Tahammülüm kalmadı kalp kıracağım kızlar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Etten soğudum yeminle.
Ne etmiş arkadaş?
Uğruna aile kavgası çıkacak nerdeyse.
Bizim milletimiz ne kurbanın mantığını anlamış
ne bayramın.
Adı bayram, içeriği eziyet.

Konu sahibi arkadaşım;
sizin bu aileyle baş edebilmek için daha kırk fırın ekmek yemeniz lazım.
Eşinizde de iş yok üzgünüm.

Siz sürekli kendime saygisizlik ettirmem demissiniz ama karşı tarafa büyük saygısızlık yapiyorsunuz.Hadi geçtim kv ile kp bi yana eşinize üzüldüm sizin için elinden geleni yaptığını söylüyorsunuz onun yaninda babasına bu kadar yükselmek ne kadar üzmüştür.ayrica 2 saat oturmussunuz neyin siniri bu.Abimin evine hiç gidemedim diyorsunuz bu onların problemi değil sizin probleminiz vakit ayırıp bı hafta sonu gidebilirsiniz günü birlik 5 saatlik mesafede olan abime gidip geliyorum memlkete gidince yılda bir kez görüyorum hepimiz ayrı şehirlerdeyiz o gelirse kızım sen gelme ben izin aldm der izin alamazsa ben giderim ne eşim ne ailesi bişi demez üstelik arabamız yok kp den isteriz arabayı.Ama buna karşılık benden küçük olmasına rağmen bende eşimin kardeşlerine bı kaç gün ayiririm bu kadar zor mu eşinize ve ailesine saygı duymak.Bence eşiniz siz böyle yaptıkça bı noktada size olan saygısını kaybedecek

Kız daha köye gitmeden söylemiş dönüş planını
Bu durumda etler kızı bağlamaz ki
Eş suçlu. O yapacaktı orta yolu
Baştan arabaya et alamam ben abime gidecem diyecekti.
Direk söyleyecekti kv kp de
Ozaman onlara diyecekti etden banane diye
Arabaya koyduktan sonra etden banane denirse böyle kaaleye alınmaz
Benzin parasının yarısınıda alıp adamlar otobüsle gelsin demek ayrı saçma
Ama haklısınız eş suçlu
Ailesine karşı çıkamiyor, bizim başka planımız var siz başka çözüm bulun diyemiyor. Karısınada bak ben senin her dediğini yapiyorum ayağına yatıyor.

Son cümlenize yorum yapıyorum.
Böyle kocalar için bizlm memlekette kullanılan bir tabir vardır.
Soğan erkeği.

Keşke dönüşe bırakmasaydınız giderken ziyaret etseydiniz abini. Etler bu yaz sıcağında çok uzun süre dışarıda kalamaz ki.

[/QUOTE] Şu an kurban kesiminin yapılış amacını yıllık taze et ihtiyacının toplu olarak satın alınması , erkek ailesini ziyaret ve eş ailesinin memleketinde piknik/mangal organizasyonları düzenlemek şeklinde tanımlayabiliriz

Kurban kesmenin bir amacı var hayıra geçmek ihtiyacı olanlara dağıtmak. Havalar çok sıcak insanlar tedirgin olmuş olabilir, etler bozulacak diye. Hayatta hepimiz canımızın istediği şeyi yapmıyoruz bazen eşimiz için ailemiz için fedakarlık yapıyoruz. Siz zaten en başından beri kendinizi kurup kurup duruyorsunuz ki şu anda biri bişey dese de ağzına yapıştırsam diye bekliyorsunuz. Ama böyle devam edin. Bakalım sonunda bu evlilik nasıl olacak…

Kız daha köye gitmeden söylemiş dönüş planını
Bu durumda etler kızı bağlamaz ki
Eş suçlu. O yapacaktı orta yolu
Orta yol yola çıkmadan bulunur, arabada yaz günü et ne kadar duracak? Göz göre göre kimse o etlerin bozulmasına müsade etmez.

Eşi de babasına etler bozulsun baba biz oturacağız mi diyecek beraber yola çıkıp yol parasını da ortak öderiz diye anlaştıktan sonra? Sonuçta tüm bunlar olurken Kanarya da orada o da bir şekilde kabul etmiş oluyor. Sonra beni ilgilendirmez etler diye bir kenara çekilemez.

Kusura bakmayın Sunshine1 ama sizin de eşinizin de söylenmeleri dilinizde sadece, eşiniz biz sunshine’nın abisine gidiyoruz deyip arabaya binse annesi arabanın önüne mi atacaktı kendini ya da siz ben bugün abimlere gidiyorum deyip otobüsle gitseydiniz, eşinizin suratı bundan daha fazla mı on karış olacaktı?
Karı-koca organize olamıyorsunuz, eş ailesine kızıyorsunuz.
Bayram içerikli ilk konunuzda belliydi böyle olacağı ama siz ılımlıyım, ılımlı şekilde çözeceğim dediniz, sonuç uğradınız uğramasına ama yine sinir oldunuz.

Kayınvalideniz baştan beri bayram programında netti, planı belliydi sizinle gelecek sizinle döneceklerdi, oğlunun arabası varken otobüsle gidip gelmeyecekleri aşikardı, sizde abinize uğramak istiyordunuz, eşinizinde ailesine etleriniz de siz de otobüsle dönün diyemeyecekti, o vakit yapacağınız belliydi, ya bayramın 2., 3. günü eşinizle abinize gidecektiniz veya siz otobüsle abinize gidecektiniz, eşinizde evinize dönerken yarım saat 1 saat artık ne kadarsa babasıyla birlikte abinize gelecek sizi de alıp yola çıkacaktı.

Ilımlı olayım derken olacakları tahmin etmiyor veya göremiyorsunuz sonra kayınpeder kalkalım deyince ona patlayıp haklıyken haksız konuma düşüyorsunuz, şimdi eşiniz diyecek ki abine uğrarız dedim uğradık ama sen ailenin içinde babamı azarladın.
Haklı mı evet haklı, bazı şeyler kayınpeder azarlamakla olmadık yerde olmadık zamanda çıkışarak hallolmaz.

Son düzenleme:
Sizi hakli bulamadim. arabada en az 25kg et varken(hisseli kestiginizi varsayiyorum) kimse o kadar etin bozulmasını goze alip fazladan 1 saat daha abinizde oturmanizi istemez. Ben olsam bende istemem, bastan anlasmisiz, o kadar et ihtiyac sahibine ve komsulara bolunecek, ne diye heba edelim ki? Gunah degil mi? Bunun problem olacagini bile bile abinizi gormek icin baska bir alternatif kullanmamanizin sebebi tartisma cikarmak olarak görüyorum.

On koltuk mevzusundaki tavrinizi korkunc buldum. Midem bulaniyor, onde oturmak istiyorum deyip müsaade alabilirdiniz. Su sisesini ezip, "lan"li konusmak saygı sınırlarını aşmış.

ayni yere 2 aile birden gidecek ve yakiti ortak karsilayacaklarsa arabanin sahibinin siz olmanizin ne onemi var? Ben arabayla memlekete giderken, ailemin otobusle dönmesi mantikli mi?

Son olarak eşiniz size düşkün degil. Hem gözü çıkmıyor hem ayrani dökülmüyor iki tarafida idare ediyor. Yalniz kalamam diye sevimlilik yapmasinin sebebi köydeki millete gelin hanim bu bayramda gelmiş diye göstermek. sayet orada olmasaniz bir ton dedikodu dönecekti. Etler varken abinizde cok vakit geciremeyeceginiz asikar oldugu icin esiniz agziniza bir parmak bal calarak kısıtlı gorusme plani yapmis. Su kadar sure orada kaliriz demedigi icin verdiği sözü tutmus oldu.

Ilk konumunda size hak vermiştim su an malesef veremiyorum kayin babanizi terslemek falan olmamış abinizin evinde en kötü 5bine girmişlerdir kurbana yazık değilmi ayrıca bende bi gorumceyim evlendiniz diye eşiniz kardeşini nj yere goturemeyecekmi sonuçta ölene kadar kardesi

Dönüşte mi almışlat benzini ortak yoksa giderken mi?

Yine de benzin almakla abide ateş alıp kalkma arasındaki doğrudan ilişkiyi çözemedim.

Ay ne yorucu işler yaa kim ne kadar oturursa otursun şunlara falan düşünüp mesai harcamanız için dopamin reseptörlerinizin mükemmel olması lazım nasıl bir yaşama azmidir bu. İnsanların her hareketine anlam bulup üstünde uzun uzun düşünmeye kalkarsak ohoo yani.

Suç eşimde et varsa bırakıcaksın o zaman beni dedim gideriz dedi ve söyledide. Sorunu ailesi çıkardı tepki göstermeliydi. Etler olucağı belliyse benimde gideceğim belliydi.
Suç eşinizde tamam ama konu etlerin zaten sıcakta çok beklemeyecek olması.yani abinize gittiğinizde zaten çok oturamayacağınız belli siz dönüşte uğramayı kabul ederek zaten baştan yenilmişsiniz.kpnin etler arabada iken oturmak istememesi normal.en güzeli baştan siz kenndi ailenize gidecektiniz dönüşte sizi alacaklardı.

Valla babamda eşimin ailesinde hadi hadi dediğinde eşim babama bi dakka baba dese kızmam yani eşim haklıdır.
Nasıl ya biri babam hadi dediğinde cevap verse olay çıkarırım , yaşlılara biraz saygılı ve ılımlı davranmak zor olmasa gerek . Sizin kök aileniz her şeyi mükemmel mi yapıyor hiç mi idare etmiyorsunuz ? Babamı çok severim ama idare ettiğim dışardan bakılınca zor huyları vardır ona göre davranılır . Arabam da arabam demeniz çok çirkin altınlar diyorsunuz o altınlar nereden geldi size? Sizin tavrinizi abimin eşi yapsa benim için biter

Sinirden kesik kesik anlatmışım. Kaynanam köyde kesti kurbanı etlerinide biz götürüyoruz. Etler ericek diye ateş alır gibi kalktılar.
e herkes dedi zaten etler gelecek seninle diye, gitme koye abine git esin giderken seni alsin dedik. ne sacma niye kayin ailesiyle gidiyorsu ki abinin evine, esi de hamile degil mi, walla kadin sinir olmustur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…