Tamam annelik cok guzel bir duygu ama uykusuz da yasanmiyor.

Sıkıligini kendi ayarlar. Kollar kiprasmasa yeter iste yarim kundak da olabilir. Oyle diolar da ben sıkı kundak yüzünden zeval gören bi bebek gormedim hic. Kundak yap diyim madem. Kundak is görür =))
Dün yeğenim doğum yaptı,ünlü bir hastanede.
Yeni doğan hemşiresi bebek emdikten sonra gazını çıkardı ve bebeği,hafif sıkı olacak şekilde penye ince bir battaniyeye sarıp yatırdı beşiğe ''kollarını hareket ettirmesin,daha iyi uyur'' dedi,
uyanıkken sarmayın diye de hatırlattı.
Geçen haberlerde izlemiştim,Japonya'da yetişkinler kundağa sardırıyordu kendini,
bir deşarj ve rahatlama yöntemi imiş,yeni moda.
Ben aşırı sıkı olmadıkça ve sürekli sarılmadıka kundağın yararlı olabileceğini düşünüyorum.

Bizim bebekte ağlayıp duruyordu. Aklımı kaçıracaktım sorunu bulamıyorum diye. Meğer sütüm yokmuş. Eşimin ısrarı üzerine mama verdik, çünkü ben çok karşıyım. Birde baktık ki çocuk doydu, uyudu. Bizde böyleydi tabi, sizde aynı olmayabilir

Yorumların hepsini okumadım ama aklıma önsütünün fazla olabileceği geldi. Önsütünü birkaç dakika sağdıktan sonra vermeyi deneyebilir misin bir süre? Önsütün fazla olması da bebekleri rahatsız edebiliyor, gaz yapabiliyor.

Allah yardımcınız olsun ,
Geçici bu günler kendinize güç vermek için takviye vitaminler alın. Evladınıza da sallanan salıncak tarzı bir şey alın sallandıkça rahatlar biraz
Sizi çok iyi anlıyorum, ikinci bebeği eve getirince sanki ikisine de yetememe hissi omuzlara ağır bir şekilde çöküyor.
Ama düzeninizi oturtursunuz en kısa zamanda
İnsallah
Sağlıkla büyütün yavrularınızı

buyuk oglum boyleydi. hatta uykusuzluktan bir gun halüsinasyon gibi birsey gormustum. bebek yürüyerek bana geldi sanmistim. uzun zaman etrafı gri gibi gordum. hatta cok iyi hatirliyorum bir kez annemlerin balkonunda gokyuzune bakip mavi olusunu görünce bir afallamistim ilk kez görüyor gibi. baya depresyona girmisim demekki. haftasonlarini hesap ederdim. esim evde diye. haftaici bes gun dayanmaya calisirdim. kucuk oglumda da uyku sorunu yasadik ama o o kadar aglamadigi icin beni depresyona sokmadi.

buyuk odadan ciktigim an uyusa bile aglamaya baslardi. hazir yemegi yiyemezdim. banyoda alt acarken vs hersey aglamayla olurdu. ilk anneliginiz degilmis. benim ilkti belki hatalar olmustur. tam ememedi guvenli baglanma olmadi belki de. kucukle daha cok bedensel temas kurdum. dusa birlikte girdik hep mesela. buyukle bunu yapmamistim. hem tecrubesizlim hem de belki cok agladigindan akil edemiyordum bilmiyorum.
belki de karakterdir. hala oyle. 6 yasinda ama mutlaka mizmizlancak bisi bulur. en guzel anlarda bile bozulacak uzulecek birsey bulur. mutlu olsun diye ugrastigimiz cogu sey elimizde patlar.
Allah kolaylik versin diyorum. biz 3 aylikken rahatlamıştık galiba. tam rahatladik sutum artti ise baslamistim.

Offffffff aynı ben allahım öyle iyi anlıyorum ki seni. Herkes açlıktan gazdan ağlıyor diyordu e onlar öyle dedikçe ben daha çok çıldırıyordum çünkü öyle olmadığını biliyordum. Doktor doktor gezdim bunun bişeyi mi var dedim sürekli ağlıyor dedim bebektir ağlar tabi deyip dalga geçiyor bide doktor bey. Uyku desen yatağın yerini unuttum neredeyse. gece ağladığında emzirip oturuyırdum uyumuyordum çünkü 5 dakka sonra yine kalkacaktı bilşyordm. Velhasıl yürüyene kadar da bu böyle devam etti. Şimdi kardeşi var şükür onunla vakit geçiriyor.

Oglusum dogali 3 hafta olmak üzere. Ama doğdu dogali ben uyku yüzü görmedim. Ilk doğduğu gün dogumhanede soğuk aldı galiba dedik. 2 gün hastaneden çıkana kadar hiç durmadı.Bezini değiştiren kadar kriz geciriyordu aglamaktan. Neyse eve geldik yine aynı devam etti aglamalari. Sonra gobegi iltihaplandi kanama yaptı vs. Bizde göbeği iyice kötü olmasın diye aglatmamak için hiç yere indirmedik. Çünkü çocuk doğduğu andan itibaren sırtı yere geldi mi kıyametleri koparıyor üstünü değiştirene kadar akla karayi seciyoruz. Sonra göbeği yakıldı göbeği iyileşti şimdi ama yine aynı. Hiç durmuyor.
Mesela bir günümüzu anlatayım. Sabah 6 7 gibi uyanıyor 11 12 ye kadar yatmıyor. Öğleden sonra yatiyor biraz uyuyor akşam kalkıyor 11 12 gibi başlıyor ağlamaya gece 2 3 e kadar. 3 te yatan çocuk sabah 5 te yine ayakta zar zor uyutsam 6 da yine ayakta.
Bu arada alti kuru karnı tok bile olsa kendi kendine hiç durmuyor. Yere biraksam ağlıyor kucağıma alsam ağlıyor. Mesela kucağımda sakince durmuyor kendini sağa sola atıyor kivraniyor. Gazını çıkartıyorum yine aynı. Egzersiz yaptırıyorum. Yapana kadar ağlıyor. Günlük 20 defa emiyorsa 5 ı sakın 15i aglayarak bağırarak. Memeyi ısırıyor gibi ağzında bastiriyor çekiyor. Bu sefer hava yutuyor. Daha çok rahatsız oluyor. Gazını çıkartıyorum emmeye devam etsin diyorum memeyi reddediyor. Kesinlikle sallamaya alistirmayacagim diyordum. Sürekli ağladığı için mecbur kaldim onu da yaptım 1 saat salliyorum tam uyudu diyorum 5 dakika sonra uyanıyor.
Hal böyle olunca ben kafayı yemek üzereyim. Kaplumbağa gibi sirtim hiç yere gelmiyor. Yatak yüzü görmüyorum. Uykusuzluktan yorgunluktan başım dönüyor. Dogumla beraber 11 kilo verdim 18 günde . Yemek yiyecek yapacak vaktim yok. Yanımda kimsem yok. Annem vardı o da gitmek zorunda kaldı çünkü babaannem vefat etti. Kayanam cok yasli. Baska da kimse yok. Okula giden bir kızım var. Ne onunla ilgilenebiliyorum ne evimle. Wc ye bile gidemedigim zamanlar oluyor. Kafayı yiyecegim arkadaşlar ne olur bir şey söyleyin bu çocuğun neyi var. Nasıl düzelir. Herkes kırkı çıkınca düzelir diyor ama benim gün geçtikçe hem umudum tükeniyor hem de gucum enerjim. Tamam anne olmak cok guzel bir duygu ama uyumak yemek yemek tuvalete gitmek dus almak bunlarda mecburi ihtiyac degil mi.
Esin yardım etmiyor mu diyenler için akşam 8 e yakin işten geliyor. Geldiği zamanda kızın odevleri ile ilgileniyor. Biraz bebekle ilgilenmeye çalışıyor ama malesef onda hiç susmuyor 😢 yine geri ben alıyorum.
Bu ne zamana kadar böyle devam edecek. Ne zaman geçecek.
Bebekten fırsat buldukça cevap yazmaya çalışacağım. Şimdiden herkese tesekkurler.
Bebekler 3 ay anneye yapışık olur. Daha kendini sizle tek beden sanıyor. Sling edinin. Böylece hem hep sizle olur hem de kızınızla ilgilenir, yemek falan da yaparsınız. Ancak bu kadar ağlıyorsa yani kucağınızda bile sakinleşmeyip meme emmek istemiyorsa alerji ihtimali üzerinde durun. Kaka da mukus, kulak arkası kabuklanma, kaşlarda konak, vücutta yüzde döküntü var mı mesela

Bizim bebekte ağlayıp duruyordu. Aklımı kaçıracaktım sorunu bulamıyorum diye. Meğer sütüm yokmuş. Eşimin ısrarı üzerine mama verdik, çünkü ben çok karşıyım. Birde baktık ki çocuk doydu, uyudu. Bizde böyleydi tabi, sizde aynı olmayabilir
Dediğiniz gibi de olabilir tabi ama mamayi yedi doydu uyudu degil aslında mama ağır geliyor ve ağırlık çöküp uyuyor. Sindirilmesi zor. Anne sütü daha mideye gider gitmez sindirilmeye başlanıyor ona göre programlanmış. Zaten özellikle ilk bir yıl anı bebek ölümün karsi sağlıklı olan bebeklerin kısa uyumalaridir. İlk bir ay günde 3 kere bir TL büyüklüğünde kaka, sonrasında 6-7 adet yumurta ağırlıkkiginda cisli bez doyma kriteridir. Sagma, sütun sizip çamaşır ıslatmasi, memelerin sertliği sütun azlığı ya da çokluğu hakkinda bilgi vermez. Ve süt emdikce çoğalır. Sevgiyle

Göğsünüzde uyutmayı deneseniz? Siz de sırtüstü yatar 3-5 dk falan kestirirsiniz belki bu sayede:/ güvenli değil belki ama eşiniz yanınızdayken falan bi deneyin, benim kızım hep annemin memesinin üstünde uyurdu ilk zamanlar. Sıcaklığının etkisiyle galiba, sakinleşip hemen uyurdu. Beyaz gürültü(youtube a yazınca çıkıyor) bizde çok işe yaramıştı..ya da doğal sesler, yağmur sesini kaydedip dinletmiştim ben uzun süre..
Benim kızım da 7 aylık olana kadar sırtını yere koydurtmadı, hemşireler bunun sırtında iğne mi var diyorlardı, mübarek bir de o kadar dirayetliydi ki kaç tane iri yarı hemşire başedip kan alamamışlardı..Allah yardımcınız olsun..40 ı çıkınca rahatlar falan diye kendinizi şartlamayın..bitki çayları için siz

eşimin karsesinin çocuğu böyleydi.. ne yaparsak yapalım susmayan bir çocuk.. aman Yarabbi... Ama bende susuyordu😂😂 çünkü bana verdiklerinde üst kollarını kundak yapıyordum hafif şekilde. Kendi ellerinin hareketi yüzünden korkup uyanmasin diye. Bir de açıyorsun beyaz gürültüyü 😂 beş dakikada uyanan çocuk 5-6 saatten aşağı uyanmiyordu😁 nasıl olduğunu bilmiyorlar tabi, ben aldığımda annesi nefes alsın uyusun diye dip bir köşeye geçiyordum😁😁😁 bazen çok basit şeyler ise yarayabiliyor ki bu üst beden kundak olayını en küçük kız kardeşimde yapmıştı anneannem, oradan görüp uyguladım ise yaradı. Deneyin derim
Kolları bu
Canım benim emdikten sonra 2 cay kaşığı kimyon çayı ver hem gazına iyi gelir ne! Uykusuna.
Şimdiden verebilir miyim. 18 günlük daha. Her her emmeden sonra mı. Toplam bir günde 2 kaşık mi

Bende ara sıra elimden düşecek diye korkuyorum gözlerim açık an ayakta uyuyorum bazen
Benim oglum da oyleydi, ve icini karartmak istemem ama bu bizde 5 ay surdu. Kucakta olmak yetmiyor bir de surekli ayakta gezinmemizi istiyordu. Geceleri gozum kapali isiklar kapali evin icinde kucagimda cocuk geziyordum. Kanguru takmistim icinde durmuyordu ama kangurunun icine elimi sokup onu tutuyodum, evin icinde uyur gezer halde dolanirken bebegi birakirsam elimden kangurunun icine dussun diye... sersemlikten gozu kapali gezmekten duvarlara kapilara carpmaktan heryanim mosmor oluyodu.

Ama bitti gitti:) yalniz degilsin ve bu gunler gecici demek icin geldim:)

Çok yes
Anneliğe hoşgeldiniz:KK52:Sağlıkla büyütün:nazar:
Miniğin gaz vb sorunu var mıdır bilmiyorum ama her bebek huyuyla doğuyor, ilk bebeği sakin olan ikincide uyku yüzü görmüyor, ilki durmayan ikinci de rahat bir annelik yaşıyor, belki sizinki de öyle bir durumdur.

Amaaaa o uykusuzluk yok mu insanlıktan çıkmaya sebep oluyor maalesef, ne sinir kalıyor, ne kilo kalıyor, kızım genel olarak sakin bir bebek olsa da uyku yüzünden çok çektirdi bana, aylarca yatak yüzü görmeden sabah ezanlarına kadar ayakta kalırdım, sanki bilerek yapıyor gibi gün aydınlanınca uyurdu gece zombi gibi gezinirdik evin içinde, hamilelikte 9 ayda aldığım 18 kiloyu 15-20 günde vermeme sebep oldu.

Kolaylıklar dilemekten başka bir şey gelmiyor elimden:KK43:
Çok teşekkür ederim. Ilkinde benim de boyle değildi. Belki de allah yardım etti. Hem tecrubezsizlik hem kolik bebek zor olurdu. Demekki rabbimin bir bildiği var. Geçer inşallah bu günler anılarda kalır.

Tüm kimyondan 1 cay kaşıgi bir cay barfdagi kaynamış suya kat ve 5 10 dakika demlensin.her emmeden sonra 2 yada 3 cay kaşığı ver,istersen internetten de bakabilirsiniz. Rezeneden daha etkili olduğunu düşünüyorum!

Dediğiniz gibi de olabilir tabi ama mamayi yedi doydu uyudu degil aslında mama ağır geliyor ve ağırlık çöküp uyuyor. Sindirilmesi zor. Anne sütü daha mideye gider gitmez sindirilmeye başlanıyor ona göre programlanmış. Zaten özellikle ilk bir yıl anı bebek ölümün karsi sağlıklı olan bebeklerin kısa uyumalaridir. İlk bir ay günde 3 kere bir TL büyüklüğünde kaka, sonrasında 6-7 adet yumurta ağırlıkkiginda cisli bez doyma kriteridir. Sagma, sütun sizip çamaşır ıslatmasi, memelerin sertliği sütun azlığı ya da çokluğu hakkinda bilgi vermez. Ve süt emdikce çoğalır. Sevgiyle
40 tane bez 4 gün gidiyor. Aç olduğunu düşünmüyorum. Günde en az 3- 4 kere kaka yapiyor 7- 8 kere çiş yapıyor.

Kendini öyle bir saga sola atıyor ki durmuyor goguste. Onu da denedim canım.
Göğsünüzde uyutmayı deneseniz? Siz de sırtüstü yatar 3-5 dk falan kestirirsiniz belki bu sayede:/ güvenli değil belki ama eşiniz yanınızdayken falan bi deneyin, benim kızım hep annemin memesinin üstünde uyurdu ilk zamanlar. Sıcaklığının etkisiyle galiba, sakinleşip hemen uyurdu. Beyaz gürültü(youtube a yazınca çıkıyor) bizde çok işe yaramıştı..ya da doğal sesler, yağmur sesini kaydedip dinletmiştim ben uzun süre..
Benim kızım da 7 aylık olana kadar sırtını yere koydurtmadı, hemşireler bunun sırtında iğne mi var diyorlardı, mübarek bir de o kadar dirayetliydi ki kaç tane iri yarı hemşire başedip kan alamamışlardı..Allah yardımcınız olsun..40 ı çıkınca rahatlar falan diye kendinizi şartlamayın..bitki çayları için siz

Kendini öyle bir saga sola atıyor ki durmuyor goguste. Onu da denedim canım.
Sizi istiyordur belki sadece,tek derdi budur. Benim kızım 5 aylık olana kadar babasına dahi gitmedi. Bana o kadar düşkün bir çocuk ki, ilgisini gören herkes hayret ediyor. Sürekli öperek koklamalar, bana yemek yedirip beni sevmeler..2 yaşın altındayken yapıyordu bunları..belki sırf sizi istiyordur..masaj yapın vücuduna,Sekine duasını açın..hem siz hem o sakinleşir belki

Süt ve emme ile ilgili çok fazla araştırma yaptım fakat bebeğim iki hafta ememedi küvezde kaldığı için. Benimde üzüntüden sütüm gelmedi. Buna rağmen direndim ve emzirmeye devam ettim. Bebek hem kilo veriyordu hemde çok huzursuzdu, sürekli uyanıyor değil, hiç uyuyamıyordu, belliki açlıktan. Herkes emzirme konusunda şanslı değil. Süt yoksa mecbur veriliyor mama.

Allah kolaylık versin. Okurken yoruldum. Benim kızım çoğunlukla uyurdu. Emmeye ben uyandırırdım. Gaz sancıları da öyle doğar doğmaz başlamıyor diye biliyorum.
Hatırladığım kadarıyla normal doğum yapmıştınız. Şöyle birşey duymuştum televizyonda. Normal doğumla dünyaya gelen bebeklerde bazen ortopedik sıkıntılar olabiliyor. Hani bizim boynumuz tutulur ya onun gibi sıkıntılar. O bebekler çok ağlarmış. Ama sebebi pek anlaşılmazmış. Acaba bu yönde bir araştırma mı yapsanız.

X