- 21 Nisan 2018
- 8.104
- 30.082
- 36
- Konu Sahibi Dert bende derman sende
Insallah ikinciler akilli olur :)Kendimden buldum bir tane benim oglumda 2.5 yasinda kizimi ogrendigimde du 3 ay nasil gececek diye oturup agladim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Insallah ikinciler akilli olur :)Kendimden buldum bir tane benim oglumda 2.5 yasinda kizimi ogrendigimde du 3 ay nasil gececek diye oturup agladim
O zaman mamaya hic gerek yok demektir. Kakasinda kan gordun mu hic?Kilo alımı iyi. Geçen gün göbeğini yaktirmak işin gittigimde doktor kilosunu görünce inşallah sen bu çocuğa mama vermuyorsundur dedi bende yok hocam sadce emziriyorum dedim maşallah masallah çok iyi demişti. Bu alerji konusunu araştıracağım
inşallah öyle olurlar ama şimdi biliyorum ki geçen bir şey. o zamanda bana derlerdi geçecek ama insan kendi yaşamayınca sonsuza kadar devam edecek sanıyor. en büyük endişem çok ağlak olursa oğlumla nasıl ilgileneceğim.Insallah ikinciler akilli olur :)
Evet geciyor ama o gunlerin tadini asla cikaramadik. Elimde takvim gun sayardim. Uc ayi dolsun, dort ayi bitsin diye. Ne anneligin ne bebegimin keyfini cikaramadim. Yeni yeni guzel zaman gecirmeye basliyorum oglumla. Insallah ikinci de bize oyun arkadasi olur, kolayca atlatiriz.inşallah öyle olurlar ama şimdi biliyorum ki geçen bir şey. o zamanda bana derlerdi geçecek ama insan kendi yaşamayınca sonsuza kadar devam edecek sanıyor. en büyük endişem çok ağlak olursa oğlumla nasıl ilgileneceğim.
Evde var denedim ama orda da durmadı.. Zaten çocuğun uykunun dışında durduğu sustuğu bir yer yok. Yerde kuşakta beşiktaş her yerde ağlıyor.
evet ilk 3 ay oğlumu öpüp sarıldığımı hatırlayamiyorum. çünkü ya katılarak ağlıyor kucakta geziyorduk. yada aman uyusun ellemiyim modunda geçti. en güzel anılarım kucağımda koltukta uyuduğumuz zamanlardıEvet geciyor ama o gunlerin tadini asla cikaramadik. Elimde takvim gun sayardim. Uc ayi dolsun, dort ayi bitsin diye. Ne anneligin ne bebegimin keyfini cikaramadim. Yeni yeni guzel zaman gecirmeye basliyorum oglumla. Insallah ikinci de bize oyun arkadasi olur, kolayca atlatiriz.
Canlari sag olsun da. Dedigin gibi hep bir savas halindeydik. Ya uyutmaya, ya emzirmeye ya da gazini cikarmaya calisiyorduk. Bu esnada da o surekli agliyordu tabi.evet ilk 3 ay oğlumu öpüp sarıldığımı hatırlayamiyorum. çünkü ya katılarak ağlıyor kucakta geziyorduk. yada aman uyusun ellemiyim modunda geçti. en güzel anılarım kucağımda koltukta uyuduğumuz zamanlardı
Kizimda bunların binde birini yaşamadım. O yüzden bu kadar karamsarim ya zaten. Önceden yaşadığım birşey olsa kendimi teselli edeceğim şu kadarlik olunca geçecek diyeceğim. Ha kizim 24 saat uyumuyordu ama uyanık olduğu zamanlar altı temiz karnı tok oldu mu aglamiyordu. Kendi kendine duruyordu. Oğlan öyle dedil isteiste
Evet bazı zaman boynunda ve yüzünde kırmızı sivilce gibi kızarıklık oluyor. Ama çok hassas bir cildi var çok beyaz tenli. Biz ona bağlıyorduk ama vücutta yok.
Kakasi normal. Yine de alerji olduğunu gösterir mi.
Hayır hiç kan yokO zaman mamaya hic gerek yok demektir. Kakasinda kan gordun mu hic?
Biraz önce aynı şeyi kızıma söyledim. Kardeşini parka götüreyim dedim. O bebek arabasında uyurken bende parkta bankta bi yerde uyudum dedim tinerciler gibi. Zaten kafa bi milyonwrap slingi bağlayın, dışarı koşun açık havada 5-10 dakikada uyuyakalıyorlar. sonra oturun bir yerde dinlenin kendinizden çözmeden.
bu anlattığınız x2 idi oğlum. ilk 6 ay günde neredeyse 12 saat slingle bana bağlıydı.
sonra 20 ayı bitene kadar kanguru da uyutup yatağına koyardım.
ergonomik ürün olmasına dikkat edin ve bağlamayı iyi öğrendiğinizden emin olun.
hayat kurtarır.
Benim arkadasimin bebegi surekli alerjik astim geciriyordu. Alerji testi yaptilar, bircok besine alerjisi cikti. Basta inek sutu, yumurta, kuruyemisler vs. Annei hepsini kesti mecburen. Daha iyiydi. Simdi iki yasinda vr cok sukur tamamen gecmis. Bebeklerde testin sonucu negatif olsa da bu alerji olmadigini gostermez. Test sonucuna cok guvenmemek lazim. Ancak deneme yanilmayla ogrenebilirsin. Kan olmasa bile, yesil ve mukusluysa, vucudunde alerjik reaksiyonlar varsa, asiri gazliysa bir denemekte fayda var. O kadar artti ki bu sut alerjisi. Bir suru bebekte duydum. Sen o gun ne yediysenn takip et. Ilk etapta hemen etki gostermeyebilir. Alerjen maddenin vucuttan atilmasi bir ayi buluyormus. Istikrarli olman lazim. Tabi hicbir sey de olmayabilir. Belki sadece asiri gazli bir bebektir bizimki gibi.Hayır hiç kan yok
Koş bacim kos. Hatta ilac milac deme işini sağlama al akşam kocan gelince kes at.....anladin sen onuDün, eşimle yumurtama dönemim olmayan günde, adetimin hemen bitiminde korunmasız bi ilişki yaşadık. Yine de ertesi gün hapı alsam mı almasam mı diye düşünüyodum ki konunuzu okudum. Almaya gidiyorum şu an
Aynen biz. Hayatımız bu döngü arasında geciyorCanlari sag olsun da. Dedigin gibi hep bir savas halindeydik. Ya uyutmaya, ya emzirmeye ya da gazini cikarmaya calisiyorduk. Bu esnada da o surekli agliyordu tabi.
3 ay öyle mi. Yani bildiğimiz 90 gün. Kaldı 72 gün. Oh be.Çok gazlı bir bebekse ne kadar çıkarsa da rahatlayamıyor maalesef. Oğlum 3 aylık olacak daha yeni yeni rahatladık. En başta hem sarılıktan hem gazdan hem de sürekli memede durmak istemesinden ben de çok zorlandım. Ama şimdi gece 3 kez falan kalkıyor. Gazdan kıvranıp durmuyor.
Maflor plus probiyotik Damla’yla nurse harveys gaz damlasını birlikte kullanıyorum baya faydasını gördüm. Doktoruna danışıp bi dene istersen.
Onunda kendininde sırtını ve ayaklarını sıcak tut. Ben oda sıcaklığında ki suyu bile içmedim şişelerim hep kalorifer peteklerinin üstündeydi şimdi de biraz ılıtıp öyle içiyorum. Çok zor biliyorum ama biraz dikkat ve biraz zamanla İnan geçiyor. En azından kolaylaşıyor. Güçlü ol
+Bütün bunların üstüne ben bir de 2 ay boyunca terbiye olmayan göğüslerimle ve 3 kere mastitle, ateşle,ağrıyla ve göğsümde kalan kitleyle uğraştım. Ama onlarda geçti bak. Nefes almaya başlayacağın zamanlar uzak değil
pozitif bakın olaya kolik geçtikten sonra kolay kolay bir şey yıldırmıyor. mesela 2 yaş sendromu yok diş çıkarma. hiç bir şey o ilk 3 ay gibi zor olmadığında heheyt diyorumAynen biz. Hayatımız bu döngü arasında geciyor
O arkadaşınız benim galiba benim de oğlum 3 yaşında 3 senedir kesintisiz uyudugum gün sayısı sıfır.Doktor ne diyor?
Bir zaman sonra ağlama şeklinden sebebini anlıyor insan. Gaz ağlaması, emme isteği vs.
Emdiği sütü kusması var mı? Varsa ne şekilde kusuyor?
Benim oğlum da uyutunca hiç uzun süre uyumazdı. Yerine koyarken uyanmasın diye reflü yatağında sallardım bıraktığımı anlamazdı sünger olduğu için..
Biraz atıştırayım, iki parça kıyafet ütüleyim derdim açardı gözünü.
Ve kırkı çıkana kadar da akşamüstü oldu mu huzursuzlanmaya başlardı.
Eşimin teyzesi demişti bebekler güneş batarken rahatsız olur diye.
Bu huzursuzluk uyuyamama akşam 9 buçuk 10 a kadar sürer sonra pes ederdi.
Çok şükür 1 buçuk ayda da bitti.
Arkadaşımın oğlu 3 yaşına girecek hala uyumaz.
Eskiler der de doktorlar pek kabul etmez kemik batması gibi şeyler de çok ağlatır bebekleri. Başka bir adı daha vardı da unuttum.
Bir rahatsızlığı var ki uyuyamıyor. Takip ettirin mutlaka..