• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahammülüm kalmadı kalp kıracağım kızlar :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi bayramlar kızlar. Hatırlayanlar vardır Kurban bayramında kayınvalidemlerle memlekete gidicektik kayınpederle döneceğiz arabada bir de görümce çocuğu var 2 3 yaşlarında. Abim yol üstü ve bu sene gelemeyecekler diye uğrama planı yaptım. Merak edenler vardır belki çok sinirliyim konu açmak istedim. Bayramım güzel geçti normal köy ziyareti işte eşimde çok ilgiliydi sağolsun ara ara kaynanamın laf sokmalarına cevap verdim. “ kız iş yaptırma bana alerji yapıyor bu ne” kocanın köyü mecbur gelcen dediğinde “ sende gidince ses etme o zaman “ diye gülmelerim derken sorun yok kendimi ezdirmem.
Kaynanam çekindiği için etlermde etlerim diye tekrardan söylenmedi. Arabada bizle gelicek et o haftasonu dönücek. Söylendiğinde gidicem beni ilgilendirmez abim sonuçta demiştim. Eşimde uğrayacaz diye destekledi ki desteklemek zorunda.
Ay kızlar biz sabah çıktık 3 saat ilerde abimler kaynanam kocasını arayıp çıkmadınız mı daha dedi sesi dışarıya geliyordu. Annemde abimdeydi. Geldik yemek yedik 1 bardak çay içtim kayınpederim kalkalım dedi. Nereye kalkıyorsun baba aa saate bak otur oturduğun yerde çay içcem dedi. 1 bardak daha içtim bitince kalkalım dedi :) yoo abimleri senede 1 kere görüyorum birazdaha görücem diye tersledim. Eşimle de yola çıkmadan gerilmiştik morali bozuk sesi de çıkmıyor onunla evde ilgilenicem ayriyetten.
Ay 5 dakika sonra ayaklandı hadi diye üstümü değişmedim noluyor dedim değişsene dedi. Ateş mi aldın baba noluyor ya Allah Allah diye bağırınca abim hadi biz aşağı inelim gelir onlar dye uzaklaştırdı. Kocamda inmedi. İnsene hadi hadi sende aşağı yallah işin yok burda dedim. Kalkmadı. 5 dakka sonra hadi iniyorsun aşağı dedim. Bir yandan da söylendim tesise geldik sanki noluyorsa diye. Bizimkiler sakinleştirdi beni tamam geldiniz çok uğraştılar seninle sakin ol kızım zamanla olucak diye. Eşim çok durgun ben sinir küpüyüm. Arabanın orda da abi az oldu kusura bakma diye de söylendim. Şimdi ben bu kayınpederime napıyım :) zor tutuyorum kendimi napıyorsun kızım dediği anda sus baba yaptığınız ayıp diyeceğim. Alın gidin etlerinizi ya. Hele eşim. Uzun yol yapıyor diye canına okumadım ama o da bunaldı burnumdan geliyor memnun olmuyorsun dicek biliyorum. Yoldayız merak edenler de olmuştur diye özet geçmek istedim.

Kızlar sinirden anlatamadım bu eski konum. Burdaki çoğu kişi zaten desteklemişti. Laftan anlamıyorlar.
Kpder nıye gezıyo sızle? Ben eskı konuyu da anlamamıstım zaten.Hayırlısıyla dagıtılaydı su etler,1 yıllık sorun cozulecek ama ffdkfdkfd

yani kayınpederiniz sizi beklemek zorunda değil onlar zaten etlerini götürmeye gelmişler. sizin böyle planınız varsa eşininz bi plan yapmalıydı. kimse sizin keyfinize göre ev gezzmesine gidemez hele o yaştaki insanlar hiç.
Kpder takılmıs yalnız peslerine.Yanı etlerını tasımak zorunda degil kımse sonucta.

Dönüşte mi almışlat benzini ortak yoksa giderken mi?

Yine de benzin almakla abide ateş alıp kalkma arasındaki doğrudan ilişkiyi çözemedim.
iste cakal aileye denk gelirsen hakliyken haksiz duruma dusersin. boyleleri ne guzellikle ne laf anlatmayla iletisim kurar. ustune bi de KPe laf soylemissin, simdi saygisiz suclu sen oldun.

Nasıl ya biri babam hadi dediğinde cevap verse olay çıkarırım , yaşlılara biraz saygılı ve ılımlı davranmak zor olmasa gerek . Sizin kök aileniz her şeyi mükemmel mi yapıyor hiç mi idare etmiyorsunuz ? Babamı çok severim ama idare ettiğim dışardan bakılınca zor huyları vardır ona göre davranılır . Arabam da arabam demeniz çok çirkin altınlar diyorsunuz o altınlar nereden geldi size? Sizin tavrinizi abimin eşi yapsa benim için biter
Ya kusura bakmayın ama babanız bana sanki güdülecek hayvanmışım gibi hafi hadi hadiii dese ben de laf ederim. Üslup bu değil. Kızmanız da umrumda olmaz. Yaşlılar her şey her Üslup mübah değil

Kpder takılmıs yalnız peslerine.Yanı etlerını tasımak zorunda degil kımse sonucta.

İyi de eşi zaten ailesine yardım etmek için gitti
Maksat zaten etleri getirmek, geline evi temzitmekti. Temzikten yırttı ama etler aylar öncesinde konuşuldu. Böyle olacağı belliydi. Ne planları varsa önce halledilmesi gerekirdi bana göre. Konu sahibi gitmeden uğrayacakti yada bayramda bir gün gidip döneceklerdi.

Bende kendi ailemle bayramda köye gitsem etleri onlara bırakıp dönemem. Eşimde benzer bir konuda hayır demez. Ama ona göre plan yapılır. İşimizi köye gitmesen hallederiz.

Orta yol yola çıkmadan bulunur, arabada yaz günü et ne kadar duracak? Göz göre göre kimse o etlerin bozulmasına müsade etmez.

Eşi de babasına etler bozulsun baba biz oturacağız mi diyecek beraber yola çıkıp yol parasını da ortak öderiz diye anlaştıktan sonra? Sonuçta tüm bunlar olurken Kanarya da orada o da bir şekilde kabul etmiş oluyor. Sonra beni ilgilendirmez etler diye bir kenara çekilemez.
Dönüşte Benzini ortak mı almışlar ?

Sizin her zamanki sorununuz maddi bağıniz. Adam benzinin yarısına ortak olmuş eşin de zaten bunu istiyor . Etler gelecek küçük bebek pesinize takılmış kayınbaba tabi ki gelir benzin parasını karisiliyorsa. Şimdi bu durumda etler kaac saatlik yola gidiyor benim babam da oturup yemek yeyip çay içsek kalkalım der siz gece on iki de evde oldunuz çünkü .

Burda senin oturabileceğin maksimum süre bı kadardi .kayınbaba anlayislk bile davranmış . Sen haklı değilsin malesef en başından bu olacağı belliydi parayı alma otobüsle donsunler ya da ben bir gün önceden gideceğim kalacağım diyecektin . Sen bağırıyorsun cagriyorsun yine bildiklerini okuyorlar

Sizin her zamanki sorununuz maddi bağıniz. Adam benzinin yarısına ortak olmuş eşin de zaten bunu istiyor . Etler gelecek küçük bebek pesinize takılmış kayınbaba tabi ki gelir benzin parasını karisiliyorsa. Şimdi bu durumda etler kaac saatlik yola gidiyor benim babam da oturup yemek yeyip çay içsek kalkalım der siz gece on iki de evde oldunuz çünkü .

Burda senin oturabileceğin maksimum süre bı kadardi .kayınbaba anlayislk bile davranmış . Sen haklı değilsin malesef en başından bu olacağı belliydi parayı alma otobüsle donsunler ya da ben bir gün önceden gideceğim kalacağım diyecektin . Sen bağırıyorsun cagriyorsun yine bildiklerini okuyorlar
Bana lanlı lunlu, hodri meydan diye trip atan birini bende ciddiye almam yine bildiğimi okurum ki.

Bana lanlı lunlu, hodri meydan diye trip atan birini bende ciddiye almam yine bildiğimi okurum ki.
Mesele ailenin yanında bunları söyleyerek çözülmez burda konu açtığında da herkes aynı şeyi söyledi bu kadar oturacağı belliydi . Aradaki saygıyı bitiriyor malesef

Ya kusura bakmayın ama babanız bana sanki güdülecek hayvanmışım gibi hafi hadi hadiii dese ben de laf ederim. Üslup bu değil. Kızmanız da umrumda olmaz. Yaşlılar her şey her Üslup mübah değil
Bu konu bazında demiyorum genel olarak ailenizin mutlaka başkaları tarafından hoş görülmeyecek özelliği vardır , direkt laf mı etmek gerekiyor. Bu olayı kangren haline getirmek yerine ona göre adımlar atmak gerekiyordu

Bu konu bazında demiyorum genel olarak ailenizin mutlaka başkaları tarafından hoş görülmeyecek özelliği vardır , direkt laf mı etmek gerekiyor. Bu olayı kangren haline getirmek yerine ona göre adımlar atmak gerekiyordu
İyi de başkası benim ailemin hoş olmayan özelliğini tolere etmek zorunda değil ki. Tabi ki laf ederim. Bende insanım. Neden huysuz aksi veya başka hoş olmayan hakarwt veya hareketleri çekmek zorundayım?

Bu olay için konuşmuyorum ben de

Dönüşte Benzini ortak mı almışlar ?
Ben öyle anladım Kanaryanın yazdıklarından. Benzini bolusecegiz demiş eşi. Zaten kayinpedere asıl önemli olan dönüş çünkü et götürecek adam. Planı böyle yapıp, banane etlerden demesi komik. Eşiyle lanli konuşması, babasının yanına aşağıya göndermemesi hiç yetişkin insan hareketleri değil. Temelinde haklı olduğu konuyu haksız bitirmiş. Kanarya çok sever böyle şeyleri.

İyi de başkası benim ailemin hoş olmayan özelliğini tolere etmek zorunda değil ki. Tabi ki laf ederim. Bende insanım. Neden huysuz aksi veya başka hoş olmayan hakarwt veya hareketleri çekmek zorundayım?

Bu olay için konuşmuyorum ben de
İşte o raddeye getirmeden olayı çözmek gerekiyor , kriz önleyici yaklaşmak lazım . Kendimden örnek verirsem babam yüzde 90 oranında şahane bir insandır ama yaşlılık etkisi ile birlikte bazı çekilmez özellikleri var bunlara da cevap vermek , kırmak yerine tolere etmek gerek diye düşünüyorum. Evli değilim ama eşim babama bir şey söylese aşırı kırıcı olur benim için

Ben öyle anladım Kanaryanın yazdıklarından. Benzini bolusecegiz demiş eşi. Zaten kayinpedere asıl önemli olan dönüş çünkü et götürecek adam. Planı böyle yapıp, banane etlerden demesi komik. Eşiyle lanli konuşması, babasının yanına aşağıya göndermemesi hiç yetişkin insan hareketleri değil. Temelinde haklı olduğu konuyu haksız bitirmiş. Kanarya çok sever böyle şeyleri.
Adam zaten benzine keyfinden ortak olmamıştır eti getireceği için ortak olmustur.
Baştan böyle konuşulduysa tabi ki banane diyemez .

Yanlız burada hatayı ben eşte ararım Tahin.
Adam hem pastam dursun hem karnım doysun diyor.
Babasına diyebilirdi “Baba bizim başka planlarımız var sen benzin parası galan verme” ya da “Kanarya babamdan benzin parası aldık , bu durumda götüremem diyemem.” gibi gibi..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back