• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahammülüm kalmadı kalp kıracağım kızlar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz inat ettiniz bilet alıp gidecektiniz şimdi hem ailenizi huzursuz ettiniz hem kendinizi hem eşinizi.tamam haklısınız onlar plana zorla dahil olmuşlar ama sonuçta köye gidileceği etlerin dönüşte geleceği belli eee etlerde mundar mı olsun ikinizde inat ettiniz diye?buraya kadar kabul edip sonra sorun çıkarmanızın siz dahil kimseye faydası yok.siz kalsaydınız sonra kendiniz dönerdiniz onlarda az oturup bir çay içip gitselerdi sonra evde eşinizle konuşur bir dahaki sefere bu şekilde olmaması için önlem alırdınız.
Suç eşimde et varsa bırakıcaksın o zaman beni dedim gideriz dedi ve söyledide. Sorunu ailesi çıkardı tepki göstermeliydi. Etler olucağı belliyse benimde gideceğim belliydi.

Abim aldı götürdü kayınpederimi. Baktı ters yapıyorum tartışma çıkıcak hadi biz inelim dedi. Kocamda korkusuna inmedi babasıyla beni bekledi. Dedim hadi hadi sende git. Haksızmıyım muhtelif ? Annem kızım yapma et var tamam geldin yola gidiceksiniz araba kullanıcak sus dedi. Olduğu kadar tamam dedi. Size dua etsinler inmezdim aşağı dedim. Kaybetmedim Muhtelif. Ben abime uğrayacaktım uğradım. Gördüm yemek yedik oturduk çay içtim tatlımı yedim evi gezdim kayınpederimin tavrına sinirlendim. İkindi gibi zaten kalkıcaktım yengem çok misafir ağırlayacak durumda değil gebe. Yani ben zaten kayınpederim demeseydide yarım saate kalkacaktım. Dediği için ayar oldum
Senin amaç üzüm yemek değil o zaman bağcıyı dövmek. O zaman kp kv biraz daha laf say rahatla ne diyelim.

Yol 45 dakka olsaydı diğerdim 3 buçuk saat. Dönüşte 3 buçuk. 7 saat yani bi de dönüş derken zamanımız yetmiyor. Bende isterdim öyle olmasını.
yine cok değil
sabah çıkar giderdiniz kahvaltıya yetiştirdiniz o gece kalıp ertesi gün kv ye evine dönüp o geceyide orda geçirip anasını danasını babasınıda alıp dönüş yoluna geçebilirdiniz
zor değil
uzak değil
kv ile bayramı geçirene kadar abime yolda eşle muhabbet ede ede gider gelirdim

Gitmeden önce vardı canım. Abime uğricaz dönüşte gelemeyecekler yengem hamile hediyeleri var dedim. Kaynanam bağırdı etlerim nolcak diye. Laf sokmalar söylenmeler. Yapcak bişey yok ya giderken ya gelirken ben uğrayacağım ya da kendim giderim dedim. Çok sinirliyim tavuk suyu. Abimle 5 dakka muhabbet edemedim.
Arada başka şeyler oldu mu bilmiyorum ama ben burda tek suçlu görüyorum o da eşin kanarya.

Madem uzun oturacaktınız , eşiniz baştan söyleyecekti “Baba bizim başka planlarımız var , ona göre gel ya da gelme “ diyecekti.
Hem babamın işi görülsün hem eşimin gönlü olsun istemiş eşiniz ama olmamış , en azından sizin gönlünüz olmamış.

Etlerden banane demekle olmuyor.
Öyle ya da böyle kayınpederin etleri alıp sizinle gelmiş.
Baştan farklı bir çözüm bulacaktınız eşinle.
Eşin babasıyla beraber geri dönüp, etlerin bozulma ihtimaline rağmen abinin evinde uzun uzun oturamaz. Yani çok saçma o esnada bize ne etlerden deyip diretmeye çalışmak.

Önceden söylemiş olmak falan son raddede de bir işe yaramaz. Baştan çözüm bulacaktınız. Eşin gayet biliyor babasıyla gelip etlere varken uzun oturamayacağını. Kayinpedere birşey demeye gerek yok şu aşamada.

Ayrıca artık bayramlarda gitme eşinin memleketine Kanarya, sorunu kökten çöz. Siz bu işi güzellikle yapamayacaksınız. Eşin çok istiyorsa kendi gitsin.

Tüm yorumları okumadım ama diğer konunda sana söyledik kanarya. Dönerken uğramaya kalkarsan o iş sıkıntı olur, kp ile abine gitmen hamile yengene ayıp olur, senin kırk yılda bir abinde geçireceğin bir kaç saat zehir olur başka çözüm bul abine uğrama işini dönüşe bırakma dedik. Dediğimiz gibi de oldu.

Başından beri uğrayacağını vakit geçirmek istediğini söylediğin halde eşin dahil kimse seni takmadı. El evi gibi yolda 10 dakika uğrayıp kalkıp uğradığını için de çeneni kapatmanı istediler beklediler. Açıkçası çok umutlu değilim ama şu saatten sonra ne yapsan hak görürüm.

İyi bayramlar kızlar. Hatırlayanlar vardır Kurban bayramında kayınvalidemlerle memlekete gidicektik kayınpederle döneceğiz arabada bir de görümce çocuğu var 2 3 yaşlarında. Abim yol üstü ve bu sene gelemeyecekler diye uğrama planı yaptım. Merak edenler vardır belki çok sinirliyim konu açmak istedim. Bayramım güzel geçti normal köy ziyareti işte eşimde çok ilgiliydi sağolsun ara ara kaynanamın laf sokmalarına cevap verdim. “ kız iş yaptırma bana alerji yapıyor bu ne” kocanın köyü mecbur gelcen dediğinde “ sende gidince ses etme o zaman “ diye gülmelerim derken sorun yok kendimi ezdirmem.
Kaynanam çekindiği için etlermde etlerim diye tekrardan söylenmedi. Arabada bizle gelicek et o haftasonu dönücek. Söylendiğinde gidicem beni ilgilendirmez abim sonuçta demiştim. Eşimde uğrayacaz diye destekledi ki desteklemek zorunda.
Ay kızlar biz sabah çıktık 3 saat ilerde abimler kaynanam kocasını arayıp çıkmadınız mı daha dedi sesi dışarıya geliyordu. Annemde abimdeydi. Geldik yemek yedik 1 bardak çay içtim kayınpederim kalkalım dedi. Nereye kalkıyorsun baba aa saate bak otur oturduğun yerde çay içcem dedi. 1 bardak daha içtim bitince kalkalım dedi :) yoo abimleri senede 1 kere görüyorum birazdaha görücem diye tersledim. Eşimle de yola çıkmadan gerilmiştik morali bozuk sesi de çıkmıyor onunla evde ilgilenicem ayriyetten.
Ay 5 dakika sonra ayaklandı hadi diye üstümü değişmedim noluyor dedim değişsene dedi. Ateş mi aldın baba noluyor ya Allah Allah diye bağırınca abim hadi biz aşağı inelim gelir onlar dye uzaklaştırdı. Kocamda inmedi. İnsene hadi hadi sende aşağı yallah işin yok burda dedim. Kalkmadı. 5 dakka sonra hadi iniyorsun aşağı dedim. Bir yandan da söylendim tesise geldik sanki noluyorsa diye. Bizimkiler sakinleştirdi beni tamam geldiniz çok uğraştılar seninle sakin ol kızım zamanla olucak diye. Eşim çok durgun ben sinir küpüyüm. Arabanın orda da abi az oldu kusura bakma diye de söylendim. Şimdi ben bu kayınpederime napıyım :) zor tutuyorum kendimi napıyorsun kızım dediği anda sus baba yaptığınız ayıp diyeceğim. Alın gidin etlerinizi ya. Hele eşim. Uzun yol yapıyor diye canına okumadım ama o da bunaldı burnumdan geliyor memnun olmuyorsun dicek biliyorum. Yoldayız merak edenler de olmuştur diye özet geçmek istedim.

Kızlar sinirden anlatamadım bu eski konum. Burdaki çoğu kişi zaten desteklemişti. Laftan anlamıyorlar.
Baya baya okudum

Cok net bir sekilde abime gidecegim etinizi kendiniz goturun ben goturemem diyin

Ya da et benim arabamla tasiniyorsa bana uymak zorunda ister yatarim abimde ister 2 saat otururum diyin

yani kayınpederiniz sizi beklemek zorunda değil onlar zaten etlerini götürmeye gelmişler. sizin böyle planınız varsa eşininz bi plan yapmalıydı. kimse sizin keyfinize göre ev gezzmesine gidemez hele o yaştaki insanlar hiç.
E binmesin arabaya ? Peslerine takilmasin yasli tipler o zaman

Araba benim diyorsunuz ama eşiniz yakıtı ortak alacağız diyince o zaman yok diyecektiniz. Hem yakıtı ortak alıp hem de siz otobüsle gidin olmaz ki.

Ayrıca o kadar uzun yolda et nasıl bozulmuyor bu havada çözemedim. Dondurulmuş olsa bile gidene kadar çözülür. Ee çözülmüş şeyi tekrar mi donduruyorlar

Araba benim diyorsunuz ama eşiniz yakıtı ortak alacağız diyince o zaman yok diyecektiniz. Hem yakıtı ortak alıp hem de siz otobüsle gidin olmaz ki.

Ayrıca o kadar uzun yolda et nasıl bozulmuyor bu havada çözemedim. Dondurulmuş olsa bile gidene kadar çözülür. Ee çözülmüş şeyi tekrar mi donduruyorlar
Kovaların içşne poşetleyip koyulursa birde üstlerine ve altlarına buz şişeleri falan atarlarsa bozulmaz . Annem bize et verirken hep öyle yapar 🤭

İyi bayramlar kızlar. Hatırlayanlar vardır Kurban bayramında kayınvalidemlerle memlekete gidicektik kayınpederle döneceğiz arabada bir de görümce çocuğu var 2 3 yaşlarında. Abim yol üstü ve bu sene gelemeyecekler diye uğrama planı yaptım. Merak edenler vardır belki çok sinirliyim konu açmak istedim. Bayramım güzel geçti normal köy ziyareti işte eşimde çok ilgiliydi sağolsun ara ara kaynanamın laf sokmalarına cevap verdim. “ kız iş yaptırma bana alerji yapıyor bu ne” kocanın köyü mecbur gelcen dediğinde “ sende gidince ses etme o zaman “ diye gülmelerim derken sorun yok kendimi ezdirmem.
Kaynanam çekindiği için etlermde etlerim diye tekrardan söylenmedi. Arabada bizle gelicek et o haftasonu dönücek. Söylendiğinde gidicem beni ilgilendirmez abim sonuçta demiştim. Eşimde uğrayacaz diye destekledi ki desteklemek zorunda.
Ay kızlar biz sabah çıktık 3 saat ilerde abimler kaynanam kocasını arayıp çıkmadınız mı daha dedi sesi dışarıya geliyordu. Annemde abimdeydi. Geldik yemek yedik 1 bardak çay içtim kayınpederim kalkalım dedi. Nereye kalkıyorsun baba aa saate bak otur oturduğun yerde çay içcem dedi. 1 bardak daha içtim bitince kalkalım dedi :) yoo abimleri senede 1 kere görüyorum birazdaha görücem diye tersledim. Eşimle de yola çıkmadan gerilmiştik morali bozuk sesi de çıkmıyor onunla evde ilgilenicem ayriyetten.
Ay 5 dakika sonra ayaklandı hadi diye üstümü değişmedim noluyor dedim değişsene dedi. Ateş mi aldın baba noluyor ya Allah Allah diye bağırınca abim hadi biz aşağı inelim gelir onlar dye uzaklaştırdı. Kocamda inmedi. İnsene hadi hadi sende aşağı yallah işin yok burda dedim. Kalkmadı. 5 dakka sonra hadi iniyorsun aşağı dedim. Bir yandan da söylendim tesise geldik sanki noluyorsa diye. Bizimkiler sakinleştirdi beni tamam geldiniz çok uğraştılar seninle sakin ol kızım zamanla olucak diye. Eşim çok durgun ben sinir küpüyüm. Arabanın orda da abi az oldu kusura bakma diye de söylendim. Şimdi ben bu kayınpederime napıyım :) zor tutuyorum kendimi napıyorsun kızım dediği anda sus baba yaptığınız ayıp diyeceğim. Alın gidin etlerinizi ya. Hele eşim. Uzun yol yapıyor diye canına okumadım ama o da bunaldı burnumdan geliyor memnun olmuyorsun dicek biliyorum. Yoldayız merak edenler de olmuştur diye özet geçmek istedim.

Kızlar sinirden anlatamadım bu eski konum. Burdaki çoğu kişi zaten desteklemişti. Laftan anlamıyorlar.
Valla anlamadım ben

Sizin amacınız bir dahaki sefere elinizde koz olsun diye olay cıkarmakti zaten. Diğer konunuzda bir çok alternatif sunuldu ama siz sonucun böyle olacağını bile bile bu seçeneği kullandınız. Olayı güç savaşı olarak görüyorsunuz ama zamanlamanız yanlış. O arabaya etler konulduktan sonra banane ne olursa olsun deme hakkınız kalmıyor. Etleri gotureceginiz kesinlesince bir gece önceden geçecektiniz abinize ertesi gün sizi alacaklardı. Esiniz tabiri caizse ağzınıza bir parmak bal çalıyor ve dediğini yaptırıyor. Etleri götüremeyiz deme hakkınızı da yol parasını ortak ödeyelim teklifine atladiginiz da kaybettiniz. Ben yol parası falan istemiyorum herkes etini neyle taşırsa taşısın diyebilirdiniz. Ama işin içine maddiyat girince sus pus oluyor gibisiniz. Arabaya da fazla anlam yukluyorsunuz. tamam sizin altinlarinizla alınmış olabilir ama bir araç sonuçta iki kişi fazla binse ne olur yani. Ön koltuk için eşinizle konuşma tarzınız falan çok itici. Benim eşim yapsa al senin olsun tepe tepe kullan der atarım anahtarı suratına.

Ben cevap vereyim,
Annemler kapaklı strafor kutuya koydular
14 saatlik yoldan gündüz geldiler
Çok hafif çözülmeler başlamıştı
Hemen buzluğa

Buraya yazacağınız açıp kaynanamla kp ne söylersen. Her sene sen yada kızımla kocası pesimize rakiliyor bende kocamı alıp abinle baş bas avakit geçirmek istiyorum ,yeter artık.seneye bizle gelip görmüyorsunuz ben agbimle vakit geçiricwm desen 😐
Eşit : para mevzusunu şimdi gördüm .yol parasını bolusup banane etlerden diyemezsiniz

S Sunshine1 üslubunuz aşırı hırs ve kin içeriyor, eşinize ve ailesine sinir koyamayip kendinizi yiyip bitiriyorsunuz resmen. Diğer konunuza da yazmıştım, siz nerede nasil davranacağınızi bilmiyorsunuz.

Abinizin evinde anlattığınız kadarıyla kp e olan davranışınız şımarık bir kız çocuğu edasında, yine orada eşinize yaptığınız konuşma yallah demeler falan saygısızca, haklıyken haksız durumuna düşersiniz bu sekilde.

Trip atmayın, bağırıp çağırmayın, cool olun biraz ve olgun davranın. Eşinizle açık ve net konuşun, sözlerinizin arkasında durun ve adım atmaktan korkmayın, her seferinde manipule ediliyorsunuz hayret ediyorum.

Geçen sene kv ile aramda tartışma yaşandı, bir süre konuşmadık falan, çocuğum oldu hayırlı olsun bile demedi, her fırsatta eşime buraya gelin bebeği görecem dedi. Eşime bir kere söylemem yetti "annen hayırlı olsun bile demedi, bir de bebeği görsün diye ayağına gidemem, çok görmek istiyorsa o bize gelsin, sonra memleketine gidip gitmemeyi tekrar düşünürüm" dedim. Aradan 1 seneden fazla geçti ve ben hala eşimin memleketine gitmedim. Bunun gibi net olun, sözünüzün arkasında durun, gereksiz tepkiler vermeyin.

Etleri otobusle gonderin ben abimde kalicam iki gece diyemediyseniz yolda sorun cikarmanin manasi ne esiniz soyleseydi yada sizi biraksaydi siz kalsaydiniz pasif direnisler bizim planimiz var et goturemeyiz bitti bunu diyemiyosaniz etler arabadayken oturmak istemeyin yani etler tabiki kokar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back