• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tacize uğradım, şiddet gördüm ama babam...

Geçen kızım anlatıyor bunun liseden arkadaşı üniyi kazandı gitti
onu geçen sokakta selam vermiş ama o onu görmezlikten gelmiş,

sonra face fotolarına bakınca bu kız elinde şarap kedehi loş erkekli kızlı ortam herkes haha hihi ortamda poz vermişler

o yerlere gidince ,ayrıcalıklılarya

artık adam oldularya

oysa ki halen baba parası yiyorsun

elinde mesleğin yok bu jakan kime? Kızımda sinir oldu sildi faceden zaten kişilik yapısı bozuk dedim senin selamını almamış

ki samimi arkadaşlardı

kızımda verdiği pozları yerden yere vurdu yarın öbürgün iş müracat edecek patron elinde kadeh eğlence düşkünü kızı görecek veya bu pozu biri patronuna atacak o anı yaşayan sorumsuz nesii işte

telefonu almak için dışarıda kalabalıkta buluştum 5 dklık bir şeydi ayrıca ben kafamdan hasar görene kadar dayak yedim bunları hak etmiş mi oluyorum? kusura bakmayın ama ülkemizde sizin gibi kadınlar oldukça hiç kimse kadına şiddete dur diyemez. Siz bu konularda hemcinslerinizi savunmak zorundasınız. Polis bile bana hak vermişken siz kim oluyosunuz

Konunu okudum ama hatalı olduğunu kabul etmiyosun ki sen dayak boyutuna siz taşımışsınız adam belliki normal değil neden adamı def etmiyosunuz ayrıca korkmuş olabilirsin anlıyorum ama olayları o boyuta taşımışsınız keşke arbasına binmeseydin ve önceden çıkıp gitseydiniz dayağı hak ettiğini kimse söylemiyor fakat müsama gösterirsen böyle bir manyağa sonuç bu olur Allahtan daha kötüsü olmamş polisin veya bizim seni haklı görmemiz önmli değil sn kendini haklı görüyomusun

Beggyy

1- Evli adamla gecenin bi vakti nereye gidiyosunuz ? Madem arkadaşınız tanışmanızı istedi (ki hiç gerek yok zaten memlekete gidiceksiniz ) gündüz vakti biyerde oturup 'çay' içemediniz mi ?
2-Adam sizin bacağınızı elliyor yanağınızdan öpüyor dışarı konuşmaya çıkıyosunuz dudağınızdan öpmeye falan çalışıyor sizin tepkiniz sadece itmek mi ?
3-Adam nerdeyse tecavüz edicek arabasına biniyosunuz sizi eve bırakıcak sözde az önce onları yapan adam sizi bir ormana götürse tecavüz etse dilim dilim ayırsa kim duyar sesinizi ? (gece vakti başka çaremiz yoktu diyosunuz otobüsü geçtim taksi denen birşey yok mu ?
4- Adam evinize geliyor sizi resmen öldürmeye kalkıyor siz bunlara karşı sadece ağlıyosunuz falan olayıda çok önemsemiyosunuz yani bu kadar yaşanmışlığı önemsemeyipte eve gidince rüyanıza girince mi önemsediniz ?
5-Onu bunu geçtim madem önemsizdi kalkıp babanıza niye anlattınız bu şekilde ? Zaten memlekete gitmişsin olay bir şekilde kapanmış her rüyanı böyle anlatırmısın babana ? Tepkisi çok az olmuş gerçi.

He bu arada o kadar şeyden sonra gidip telefonu almak için buluşmanızada anlam veremedim yollasaymış kargoyla. Telefonda deseydiniz telefonumu çaldığın ve bize şiddet uygulayıp taciz ettiğin için polise vericem telefonum da sende, zaten korkar gönderirdi.

ağzım bi karış açık okudum konuyu kızmayında babanız haklı ne diye elin adımıyla buluşuyorsunuz alkollu mekana gidiyorsunuz adam sizi taciz ediyor arkadaşınız nerde neden polise şikayetçi olmadınız adamla o kadar şey olmuş daha adamın arabasına biniyorsunuz pess vallahi pes yani ne diyim allah akıl fikir versin diyecek birşey yok:47:

bana sanki bir erkek fantazilerini yazmış gibi geldi.

yok çıplak kadınlar rüyası,taciz,saldırı vs,vs.

hepsi hikaye bence.

kapıcıya kadar o kadar patırdıyı duyan kimse yok ayrıca.

buluşma yeri.....

hangi filmin seneryosu nu da katmış çözemedim yani.:27:

bu arada bilmeyenler için belirteyim yarım bardak birayla (30luk biranın yarısı) vücudunuz aldığınız alkolü pekiştirip kendisi alkol üretse bile (:9:) kafa olunmaz. arkadaşın midesi kötü olmuş, kusmuş. ki Türkiye'deki biraların alkol oranı çok düşük...
bu son alkol mesajım :)
Bu msjınıza katılmıyorum ben bazı zamanlar alkol alan insanım ama uzun bi ara verip sonra içince bi bardak bile vucudumda garip bi uyuşma yapıyor kaldı ki hiç içmeyen birini yarım bardak bira gayet rahat çarpar bide bi tanıdığımdan örnek verim çocuk bildiğin kokusundan sarhoş oluyoda kendisine 1 yudum bile içki vermezlerdi :34::34: alkol konusunda herkes aynı olmuyor mağlesef hem ikinizde aynı şeyi savunuyosunuz bu tartışma niye :27:

Öncelikle bu başlıkta gülüp eğlenenlere inanamıyorum. O sorduğunuz sorulara ise tek tek cevap vermeye gücüm kalmadı gerçekten. Ben hatasızım demiyorum evet hatta baktığınızda hatalıyım ama böyle olacağını bilseydim asla gitmezdim emin olabilirsiniz daha öncede dediğim gibi ben hayatımda hiç bu tarz kötü bir olay yaşamadım o yüzden başıma böyle bir şey geleceğini hiç düşünmemiştim. Ben eleştiriye açığım ama bu başlığı birazda yardım alabilmek için açtım ama birkaç kişi dışında sadece hakaret duydum yardım demek bu demek değil.

Bu msjınıza katılmıyorum ben bazı zamanlar alkol alan insanım ama uzun bi ara verip sonra içince bi bardak bile vucudumda garip bi uyuşma yapıyor kaldı ki hiç içmeyen birini yarım bardak bira gayet rahat çarpar bide bi tanıdığımdan örnek verim çocuk bildiğin kokusundan sarhoş oluyoda kendisine 1 yudum bile içki vermezlerdi :34::34: alkol konusunda herkes aynı olmuyor mağlesef hem ikinizde aynı şeyi savunuyosunuz bu tartışma niye :27:

tamam da uyuşma, baş dönmesi farklı; bacağınızı elleyen adama tepki gösteremeyecek, tacizci adamın arabasına binmenin tehlikeli olduğunu düşünemeyecek kadar sarhoş olmak farklı.
arkadaş içkiyi bu olayın yaşanma nedeni olarak görüyordu başlarda, litrelerde içki içip bir yerde sızmış olsalardı doğru; ama sadece içkili bir mekanda oturmak tacize davetiye çıkarmak değil demek istedim.
benim yaşadığım yerde bir tek kahvecilerde içki yok, yani hep içkili mekanlarda oturuyorum. bacaklarım hiç ellenmedi, otobüste (içkisiz mekan hahahaha) fortlanmak dışında tacize uğramadım, beni mi beğenmiyorlar acaba :27:

Kızlar biraz uzun ama bahsetmeden rahatlayamayacağım. Şehir dışında üni. okuyorum ama bu dönem okula hiç gitmedim memleketimde ailemin yanındaydım canım gitmek istemedi. Bu hafta içi üni. okuduğum şehire gitmek zorunda kaldım çünkü ev arkadaşım evi kapatıyordu sene sonu olduğu için. Ev arkadaşımla 7 yıllık bi geçmişimiz var aynı zamanda en yakın dostumdur ama biraz hoppa bir kız daha doğrusu erkeklere çabuk inanıyor ve bu yüzden hayatına çok erkek girip çıktı. Birazda belayı çeken bir tip ama allah için beni kardeşi gibi sever. Ben ise onun tam tersi kendi halinde biriyim daha önce hiçbir olaya karışmışlığım bile yok. Ailem ise hep iyi oldu yani ben bugüne kadar ailemden bi tokat yediğimi bile hatırlamam tabi ki tartışmalarımız oldu ama ne olursa olsun annemi babamı hep bana destek olarak bilirdim beni rahat yetiştirdiler hiçde sıkmadılar. Ama son 1 yıldır durumlar biraz farklı eskisi gibi ilgili değiller sadece lafta yani maddi manevi pek ilgilenmiyorlar bizle pek sevgi görmüyoruz kendi sorunlarına dalmış gitmişler ve her şeyde beni ve ablamı suçlu buluyorlar(özellikle babam)

Her neyse olaya gelecek olursak işte ev arkadaşımın yanına gittim onunda bizden 6 yaş büyük bir sevgilisi vardı adam evli çıktığı için arkadaşım ondan ayrıldı ama hala onu seviyordu o arayınca karşı koyamıyordu ve bana ev arkadaşım ve diğer tüm arkadaşlarım o adamı evli olması dışında hep melek gibi biri diye anlattı her neyse ben oraya gittim ve arkadaşım tutturdub tanışın diye birlikte bir pub a gittik bir şeyler içtik ama çok az içtik yani bu adam arkadaşıma çok samimi davranıyordu sanki hala sevgililermiş gibi ve arkadaşımda beni tembihlemişti ona biraz laf sok diye yani hem adama sinir olduğum için hemde arkadaşım dedi diye ona o gece bazı şeyler söyledim yaptığının yanlış olduğunu evli olduğunu falan filan bu bana bi gıcık oldu sonra (adam benim yanımda oturuyordu) bacaklarımı elledi sonra kulağıma bir şeyler fısıldar gibi yaparak yanağımdan öptü sonra dışarı çıkardı (bir şey konuşma bahanesiyle) tenha bir yere çekti dudağımdan öpmeye çalıştı tabi yapamadı ve ben bunları arkadaşıma söyledim sonra bu adam başladı üstüme yürümeye her neyse alkollü, sinirli dedim cevabını vermedim sonra bizi eve bıraktı biz tam apartmana girdik asansöre biniyorduk ki arkadan koşmuş asansörü tuttu oda bindi sonra kata gelince ev arkadaşımı asansörden atmaya benle başbaşa kalmaya çalıştı tabi yapamadı yapamayınca daha da sinirlendi ve biz eve girmek için kapıyı açtığımızda ayağını kapının arasına koydu zorla içeri girdi sonra biz içerde de tartıştık bu üstüme yürüdü boğazımı sıktı, kollarımı çizdi kafamı 2 kere çok sert bir şekilde duvara vurdu, tokatladı, seni keserim falan filan diye tehdit etti sonra telefonumu duvara çarptı ben deli gibi ağlıyorum tabi arkadaşımıda iktirdi o yerinden kalkamadığı için bir şey yapamadı zaten adam çok güçlüydü sonra bir ara ilgisi ev arkadaşıma kaydı ve ben o birkaç saniyelik boşlukta daireden kaçma fırsatı buldum 4 kate resmen ışık hızıyla indim ve kapıcımızın kapısını çalmaya başladım bu adamda direk arkamdan koştu ben içeri girince oda deli gibi kapıcının kapısı çaldı sonra neler oldu bilmiyorum ben krizdeydim ev arkadaşım geldi kapıcıya oda deli gibi ağlıyordu o an ki psikolojiyle ev arkadaşımı dövdüm sonra polisler geldi ifade verdik falan tabi benim kafam çok kötüydü hastaneye gittik serum yedim derken bunlar bütün bi günümüzü aldı neredeyse ama benim telefonum ortalıklarda yoktu o adam almış biz sonradan öğrendik insanlara saçma sapan mesajlar atar diye mecbur onunla buluştum(tabi biraz tehdit ettik o telefon gelmezse tekrar polise gideriz diye) sonra oturduk konuştuk özür diledi falan ama benim bu olaylar çokta umurumda değildi hatta hiç değildi çok az üzülmüştüm sadece sonra ben ertesi gün gece memleketime döndüm eve gidince uyudum ve bir rüya gördüm rüyamda çıplak kadınlara dehşet verici işkenceler yapılıyordu o kadar etkisinde kaldım ki uyandıktan sonra hep deli gibi dolaştım habire ağlıyorum aklıma kötü kötü şeyler geliyor sonra ben ağlama krizine girince annem olayı babama anlatmak zorunda kaldı babam da baya sinirlendi ama kızlar dedi ki 'sen hak etmişsin' dedi bana sonra annem tacize uğradığımı söyleyince babam bana bakıp 'allah belanı versin' diye bağırdı babamın bu yüzünü hayatımda ilk kez görüyorum benim yanımda olur diye düşündüm ama olmadı ve babamın bu tepkisinden sonra kendimi çok kötü hissettim sanki suçluymuşum gibi hissettim çok afedersiniz o**** gibi hissettim kendimi deli gibi ağlıyorum ve onlar içerde şuan survivor izleyip yorum yapıyorlar falan ben bunları hak edecek ne yaptım?

Yani sen şimdi bu anlattıklarında kendini suçsuz mu görüyorsun.Baban bir baba olarak nasıl bir tepki vermeliydi.Aferin kızım.Böyle evli barklı adamlarla gidin publarda içki için,o seni taciz etsin ama sen yine de arabasına bin.Eve gelsin size saldırsın.Apartmana rezil olun polis gelsin.Sen hala git telefon bahanesiyle adamla buluş aferin iyi mi yaptın demeliydi.Daha kötüsü bile gelebilirdi başına.Adamla buluşmak yerine,hattını iptal etmek çokta zamanını almazdı.

tacizi haketmek ayrı izin vermek ayrı.kimse tacizi haketmez.ama tacize ugrayıp bide aynı adamın arabasına binmek daha fazlasını göze alıp izin vermek olur.hakettiği tepkiyi vermemişsinizki.baba konusuna gelince ben babama böyle bişeyi söylesem benim yüzüme bakmaz bi daha.senin evli barklı adamla gece yarısı barda ne işin vardı,biz seni okusun diye gönderdik sen barda discoda mı geziyosun diye canımı okur.az bile yapmış yani.

Son düzenleme:
Öncelikle bu başlıkta gülüp eğlenenlere inanamıyorum. O sorduğunuz sorulara ise tek tek cevap vermeye gücüm kalmadı gerçekten. Ben hatasızım demiyorum evet hatta baktığınızda hatalıyım ama böyle olacağını bilseydim asla gitmezdim emin olabilirsiniz daha öncede dediğim gibi ben hayatımda hiç bu tarz kötü bir olay yaşamadım o yüzden başıma böyle bir şey geleceğini hiç düşünmemiştim. Ben eleştiriye açığım ama bu başlığı birazda yardım alabilmek için açtım ama birkaç kişi dışında sadece hakaret duydum yardım demek bu demek değil.

ya canım sen babana çok kırılmışsın, ona karşı çok öfkelisin. seni görsün istiyorsun. bence babandan para iste, psikoloğa git. bunu kötü niyetle söylemiyorum, ben de gidiyorum. ilaç falan vermez psikolog,terapi yapar. konuşursun, seni bu davranışlara iten nedeni bulursun ve kendin çözersin. senelerini heba etme bence, git.

tamam da uyuşma, baş dönmesi farklı; bacağınızı elleyen adama tepki gösteremeyecek, tacizci adamın arabasına binmenin tehlikeli olduğunu düşünemeyecek kadar sarhoş olmak farklı.
arkadaş içkiyi bu olayın yaşanma nedeni olarak görüyordu başlarda, litrelerde içki içip bir yerde sızmış olsalardı doğru; ama sadece içkili bir mekanda oturmak tacize davetiye çıkarmak değil demek istedim.
benim yaşadığım yerde bir tek kahvecilerde içki yok, yani hep içkili mekanlarda oturuyorum. bacaklarım hiç ellenmedi, otobüste (içkisiz mekan hahahaha) fortlanmak dışında tacize uğramadım, beni mi beğenmiyorlar acaba :27:

Bende o olayların içkiyle alakası olduğunu pek düşünmüyorum ama hep bi kafası güzel durumu var zaten konu sahibinde :27:

Bence.sorun sende niye ellemiyolar kız seni :60:

Ayrıca şunuda eklemek istiyorum izmirde pub lar kons.ların çalıştığı yerler pavyon gibi inş. O yerlerden bahsetmiyosundur :24:

Baba konusunda yapacağın bir şey yok zamana bırakırsın siniri geçer konuşursun.
Muhtemelen hatadır bir daha yapmaz der affeder.
Ancak gerçekten şanslısın ve o arkadaşınla ilgini kesmek senin iyiliğine olur.

Kızım yaptığın seçimler ve kararlar yanlışsa kimse sana yardım edemez ancak sıkıştığında allahtan yardım dilersin ,her daim anan ,baban başında olamaz biraz olgun olun doğru kararlar verin bu durumlara düşmeyim,düşürülmeyin kurtlar kuzu peşlnde abee yavrum

Sana nasil yardim etmemizi bekliyosun anlamadim. Suclu oldugunu kabul etmiyosun bide yazilanlari begenmiyosun.
Sanki baban seni dovmus gibi konusuyosun.
O kizla arkadasligini kesiceksin. Tel numarani degistireceksin. Geriye degil ileriye bakicaksin.
Babandan ozur diliceksin cunku suclusun.
Yada otur kendi kendine kafayi ye sen bilirsin.
Daha senin yasin nede publarda geziyosun.
Ben Amerikada kaliyorum ve saat aksam 8den sonra evden cikmam yasak.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kızlar biraz uzun ama bahsetmeden rahatlayamayacağım. Şehir dışında üni. okuyorum ama bu dönem okula hiç gitmedim memleketimde ailemin yanındaydım canım gitmek istemedi. Bu hafta içi üni. okuduğum şehire gitmek zorunda kaldım çünkü ev arkadaşım evi kapatıyordu sene sonu olduğu için. Ev arkadaşımla 7 yıllık bi geçmişimiz var aynı zamanda en yakın dostumdur ama biraz hoppa bir kız daha doğrusu erkeklere çabuk inanıyor ve bu yüzden hayatına çok erkek girip çıktı. Birazda belayı çeken bir tip ama allah için beni kardeşi gibi sever. Ben ise onun tam tersi kendi halinde biriyim daha önce hiçbir olaya karışmışlığım bile yok. Ailem ise hep iyi oldu yani ben bugüne kadar ailemden bi tokat yediğimi bile hatırlamam tabi ki tartışmalarımız oldu ama ne olursa olsun annemi babamı hep bana destek olarak bilirdim beni rahat yetiştirdiler hiçde sıkmadılar. Ama son 1 yıldır durumlar biraz farklı eskisi gibi ilgili değiller sadece lafta yani maddi manevi pek ilgilenmiyorlar bizle pek sevgi görmüyoruz kendi sorunlarına dalmış gitmişler ve her şeyde beni ve ablamı suçlu buluyorlar(özellikle babam)

Her neyse olaya gelecek olursak işte ev arkadaşımın yanına gittim onunda bizden 6 yaş büyük bir sevgilisi vardı adam evli çıktığı için arkadaşım ondan ayrıldı ama hala onu seviyordu o arayınca karşı koyamıyordu ve bana ev arkadaşım ve diğer tüm arkadaşlarım o adamı evli olması dışında hep melek gibi biri diye anlattı her neyse ben oraya gittim ve arkadaşım tutturdub tanışın diye birlikte bir pub a gittik bir şeyler içtik ama çok az içtik yani bu adam arkadaşıma çok samimi davranıyordu sanki hala sevgililermiş gibi ve arkadaşımda beni tembihlemişti ona biraz laf sok diye yani hem adama sinir olduğum için hemde arkadaşım dedi diye ona o gece bazı şeyler söyledim yaptığının yanlış olduğunu evli olduğunu falan filan bu bana bi gıcık oldu sonra (adam benim yanımda oturuyordu) bacaklarımı elledi sonra kulağıma bir şeyler fısıldar gibi yaparak yanağımdan öptü sonra dışarı çıkardı (bir şey konuşma bahanesiyle) tenha bir yere çekti dudağımdan öpmeye çalıştı tabi yapamadı ve ben bunları arkadaşıma söyledim sonra bu adam başladı üstüme yürümeye her neyse alkollü, sinirli dedim cevabını vermedim sonra bizi eve bıraktı biz tam apartmana girdik asansöre biniyorduk ki arkadan koşmuş asansörü tuttu oda bindi sonra kata gelince ev arkadaşımı asansörden atmaya benle başbaşa kalmaya çalıştı tabi yapamadı yapamayınca daha da sinirlendi ve biz eve girmek için kapıyı açtığımızda ayağını kapının arasına koydu zorla içeri girdi sonra biz içerde de tartıştık bu üstüme yürüdü boğazımı sıktı, kollarımı çizdi kafamı 2 kere çok sert bir şekilde duvara vurdu, tokatladı, seni keserim falan filan diye tehdit etti sonra telefonumu duvara çarptı ben deli gibi ağlıyorum tabi arkadaşımıda iktirdi o yerinden kalkamadığı için bir şey yapamadı zaten adam çok güçlüydü sonra bir ara ilgisi ev arkadaşıma kaydı ve ben o birkaç saniyelik boşlukta daireden kaçma fırsatı buldum 4 kate resmen ışık hızıyla indim ve kapıcımızın kapısını çalmaya başladım bu adamda direk arkamdan koştu ben içeri girince oda deli gibi kapıcının kapısı çaldı sonra neler oldu bilmiyorum ben krizdeydim ev arkadaşım geldi kapıcıya oda deli gibi ağlıyordu o an ki psikolojiyle ev arkadaşımı dövdüm sonra polisler geldi ifade verdik falan tabi benim kafam çok kötüydü hastaneye gittik serum yedim derken bunlar bütün bi günümüzü aldı neredeyse ama benim telefonum ortalıklarda yoktu o adam almış biz sonradan öğrendik insanlara saçma sapan mesajlar atar diye mecbur onunla buluştum(tabi biraz tehdit ettik o telefon gelmezse tekrar polise gideriz diye) sonra oturduk konuştuk özür diledi falan ama benim bu olaylar çokta umurumda değildi hatta hiç değildi çok az üzülmüştüm sadece sonra ben ertesi gün gece memleketime döndüm eve gidince uyudum ve bir rüya gördüm rüyamda çıplak kadınlara dehşet verici işkenceler yapılıyordu o kadar etkisinde kaldım ki uyandıktan sonra hep deli gibi dolaştım habire ağlıyorum aklıma kötü kötü şeyler geliyor sonra ben ağlama krizine girince annem olayı babama anlatmak zorunda kaldı babam da baya sinirlendi ama kızlar dedi ki 'sen hak etmişsin' dedi bana sonra annem tacize uğradığımı söyleyince babam bana bakıp 'allah belanı versin' diye bağırdı babamın bu yüzünü hayatımda ilk kez görüyorum benim yanımda olur diye düşündüm ama olmadı ve babamın bu tepkisinden sonra kendimi çok kötü hissettim sanki suçluymuşum gibi hissettim çok afedersiniz o**** gibi hissettim kendimi deli gibi ağlıyorum ve onlar içerde şuan survivor izleyip yorum yapıyorlar falan ben bunları hak edecek ne yaptım?

DİZİ MÜBAREK :1: KUSURA BAKMA BUNLAR HİÇ GERÇEKCİ GELMEDİ BANA ÇOK KOPUK ..SENİ TACİZ EDEN ADAMIN SENİ EVE BIRAKMASINA NASIL İZİN VERİYORSUN BİKERE HEM ADAM TACİZLE KALMAMIŞ ŞİDDETTE UYGULAMIŞ SANA BUNLARA TAKILMADINDA RÜYANAMI TAKILDIN BİLMİYORUM ÇOK TUHAF GELDİ BANA.... YİNEDE YAŞANMIŞLIĞI VARSA DA ALLAH YARDIMCIN OLSUN İLK İŞİN O EV ARKADAŞINDAN KURTULMAK OLSUN:ssz:

Adam seni taciz ederken ev arkadasin görmedi mi o ani ?
Bardayken adamla disari ciktin ve ev arkadasin icerde öylece sizi mi bekledi??
Adamin evli olmasi umrumda degil demissin ama icine girdigin duruma görede seni de ilgilendiriyor cünkü ikili iliskiye dahil olmussun

aslinda hic yazmayi düsünmüyordum ama yinede yazmak istedim burda kimse sen haklisin veya haksizsin demesinin bi anlami yok senin bu durumdan özelestirini yapman gerekiyor ..üzüntülü halin sonsuza kadar sürmeyecek .....ve babanlada ayni sekilde ...

Back