- 13 Temmuz 2018
- 2.203
- 5.079
-
- Konu Sahibi Dert bende derman sende
Değil mi. Kara kişi gören yağmur dan korkacak değil ya. Olaya iyi tarafından bakmak lazım da. Ben yine de dua edeceğim inşallah kirkindan sonra biraz düzelir. Baska çocuğum olmasa yine neyse diyeceğim ama kızıma çok haksızlık oluyormuş gibi geliyor. O da çok büyük değil ki. Onun da ilgi ye sevgiye ihtiyacı var.pozitif bakın olaya kolik geçtikten sonra kolay kolay bir şey yıldırmıyor. mesela 2 yaş sendromu yok diş çıkarma. hiç bir şey o ilk 3 ay gibi zor olmadığında heheyt diyorum
Geyreği batmış mı ne öyle bi şey diyorlardı sanırım. Ben de saçma bulmuştum. Ama sonra hiç durmadığı uyuyamadığı bi gün annem bi deneyeyim diye ısrar etmişti. Çocuk rahatlayıp pamuk gibi olunca artık ara ara ben baktırıyorumDoktor ne diyor?
Bir zaman sonra ağlama şeklinden sebebini anlıyor insan. Gaz ağlaması, emme isteği vs.
Emdiği sütü kusması var mı? Varsa ne şekilde kusuyor?
Benim oğlum da uyutunca hiç uzun süre uyumazdı. Yerine koyarken uyanmasın diye reflü yatağında sallardım bıraktığımı anlamazdı sünger olduğu için..
Biraz atıştırayım, iki parça kıyafet ütüleyim derdim açardı gözünü.
Ve kırkı çıkana kadar da akşamüstü oldu mu huzursuzlanmaya başlardı.
Eşimin teyzesi demişti bebekler güneş batarken rahatsız olur diye.
Bu huzursuzluk uyuyamama akşam 9 buçuk 10 a kadar sürer sonra pes ederdi.
Çok şükür 1 buçuk ayda da bitti.
Arkadaşımın oğlu 3 yaşına girecek hala uyumaz.
Eskiler der de doktorlar pek kabul etmez kemik batması gibi şeyler de çok ağlatır bebekleri. Başka bir adı daha vardı da unuttum.
Bir rahatsızlığı var ki uyuyamıyor. Takip ettirin mutlaka..
açık hava iyi geliyor. inşallah havalar bir an önce ısınırda dışarı çıkarsınız. kolik müziklerini deneyin kesinlikle elektrik süpürgesi kurutma makinesi aspiratör tabi bunları çocuğun yanında bırakmayın kesinlikle telefon uygulamaları var.Değil mi. Kara kişi gören yağmur dan korkacak değil ya. Olaya iyi tarafından bakmak lazım da. Ben yine de dua edeceğim inşallah kirkindan sonra biraz düzelir. Baska çocuğum olmasa yine neyse diyeceğim ama kızıma çok haksızlık oluyormuş gibi geliyor. O da çok büyük değil ki. Onun da ilgi ye sevgiye ihtiyacı var.
Ben de durmazmisim ne yer ne susar huzursuz ağlayan uyumayan bi tip annem 12 sene tövbe etmis ikinciyi yapmamaya ama kardesim o kadar kolay bi bebekti ki bir haftalikken annem bana birakip gitti. Duruodu saf gibi, yalniz durdu mu uyuyodu. Benim önerim kundak yapman. Kundak yap sıkışınca ve ısınınca daha kolay uyur. Kıvrılıp duramasin. Kivranabildikce uyumaz çünkü. Huzursuz bebekler hem daha cok üşür hem de gazı oldugu icin sicak iyi gelir. Sıkıca kundak yapmayi dene sen onu hissediorum iyi gelecek :)
sıkı kundak bebekler için iyi değil
Kırkı çıkmadan bebeği dışarı çıkarma diyorlar. Ya yemin ederim bende şaşırdım artık ne yapıp ne yapmayacağımi.açık hava iyi geliyor. inşallah havalar bir an önce ısınırda dışarı çıkarsınız. kolik müziklerini deneyin kesinlikle elektrik süpürgesi kurutma makinesi aspiratör tabi bunları çocuğun yanında bırakmayın kesinlikle telefon uygulamaları var.
Sıkıligini kendi ayarlar. Kollar kiprasmasa yeter iste yarim kundak da olabilir. Oyle diolar da ben sıkı kundak yüzünden zeval gören bi bebek gormedim hic. Kundak yap diyim madem. Kundak is görür =))
Duz
DüzEn tabiki de iyi ama yeni doğana çok düzen uygulanabileceğini sanmadim açıkçası.
Oysa ki hamileyken ne hayallerim vardı benim. Şöyle yapacağım böyle yapmayacağım diyordum herşey alt üst oldu. Evdeki hesap çarşıya uymadı.
Inanin agladigi zaman gözünden akan yaşları görseniz cigerinuz parcalanirdi. O yüzden aglamasin da düzen de olmasın diyorum.
Koş bacim kos. Hatta ilac milac deme işini sağlama al akşam kocan gelince kes at.....anladin sen onu
çok eskiden aşırı sıkı kundak yaparlarmış eklem çıkığı bile olabiliyor onlar zararlı ondan dedim.
hafif kundak zararlı olmaz sanırsam.
Ya beni anlattın sanki yazdiklarinin eksiği var fazlası yok 40 kiloya düştüm saçımda beyazlar çıktı 4.ayda azaldı 6.ayda tamamen bitti bu dediklerin ondan sonra çok güzel zamanlar geçirdikOglusum dogali 3 hafta olmak üzere. Ama doğdu dogali ben uyku yüzü görmedim. Ilk doğduğu gün dogumhanede soğuk aldı galiba dedik. 2 gün hastaneden çıkana kadar hiç durmadı.Bezini değiştiren kadar kriz geciriyordu aglamaktan. Neyse eve geldik yine aynı devam etti aglamalari. Sonra gobegi iltihaplandi kanama yaptı vs. Bizde göbeği iyice kötü olmasın diye aglatmamak için hiç yere indirmedik. Çünkü çocuk doğduğu andan itibaren sırtı yere geldi mi kıyametleri koparıyor üstünü değiştirene kadar akla karayi seciyoruz. Sonra göbeği yakıldı göbeği iyileşti şimdi ama yine aynı. Hiç durmuyor.
Mesela bir günümüzu anlatayım. Sabah 6 7 gibi uyanıyor 11 12 ye kadar yatmıyor. Öğleden sonra yatiyor biraz uyuyor akşam kalkıyor 11 12 gibi başlıyor ağlamaya gece 2 3 e kadar. 3 te yatan çocuk sabah 5 te yine ayakta zar zor uyutsam 6 da yine ayakta.
Bu arada alti kuru karnı tok bile olsa kendi kendine hiç durmuyor. Yere biraksam ağlıyor kucağıma alsam ağlıyor. Mesela kucağımda sakince durmuyor kendini sağa sola atıyor kivraniyor. Gazını çıkartıyorum yine aynı. Egzersiz yaptırıyorum. Yapana kadar ağlıyor. Günlük 20 defa emiyorsa 5 ı sakın 15i aglayarak bağırarak. Memeyi ısırıyor gibi ağzında bastiriyor çekiyor. Bu sefer hava yutuyor. Daha çok rahatsız oluyor. Gazını çıkartıyorum emmeye devam etsin diyorum memeyi reddediyor. Kesinlikle sallamaya alistirmayacagim diyordum. Sürekli ağladığı için mecbur kaldim onu da yaptım 1 saat salliyorum tam uyudu diyorum 5 dakika sonra uyanıyor.
Hal böyle olunca ben kafayı yemek üzereyim. Kaplumbağa gibi sirtim hiç yere gelmiyor. Yatak yüzü görmüyorum. Uykusuzluktan yorgunluktan başım dönüyor. Dogumla beraber 11 kilo verdim 18 günde . Yemek yiyecek yapacak vaktim yok. Yanımda kimsem yok. Annem vardı o da gitmek zorunda kaldı çünkü babaannem vefat etti. Kayanam cok yasli. Baska da kimse yok. Okula giden bir kızım var. Ne onunla ilgilenebiliyorum ne evimle. Wc ye bile gidemedigim zamanlar oluyor. Kafayı yiyecegim arkadaşlar ne olur bir şey söyleyin bu çocuğun neyi var. Nasıl düzelir. Herkes kırkı çıkınca düzelir diyor ama benim gün geçtikçe hem umudum tükeniyor hem de gucum enerjim. Tamam anne olmak cok guzel bir duygu ama uyumak yemek yemek tuvalete gitmek dus almak bunlarda mecburi ihtiyac degil mi.
Esin yardım etmiyor mu diyenler için akşam 8 e yakin işten geliyor. Geldiği zamanda kızın odevleri ile ilgileniyor. Biraz bebekle ilgilenmeye çalışıyor ama malesef onda hiç susmuyoryine geri ben alıyorum.
Bu ne zamana kadar böyle devam edecek. Ne zaman geçecek.
Bebekten fırsat buldukça cevap yazmaya çalışacağım. Şimdiden herkese tesekkurler.
o kadar mı yaaaKoş bacim kos. Hatta ilac milac deme işini sağlama al akşam kocan gelince kes at.....anladin sen onu
Allah yardımcınız olsun ama sizin yerinizde olmak isteyen bir sürü insan var sizin gibi anne olsam sağlıklı evladım olsa uykusuzluğa razıyımOglusum dogali 3 hafta olmak üzere. Ama doğdu dogali ben uyku yüzü görmedim. Ilk doğduğu gün dogumhanede soğuk aldı galiba dedik. 2 gün hastaneden çıkana kadar hiç durmadı.Bezini değiştiren kadar kriz geciriyordu aglamaktan. Neyse eve geldik yine aynı devam etti aglamalari. Sonra gobegi iltihaplandi kanama yaptı vs. Bizde göbeği iyice kötü olmasın diye aglatmamak için hiç yere indirmedik. Çünkü çocuk doğduğu andan itibaren sırtı yere geldi mi kıyametleri koparıyor üstünü değiştirene kadar akla karayi seciyoruz. Sonra göbeği yakıldı göbeği iyileşti şimdi ama yine aynı. Hiç durmuyor.
Mesela bir günümüzu anlatayım. Sabah 6 7 gibi uyanıyor 11 12 ye kadar yatmıyor. Öğleden sonra yatiyor biraz uyuyor akşam kalkıyor 11 12 gibi başlıyor ağlamaya gece 2 3 e kadar. 3 te yatan çocuk sabah 5 te yine ayakta zar zor uyutsam 6 da yine ayakta.
Bu arada alti kuru karnı tok bile olsa kendi kendine hiç durmuyor. Yere biraksam ağlıyor kucağıma alsam ağlıyor. Mesela kucağımda sakince durmuyor kendini sağa sola atıyor kivraniyor. Gazını çıkartıyorum yine aynı. Egzersiz yaptırıyorum. Yapana kadar ağlıyor. Günlük 20 defa emiyorsa 5 ı sakın 15i aglayarak bağırarak. Memeyi ısırıyor gibi ağzında bastiriyor çekiyor. Bu sefer hava yutuyor. Daha çok rahatsız oluyor. Gazını çıkartıyorum emmeye devam etsin diyorum memeyi reddediyor. Kesinlikle sallamaya alistirmayacagim diyordum. Sürekli ağladığı için mecbur kaldim onu da yaptım 1 saat salliyorum tam uyudu diyorum 5 dakika sonra uyanıyor.
Hal böyle olunca ben kafayı yemek üzereyim. Kaplumbağa gibi sirtim hiç yere gelmiyor. Yatak yüzü görmüyorum. Uykusuzluktan yorgunluktan başım dönüyor. Dogumla beraber 11 kilo verdim 18 günde . Yemek yiyecek yapacak vaktim yok. Yanımda kimsem yok. Annem vardı o da gitmek zorunda kaldı çünkü babaannem vefat etti. Kayanam cok yasli. Baska da kimse yok. Okula giden bir kızım var. Ne onunla ilgilenebiliyorum ne evimle. Wc ye bile gidemedigim zamanlar oluyor. Kafayı yiyecegim arkadaşlar ne olur bir şey söyleyin bu çocuğun neyi var. Nasıl düzelir. Herkes kırkı çıkınca düzelir diyor ama benim gün geçtikçe hem umudum tükeniyor hem de gucum enerjim. Tamam anne olmak cok guzel bir duygu ama uyumak yemek yemek tuvalete gitmek dus almak bunlarda mecburi ihtiyac degil mi.
Esin yardım etmiyor mu diyenler için akşam 8 e yakin işten geliyor. Geldiği zamanda kızın odevleri ile ilgileniyor. Biraz bebekle ilgilenmeye çalışıyor ama malesef onda hiç susmuyoryine geri ben alıyorum.
Bu ne zamana kadar böyle devam edecek. Ne zaman geçecek.
Bebekten fırsat buldukça cevap yazmaya çalışacağım. Şimdiden herkese tesekkurler.
Kolik ne demek neden oluyor?Konunu tam okumadim
Gulumsuyorum su an :) beni anlatmissin canim. Bebegin kolik buyuk ihtimalle. Gun icinde hep aglar, mutsuzdur ama aksamustu oldugunda feryat figan araliksiz agliyorsa, bu hep ayni saatlere denk geliyorsa uzgunum kolik. Beyaz gurultuyu arastir. Fon makinesi falan dinlet. Telefonuna uygulamasini indirebilirsin. Allah bol bol sabir versin. Cok zor, birebir yasadim. Cok sukur gecti gitti. Simdi bizimki 20 aylik. Tek korkum dogacak bebegimin de kolik olmasi. Insallah bu kez ayni seyleri yasamam cunku insanda ne psikoloji kaliyor ne beden sagligi.