Tamam annelik cok guzel bir duygu ama uykusuz da yasanmiyor.

Doktor enfeksiyon riskini falan araştırdı mı idrar yolu enfeksiyonunda da huzursuz olabiliyorlarmiş böyle. Ya da burnu tıkalı mı? Altında yatabilecek diğer sebepler ekarte edildiyse kolik olabilir.. İnternetten süpürge sesi falan açabilirsiniz iyi geliyor gerçekten.
Moral bozmak istemem ama 40 ı dolunca da duzelmiyorlar. Gaz damlaları, o da pek işe yaramıyor aslında.. mama veriyor olsanız mama değişikliği yapın derdim ama emziriyormuşsunuz süt ürünleri diyetini deneyebilirsiniz. Allah yardım etsin.

Merhaba konunuz cok detay hepsini okuyamadim ama benim tavsiyem sudur: bebeginiz sizi ariyor, her mizildanmasinda emzirin. Gerekirse surekli memede kalsin. Gece de yaninizda uyusun
Bana da böyle dediler ben de böyle yaptım. Şu an emmeden uyumayan gecede 10 kez uyanan nur topu gibi bir yaşında çocuğum var. Çalışma hayatıma dönemiyorum kimseye bırakamıyorum. Bence asla bu şekilde yapmayın. Beyaz gürültü dinletin. Alerji olup olmadıgına baktırın wemziğe alıştırın. Emzikle de sallanarak da uyumasını öğrensin.

Ama benim gerçekten sutüm var. Hem doymasa o kadar kusar mi ki.
Bence cok fazla emziriyorsunuz. Ben de aynı sorunları yaşamıştım. Çok sık emdiği için mide hazmedemiyo. Süt üzerine süt. Çocugu rahatsız ediyo. 2 saatten önce emzirmemwyi deneswniz bir de emziğe alıştırsanız. Benim şimdiki aklım olsa öyle yapardım çünki.

Bebeğinizi sağlıkla, hayırla büyütün inşallah.
Öncelikle yenidoğan döneminde yani nerdeyse ilk 27 gün bebekler günde yaklaşık en az 20-22 saate kadar uyurlar. 14-15. Günden sonra sindirim sistemi düzeni oluşmaya başlar ve gaz sancıları da başlar. Size ilk tavsiyem.
1-) Bebeğinizi mutlaka iyi bir çocuk doktoruna götürün. Daha 3 haftalık bir bebeğin bu kadar ağlayıp uykusuz kalması çok normal görülmez. Belki idrar yolu enfeksiyonu oldu ?
2-)Kendim de dahil bu sözü duymaktan nefret ederim ama size de sormak istiyorum. Gerçekten doyduğuna emin misiniz? Onun 20 defa emmesi demek her seferinde yeterince süt alıp doyduğu anlamına gelmez. İnşallah doyuyordur tabiki orası ayrı ama bana nedense yeterince doymuyor ağlaması gibi geldi. Çünkü doğduğundan beri sürekli bu şekildeymiş. Gaz sancısı dediğim gibi 2. Haftadan sonra başlar.
3-) Doktorunuza gittiğinizde gaz damlası alıp mutlaka en az 3 ay tabiki bebeğinizin şikayetlerine göre kullanın. Birde bebeğiniz de çok kusma varsa reflü de olabilir. Böyle yay gibi duruyorsa. Besledikten sonra bebek arabası pusatleri varya anakucağı yani onda yatırın en az yarım saat. Reflü içinde ilaç veriyorlar. Maması falan da oluyor.
4-)Alırsa bence emzik de verin. Oral dönemi şiddetli yaşayan bebekler emzikle rahatlıyorlar.
Kolaylıklar diliyorum.

7 ay once dogum yaptim..sizi cok iyi anliyorum..uylusuzluk yorgunluk vs insani pert ediyor.. ben kolay yemeklerle gecirdim ilk 6 ayi. Hazir manti alip hasladim. Corba hazir kofte vs vs cunku halim kalmiyordu yemek yapmaya..kollarimda sinir sıkışması oldum..tum gun kucakta gezmekten..kanguru aldim rahat ettim sonra, ana kucagi, oyun halisi vs vs ama gercekten yipratici surecti. 6. Ayda oturunca rahat ettim.biraz. hala gune 4 de veya 5.5 da basliyorum..bi de emzik kurtarici cidden..
Bi de blackout perde alin ben yeni aldim.simdiki aklim olsa dogum yapar yapmaz alirdim. Oda simsiyah oluyor..uykuya faydasi oluyor

Bak güzel anne az once oglumu memeden kesmis bir anne olarak yorum yapiyorum sana :) oglum dogdugunda kolik bir bebekti abartisiz 15 dk geckin uyudugunu hatirlamam. Cok agladım. Annem vefat etti kaynanamda yardim icin hic orali olmadi. Tek basima buyuttum. Ve bugun 1 bucuk yasinda ve ben memeden kestim. Simdilerde uyku uyur oldum :) Demem o ki Rabbim oyle bir gucunu veriyorki 1 bucuk senedir deliksiz uyku uyumadim 2 saatte bir bazen saat basi emmek icin uyandi. Ama bitiyor bak. Bunlarin gececegini bil. Cunku sen dunyanin degil ama ailenin bebeginin en guclu tek kadini olacaksin (Gaz icinde bebegin topuklarina aci elma yagi surmeni oneririm )

Cnim senin söylediklerinin kat be kat fazlasını yaşadım oğlum şuan 3.5 aylık dahada geçmiş degil

Ahh ahh benimde 8 buçuk aylık ikizlerim var birinin uykusu fena değil fakat diğeri bana kök söktürüyor deliksiz 1 saat uykusu var dakka başı uyaniyo coook uykusuz kalıyorum ne sabahım belli ne gecem kollarımda el parmaklarimda sınır sıkışması ve sırtimdada fıtık oldu ilk zamanları çok bunaldim ağladım uyku çok tatlı birşey insanı zinde tutan. Doktora götürdüm hiç bi sorunumuz yok doktorun dediği bazı çocuklar böyle oluyor aklı ermeye başlayınca kısmen 2 yaş yani o zaman uyku düzeni oluşacaktır dedi bende artık kabul ettim eskisi kadar mental olarak zorlanmıyorum ama sizin bebeginiz daha çok küçük annesi gaz sancısı dış dünyaya alışma sürecinde belkide gaz sancıları azaldığı zaman uykusu sorunsuz bir bebek olacak ve bu süreçler geçici öyle düşünün

Uyku neydi...?
Bebeğimin takvimine baktim da 235 gün geçmiş bile
Yani 235 gündür uykusuzum
İlk bir iki ay zor geçiyor, alışıyorsun bu duruma ve geçecek diye düşünüp sabrediyorsun öyle öyle geçiyor işte zaman.

Çok geçmiş olsun. Çocuğunuzun bence fiziksel bir sıkıntısı var. Yani muhtemelen ağrı, acı çekiyor. Çok çok benzerini yaşadım. Benim oğlum da doğduğu gece sabaha kadar ağladı. 2 ay boyunca günde 10 saate kadar ağlıyordu. Bizde ne üstünü değiştirebilirdik ne uyutabilirdik. Biz ilk aylar doymuyor diye düşündük bir de kolik olduğuna inandık. Neyse 2 aylıkken kasık fıtığı ameliyatı oldu. Dedik rahatlar kesin bundan geçmedi. 3 aylıkken doktor kan tahlili yaptı. İnek sütü alerjisi olabilir. İşte laktoz intoleransı olabilir vs. Ben çok ciddi bir diyet yaptım. Zamanla ağlamaları azaldı ama sebepsiz ağlaması yine coktu. 10.5 aylıkken kusmalari azaldı falan, kabızlığı gecti filan. Aglamalari azaldı bu aralarda. Çok ağlaması olduğu için hiç yüz üstü yatıramadik. Yüz üstü koyunca kıyamet kopuyordu. İşte oturması gecikti, gelişim geriliği oldu vs. Önce b12 eskiskligi var dediler sonra deri testi yaptılar alerjisi yokmuş dediler velhasıl kelam biz doktor doktor gezdim tam 1.5 yil. Her buldugum doktora gittim gastro, alerji, hematoloji, noroloji en son nefroloji. çocuğun böbrekleri bozukmuş. İlaç kullanıyor düzenli. Şimdi 2 yaşında aglamalari hiç kalmadı çok şükür. Bu böbrekleri olması gerektiği gibi çalışmadığı için baş dönmesi, mide bulantısı, halsizlik, kas ağrısı karın ağrısı her türlü derdi olmuş çocuğun. Diyeceğim o ki önce iyi bir çocuk doktoru ile başlayın onun koordinatörlüğünde goz doktoru dahil her türlü doktora götürün. Çok geçmiş olsun.

Bebeginiz kolik olabilir. Aglamalari genelde sebepsiz ve zamansiz olur. Ama once doktora soyleyip bi sorun mu var diye arastirilsin. Gaz sancisi da cekiyorsa denemis ve ise yaramis arkadasimin tavsiyesi uzerine. kaynamis 1 cay bardagi suya 1 cay kasigi kimyon ve 2 cay kasigi rezene atin 5 dk demlensin. Ustunden mamasina 2 cay kasigi katabilirsiniz. Kendiniz de yemekleriniz de kimyon eklerseniz sutunuzden bebege gecer rahatlar. Kimyonun hic bir zarari yokmus. Netten bakabilirsiniz.

Canım ,benim bebegimde sürekli ağlıyordu ilk olduğu için tecrübesizlikten ben bilemedim doymuyormus meğersem.bende gazı var sanıyordum sürekli aynı dediğin gibi altını açarken üstünü değişirken hep ağlıyordu akşama kadar akşamda yorulup yigiliyordu yavrucum.. sonra dr.a gittik de mama verdi öyle rahatladı ve de biogaia damla verdi gaz için oda çok iyi geldi. Surekli Ağlayan bebek çok zor Allah sabır versin cnm..

Bebeğinizin inek sutu alerjisi olabilir. Benim oglum da bahsettiginiz gibiydi maalesef. 40 gunden sonra kakasinda kan olmaya başladı. 4 ay diyet yaptım 1 yaşından sonra da ona denetmeye başladık. Suan 19 aylık hala tam geçmiş degil gecede en az 4 kez uyanıyor buna şükür diyorum :)

Kizim 1.5 aylikken artik hic uyumuyor emmiyordu tam 2 hafta gece gunduz agladi ac durdu aglamaktan sesi kisildi. O 2 hafta icinde toplasan 2 gunluk uykum vardir belki. Sonra yok bu boyle olmayacak dedim once kendimi sakinlestrdm tum kalbimle inandim ben onun annesiyim o benim yavrum en cok bebim yanimda huzurlu olmasi lazimdi. 2 haftanin sonunda yine ayni gece aglaliyor emmiyor babasinin kucagindaydi yeter artik olmaz boyle diyerek aldim yanima yatirdim memeyi verdim sirtini oksarken uyuya kaldi. Gercekten derdi benmisim benden istedigi huzurmus o gun bugundur elhamdulillah

Ben bu kadar aglamayi tamamen gaza bağladım ilk.oglumda yarim saat 45 dakika gaz cikarmaya ugrasirdik simdi ustasi olduk ben de doğum yapali 1 ay oldu. Ikincisi acliktan mi gazdan mi agliyor anlayabiliyorum. Yer koyduğunuzda agliyorsa ya da yatirdiginizda ama kaldirinca hoplatip ziplatinca dik tutunca nispeten sakinlesiyorsa gazdan agliyordur. Sık sık hıçkırık tutyorsa alttan çok pırlatiyorsa gurultular geliyorsa bunlar hep gazdan. Karga gibi gak demeyince gaz cikmaz dedi doktorumuz inanın kollarım kas yaptı. Mümkün olduğunca dik pozisyonda bacaklarinizin arasina sıkıştırıp bebeginizi kendinize dogru cevirerek emzirmeye çalışın. Karni doyup alti kuruysa geroye gaz kaliyor insallah sorun çözülür. Sağlıkla büyütün minnoşu.

Tüm sayfaları okuyamadım belki yazan olmustır .
Memeyi çekiştirmesi bana süt yetmemesi gibi geldi ,karnı aç olduğu için sinirleniyor olabilir .ayrıca gaz damlası da kullanıyor musunuz ?
Son olarak benim oğlum da uzunca bir süre kucağımızda yastıkta uyudu ,babasıyla nöbetleşe oturuyorduk koltukta ,kucağımıza yastık üzerine uyutuyorduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…