- 26 Mayıs 2018
- 8.190
- 38.699
- 548
- 51
Baştan arabaya et alamam ben abime gidecem diyecekti.Kız daha köye gitmeden söylemiş dönüş planını
Bu durumda etler kızı bağlamaz ki
Eş suçlu. O yapacaktı orta yolu
Son cümlenize yorum yapıyorum.Baştan arabaya et alamam ben abime gidecem diyecekti.
Direk söyleyecekti kv kp de
Ozaman onlara diyecekti etden banane diye
Arabaya koyduktan sonra etden banane denirse böyle kaaleye alınmaz
Benzin parasının yarısınıda alıp adamlar otobüsle gelsin demek ayrı saçma
Ama haklısınız eş suçlu
Ailesine karşı çıkamiyor, bizim başka planımız var siz başka çözüm bulun diyemiyor. Karısınada bak ben senin her dediğini yapiyorum ayağına yatıyor.
Soğan erkeğini ilk kez duyuyorum.Son cümlenize yorum yapıyorum.
Böyle kocalar için bizlm memlekette kullanılan bir tabir vardır.
Soğan erkeği.
Keşke dönüşe bırakmasaydınız giderken ziyaret etseydiniz abini. Etler bu yaz sıcağında çok uzun süre dışarıda kalamaz ki.Canım ben takmadım ki ? Kendileri takıldı. Anlamıyorlar kafayı yiyeceğim. Abime gidicem ben ya giderken ya dönüşte ona göre bizle gelicekseniz dedim. Eşim uğrarız dönüşte dedi. Kaynanam etlerm etlerim diye söylendi. Götür o zaman etlerini otobüsle ? Ay sinir oldum birdaha eskisi kadar neşeli gelinleri olmayacak. Aileme saygısızlık yaşıtlar.
Şu an kurban kesiminin yapılış amacını yıllık taze et ihtiyacının toplu olarak satın alınması , erkek ailesini ziyaret ve eş ailesinin memleketinde piknik/mangal organizasyonları düzenlemek şeklinde tanımlayabilirizEtten soğudum yeminle.
Ne etmiş arkadaş?
Uğruna aile kavgası çıkacak nerdeyse.
Bizim milletimiz ne kurbanın mantığını anlamış
ne bayramın.
Adı bayram, içeriği eziyet.
Konu sahibi arkadaşım;
sizin bu aileyle baş edebilmek için daha kırk fırın ekmek yemeniz lazım.
Eşinizde de iş yok üzgünüm.
Orta yol yola çıkmadan bulunur, arabada yaz günü et ne kadar duracak? Göz göre göre kimse o etlerin bozulmasına müsade etmez.Kız daha köye gitmeden söylemiş dönüş planını
Kusura bakmayın Sunshine1 ama sizin de eşinizin de söylenmeleri dilinizde sadece, eşiniz biz sunshine’nın abisine gidiyoruz deyip arabaya binse annesi arabanın önüne mi atacaktı kendini ya da siz ben bugün abimlere gidiyorum deyip otobüsle gitseydiniz, eşinizin suratı bundan daha fazla mı on karış olacaktı?He kaynanamda öyle diyordu. 2 gün kitledi bizi anasının köyüne. Biz gidiyoruz diyoruzda nereye beni bırakmadan biyere gidemezsiniz diyor. Nerden bulcam araba diyor. Eşim kızsada bağırsada 2 gün orda kaldık 1 günde kurban eti dönüşte uğramaktan başka çaremiz yoktu. Ya da uğramayacaktım.
Dönüşte mi almışlat benzini ortak yoksa giderken mi?Orta yol yola çıkmadan bulunur, arabada yaz günü et ne kadar duracak? Göz göre göre kimse o etlerin bozulmasına müsade etmez.
Eşi de babasına etler bozulsun baba biz oturacağız mi diyecek beraber yola çıkıp yol parasını da ortak öderiz diye anlaştıktan sonra? Sonuçta tüm bunlar olurken Kanarya da orada o da bir şekilde kabul etmiş oluyor. Sonra beni ilgilendirmez etler diye bir kenara çekilemez.
Suç eşinizde tamam ama konu etlerin zaten sıcakta çok beklemeyecek olması.yani abinize gittiğinizde zaten çok oturamayacağınız belli siz dönüşte uğramayı kabul ederek zaten baştan yenilmişsiniz.kpnin etler arabada iken oturmak istememesi normal.en güzeli baştan siz kenndi ailenize gidecektiniz dönüşte sizi alacaklardı.Suç eşimde et varsa bırakıcaksın o zaman beni dedim gideriz dedi ve söyledide. Sorunu ailesi çıkardı tepki göstermeliydi. Etler olucağı belliyse benimde gideceğim belliydi.
Ama yol parası ortak olacakmisKız daha köye gitmeden söylemiş dönüş planını
Nasıl ya biri babam hadi dediğinde cevap verse olay çıkarırım , yaşlılara biraz saygılı ve ılımlı davranmak zor olmasa gerek . Sizin kök aileniz her şeyi mükemmel mi yapıyor hiç mi idare etmiyorsunuz ? Babamı çok severim ama idare ettiğim dışardan bakılınca zor huyları vardır ona göre davranılır . Arabam da arabam demeniz çok çirkin altınlar diyorsunuz o altınlar nereden geldi size? Sizin tavrinizi abimin eşi yapsa benim için biterValla babamda eşimin ailesinde hadi hadi dediğinde eşim babama bi dakka baba dese kızmam yani eşim haklıdır.
e herkes dedi zaten etler gelecek seninle diye, gitme koye abine git esin giderken seni alsin dedik. ne sacma niye kayin ailesiyle gidiyorsu ki abinin evine, esi de hamile degil mi, walla kadin sinir olmusturSinirden kesik kesik anlatmışım. Kaynanam köyde kesti kurbanı etlerinide biz götürüyoruz. Etler ericek diye ateş alır gibi kalktılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?