepi bir kadın arıyor sadece.
Sen rahatsuz olduğun içini kemiren şeyleri söyleyemiyorsyn adama çünkü tepkisinden çekiniyorsun mesela.
Gerçekten sevdiğinden emin olsan açık açık söylersşn yüzüne .
Adam da kendini ne demek istediğini ne aradığını söyler sana .
Yada yanlış anladığını en azından.
Burda sevgi falan yok kusura bakma
Karşısındaki kişiyicı insan değil statü olarak görüp önceliği oysa bu adam sıkıntılı. Sen sormadan" doktor kuzenim , psikolog arkadaşım ,avukat dayım vb" diye insanları meslekle tanitiyorsa bana cok itici gelir .Aslında hissetiginiz bu ,kendinizden çok adamın dışarı yansıttığı şey sizi rahatsız etmiş,iç gudulerinize güvenin.......Mesela şöyle belirtiyor liseden bi arkadaşımla karşılaştım ya çok değişmiş değilde liseden bi arkadaşımla karşılaştım psikolog. Ya da kuzenim ali geldi uğradı bugün bize alide uzman doktor. Çevreleri çok geniş bizim değil mutlu uyumlu kendi halinde işinde gücünde yaşayan insanlarız bi bakan tanıdığımız yok mesela ama onların var aile dostları üst düzey yöneticileri falan bahsederken egosunu tatmin etmek için sürekli böyle bahsediyor bende tribe girdim acaba kapılıp gidersem ilerde en ufak tartışmada beni buradan vurur mu diye düşünüyorum hem bana destek oluyor hiçbir şey önemli değilmiş gibi davranıyor hemde karşılaştırma yapıyor gibi davranıyor
Ama işte para işin içine girince baya değişiyor o kafa yapisi.Evet çok önemli mesela burasıda gerçekten sağolun bu konuda kesin ve net cevap verebilirimki çocuğumu asla bırakıp işe gidemem en azından ilk 1 sene ona göre birikimimi yaparım planlarım çocuğu öyle yaparım büyüdüğü anlara seyirci kalmak istemiyorum kafa yapısına bakarsan aslında çok ilkel çocuğa anne bakmalı babada yardımcı olmalı demişti bir seferinde ama bir yandan eve parada girsin istiyor heralde anlamadım
Aslında ağız aramama gerek yok şuandada anladım galiba bazı şeyleri. Hem çalışsın statüsü yüksek olsun hem bana aileme uyumlu olsun hemde ilişkide daha baskın ben olayım istiyor. Şimdiden olmuş bile daha iş ciddileşmeden kendimi ona ailesine yetebilme konusunda değersiz görmeye başladım. Belkide açık açık konuşmak daha iyi bu şekilde devam etmek yıpratıcıAma işte para işin içine girince baya değişiyor o kafa yapisi.
2 maaş gelirken iyi ama cocuğa bakicam denince olmaz da diyebilir pekala.
Size bırakmayabilir o kararı,hatta annen baksın para vermeyelim bakicıya bile diyebilir.
Siz bence arkadaşınızın cocugu olduğunu 2 sene bakacağinı çalışmayacağını vs anlatın muhabbet arasında bakalım tepkisi ne olacak. Agız arayın bu şekilde anlarsınız.
Sen kendin böyle ezik görmeye devam edersen evet hiç mutlu olamayacaksin. Kişilerin meslek unvanları işyerinde geçerlidir böyle düşün. Ev ortamında iş dışında kim olursa olsun kimse benden daha yüksek değildir. Eşimin kuzenleride biri avukat biri hemşire biri ogretmen biri okul müdürü bende ev hanımıyım. Karşı karşıya geldiğimizde konuşurken kendimi asla onlardan cahil hissetmiyorum oda insan bende insanım yani benim yureyecegim yolu başkasının yön vermesine müsade etmem kimene benim tercihim bu onun tercihi başka yol. İş sende bitiyor.Merhaba kızlar yaklaşık 7-8 aydır biriyle görüşüyorum tanıma yolundayız henüz devam etsem mi etmesem mi kararsızım çünkü yetememekten korkuyorum. Onun ailesi hepsi ünv mezunu iyi yerlere gelmişler doktor hakim avukat psikolog falan benim ailem öyle değil ailemden utanmıyorum kesinlikle ama çoğu ilkokul mezunu bir şekilde özelde devlette çalışıyorlar konuştuğum çocuğunda tahsili benimle aynı lisans mezunu ama o güzel bir yere gelmiş devlet kurumunda çalışıyor ben henüz atanamadım o da bir kere bana kadının çalışması taraftarıyım güçlü kadın seviyorum demişti bende çalışmak istiyorum atanmak istiyorum ama henüz yapamadım onun karşısında cahil gibi hissediyorum ailesine karşı yetersiz kalırım ortamlarına ayak uyduramam gibi geliyor davul bile dengi dengine değil mi? Konuşmaya devam etmeye gerek yok diyorum ilerisinde hep böyle kendimi onlardan daha aşağıda görürsem mutlu olamamki diyorum ama bir yandanda onunla olmak istiyorum bilmiyorum kızlar yardım edin aileler arası kültür farklı sorunu aşılabilir mi kendimi sürekli onlara kanıtlamak zorunda kalmak istemiyorum
Ne mutlu sizeki eşiniz size bunu hissettirmemiş eğer eşiniz hissettirseydi inanın benim gibi düşünürdünüz benim korktuğum ailesinden önce bunu kendininde sorun edebilecek biri olması ben bunu aşamazsam diye korkuyorum oldu ya atanamadım özelde çalışırım sorun değil ama onun için sorun olur buda ilişkiye yansır ben bunun derdindeyimSen kendin böyle ezik görmeye devam edersen evet hiç mutlu olamayacaksin. Kişilerin meslek unvanları işyerinde geçerlidir böyle düşün. Ev ortamında iş dışında kim olursa olsun kimse benden daha yüksek değildir. Eşimin kuzenleride biri avukat biri hemşire biri ogretmen biri okul müdürü bende ev hanımıyım. Karşı karşıya geldiğimizde konuşurken kendimi asla onlardan cahil hissetmiyorum oda insan bende insanım yani benim yureyecegim yolu başkasının yön vermesine müsade etmem kimene benim tercihim bu onun tercihi başka yol. İş sende bitiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?