Tamam annelik cok guzel bir duygu ama uykusuz da yasanmiyor.

pozitif bakın olaya kolik geçtikten sonra kolay kolay bir şey yıldırmıyor. mesela 2 yaş sendromu yok diş çıkarma. hiç bir şey o ilk 3 ay gibi zor olmadığında heheyt diyorum
Değil mi. Kara kişi gören yağmur dan korkacak değil ya. Olaya iyi tarafından bakmak lazım da. Ben yine de dua edeceğim inşallah kirkindan sonra biraz düzelir. Baska çocuğum olmasa yine neyse diyeceğim ama kızıma çok haksızlık oluyormuş gibi geliyor. O da çok büyük değil ki. Onun da ilgi ye sevgiye ihtiyacı var.

Geyreği batmış mı ne öyle bi şey diyorlardı sanırım. Ben de saçma bulmuştum. Ama sonra hiç durmadığı uyuyamadığı bi gün annem bi deneyeyim diye ısrar etmişti. Çocuk rahatlayıp pamuk gibi olunca artık ara ara ben baktırıyorum

açık hava iyi geliyor. inşallah havalar bir an önce ısınırda dışarı çıkarsınız. kolik müziklerini deneyin kesinlikle elektrik süpürgesi kurutma makinesi aspiratör tabi bunları çocuğun yanında bırakmayın kesinlikle telefon uygulamaları var.

sıkı kundak bebekler için iyi değil

eşimin karsesinin çocuğu böyleydi.. ne yaparsak yapalım susmayan bir çocuk.. aman Yarabbi... Ama bende susuyordu çünkü bana verdiklerinde üst kollarını kundak yapıyordum hafif şekilde. Kendi ellerinin hareketi yüzünden korkup uyanmasin diye. Bir de açıyorsun beyaz gürültüyü beş dakikada uyanan çocuk 5-6 saatten aşağı uyanmiyordu nasıl olduğunu bilmiyorlar tabi, ben aldığımda annesi nefes alsın uyusun diye dip bir köşeye geçiyordum bazen çok basit şeyler ise yarayabiliyor ki bu üst beden kundak olayını en küçük kız kardeşimde yapmıştı anneannem, oradan görüp uyguladım ise yaradı. Deneyin derim

Kırkı çıkmadan bebeği dışarı çıkarma diyorlar. Ya yemin ederim bende şaşırdım artık ne yapıp ne yapmayacağımi.
Şurada yapılan yorumlara bile bakarsanız herkesin ne kadar farklı dusundugunu görürsünüz. Kimisi sık sık emzir diyor kimisi çok emzirme diyor kimisi salla diyor kimisi sallama diyor kimisi aç diyor kimisi tok diyor yani bu benim hayatım da da böyle. Bende n yüzden kendimi artık çaresiz hissediyorum

Sıkıligini kendi ayarlar. Kollar kiprasmasa yeter iste yarim kundak da olabilir. Oyle diolar da ben sıkı kundak yüzünden zeval gören bi bebek gormedim hic. Kundak yap diyim madem. Kundak is görür =))

çok eskiden aşırı sıkı kundak yaparlarmış eklem çıkığı bile olabiliyor onlar zararlı ondan dedim.

hafif kundak zararlı olmaz sanırsam.

ben oğlum doğup hastaneden çıkıp eve geldiğimiz gün düzene alıştırdım. meme emmesinden uykusuna kadar hep saatli ilerledi. şu an 4 yaşında inanın hala benzer saatlerde acıkıyor. düzeni olan çocuk huzurlu olur ve kendini güvende hisseder. elbette ağlayan çocuklara ciğerimiz parçalanıyor da kendi parçalanan annelere kim acıyacak?
baby sling i ve düzen alıştırmasını bi deneyin derim.

çok eskiden aşırı sıkı kundak yaparlarmış eklem çıkığı bile olabiliyor onlar zararlı ondan dedim.

hafif kundak zararlı olmaz sanırsam.

Hatta yararli. Benim kizim sadece kundakta uyurdu. Uyudugunda cok sicrardi. Halen uykusunda tüm yataga turlar :) Elbette fazla siki olmaz, ama göz var nizam var. Ayirten hazir kundaklar satiliyor. Hem uyku tulumu, hem kundak oluyor.

Dert bende derman sende Peki sallayan besikleri denedinmi? Mamaroo tarzi fakat daha ucuzlarida var. O sallanmalari rahatlatiyor bebisleri. Gündüzleri, yanindayken yüzüstüde yatirabilirsin, gazini daha iyi cikarir.

Ya beni anlattın sanki yazdiklarinin eksiği var fazlası yok 40 kiloya düştüm saçımda beyazlar çıktı 4.ayda azaldı 6.ayda tamamen bitti bu dediklerin ondan sonra çok güzel zamanlar geçirdik
Biz eşimle nöbetleşe bakardık yakınınızda biri varsa yardim alın anne çok yıpranıyor bu süreçte

Benim oglum da oyleydi, ve icini karartmak istemem ama bu bizde 5 ay surdu. Kucakta olmak yetmiyor bir de surekli ayakta gezinmemizi istiyordu. Geceleri gozum kapali isiklar kapali evin icinde kucagimda cocuk geziyordum. Kanguru takmistim icinde durmuyordu ama kangurunun icine elimi sokup onu tutuyodum, evin icinde uyur gezer halde dolanirken bebegi birakirsam elimden kangurunun icine dussun diye... sersemlikten gozu kapali gezmekten duvarlara kapilara carpmaktan heryanim mosmor oluyodu.

Ama bitti gitti:) yalniz degilsin ve bu gunler gecici demek icin geldim:)

6 ay susmadan ağladı uyanık olduğu her dakika Ağladı 2 yaşına kadar da geceleri üç dört defa ağladı 2 yaşından sonra uyku uyudum İnşallah Sizinkisi kısa sürer çok yıpratıcı bir süreç destek olacak birileri varsa şanslısınız Yoksa gerçekten çok zor

Doyduğuna emin misiniz peki?
Yani sütünüzü sağıp ne kadar olduğuna baktınız mı ya da bebekte düzenli kilo artışı var mı

Allah yardımcınız olsun ama sizin yerinizde olmak isteyen bir sürü insan var sizin gibi anne olsam sağlıklı evladım olsa uykusuzluğa razıyım

Anneliğe hoşgeldinizSağlıkla büyütün
Miniğin gaz vb sorunu var mıdır bilmiyorum ama her bebek huyuyla doğuyor, ilk bebeği sakin olan ikincide uyku yüzü görmüyor, ilki durmayan ikinci de rahat bir annelik yaşıyor, belki sizinki de öyle bir durumdur.

Amaaaa o uykusuzluk yok mu insanlıktan çıkmaya sebep oluyor maalesef, ne sinir kalıyor, ne kilo kalıyor, kızım genel olarak sakin bir bebek olsa da uyku yüzünden çok çektirdi bana, aylarca yatak yüzü görmeden sabah ezanlarına kadar ayakta kalırdım, sanki bilerek yapıyor gibi gün aydınlanınca uyurdu gece zombi gibi gezinirdik evin içinde, hamilelikte 9 ayda aldığım 18 kiloyu 15-20 günde vermeme sebep oldu.

Kolaylıklar dilemekten başka bir şey gelmiyor elimden

Kolik ne demek neden oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…