Takısız nişan

Ben bu mesaja sonuna kasar katılıyorum
Özellikle okudum konu sahibinin birikimi ne kadarmış diye
Onun da yokmuş
Kendi parasının adı geçmiyor ama nişanlının parasının hesabını sormaya kalkmış

Nişanlının ailesi de iyi bi aile değil o ayrı konu
Ama konu sahibi de para hesabı soracak durumda değil

tencere dibin kara seninki benden kara durumu yanii

tencere dibin kara seninki benden kara durumu yanii
Okudukça sinir geliyor bana

Bak konu sahibinin nişanlısı komple safın önde gideni de olabilir
Tüm parasını ailesine bağışlamış da olabilir
Kendi ailesi kendi parası
Ama yani 50 gr bilezik taksalar konu sahibinin sorunları çözülecek mi?

Uymuyorsa şartlarına bileziğim de bileziğim diye gezmek yerine yollarını ayırırsın

Evliliğe kalkışanın memlekette gözü dönüyor mübarek. Aile yetiştirirken eksik kalıyor desem ; gördüğüm örneklere bakarak sanmıyorum.

İnsan yaradılış itibariyle bencil bir varlık. O bencil yanını törpüleyemeyen veya törpülemek istemeyenler ; evlilik hazırlıklarının ardına sığınıyor.

Bazı aileler de ele güne mahçup olmayalım diye borç harç yardıma kalkışıyor. Kıymetini bilen illa ki vardır ancak bilmeyen de çok. Sonra ailesi aç mı , tok mu gözeten kaç evlat var ?

İşimize geldiği gibi adet kovalamayı bıraksak ne güzel olacak.

Yeri gelince Avrupayı örnek gösterenler , neden orada çocuklar kaç yaşında aileden ayrılıp ; kendi gelirleriyle geçiniyorlar anlatmıyorlar , merak ediyorum.

aaa evlenecek adama yapılıyorsa o ev tabiki paraları olmaz.konu bambaşkaya evrilir o zaman.

İşte bilmiyoruz. Çünkü mesajlar sürekli değişiyor.

Letgo konusunu bir üye yazınca hatırladım mesela. Adama istemiyorum dedi en son , adam da ne istersen onu alırız demişti.
Adam lafı ikiletmedi , ısrar etmedi mesela. Cimri adam allem eder kallem eder ikna ederdi bence.

Aileyi bilmiyorum ama bu yaşa kadar çalışıp evleneceği kadına bir bilezik dahi olsa takmayı düşünüp hazırlığını yapmamış bir adamla evlenmezdim. Borç verecekse de bu kısımları düşünüp hareket edilmeli.
Evlilik denen kurum sadece isteğe göre şekillenmez maddi manevi hazir olmayı gerektirir. Düğünde bana küçük de olsa hediye takamayan bir adamla evliliğim masal tadında geçmeyecek maddi sıkıntılar devam edecek sonuçta.

herşey abartıldı son yıllarda ülkemizde eskiden nişan ve düğün vardı sadece.nişan olayı da ayrı saçmalıkya neyse.şimdilerde bekarlığa vedası var hürrem kıyafetli organizasyonlu kına gecesi var hamile kaldın mı ovvvv bunun cinsiyet partisi var baby shower ı var doğumda istenen takı oda süslemesi var 40 çıkarması var diş kutlaması var sünnet düğünü var .gençler nasıl evlensinler bu durumda?

Karşı tarafın ailesi için yorum yapamam açıkçası.

Şayet anlatılanlar doğru değilse veya eksikse boş yere ailenin günahını almaktan çekinirim.

Şayet doğruysa da ; açılacak konu da takı olmamalı zaten. Hatta bu durumda konu açmaya dahi gerek yok , ailenin yapısı sana uymuyorsa yoluna bakmak en mantıklı seçenek.

Ben bu mesajdan yaptırılan başka bir ev olduğunu düşündüm. Hali hazırda oturuyorlar bir evde zaten.

Tepki mesaji gelince : konu sahibeleri o kadar yarım yamalak yazıyor ki ; anlamak için uğraş dur sonra.
İşte ben de ortada yapılan bir ev var aile de şu an kirada diye anladım, bu evde oturursunuz diyormuş adamın babası sanki, yapılmakta olan evi diyor gibi. Ailenin kendi evi var, oğullarına da yapıyorlarsa hiç altın gümüş lafı etmeyecek konu sahibinin anası, kızına yapacağı çeyiz ev almaya kalksan peşinatı kadar eder mi onu düşünsün.

Günah almak için değil de şöyle düşünüyorum
Ailesi oğlunun birikimini yiyor, oğlu da parasını yediriyor olabilir
Ama bu iki taraf birbirinden memnunsa (ki konu sahibi rahatsız olduğundan bahsetmemiş nişanlısı için)
Konu sahibine söz hakkı düşmüyor bence
Memnun değilse yapacağı iş belli

Çoğu aile bunları bilmiyor dahi. Aile nişan , düğünü nasıl yaparız diye hesap yaparken ; bir anda karşılarına , yeni yeni sözde adetler çıkarılıyor .

Genelde erkek evlatlar ailelerine daha çok baskı yapıyor aslında. Aman susun , kız tarafı vazgeçmesin , kızın yüzü asılmasın derken ailenin üstüne binen yük artiyor.

Erkek tarafı ağzıyla kuş tutsa dahi, bir de üstüne aman kaynana , kayınpeder değil mi deniyor arkalarından.

Gençler makul yaşamları kendilerine örnek alırlarsa pekala da evlenilebilir. Geçmişte köy ağırlıklı yaşam vardı. Köy olmasa dahi şehirde sokak aralarında dahi düğün yapılabiliyordu. Bir kaç şatafatlı örneği olması gerekenmiş gibi görmekten vazgeçsek sorun kalmayacak.

Bu aile ile olmaz bana kalirsa.. Herşeyin bir yolu, yordami ve Denis tarzı vardır

Çocuğun ailesi verilen paraların bir kısmını çocukları için biriktirselerdi iyi olurdu tabi.Ama dediğim gibi,insan kendi ailesini tanır sonuçta.Ben onlara cebimdeki tüm parayı veriyorum ama yarın öbür gün bana lazım olduğunda ya da evleneceğimde bana yardım ederler mi yoksa yarı yolda bırakırlar mı diye insan az çok bilir.Bir de düzenli geliri olan bir insan ilerde evlenmeyi düşünüyorsa ailesine para verse bile yine de kendisi için de bir miktar para atmalı bence kenara.

ben çocukken mahalle arası düğünlere giderdim.çok daha eğlenceliydi .masraf da azdı.kına gecesi de kızın arkadaşları evde toplanır biraz çerez ve kına alınır müzikte evdeki cihazdan çalınır çok da güzel eğlenilirdi.şimdi asgari ücretle geçinenler bile kına gecesi balayı bekarlığa veda nişan peşinde.kendilerini boş yere strese sokuyorlar haberleri yok

Kamerayla kayıt hikayesi çıkınca dahi eğlence azaldı bence.

Geçenlerde gelin evinde gördüm. Düğünü izletiyor gelenlere.Düğüne katılanın rızası var mı görüntülerinin tvde yayınlanmasına , soran yok. Gelinin : annesinin yanında misafirleri karşılayan kadının kim olduğundan haberi yok.

Sırf bu yüzden ; bir arkadaşın kınasında bazı hanımlar kamera açısı dışında oynamayı tercih ettiler. Kamera çevrilince oturdular.

Kadın olsun erkek olsun herkes gözünü iyice açsın , parasının kıymetini bilsin , ne denir ki başka.

Herkes tercihlerini yaşıyor sonuçta. Çeyiz sayfalarının yanısıra market sayfalarına da baksalar daha iyi olur tabi. Dünden bugüne yine zam geldi ürünlere. Kdv indirimi ortadan kalktı çoğu üründe.

en azından bi tane uygun fiyatlı bi takı takılabilir

Madem 34 yaşındasınız es adayıda o civardadir isi gücü vardır bir şekilde küçükte olsa bir bilezik vs takmalilar yani bide düğünde de takamayacagiz demişler bilemiyorum cok mu kotu durumları? Yani ailesinin borcu olabilir ama es adayının da mi borcu var durumu yok ?
Benimde içime sinmezdi acikcasi.

aynen öyle mutaassıp da geliyor düğüne belki istemeyecek görüntülerinin paylaşılmasını.birde şunu anlamıyorum en şatafatlı düğünler yapılıyor slaytlar dış çekimler özel kamera çekimleri albümler.sonra 1 2 yılda boşanma oluyor evliliklerde yüzde 30 en az.o resimler videolar şaşaalar ne oluyor atıyorlar mı çöpe?çocuk olsa anne babasının hatırası diye saklanır da çocuk da yoksa .aynı şatafat mahkeme dede mi oluyor.o ponçik gelinler damatların içlerinden birer canavar çıkıyor bazen o aşamada.bu evlilik başlangıcı sürmesi bitişi gerçekten ilginç bir süreç

Nisanda takı heryerin adeti degil.
Bizde set takılır ama sart değil.
Bunu size kim söyledi?Para yardımı yaparız diye?
Takı sart degil ama takmayacaksa para yardımı yaparız demesine bozulurdum ben.
Takı hediyedir sonucta.
Hediye yapmadık para vercz sacma yani.
Damat tarafı üslüp bilmiyor galiba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…